Привет и от мен,
Поздравления за изключително подредената и широкообхватна тема. От дълги години следя не един или два форума и е трудно да не оценя вложените тук усилия.
Имам нужда от съвет при избора на телевизор. За целта, ще се опитам по-долу да бъда максимално ясен и кратък в предпочитанията/изискванията си:
- почти не гледам телевизия - може би скоро ще сключа договор към и-нет доставчик за ползване както на интернет, така и на телевизия. Не са ми приятни купищата външни устройства и дистанционни - ще търся доставчик от сорта на Net1. Преките излъчванията на Формула 1, волейболните мачове на националния ни отбор и турнирите по снукър са единствените предавания, които преднамерено гледам. Без всичко останало мога. Няма да използвам телевизора като монитор - почти постоянно слушам интернет радио, за което и 15.4" дисплей на лаптопа е достатъчен. Гледам средно между 4 и 8 филма седмично (рипнати и свалени от торенти), никога DVD-та, камоли BD;
- последователността е Notebook-->Receiver-->TV. Единствено през HDMI (+ аудио оптичен от телевизора към рисийвъра). Не искам да имам кабел между лаптопа и рисийвъра, което в момента е факт. За целта, телевизора трябва да е с вграден плейър и DLNA, за връзка с рутер по UPT кабел;
- стаята ми е с нормална осветеност, с вертикални щори на прозорците, които в 99% от времето са затворени. Въпреки това, стаята не е тъмна и мрачна, но няма пряк достъп на слънчева светлина. Телевизорът ще бъде разположен странично на прозорците, т.е. няма да бъде нито срещу, нито зад прозорец. Нощната лампа в стаята е по-скоро дискретна и е отдалечена от телевизора;
- разстоянието, от което ще се гледа, е между 3 и 4 метра. Телевизорът трябва да бъде с диагонал между 40" и 46";
- бюджетът ми е до 1.500 лв. Макар и минимална, мога да използвам отстъпка за LG;
- силата на звука в случая не ме засяга - телевизора няма да бъде използван извън setup-а с рисийвъра;
- забавянето при смяната на каналите е нещо, с което мога да живея;
- не съм изяснил за себе си дали искам плазма или lcd...
Предварително благодаря за съдействието!
Поздрави

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Първоначално публикувано от skydancer
 Първоначално публикувано от skydancer   

, най-често филми (както от външен хард 2,5' и USB), така и от компа - както през Lan - с DLNA (имам и рутер и 2-ра лан), така и връзка с HDMI). От време на време ще цъкам и някоя игричка (вече ще видя най-добрия вариант за свързване).
, най-често филми (както от външен хард 2,5' и USB), така и от компа - както през Lan - с DLNA (имам и рутер и 2-ра лан), така и връзка с HDMI). От време на време ще цъкам и някоя игричка (вече ще видя най-добрия вариант за свързване).