Страница 9 от 98 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Привет и от мен,

Поздравления за изключително подредената и широкообхватна тема. От дълги години следя не един или два форума и е трудно да не оценя вложените тук усилия.

Имам нужда от съвет при избора на телевизор. За целта, ще се опитам по-долу да бъда максимално ясен и кратък в предпочитанията/изискванията си:
    - почти не гледам телевизия - може би скоро ще сключа договор към и-нет доставчик за ползване както на интернет, така и на телевизия. Не са ми приятни купищата външни устройства и дистанционни - ще търся доставчик от сорта на Net1. Преките излъчванията на Формула 1, волейболните мачове на националния ни отбор и турнирите по снукър са единствените предавания, които преднамерено гледам. Без всичко останало мога. Няма да използвам телевизора като монитор - почти постоянно слушам интернет радио, за което и 15.4" дисплей на лаптопа е достатъчен. Гледам средно между 4 и 8 филма седмично (рипнати и свалени от торенти), никога DVD-та, камоли BD;
    - последователността е Notebook-->Receiver-->TV. Единствено през HDMI (+ аудио оптичен от телевизора към рисийвъра). Не искам да имам кабел между лаптопа и рисийвъра, което в момента е факт. За целта, телевизора трябва да е с вграден плейър и DLNA, за връзка с рутер по UPT кабел;
    - стаята ми е с нормална осветеност, с вертикални щори на прозорците, които в 99% от времето са затворени. Въпреки това, стаята не е тъмна и мрачна, но няма пряк достъп на слънчева светлина. Телевизорът ще бъде разположен странично на прозорците, т.е. няма да бъде нито срещу, нито зад прозорец. Нощната лампа в стаята е по-скоро дискретна и е отдалечена от телевизора;
    - разстоянието, от което ще се гледа, е между 3 и 4 метра. Телевизорът трябва да бъде с диагонал между 40" и 46";
    - бюджетът ми е до 1.500 лв. Макар и минимална, мога да използвам отстъпка за LG;
    - силата на звука в случая не ме засяга - телевизора няма да бъде използван извън setup-а с рисийвъра;
    - забавянето при смяната на каналите е нещо, с което мога да живея;
    - не съм изяснил за себе си дали искам плазма или lcd...

Предварително благодаря за съдействието!
    Поздрави

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от skydancer

вграден плейър и DLNA, за връзка с рутер по UPT кабел;
    -
    Ето това е по-големия проблем при избора ! Най-добрия плеър при Тв-тата е при Самсунг , може да се появи нещо друго ново , модел 2011 , но те още навлизат на нашия пазар !

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от skydancer
    Привет и от мен,

Поздравления за изключително подредената и широкообхватна тема. От дълги години следя не един или два форума и е трудно да не оценя вложените тук усилия.

Имам нужда от съвет при избора на телевизор. За целта, ще се опитам по-долу да бъда максимално ясен и кратък в предпочитанията/изискванията си:
    - почти не гледам телевизия - може би скоро ще сключа договор към и-нет доставчик за ползване както на интернет, така и на телевизия. Не са ми приятни купищата външни устройства и дистанционни - ще търся доставчик от сорта на Net1. Преките излъчванията на Формула 1, волейболните мачове на националния ни отбор и турнирите по снукър са единствените предавания, които преднамерено гледам. Без всичко останало мога. Няма да използвам телевизора като монитор - почти постоянно слушам интернет радио, за което и 15.4" дисплей на лаптопа е достатъчен. Гледам средно между 4 и 8 филма седмично (рипнати и свалени от торенти), никога DVD-та, камоли BD;
    - последователността е Notebook-->Receiver-->TV. Единствено през HDMI (+ аудио оптичен от телевизора към рисийвъра). Не искам да имам кабел между лаптопа и рисийвъра, което в момента е факт. За целта, телевизора трябва да е с вграден плейър и DLNA, за връзка с рутер по UPT кабел;
    - стаята ми е с нормална осветеност, с вертикални щори на прозорците, които в 99% от времето са затворени. Въпреки това, стаята не е тъмна и мрачна, но няма пряк достъп на слънчева светлина. Телевизорът ще бъде разположен странично на прозорците, т.е. няма да бъде нито срещу, нито зад прозорец. Нощната лампа в стаята е по-скоро дискретна и е отдалечена от телевизора;
    - разстоянието, от което ще се гледа, е между 3 и 4 метра. Телевизорът трябва да бъде с диагонал между 40" и 46";
    - бюджетът ми е до 1.500 лв. Макар и минимална, мога да използвам отстъпка за LG;
    - силата на звука в случая не ме засяга - телевизора няма да бъде използван извън setup-а с рисийвъра;
    - забавянето при смяната на каналите е нещо, с което мога да живея;
    - не съм изяснил за себе си дали искам плазма или lcd...

Предварително благодаря за съдействието!
    Поздрави
    Привет skydancer
    ....за целта на лаптопа ти ,трябва да има инсталиран DLNA сървър http://www.homemediaserver.ru/
    така ще плейваш всичко през компа

PANASONIC TX-P42G30E /плазма/
    http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/%...trackInfo=true

http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...se%29/.do?rf=y

SAMSUNG PS-50C550 /плазма/
    http://www.samsung.com/bg/consumer/t...ail&returnurl=
    http://www.technomarket.bg/products/...sung-ps-50c550

5. Тук е от
    May 2011

Благодаря много за отговорите!

Става ясно, че трябва да се ориентирам към плазмен телевизор. За DLNA сървъра разбрах.
    Рисийвърът ми (Onkyo) поддържа RIHD (Remote Interactive over HDMI) for System Control, съвместим с Panasonic VIERA Link™ (навярно и други). Въпреки това, везните се накланят към Panasonic-а.

Обмислях варианта за Network Storage, например http://www.seagate.com/www/en-us/pro...work-storage/, което отново свързано с рутера да има достъп до лаптопа, а в същото време и по USB с телевизора. Тук не съм наясно дали е възможно харда да е едновременно мрежови компонент и usb storage.

Та така - плазма Panasonic.
    Благодаря още веднъж!

6. Тук е от
    Aug 2003

Здравейте.
    Приятел иска да му помогна в избора на телевизор, а аз не съм навътре в материята.
    Ако може да ме ориентирате.
    Телевизора трябва да има следните параметри.
    да е лсд 40-42 инча, да има 100херца, да е фулл ХД двб-т-ц мпег4, да има сносен плеър, не държи да е лед.
    Ценови диапазон около 1000-1300лв
    Аз преди година си взех LE 46C650 и съм доволен, гледахме LE 40C650 който в момента е на цена от 1100лв.
    Бихте ли ме посъветвали към какъв тв да се насочим, като за предпочитане да е Самсунг или ЛГ.

Благодаря ви за отговорите!

7. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Сам знаеш, че 40C650 е сигурен избор, но мисля че не са останали нормални екземпляри. Сносен плейър означава само Самсунг, а щом се налага да е 100Хц няма никакви алтернативи освен 40C630. На LG плейърите не поддържат dts звук.

Може да се пробваш за 40C650 в търговска верига Зора.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2011

Здравейте !
    Настана време и аз да си закупя телевизор. След всичките перипетии с четене и блъскане по форума и субективни виждания за телевизор се спрях на 3 модела:
    SAMSUNG UE-40C6500 http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40c6500

SAMSUNG UE-40D5500 http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d5500

SAMSUNG LE-40C650 http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-40c650

Съответно питането ми е кой е по-удачният вариант. Ще използвам телевизора за ефирнаТВ от време на време за да се чуят новините , най-често филми (както от външен хард 2,5' и USB), така и от компа - както през Lan - с DLNA (имам и рутер и 2-ра лан), така и връзка с HDMI). От време на време ще цъкам и някоя игричка (вече ще видя най-добрия вариант за свързване).

Като цяло се двоумях между LE-40C650 и UE-40C6500 (заради жената - намислила си е да е LED), но гледам за цената на UE-40C6500 идва и SAMSUNG UE-40D5500, който по параметри не виждам разлики с другите два (съответно по-малка серия, но следваща година) и се чудя дали е по-добър вариант. Пък се притесних от колегата - поста по горе, (LanceLink), че за 40C650 "мисля че не са останали нормални екземпляри". Иначе гледах LE-40C650 в техномаркета в Пловдив и са с матрици АА02 (поне така пише на стикера отстрани). За другите не съм видял матриците все още.
    Абе много пиша ... като цяло кое от трите препоръчвате ... аз като се замислям за 40D5500, който ми се вижда добър вариант (хем жената доволна, хем и аз) ... но пък никъде не виждам отзиви за този телевизор, което ме озадачава и пак ме вкарва в размисъл.
    Така че ако може да дадете съвет ще съм много благодарен

10. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте, имам една конкретна въпросителна. :-)

Между тези два модела, освен 100Hz, които не ме вълнуват има ли разлика в картината и има ли смисъл да взема по-скъпия, като разликата ще е 100лв. Разлика говоря за SD сигнала, защото при HD едва ли ще има съществена такава. :-)

https://www.technopolis.bg/b2c/detai...IPS-42PFL3606H

https://www.technopolis.bg/b2c/detai...IPS-42PFL5405H

11. Member
    Тук е от
    Feb 2008

stefan_os
    40C650 с AUO панела, ако си ги намерил невърнати, немострени, неотремонтирани и прочее.
    Цената на D5500 и C6500 е твърде много по-висока. А ако не ти е проблем и 1600 лв. просто си взимаш каквото искаш без да питаш по форуми

ПП. Сега видях, че си писал "игрички". C650 не е най-удачния избор за игрички. Лагва. Казвам ти го като бивш заклет Каунтърстрайкър
    Надали и C6500 и D5500 са най-подходящите. Високите серии на Самсунг не са известни с ниския лаг.

Може да обърнеш внимание на 40C550. Има мрежа, както искаш, не лагва толкова. Няма Интернет (не че е голямата екстра), няма Motion Plus. И най-особеното е, че няма UltraClear екрана, тоест не лъщи, ама и картината не е такава "задълбочена" като при "лъскавите" Самсунги. За 900 лв. е много изгоден (и добър).

12. Тук е от
    Jun 2011

Здравейте. Поздравления, темата е страхотна и съдържа страшно полезна информация.
    Моля за съвет относно покупката на телевизор. Спрял съм се на 42" Full LED HD TV. Телевизорът ще бъде свързан с компютър и рисийвър с 5.1 система за домашно кино (поради което аудио характеристиките му са без значение). Тъй като мисля да се използва и като монитор за компютъра, а и да се играят доста игрички съм се насочил към 200+ Hz опресняване на картината (но не знам до колко това ще окаже влияние на игрите). Рисийвърът поддържа 3D и функцията ъпскейлинг от SD към HD картина, така че телевизорът трябва да предава добре HD образ. От друга страна освен игри и филми от компютъра (главно DVD, но мисля да проуча и възможностите да пускам Blu-ray направо от компютъра без допълнителен плейър), ще се гледа и SD телевизия, както и доста спорт, което май означава че трябва да предава добре и SD. Тъй като така или иначе ТВ-то ще играе и ролята на монитор не считам за абсолютно необходимо самият той да може да се свързва с интернет (още повече пък wireless), защото връзка с интернет ще има през компютъра. До колкото видях по-модерните телевизори имат възможност да теглят програми, клипчета и картинки от нета (например чрез Неткаст на LG), но това никога не съм го виждал в действие и не знам дали има някаква приложимост в България, а съответно и дали си заслужава. Хубаво е да има възможност за връзка като Bluetooth и DLNA, но предвид че ще бъде свързан постоянно към компютър, не мисля че е абсолютно необходимо. Същото важи и за USB входа. 3D-то е глезотия, която не ми е ясно дали си заслужава в един телевизор. Видях че по цени 3D и 2D телевизорите са много близки, почти еднакви, но не съм наясно дали 3D-то вече се е развило до толкова, че да се гледа спокойно в домашни условия. Разглеждах в сайта на LG, където правят луда реклама на технологият им CInema 3D, но съм сигурен че те на сайта си ще изкарат всичко супер, а дали на живо е така... Ами общо взето е това. Аз се бях спрял на LG 42LE8500, поради няколко причини. На първо място е 200 Hz. На няколко места прочетох, че има страхотни цветове и local dimming, която правела черното наистина супер, а съответно и цветовете по-ярки. Въпреи че не е 3D, той е тъпкан с всякакви глезотии, а и на последно място имам 22" монитор LG, който вече 4 години не е мръднал, от което си правя заключението, че като цяло са качествени. Телевизорът ще стои в стая, която е средно осветена, няма да е срещу или пред прозорец, но все пак ме притеснява фактът, че стъклото отразявало силно. Посъветвайте ме какво е подходящо за мен, като съм подредил приоритетите си така:
    1. 42" Full LED HD TV
    2. Ще се използва като монитор и за игри, следователно нисък лаг.
    3. Ще се гледа и SD и HD телевизия (през Булсатком, като допълнително мисля да Ви разпитам по-късно как да свържа приемника или евентуално картата, за използвам оптимално HD-то), следователно хубави цветове и приличен образ в SD и HD.
    4. 200 Hz, за да няма замазване на спортните събития и бързото движение при игрите (не знам дали 100 Hz са достатъчни за това).
    5. Възможност за свързване с PC и система за домашно кино + рисийвър (предполагам и двете чрез HDMI).
    6. DLNA и/или Bluetooth
    7. Интернет свързване
    8. 3D - все още не съм убеден дали има смисъл и затова е на последно място. Мисля си че е хубаво да има, но не искам да е за сметка на горните точки, особено 2,3,4 и 5.

Благодаря предварително за всички мнения и препоръки.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от tougherty
    съм се насочил към 200+ Hz опресняване на картината (но не знам до колко това ще окаже влияние на игрите).
    Само не допускай грешката да си мислиш, че "200+Hz" е това, което си мислиш за мониторите. При телевизорите това са обикновено сканиращи подсветки, интерполирани изображения и прочее. За игрите тези неща повече вредят отколкото помагат, даже въобще не помагат, а само осират пейзажа. Грубо казано, колкото е по-натопорчен процесора на ТВ, толкова повече лагва. По-елементарните телевизори (а освен тях най-вече плазмените) могат да предложат наистина добра реакция. Може да си пишат G-T-G на панела ако искат 1 милисекунда, по-критичното е процесора, който на телевизор не се оптимизира за да е компютърен монитор, а да е телевизор.

За "супер черно" трябва да гледаш за твое съжаление "лъскави" екрани. Матовите не могат да създадат това усещане.

Cinema3D на LG с поляризирани очила го гледах внимателно онзи ден. За 10-15 минути очите ми се разцентроваха. Да уточня - това беше на LED телевизор. Има още много да се желае. Освен това кростока си е все така очебиен и гаден. Не че активната технология я смятам за по-добра. Не е. Като цяло 3D-то си е един мазохизъм в момента. Очните лекари ще направят пачки.

Обърни внимание на плазмите. Аз бих обърнал голямо внимание на Panasonic 42G30.

ПП. Ако си се заклел да е LED, добре си напиши домашното (тоест направо отивай с един лаптоп да тестваш телевизора с игрите, които играеш).
    Сега като се замислих, няма нужда от игри - отиваш с един лаптоп, пускаш бял десктоп и почваш да местиш мишката. Курсорът на мишката ще ти каже телевизора става ли за игри или не (обикновено хем лагват, хем остават следи). Не забравяй да включваш верния режим на съответния телевизор - обикновено си има специални за целта (при които се изключва голяма част от обработката).

14.  

15. Тук е от
    Jun 2011

Иска ми се да е LED, за да мога да го използвам като монитор, в смисъл не само за игри. Но идеята с лаптопа ми хареса. Ще взема да отскоча наистина до магазина да тествам един-два телевизора. Само че предполагам ще ми трябва HDMI-HDMI кабел. Лошото е там, че те май са пуснали само HD на всички телевизори, за да имат кристална картина и не можеш да разбереш SD как изглежда.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Това може и да е вярно за връзка с компютър /и игри от него/ ,но почти няма никакво значение при връзка с игрова конзола /ПС3 и Xbox360/ -на моя 40В750 играя с пуснати 200хц /и повярвай ,има значение и разлика дали са вкл. или изкл./ и не съм забелязал някакъв съществен лаг.Не е за подценяване и факта ,че по-големите серии са с по-добър и по-мощен процесор.
    ПС: А това за ЛЕД не го разбрах -да не мислиш ,че CCFL подсветката не става? Според мен все още е по-добрата.

17. Тук е от
    Jun 2011

LanceLink аз точно с мисълта за същата игра споменах и игри. Значи забравям за 40C650. По-високата цена не ми е проблем за Led-a.
    А иначе не е ли по-удачно LE-40D550 от LE-40C550 - като не изключвам и мисълта за Led-a UE-40D5500 ..... (ама като гледам, че жената толкова напира да е тънък може би ще се ориентирам към UE-40D5500)

18. Member
    Тук е от
    Feb 2008

40D550 е същия телевизор като 40C550. Няма смисъл да се плаща повече за буквата D. C5000/C6000 и D5500 не съм ги сравнявал. Нищо чудно и те да са същото. Е, някои от тях може би имат там новото интернет приложение. 40D550 няма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 98 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 09:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 17:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе