Първоначално публикувано от
Momchil Това е въпрос, който трудно би могъл да има еднозначен отговор, защото най-малкото сравняваме две съвсем различни технологии, които си имат своите плюсове и минуси.
Но моето лично мнение на база излезлите ревюта досега е, че ще трябва да дадеш поне хилядарка отгоре за LED модел с идентични размери, който би могъл да се сравнява с ST50, като качество на картината, конкретно.
Естествено, това го казвам при условие, че този модел на Panasonic се пусне в продажба около цената, която прогнозирах, че нищо чудно и да ни изненадат местните дилъри с доста понапудрена сума.
Честно казано, аз не съм голям привърженик на плазмените телевизори, но тази година съм леко разочарован от това, което предлагат основните LED конкуренти в лицето на LG и Samsung. Не съм забравил другите марки, просто наблюденията са ми над споменатите, а и общо взето в БГ има вече доста нови модели от тези марки, които могат да се видят на място.
Та, впечатленията са ми, че тези марки са наблегнали основно над Smart TV платформата за сметка на качеството на картината, което мен лично не ме кефи. Аз не искам телевизора ми да еволюира в компютър, искам да виждам технологично израстване, не софтуерно. Това не забелязвам в новите LED модели, докато при Panasonic мисля, че се действа в посоката, която на мен лично повече ми харесва. И честно казано, ако сега трябва да си вземам телевизор, няма да се замисля въобще и ще предпочета плазмата.