Страница 23 от 95 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от Dominator
    Какво ще рече видео резолюция - нещо различно от native resolution?
    Означава, че за разлика от плазмените екрани, течнокристалните им събратя имат ниско разделение на картината при движещ се образ, т.е. дори при неподвижен образ да вадят истински 1920х1080 пиксела, то при движение се вижда нещо от сорта на 1024х600, 720х400 или подобна стойност. Съответно и получаваш едно характерно размазване на образа, което няма нищо общо с това, че в рекламата може да пише и "Ultra mega hyper super duper clear motion rate 800Hz". По-високото опресняване на кадровата честота означава, че например при панел от 200Hz една бързодвижеща се тенис топка няма да оставя след себе си дълга размазана следа в сравнение с панел от 50Hz, но това само по себе си не премахва проблема с ниското разделение на картината при бързи образи.

пп: Аз лично съм правил такива тестове с няколко течнокристални телевизора и един плазмен, и всичките освен него показваха голямо размазване и губене на детайл при бързо движение на мерника в играта Halo: Reach.

2.  

3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от botev4o
    Означава, че за разлика от плазмените екрани, течнокристалните им събратя имат ниско разделение на картината при движещ се образ, т.е. дори при неподвижен образ да вадят истински 1920х1080 пиксела, то при движение се вижда нещо от сорта на 1024х600, 720х400 или подобна стойност. Съответно и получаваш едно характерно размазване на образа, което няма нищо общо с това, че в рекламата може да пише и "Ultra mega hyper super duper clear motion rate 800Hz". Аз лично съм правил такива тестове с няколко течнокристални телевизора и един плазмен, и всичките освен него показваха голямо размазване и губене на детайл при бързо движение на мерника в играта Halo: Reach.
    То и при плазмите motion resulution не е FullHD картинката но е малко по-добре или горе долу както в топ LCD/LED тв-та...

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от haidu4i
    Здравейте при мен казусът е следният:SONY KDL-40CX520 или SAMSUNG LE-40D550
    Моля за съвет-кой вариант да избера? Благодаря предварително!
    Зависи на кое държиш повече. Като картина са аналогични, разликата е в повечето екстри на първият.

Цитат Първоначално публикувано от roben26
    Здравей hristoslav2
    Благодаря за отговора.Искам да те питам за SONY KDL-46HX820 да ли е по добър от Сонито което ми предлагаш понеже виждам че е на промоция
    http://www.technomarket.bg/products/...dl-46hx820baep да няма някаква уловка,готов съм да вдигна малко бюджета и да включа и SAMSUNG UE-46D8000
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-46d8000 как мислиш от тези кой да избера.
    Да ме убиеш не мога да ти дам твърд отговор за двете сонита Не виждам съществена разлика между двата модела - прочети ревютата в нета....
    http://www.sony.bg/comparison/kdl46h...kdl46nx720baep
    освен дизайна
    Кадри в секунда 200(Hz) - Motionflow XR 400
    и вероятно вграден събуфер в SONY KDL-46HX820 - 30 W (10 W x 3)
    http://bilder.hifi-forum.de/large/602273/1-4_52507.jpg
    http://bilder.hifi-forum.de/large/602273/2-4_52508.jpg
    http://bilder.hifi-forum.de/large/602273/4-4_52510.jpg
    Ако ги вземаш заради 3Д-то, мисля че SAMSUNG UE-46D8000 е по-добър вариант.

Цитат Първоначално публикувано от plamen.petrov
    Ето че и аз се наканих да си взема нов телевизор. Ориентирам съм се към 37 до 40 инча - ще се гледа или от дивана - 3.5 м, или от масата за хранене - 1.5 до 2.5 м. Така че, 42 инча ми идват много, а от тук (също и от предубеденост) - плазмите отпадат. Смятам да премина от БулСат към М-САТ, така че да мога да ползвам CA модул.
    - Бюджет - до 2000 лв.
    - Размер - 37 до 40 инча;
    - Възможност за ползване с САМ;
    - Не държа на 3D;
    - Държа на Full HD;
    - DVB-S е излишен както разбирам;
    - Искам PVR/TimeShift - да имам пауза, и да мога да върна назад ако пропусна нещо;
    - Намирам Picture in Picture за атрактивна екстра;
    - Искам да мога да гледам филми директно от USB диск/флашка/SD карта, със субтитри на български.
    - Държа да мога да гледам 4:3 и 16:9 програми с правилни пропорции.

Много ли искам?

Поздрави,
    Много искаш...
    Както си почнал да изброяваш...само дето печено прасенце и дамаджана вино не си поискал към телевизора /промоция/

SAMSUNG UE-40D6100 - най евтиният вариант с PVR
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d6100

SHARP LC-40LE820 - проблем със субтитирите/модел 2010г/
    http://www.technomarket.bg/products/...arp-lc-40le820

PHILIPS 42PFL7606H - околкото знам има PVR - проблем със субтитирите трябва да се конвертират
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-42pfl7606h

Цитат Първоначално публикувано от zorbata
    Тези условия отпаднаха,
    затова ми предложете ТВ 40-42" в рамките на 1200-1300 лв. за гледане на кабелна ТВ НЕТ1 и ХД филми от РС, все още не съм фен на 3Д-то

п.п Едно питане, много ли е вредна пряката(през два стъклопакета) слънчева светлина за ЛСД-то, че тази сутрин(обикновенно съм на работа) забелязах как осветява и монитора и ТВ, ако е проблем какви мерки да предприема?
    SAMSUNG UE-40D5000
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d5000
    Важното е да не попада пряка слънчева светлина всеки ден по няколко часа в течение на 1-2 години. Преди години се забелязваше увреждане на видеопанела - разтичане поради напукване на полимерната подложка.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    То и при плазмите motion resulution не е FullHD картинката но е малко по-добре или горе долу както в топ LCD/LED тв-та...
    Разликата между плазмените и течнокристалните е от небето до земята. Аз поне въобще не мога да усетя някаква загуба на детайли при плазмения (Panasonic 50G20), докато дори при по-високите серии течнокристални има едно много неприятно замъгляване на образа.

6. Тук е от
    Dec 2011

Thanks, hristoslav2! И аз се заглеждам по самсунгите, UE-40D6100 е един от вариантите които харесвам. Само дето е и с 3D, което го оскъпява излишно - барем да имаше и комплект очила с него
    PVR добре ли се държи, удобно ли е? Мога ли да върна назад ако докато гледам пропусна някоя реплика?
    А тази екстра - picture in picture - нещо не я забелязвам по спецификациите на ТМ/ТП. Да не би да е нещо което не се поддържа вече?
    Заменям 3D функционалитет за Skype

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

А тази екстра - picture in picture - нещо не я забелязвам по спецификациите на ТМ/ТП. Да не би да е нещо което не се поддържа вече?
    Заменям 3D функционалитет за Skype
    picture in picture - има като дава на цял екран картина от компа и в малък прозорец в дясно картина от тв програмата.
    Skype - в модели SONY KDL-40EX520, SONY KDL-40EX720

Цитат Първоначално публикувано от gabriel@
    Здравейте,
    какво бихте избрали между:

1. SAMSUNG UE-40D8000 (2бр. 3D очила + RMC30D1P) = 2799 лв. ТП
    2. SAMSUNG UE-40D7000 (2бр. 3D очила + RMC30D1P) = 2649 лв. ТП
    (Има ли някаква съществена разлика между двата модела освен в дизайна ?)
    3. SHARP LC-40LE830E (2бр. 3D очила) = 2199 лв. Electron.bg
    4. TOSHIBA 42WL863 (1бр. 3D очила + вградена камера) = 2149 лв. ТМ
    5. PANASONIC TX-L37DT30 (5 год. гаранция) = 1899 лв. ТМ
    6. Sony KDL-40EX725 = 899 EUR amazon.de

Ще се гледа предимно SD и HD TV (доколкото има такава - мисля, да се вържа към satelite.bg - от изчетеното към момента май предлагат най-качествена услуга, а и могат да се гледат програмите на ASTRA), както и филми свалени от интернет.
    Привет gabriel@
    Всичките имат вградени сателитни тунери и правилно си се ориентирала че можеш да ги ползваш само със Сателайт БГ- те единствени предлагат кам модули и карти за телевизори.
    Подредени
    1. SAMSUNG UE-40D8000
    2. SHARP LC-40LE830E
    3. Sony KDL-40EX725

Погледни и този PANASONIC TX-P42VT30E http://www.technomarket.bg/products/...ic-tx-p42vt30e

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от botev4o
    Разликата между плазмените и течнокристалните е от небето до земята. Аз поне въобще не мога да усетя някаква загуба на детайли при плазмения (Panasonic 50G20), докато дори при по-високите серии течнокристални има едно много неприятно замъгляване на образа.
    Ами явно ти си единствения човек в този форум, който е видял това "замъгляване" на образа при гледане на 1080p съдържание на съвременен LCD телевизор. Точно при гледането на такова съдържание, разликата между двете технологии е почти никаква, а ти чак с просто око я виждаш. Стига, моля те. Освен това в средния и висок клас модели LCD телевизори от тази година, при motion resolution тестовете се покриват 1080, естествено с включен motionflow, motionplus, resolution+ и т.н. Тестове в нета, колкото искаш.

10. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    picture in picture - има като дава на цял екран картина от компа и в малък прозорец в дясно картина от тв програмата.
    Skype - в модели SONY KDL-40EX520, SONY KDL-40EX720
    picture in picture: А аз си мислех че мога в малкото прозорче да сложа програмата, където очаквам да тръгне нещо и в това време в големия прозорец да гледам друга програма.
    А Skype май става и с по-новите самсунги... /UE-40D6510/

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

picture in picture: А аз си мислех че мога в малкото прозорче да сложа програмата, където очаквам да тръгне нещо и в това време в големия прозорец да гледам друга програма.
    А Skype май става и с по-новите самсунги... /UE-40D6510/
    За тази цел са нужни два тунера.
    Да - и в D6500 има скайп.

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Ами явно ти си единствения човек в този форум, който е видял това "замъгляване" на образа при гледане на 1080p съдържание на съвременен LCD телевизор.
    Освен това в средния и висок клас модели LCD телевизори от тази година, при motion resolution тестовете се покриват 1080, естествено с включен motionflow, motionplus, resolution+ и т.н. Тестове в нета, колкото искаш.
    Двама сме дето го виждаме Я дай да ги видим тези резултати от тестове на motion resolution

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Двама сме дето го виждаме Я дай да ги видим тези резултати от тестове на motion resolution
    Ми влез в HDTV Reviews и чети ревютата на LCD-тата. А ако се появят още двама, може и белот да чукнете. :D

13. Тук е от
    Dec 2011

Взе да става интересно....
    Сори за спама.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Ами явно ти си единствения човек в този форум, който е видял това "замъгляване" на образа при гледане на 1080p съдържание на съвременен LCD телевизор. Точно при гледането на такова съдържание, разликата между двете технологии е почти никаква, а ти чак с просто око я виждаш. Стига, моля те. Освен това в средния и висок клас модели LCD телевизори от тази година, при motion resolution тестовете се покриват 1080, естествено с включен motionflow, motionplus, resolution+ и т.н. Тестове в нета, колкото искаш.
    Аз говоря от личен опит, а не от четене на някакви тестове в интернет. Пусни си най-добре някоя игра (за препоръчване стрелба от първо лице) и завърти бързо камерата нанякъде. На течнокристален телевизор моментално ще забележиш как например някой бял парапет на ограда, който иначе в неподвижно положение на камерата е дебел 2-3 пиксела, изведнъж става силно размазан с дебелина 10 пиксела и сив.
    Колкото до гледането на Blu-ray при 24к/с, видеосъдържанието по принцип е с позамазани кадри при бързите сцени и там на практика е невъзможно да усетиш допълнително замазване на нещо, което още в самия запис е замазано.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

UE-40D6100 е един от вариантите които харесвам. Само дето е и с 3D, което го оскъпява излишно - барем да имаше и комплект очила с него
    В Технополис е 1500 лв. с 1 чифт очила.

17. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте

първо да благодаря на hristoslav2

Преди малко се прибрах от Техномаркет и вече съм горд собственик на SONY KDL-46NX720 препоръчен лично от него
    супер доволен съм 2D картината на Сонито ме впечатли,като се замисля първо се бях спрял на PHILIPS 46PFL8606H
    след това броях парите за SAMSUNG UE-46D8000 и докато чаках бащата понеже една част бяха в евро да ги обмени
    си викам чакай да погледна и Сонито на което се оказа че картината е по добра от на Самсунга говоря за 2D,Самсунга е
    по добър в 3D което за мен не е от толкова голямо значение също така има сателитен тунер който не ми трябва
    понеже съм HD приемника на Булсатком,по нищо друго Сонито не му остъпва много се радвам от избора който направих а и като се замисля
    спестих 600лв за мен лично добра сделка.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2009

вече сме трима :D

Momchil

кое LCD може да се сравнява с G30? (съотношение цена качество)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 95 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе