Привет и от мен,
Поздравления за изключително подредената и широкообхватна тема. От дълги години следя не един или два форума и е трудно да не оценя вложените тук усилия.
Имам нужда от съвет при избора на телевизор. За целта, ще се опитам по-долу да бъда максимално ясен и кратък в предпочитанията/изискванията си:
- почти не гледам телевизия - може би скоро ще сключа договор към и-нет доставчик за ползване както на интернет, така и на телевизия. Не са ми приятни купищата външни устройства и дистанционни - ще търся доставчик от сорта на Net1. Преките излъчванията на Формула 1, волейболните мачове на националния ни отбор и турнирите по снукър са единствените предавания, които преднамерено гледам. Без всичко останало мога. Няма да използвам телевизора като монитор - почти постоянно слушам интернет радио, за което и 15.4" дисплей на лаптопа е достатъчен. Гледам средно между 4 и 8 филма седмично (рипнати и свалени от торенти), никога DVD-та, камоли BD;
- последователността е Notebook-->Receiver-->TV. Единствено през HDMI (+ аудио оптичен от телевизора към рисийвъра). Не искам да имам кабел между лаптопа и рисийвъра, което в момента е факт. За целта, телевизора трябва да е с вграден плейър и DLNA, за връзка с рутер по UPT кабел;
- стаята ми е с нормална осветеност, с вертикални щори на прозорците, които в 99% от времето са затворени. Въпреки това, стаята не е тъмна и мрачна, но няма пряк достъп на слънчева светлина. Телевизорът ще бъде разположен странично на прозорците, т.е. няма да бъде нито срещу, нито зад прозорец. Нощната лампа в стаята е по-скоро дискретна и е отдалечена от телевизора;
- разстоянието, от което ще се гледа, е между 3 и 4 метра. Телевизорът трябва да бъде с диагонал между 40" и 46";
- бюджетът ми е до 1.500 лв. Макар и минимална, мога да използвам отстъпка за LG;
- силата на звука в случая не ме засяга - телевизора няма да бъде използван извън setup-а с рисийвъра;
- забавянето при смяната на каналите е нещо, с което мога да живея;
- не съм изяснил за себе си дали искам плазма или lcd...
Предварително благодаря за съдействието!
Поздрави