Здравейте,
Дойде време да си сменя стария црт телевизор с по нов..LCD. Избрал съм SAMSUNG UE55D8000, но...размерът на отвора в който ще стои е 140/110 (това е отвор в секция, която не е допряна до стената..т.е има по 1 или 2 см разстояние за да минават кабели ..абе и да се оберат кривините от стената..), а размера на телевизора е 123,26/70.72. Според документацията на телевизора се предполага при монтаж на стената да се оставят по 10 см от всички страни.
Питането ми е - до колко стриктно трябва да се спази това условие? В моят случай се получават по 8.5см от ляво и дясно и по 20сетина см отгоре и долу като секцията не е напълно опряна до стената отвсякъде.
Вторият въпрос (игнорирайки принципа на мечо пух колкото повече, толкова повече) - разстоянието от което ще се гледа е 3.20м - това достатъчно разстояние ли е за такъв диагонал на телевизора?
Предварително се извинявам на всички, на които въпросът ми ще се стори безумно глупав...както казах това ще е първият ми LCD телевизор и благодаря за бързите ви отговори.
Надявам се днес или утре да мога да го взема или да мисля за алтернатива на този избор ...в зависимост от вашите отговори.