Страница 25 от 95 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Здравейте,много бих искала ако може да ме посаветвате кой модел на Panasonic плазма,42" цена до 1000лв да избера,спешно е.Благодаря ви предварително

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2008

blum,
    TX-P42S30E

4. ej
    ej е офлайн

Тук е от
    Dec 2011

По моето питане никакви мнения ли няма?

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    http://www.hdtvtest.co.uk/ - на 3-та страница от ревютата /performance/
    Първите два са LCD третият е плазма
    Samsung D5000 - 300 distinct lines
    Sharp LC-40LE831E - around 800 lines
    Samsung PS64D8000 has some of the best motion performance we’ve ever seen /плазма/
    Sony KDL-46HX923 - 1080 with [Motionflow]: “Clear Plus”
    Sony KDL-40NX723 - [Motionflow] “Clear”: 1080
    Sony KDL-40HX723 - 1080 with [Motionflow]: “Clear”
    Sony KDL40EX723 - 1080 with [Motionflow] “Clear”
    Toshiba 46WL863B - [Active Vision M800] “Smooth” & “Standard”: 1080
    Samsung UE46D7000 - 1080 otherwise with [Motion Plus] “Clear” and [LED Motion Plus] On
    Panasonic TX-L37DT30B - 1080 with [IFC] on

6. Тук е от
    Jan 2011

Привет gabriel@
    Всичките имат вградени сателитни тунери и правилно си се ориентирала че можеш да ги ползваш само със Сателайт БГ- те единствени предлагат кам модули и карти за телевизори.
    Подредени
    1. SAMSUNG UE-40D8000
    2. SHARP LC-40LE830E
    3. Sony KDL-40EX725

Погледни и този PANASONIC TX-P42VT30E http://www.technomarket.bg/products/...ic-tx-p42vt30e
    Христослав благодаря за препоръката !

Има ли разлика между SAMSUNG UE-40D8000 / SAMSUNG UE-40D7000 и заслужават ли 150 лв. повече за първия ? Аз откривам разлика само в дизайна, а и по ревютата не намерих нещо съществено по-добро за него.

Относно плазмата PANASONIC TX-P42VT30E имам задръжки, защото ще бъде поставен перпендикулярно на прозореца и ще е доста осветен. Това предполага да поставям щори - така ли е ? Освен това не съм сигурен доколко ще спазим правилата за гледане във връзка с прогарянето ! Иначе от изчетеното във форума разбирам, че качеството на картината на плазмата трябва да е по-добро, а и конкретно оценката на този модел в AREA DVD e Masterpiece !!! Прочетох също ревюто и за PANASONIC TX-P42GT30E (хиляда лева по-евтин). Освен липсата на WI-FI DONGLE И 2 X 3D ОЧИЛА сперед теб има ли видима / съществена разлика в качеството картината или нещо друго ?

В тази връзка има ли някой идея, дали някъде в София може да се видят SAMSUNG UE-40D8000 / SAMSUNG UE-40D7000 / PANASONIC TX-P42VT30E / PANASONIC TX-P42GT30E един до друг ?

Поздрави,
    Габриел

7. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от bgwasp
    Здравейте,

Днес най-накрая, след доста гледане и чудене купих TV.
    Взех последната бройка l42D25E най-много ми хареса като цветове (за 1099лв).
    Първите ми впечатления, че това е много хубав телевизор.
    Тествах му и плеъра- работи:-)), но субтитрите засега излизат на "маймуници"

Hristoslav2- благодаря ти за съветите и че ме насочи да погледна и Панасоник като марка.
    Можеш ли да ми дадеш насоки, как да вляза в сервизното меню. Искам за мое инфо да видя колко е работил!

Благодаря ти предварително.
    Поздрави
    Hristoslav2, може ли да ми дадеш напътствия?

Благодаря предварително!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Samsung UE46D7000 - 1080 otherwise with [Motion Plus] “Clear” and [LED Motion Plus] On
    Да поясним нещо - няма връзка между изобразяването на броя пиксели и тяхното замазване (време на реакция). Последното е недостатък на самата технология и каквито и рекламни заигравки да четем по рекламите или тестовете, замазване при бързи движения винаги има, поради невъзможността на кристалите в пикселите да променят посоката си светкавично.
    И нещо друго. Пише ли в тестовете на горните телевизори колко десетки или стотици милисекунди е забавянето на сигнала (input lag) при режим с включени изкуствени херци (предварително изчисление на усреднени междинни кадри, премигваща подсветка и т.н.)? При игрите има значение, а се усеща много лесно при игра със снайпер. Конкретно за Тошиба - аз съм пробвал един такъв от по-висок клас (не съм сигурен, дали беше серия W) миналата година и дори при голямата рекламирана кадрова честота картината не беше ясна при резки движения; отделно и като вземем предвид 156-те или 165-те (не помня кое от двете, но беше над 150) милисекунди забавяне на сигнала. После изключихме изкуствените кадри и предаването на сигнала стана бързо, но и с много размазана картина. Съмнява ме гореизброените модели да не страдат от същите признаци. Затова и след много тестове накрая разбрах, че колкото и пари "да налея" за течнокристален ТВ, проблемът все ще съществува. Затова и взех по-обикновен модел, чието малко забавяне на сигнала предпочетох пред голямото такова на скъпите модели.

10. Тук е от
    Dec 2011

Благодаря за савета LanceLink,в петък отиваме да го търсим,дано открием каквото ни трябва.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ej
    По моето питане никакви мнения ли няма?
    Цитат Първоначално публикувано от ej
    Здравейте! След дълго четене на ревюта, форуми и сравняване на различни модели и технологии, избрах PANASONIC TX-P42ST30E, който вече е капариран в Технополис и чакам доставката.
    Телевизора ще се използва за гледане на TV от Близу и филми от DVD и PC. Стаята е доста светла с прозорец до телевизора, но това не ме притеснява защото има завеси за тази цел Само едно нещо ме притеснява в плазмите и това е прегарянето на екрана. Чета, че този проблем в новите модели го няма, в магазина също ме увериха в това, но... кой знае

Имам още известни колебания и ще изброя моделите м/у които се колебаех:
    PANASONIC TX-P42G30E - След като гледах доста телевизори по магазините и се отказах от прехвалените LED-ове се спрях на този модел, но се оказа, че е изчерпан навсякъде, явно е доста харесван...
    PANASONIC TX-P42ST30E - минуси, който виждам спрямо горния модел е, че няма PVR и THX.
    и няколко LED
    PANASONIC TX-L42E30E
    SONY KDL-40EX720
    SONY KDL-40HX800AEP - миналогодишен модел от високия клас на SONY, но има ограничени количества по магазините и най-вероятно са мострени бройки, иначе ми хареса, но се отказах, тъй като искам да си взема неработил телевизор.

Какво ще кажете за изброените модели?
    Проблема с прогарянето на екрана в последните 2 години е сведен до минимум. Само следвай правилата описани в темата за панасоник!
    Потърси и 46 инчовият вариант- PANASONIC TX-P46G30E
    От останалите-подредени
    1. SONY KDL-40HX800 - гланцов екран, което според мен е за предпочитане
    2. SONY KDL-40EX720 или PANASONIC TX-L42E30E
    Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Момчиле
    Забележи, че тази резолюция е постигната с включването на един куп подобрители...които в някаква степен влияат на качеството на картината. Важни са показателите без подобрителите. Тоест в нативен режим.

Времето за реакция на всички модели е 5мс, но това е безмислена характеристика.
    1000 милисекунди правят 1 секунда. Това което изписват, като спесификации 5мс, е време за реакция от сиво до сиво 10%-50%.
    Времето за реакция на матриците- От черно до бяло е 15 милисекунди
    От черно до бяло и пак черно, е 25 милисекунди - това прави 40 пълноценни кадъра в секунда, което е бавно-замазва картината.

Нещата ще си дойдат на мястото с OLED телевизорите - време на реакция 1 мс

Цитат Първоначално публикувано от gabriel@
    Христослав благодаря за препоръката !

Има ли разлика между SAMSUNG UE-40D8000 / SAMSUNG UE-40D7000 и заслужават ли 150 лв. повече за първия ? Аз откривам разлика само в дизайна, а и по ревютата не намерих нещо съществено по-добро за него.

Относно плазмата PANASONIC TX-P42VT30E имам задръжки, защото ще бъде поставен перпендикулярно на прозореца и ще е доста осветен. Това предполага да поставям щори - така ли е ? Освен това не съм сигурен доколко ще спазим правилата за гледане във връзка с прогарянето ! Иначе от изчетеното във форума разбирам, че качеството на картината на плазмата трябва да е по-добро, а и конкретно оценката на този модел в AREA DVD e Masterpiece !!! Прочетох също ревюто и за PANASONIC TX-P42GT30E (хиляда лева по-евтин). Освен липсата на WI-FI DONGLE И 2 X 3D ОЧИЛА сперед теб има ли видима / съществена разлика в качеството картината или нещо друго ?

В тази връзка има ли някой идея, дали някъде в София може да се видят SAMSUNG UE-40D8000 / SAMSUNG UE-40D7000 / PANASONIC TX-P42VT30E / PANASONIC TX-P42GT30E един до друг ?

Поздрави,
    Габриел
    1. SAMSUNG UE-40D8000 / SAMSUNG UE-40D7000 - разликата е основно в дизайна.
    2. Предполага някакъв контрол на осветеноста в помещението- щори, завеси...
    3. Разликата с PANASONIC TX-P42GT30E е почти незабележима- котрастният филтър.

Цитат Първоначално публикувано от bgwasp
    Hristoslav2, може ли да ми дадеш напътствия?

Благодаря предварително!
    Погледни в пост номер 9 на темата за Панасоник.

http://www.stat.abp.com.ua/966.html

12. Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Dodolin
    Здравейте!

Търси се за приятел бюджетно решение до около 750 лв максимум, 32 инча. По принцип няма претенции за марка. Ще се гледа в светла стая, като прозореца е острани, близо до тв (на 90 градуса), което предполага търсене на матов панел, който да е с голям ъгъл на виждане, т.к. разположението на местата за гледане е малко особено. Основно ще се гледа аналогова ктв (Networx), като за цифрова (може би с техен СТБ, но казаха, че дават и CAM) ще се види на по-късен етап. Трябва да е поне с 1 hdmi за да се закача лаптопа. Гледането на филм от флашка не знам до колко ще е приоритет. Цифрови тунери е хубаво да има, защото в града има кабеларка с некодирано DVB-C.
    И понеже от месец и нещо се оглеждаме за добра оферта гледам, че http://technomarket.bg/products/09109125/philips-32pfl4606h-58 е 749 лв в техното, и 650 лв в метро до 31.12.
    Панела доколкото схващам е на LG (предполагам като на моята тошиба 37xv733 от която съм доволен като дисплей), но все пак моля за помощ.
    Нещо трябва да вземем... за предпочитане до коледа. За съжаление нямам време за ходене по магазините и засега ще разчитам на всички вас за препоръчване на 2-3 модела, от които да изтеглим жребия на място вече. До тук моя човек е ходил да види в техномаркет и тошибата (но не знае кой модел обаче) го е впечатлила с картина. Моля за помощ
    никой ли няма да помогне, утре може би ще се пътува до русе и това ще е шанса

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

никой ли няма да помогне, утре може би ще се пътува до русе и това ще е шанса
    http://www.technomarket.bg/products/09107592/lg-32lk450
    http://www.technomarket.bg/products/...onic-tx-l32u3e
    http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-32d550
    http://www.technomarket.bg/products/...kdl-32nx500aep

14.  

15. Тук е от
    May 2003

Благодаря!
    Явно филипса отпада по някаква причина, а цената му беше добра. Здраве да е, тези ще гледаме

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря!
    Явно филипса отпада по някаква причина, а цената му беше добра. Здраве да е, тези ще гледаме
    Не съм писал че отпада...

17. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте,
    Първо поздравления за форума. Нучих доста неща тук за 5 6 дни разцъкване.
    Искам да си купя нов телевизор. За момента търся, разглеждам, разучавам и вече толкова се обърках, че няма накъде. Чета из форума и на хора с горе долу еднакви предпочитания препоръчвате различни модели. Явно си има много тънкости.
    Ще се радвам ако можете да ме насочите към някой модел.

По същество.
    1. Какви задачи си поставяте пред телевизора (аналогов или цифров преглед, връзка с компютъра, игрова конзола, телевизионна антена и т.н.)?
    - Телевизорът ми трябва за 50% гледане на телевизия и 50% като монитор към компа за гледане най вече филми (с добра резолюция) и клипове от youtube. Не съм запален телеманиак - някое сериалче или филм. Тук там и някой футболен мач. През другото време телевизора просто си върви на някоя програма. Но пък гледам много филми от компютъра и на това държа повече.
    - Въпрос за кабелната? Към blizoo съм със приемник, който има HDMI изход. Предполагам blizoo продават модули за карти за самите телевизор или се купуват отделно. Има ли разлика между ползването на тунера на телевизора за гледане на кабелната телевизия с това да се ползва техният външен приемник свързан чрез HDMI към тв-то.
    - Въпрос за връзка към компютър. Настолното ми PC е с DVI. Така че звука ще трябва да се предава отделно. Повечето модели тв имат ли аудио вход? Не ми е голям проблем, защото лаптопа ми има HDMI. Но искам да мога да включвам и от двата компа.
    - Функции на телевизора като browser, youtube, skype не ме интересуват. За момента са много неудобни за ползване и ще са само през компа. Евентуално бих ползвал функции на телевизора като DLNA и медиа плейър. Но ако даден модел е примерно с 200лв по скъп само защото има добър медия плейър, не бих дал тези пари за това. Ще си връзвам компа. А и като гледам по добър вариант е външен медиа плейър понатам. А има ли разлика в качеството ако се гледа филм от компа или ако се гледа от флашаката в телевизора.
    2. Условия на гледане (разстояние до телевизора от мястото на гледане, разположение относно прозорците, осветеност на стаята и т.н.)?
    - Ще се гледа от 3-3.5 метра. Стаята е нормално осветене като телевизора не е близо до прозореца. Прозореца се пада странично от телевизора. Не е нужно телевизора да се закача на стената.
    3. Плазма или LCD?
    - Първо да кажа, че не искам 3D. Мисля, че плазма не е добър вариант за мен, защото ми се случва тв-то да стои по цял ден на един канал, или пък ако е вързан към компа менюто ще е статично и т.н. Поне с такова впечатление останах след прочетеното тук. Или не съм разбрал правилно. Вие кажете. За LCD - дали LED или CCFL може би зависи от конкретния модел. Не съм компетентен. Просто искам възможно най-добра картина и качество на изработка за цената. И минимален риск нещо да се развали скоро. Относно 100HZ и т.н. От прочетеното тук разбирам, че няма файда при гледане на филми. А спорт не гледам чак толкова много. Та има ли смисъл?
    4. Размер на диагонала?
    - 40-42. По-добре 42, но не всички марки го имат. Е и по-голям ми се иска. Но за тези пари едва ли? Все пак препоръчайте и по-голям за да се ориентирам.
    5. Максимална и желана цена?
    - 1000-1200лв. Може и малко отгоре ако си заслужава наистина.
    6. Отдавате предпочитание или наобратно отхвърляте някои производители (марки)?
    Не робувам на марки. Просто искам с висок приоритет картината да е възможно най-добра за парите си, и с нисък приоритет функции като browser, медиа плейър и др. Ще е добре и телевизора да има всякакви аудио-видео входове и изходи.

18. Тук е от
    Nov 2010

Погледни в пост номер 9 на темата за Панасоник

Hristoslav2_благодаря!

Изчетох темата за Panasonic LCD,
    но не се сетих, че инфото може да бъде в Panasonic plasma

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 95 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе