Здравейте,
Дойде време да си сменя стария црт телевизор с по нов..LCD. Избрал съм SAMSUNG UE55D8000, но...размерът на отвора в който ще стои е 140/110 (това е отвор в секция, която не е допряна до стената..т.е има по 1 или 2 см разстояние за да минават кабели ..абе и да се оберат кривините от стената..), а размера на телевизора е 123,26/70.72. Според документацията на телевизора се предполага при монтаж на стената да се оставят по 10 см от всички страни.
Питането ми е - до колко стриктно трябва да се спази това условие? В моят случай се получават по 8.5см от ляво и дясно и по 20сетина см отгоре и долу като секцията не е напълно опряна до стената отвсякъде.
Вторият въпрос (игнорирайки принципа на мечо пух колкото повече, толкова повече) - разстоянието от което ще се гледа е 3.20м - това достатъчно разстояние ли е за такъв диагонал на телевизора?
Предварително се извинявам на всички, на които въпросът ми ще се стори безумно глупав...както казах това ще е първият ми LCD телевизор и благодаря за бързите ви отговори.
Надявам се днес или утре да мога да го взема или да мисля за алтернатива на този избор ...в зависимост от вашите отговори.

не всеки ден и не повече от час час и малко
честно казано изобщо не знам как да постъпя - не искам да гледам пикселирана картина но и не искам на се напъвам да видя какво дават ...