Здравейте,много бих искала ако може да ме посаветвате кой модел на Panasonic плазма,42" цена до 1000лв да избера,спешно е.Благодаря ви предварително
Здравейте,много бих искала ако може да ме посаветвате кой модел на Panasonic плазма,42" цена до 1000лв да избера,спешно е.Благодаря ви предварително
blum,
TX-P42S30E
По моето питане никакви мнения ли няма?
Sony KDL-46HX923 - 1080 with [Motionflow]: “Clear Plus”Първоначално публикувано от hristoslav2
Sony KDL-40NX723 - [Motionflow] “Clear”: 1080
Sony KDL-40HX723 - 1080 with [Motionflow]: “Clear”
Sony KDL40EX723 - 1080 with [Motionflow] “Clear”
Toshiba 46WL863B - [Active Vision M800] “Smooth” & “Standard”: 1080
Samsung UE46D7000 - 1080 otherwise with [Motion Plus] “Clear” and [LED Motion Plus] On
Panasonic TX-L37DT30B - 1080 with [IFC] on
Христослав благодаря за препоръката !Първоначално публикувано от hristoslav2
Има ли разлика между SAMSUNG UE-40D8000 / SAMSUNG UE-40D7000 и заслужават ли 150 лв. повече за първия ? Аз откривам разлика само в дизайна, а и по ревютата не намерих нещо съществено по-добро за него.
Относно плазмата PANASONIC TX-P42VT30E имам задръжки, защото ще бъде поставен перпендикулярно на прозореца и ще е доста осветен. Това предполага да поставям щори - така ли е ? Освен това не съм сигурен доколко ще спазим правилата за гледане във връзка с прогарянето ! Иначе от изчетеното във форума разбирам, че качеството на картината на плазмата трябва да е по-добро, а и конкретно оценката на този модел в AREA DVD e Masterpiece !!! Прочетох също ревюто и за PANASONIC TX-P42GT30E (хиляда лева по-евтин). Освен липсата на WI-FI DONGLE И 2 X 3D ОЧИЛА сперед теб има ли видима / съществена разлика в качеството картината или нещо друго ?
В тази връзка има ли някой идея, дали някъде в София може да се видят SAMSUNG UE-40D8000 / SAMSUNG UE-40D7000 / PANASONIC TX-P42VT30E / PANASONIC TX-P42GT30E един до друг ?
Поздрави,
Габриел
Hristoslav2, може ли да ми дадеш напътствия?Първоначално публикувано от bgwasp
Благодаря предварително!
Да поясним нещо - няма връзка между изобразяването на броя пиксели и тяхното замазване (време на реакция). Последното е недостатък на самата технология и каквито и рекламни заигравки да четем по рекламите или тестовете, замазване при бързи движения винаги има, поради невъзможността на кристалите в пикселите да променят посоката си светкавично.Първоначално публикувано от Momchil
И нещо друго. Пише ли в тестовете на горните телевизори колко десетки или стотици милисекунди е забавянето на сигнала (input lag) при режим с включени изкуствени херци (предварително изчисление на усреднени междинни кадри, премигваща подсветка и т.н.)? При игрите има значение, а се усеща много лесно при игра със снайпер. Конкретно за Тошиба - аз съм пробвал един такъв от по-висок клас (не съм сигурен, дали беше серия W) миналата година и дори при голямата рекламирана кадрова честота картината не беше ясна при резки движения; отделно и като вземем предвид 156-те или 165-те (не помня кое от двете, но беше над 150) милисекунди забавяне на сигнала. После изключихме изкуствените кадри и предаването на сигнала стана бързо, но и с много размазана картина. Съмнява ме гореизброените модели да не страдат от същите признаци. Затова и след много тестове накрая разбрах, че колкото и пари "да налея" за течнокристален ТВ, проблемът все ще съществува. Затова и взех по-обикновен модел, чието малко забавяне на сигнала предпочетох пред голямото такова на скъпите модели.
Благодаря за савета LanceLink,в петък отиваме да го търсим,дано открием каквото ни трябва.
Първоначално публикувано от ejПроблема с прогарянето на екрана в последните 2 години е сведен до минимум. Само следвай правилата описани в темата за панасоник!Първоначално публикувано от ej
Потърси и 46 инчовият вариант- PANASONIC TX-P46G30E
От останалите-подредени
1. SONY KDL-40HX800 - гланцов екран, което според мен е за предпочитане
2. SONY KDL-40EX720 или PANASONIC TX-L42E30E
МомчилеПървоначално публикувано от Momchil
Забележи, че тази резолюция е постигната с включването на един куп подобрители...които в някаква степен влияат на качеството на картината. Важни са показателите без подобрителите. Тоест в нативен режим.
Времето за реакция на всички модели е 5мс, но това е безмислена характеристика.
1000 милисекунди правят 1 секунда. Това което изписват, като спесификации 5мс, е време за реакция от сиво до сиво 10%-50%.
Времето за реакция на матриците- От черно до бяло е 15 милисекунди
От черно до бяло и пак черно, е 25 милисекунди - това прави 40 пълноценни кадъра в секунда, което е бавно-замазва картината.
Нещата ще си дойдат на мястото с OLED телевизорите - време на реакция 1 мс
1. SAMSUNG UE-40D8000 / SAMSUNG UE-40D7000 - разликата е основно в дизайна.Първоначално публикувано от gabriel@
2. Предполага някакъв контрол на осветеноста в помещението- щори, завеси...
3. Разликата с PANASONIC TX-P42GT30E е почти незабележима- котрастният филтър.
Погледни в пост номер 9 на темата за Панасоник.Първоначално публикувано от bgwasp
Благодаря!Първоначално публикувано от hristoslav2
Явно филипса отпада по някаква причина, а цената му беше добра. Здраве да е, тези ще гледаме
Не съм писал че отпада...Първоначално публикувано от Dodolin
Здравейте,
Първо поздравления за форума. Нучих доста неща тук за 5 6 дни разцъкване.
Искам да си купя нов телевизор. За момента търся, разглеждам, разучавам и вече толкова се обърках, че няма накъде. Чета из форума и на хора с горе долу еднакви предпочитания препоръчвате различни модели. Явно си има много тънкости.
Ще се радвам ако можете да ме насочите към някой модел.
По същество.
1. Какви задачи си поставяте пред телевизора (аналогов или цифров преглед, връзка с компютъра, игрова конзола, телевизионна антена и т.н.)?
- Телевизорът ми трябва за 50% гледане на телевизия и 50% като монитор към компа за гледане най вече филми (с добра резолюция) и клипове от youtube. Не съм запален телеманиак - някое сериалче или филм. Тук там и някой футболен мач. През другото време телевизора просто си върви на някоя програма. Но пък гледам много филми от компютъра и на това държа повече.
- Въпрос за кабелната? Към blizoo съм със приемник, който има HDMI изход. Предполагам blizoo продават модули за карти за самите телевизор или се купуват отделно. Има ли разлика между ползването на тунера на телевизора за гледане на кабелната телевизия с това да се ползва техният външен приемник свързан чрез HDMI към тв-то.
- Въпрос за връзка към компютър. Настолното ми PC е с DVI. Така че звука ще трябва да се предава отделно. Повечето модели тв имат ли аудио вход? Не ми е голям проблем, защото лаптопа ми има HDMI. Но искам да мога да включвам и от двата компа.
- Функции на телевизора като browser, youtube, skype не ме интересуват. За момента са много неудобни за ползване и ще са само през компа. Евентуално бих ползвал функции на телевизора като DLNA и медиа плейър. Но ако даден модел е примерно с 200лв по скъп само защото има добър медия плейър, не бих дал тези пари за това. Ще си връзвам компа. А и като гледам по добър вариант е външен медиа плейър понатам. А има ли разлика в качеството ако се гледа филм от компа или ако се гледа от флашаката в телевизора.
2. Условия на гледане (разстояние до телевизора от мястото на гледане, разположение относно прозорците, осветеност на стаята и т.н.)?
- Ще се гледа от 3-3.5 метра. Стаята е нормално осветене като телевизора не е близо до прозореца. Прозореца се пада странично от телевизора. Не е нужно телевизора да се закача на стената.
3. Плазма или LCD?
- Първо да кажа, че не искам 3D. Мисля, че плазма не е добър вариант за мен, защото ми се случва тв-то да стои по цял ден на един канал, или пък ако е вързан към компа менюто ще е статично и т.н. Поне с такова впечатление останах след прочетеното тук. Или не съм разбрал правилно. Вие кажете. За LCD - дали LED или CCFL може би зависи от конкретния модел. Не съм компетентен. Просто искам възможно най-добра картина и качество на изработка за цената. И минимален риск нещо да се развали скоро. Относно 100HZ и т.н. От прочетеното тук разбирам, че няма файда при гледане на филми. А спорт не гледам чак толкова много. Та има ли смисъл?
4. Размер на диагонала?
- 40-42. По-добре 42, но не всички марки го имат. Е и по-голям ми се иска. Но за тези пари едва ли? Все пак препоръчайте и по-голям за да се ориентирам.
5. Максимална и желана цена?
- 1000-1200лв. Може и малко отгоре ако си заслужава наистина.
6. Отдавате предпочитание или наобратно отхвърляте някои производители (марки)?
Не робувам на марки. Просто искам с висок приоритет картината да е възможно най-добра за парите си, и с нисък приоритет функции като browser, медиа плейър и др. Ще е добре и телевизора да има всякакви аудио-видео входове и изходи.
Първоначално публикувано от hristoslav2
Hristoslav2_благодаря!
Изчетох темата за Panasonic LCD,
но не се сетих, че инфото може да бъде в Panasonic plasma