Страница 59 от 98 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

LanceLink благодаря за изчерпателният отговор!
    Като гледам изборът ми все повече се насочва към Toshiba. Въпросът за смисъла на 100/200 Hz все още обаче остава. Днес забелязах, че и TOSHIBA 40WL753G е на доста атрактивна цена http://www.technomarket.bg/products/...hiba-40wl753g. Имайки предвид че wl е топ серията за 2010 г., мисля че си струва да се замисля и над тази опция. Ако някой има лоши впечатления за този модел нека сподели. Иначе го добавям към списъка с модели, които трябва да проверя с очите си, за да избера.

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Gorski86 , само до вметна ,че панела е гланцов( впрочем на доста други модели също) .

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Филипс се наложи пак след като наложиха стандарта 16:9...сега имаме нов приет стандарт 21:9.

С цел развитие на новото поколение широкоформатна цифрова телевизия, асоциацията за потребителска електроника (Consumer Electronics Association – CEA) представи нов стандарт за телевизори със свръх широк екран. Новоприетото съотношение на страните на екрана е - 21:9, днес най-разпространените модели са със съотношение 16:9. Но в свръх широкоформатните телевизори Philips Cinema използва именно такова съотношение на страните на екрана.

Комитетът по видеосистеми в ассоциацията CEA започна разработка на детайлни стандарти, за да обезпечи производителите на телевизори и телекоммуникационно оборудване с единни норми за проектиране на апаратура за преглед, запис и доставка на съдържание.

http://www.ce.org/Press/CurrentNews/...l.asp?id=12138

http://www.ce.org/Press/CurrentNews/...l.asp?id=12123

5. Тук е от
    Apr 2010

това идва да рече, че след не много дълго време ще се наложи да търсим пък телевизори именно с този формат 21:9, тъй като настоящите няма да са в състояние да преоразмеряват картината до този формат.Така ли да разбираме ? Всъщност, през кратък период от време, световните производители, обединени в най-различни "комитети" и тем подобни налагат все нови и нови УЖ изисквания, с цел максимално постигане на печалби от продажби на "артикулите" си. В което няма нищо лошо, разбира се, стига да не се стигне до момента на "пределната полезност" и нашего брата потребителя да "спре" да купува за дълго такава техника, тъй като просто няма да има нужда от нея... angel

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Съмнявам се, че ще доживеем да видим наложен стандарт 21:9 като излъчване видео сигнал. Той е и нелогичен за телевизионно предаване. За филми да, но който иска да гледа филми на голям широкоекранен екран много рядко разчита на телевизор.

7. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Представям си как ще започнат едни питания за 32" 21:9 3D ...

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Предполагам , че такъв размер , 32" , въобще няма да се произвежда при това съотношение 21:9 ! То и няма как да стане !

10. Тук е от
    Apr 2010

...а и ще започне едно ново жилищно строителствоооо ..., все пак множество нашенци живеят в панелки и няма да стигнат стените за окачване на новите тв-та
    ще стане като вица за циганчето дето намерило едно копче. Та отишло при шивач- да му зашие балтон към него

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

А според мен ,вместо да ни изнудват с нови формати и естествено със закупуване на още ненужни продукти -просто трябваше да наложат 16:9 като формат на кинаджиите. Впрочем каква е резолюцията на тия 21:9 и от къде ще идва без ъпскелинг?

12. Member
    Тук е от
    Feb 2008

21:9 скоро няма да стане масов стандарт (ако въобще някога стане).

Горски,
    Преди малко пак се любувах на 46WL753. Най-просто казано, от няколко месеца съм голям фен на панели VA с покритие тип UltraClear (разбирай почти всичко на Самсунг и много модели на Тошиба). Иди го виж, на мен този "тип" телевизори са ми фаворити. Да се внимава да не е "шарена" подсветката, щото е LED.
    Преди никой не можеше да ме убеди, че има хляб в гланцовите екрани. Обаче дифузията на отраженията на матовите неизбежно прави черното да сивее при наличие на какъвто и да е източник на светлина и независимо какво показват колориметрите на тестерите.

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    .... Впрочем каква е резолюцията на тия 21:9 и .....
    Около 2560х1080 , но не е стандартизирана , абе умряла работа ! Това е по-скоро за кино , отколкото за телевизия !

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

+1 ,пред мен са наредени тв с всички /почти / разновидности -силно матов ,матов ,полу матов и гланц и аз винаги бих предпочел гланца ,но има едно уточнение -гланц от Самсунг е доста различно от гланц на ЛГ /до миналогодишните модели -за 2011 не съм сравнявал/ -техните направо си бяха огледало.

16. Тук е от
    Jul 2011

Днес взех новата машина - Самсунг U40D6100 Монтирах го и се кефя - няма забележка с изключение на една - пустата подсветка Толкова го гледах в магазина,даже и на тъмно ми го вкарваха и не видях нищо обезпокоително ... Но в къщи преди малко забелязах в горния десен ъгъл малко облачност и много малко в горния край по-средата Искам съвет дали това ще е фатално и дали си заслужава да тръгна тепърва да го връщам,да чакам и т.н. Заслужава ли си нервите и чакането - Тв-то нямат друга бройка,а тази ми я доставиха чак от Варна ... Незнам,какво да предприема и искам съвет!

17. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Не се занимавай с глупости,щом не си я видял там на телевизия,филми и тн.няма да я забележиш!

18. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    но има едно уточнение -гланц от Самсунг е доста различно от гланц на ЛГ /до миналогодишните модели -за 2011 не съм сравнявал/ -техните направо си бяха огледало.
    +1, а ако говорим за плазмите на LG, нямат равни като отражателност, такива стъкла просто откъде ги намират идея си нямам. Сони се стараят да им съперничат с ниските си модели NX, даже ги бият, ако говорим за течнокристални.

Djonny,
    Пробвай първо да си регулираш картината като понамалиш подсветката. Така или иначе стандартните настройки обикновено са за използване с шлем за шмиргелене. От друга страна, може пък така да си ти харесват.
    За съжаление това с подсветките на EdgeLED си е фактически масово. Дали ще ти го заменят с по-свестен или още по-несвестен?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 59 от 98 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 09:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 17:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе