Страница 92 от 95 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от vazmutenuser
    Ок, и последно да питам 50" плазма от 3.5 метра да не е много голяма за SD предаванията ?
    Идеална ще е.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от vazmutenuser
    Понеже вече има цена за плазмата http://www.technopolis.bg/b2c/detail...3D-TX-P50ST50E да попитам колко й е зле яркостта в смисъл, ако стаята е светла, но прозореца е зад плазмата и реално тя няма да отразява светлина ще се вижда ли нещо ?
    В светла стая си избледняват малко цветовете, но все пак повечето хора гледат вечер тв, а именно там е силата на плазмата.

П.С. И да пишеш впечатления, като я вземеш!

4. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Аз моята плазма я гледам вече над 2 години в стая където цялата една стена е прозорци и проблеми с цветовете не съм имал. Е имам си щорички и ако е много светло си регулирам. И искате да ми кажете, че при навлязла силна слънчева светлина LCD ще предава много добре - без отражения и избледняване. То без светлина цветовете му са под въпрос пък иначе.... Пробвах едно LCD с картинките от темата за калибрация - четирите черни квадрати са като един. Никакво черно! Пък за цветовете да не пиша че....

Умишлено не написах модела защото гледам доста хора си ги накупиха, да не им развалям кефа!
    Пък и като гледам предложенията напоследък са само по ТТ данни. Съмнявам се всичките тези модели на различни производители някой да седне и да ги пробва на различни видове сигнали и да тества цветопредаването и т.н.......

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Всъщност наистина на много светло цветовете и контрастта на LCD не се влошават. Просто ярката светлина в стаята замаскира проблемите като лошо черно и неравномерна подсветка.

6. Тук е от
    Jun 2012

А има ли някой да сподели впечатления от югозападна стая в която има плазма - т.е през деня се отразява светлината в ламината/стените/килимите и т.н. Как е спрямо кинескопните телевизори ?

7. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

А относно гледането вечер, според мен всички ТВ ще се представят добре. Просто обстановката и светлината в стаите предразполага ТВ да се откроява!

8.  

9. Тук е от
    May 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rakim
    А има ли някой да сподели впечатления от югозападна стая в която има плазма - т.е през деня се отразява светлината в ламината/стените/килимите и т.н. Как е спрямо кинескопните телевизори ?
    Аз съм плазма и със същото изложение и след обяд е доста светло.В интерес на истината определено през деня доста влияе светлината особено ако нямаш възможност да затъмниш .Доколкото са ми останали спомени от старият ми кинескопен телевизор мисля че плазмата не е по-зле.Тъй като модела ми е на 4 години предполагам че при таз годишните модели с подобрената яркост и филтри до голяма степен дефекта е намален.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    А относно гледането вечер, според мен всички ТВ ще се представят добре. Просто обстановката и светлината в стаите предразполага ТВ да се откроява!
    ??????
    Пробвал ли си го, че пишеш така ? LCD-тата почти масово ще се провалят заради неравномерната подсветка и слабото черно./с изключение на някои топ модели с локал дайминг/
    http://gizmodo.com/assets/images/gal...352dd968_o.jpg

Цитат Първоначално публикувано от rakim
    Аз съм със същото изложение и следобед/към 16,00 часа/ ми се налага да пусна щорите. Заради силният светлинен поток влизащ през прозореца, картината на телевизора избледнява.
    LCD ще се представи по-добре заради по-голямата яркост на картината - 160-180cd/m2, докато при плазмата е 95-110cd/m2 в режим кино/THX. В Про режимите - 85 cd/m2/катастрофа/. Предполагам, че ако го пусна на динамичен режим няма да има проблем, но кой нормален човек гледа такава картина...

Имайте в предвид, че тази година, колкото е по-голям е диагонала на плазменият телевизор, толкова по-силно е намалена яркоста (заради европейските изисквания по енергопотребление). Защото плазмите харчат доста и колкото по-голям е диагонала то и потреблението е по-голямо.

Европейските модели 2012 г. 65" в правилните режими - повече от 105 cd/m2 - не изкарват (това е малко - тъмен екран).
    Именно неувреденият по яркост североамерикански 65VT50 победи на последният Шутаут-2012. Европейският вариант същият модел , нямаше никакви шансове - заради ограничената от европейските бюрократи тъмна и вяла картина.

11. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Пробвал ли си го, че пишеш така ?
    Не съм, а и исках ти да го напишеш!

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Имам плазма42 инча от две години в светла стая и бях много доволен.Зимата купих Samsung 46 инча D 6500 и го сложих на мястото на плазмата, да ви кажа честно още ме е яд , че купих LSD а не плазма.Като се сетя , че Samsunga има и ъгъл на виждане , направо умирам.

13. Member
    Тук е от
    May 2010

тъй като отново се отвори приказка за плазмите - за тези които имат местото за голям екран, не се интересуват от 3D, и търсят разумен бюджет за качествена картина бих препоръчал LG 60PA5500.
    Пуснаха ги преди две-три седмици за 1,999 гледам вече са ги качили на 2,199 но като цена за см2 нямат аналог.
    HDMIx2/component/SCART/USB/CI+ slot.
    Преди седмица имах възможност да си поиграя за петнайсетина минути пoлзвайки USB 16GB (FAT32).
    вградения плейър подкара 720p (mp4)/1080p (mkv)/720p (avi) - не съм тествал за кирилизирани субтитри, .srt английски без проблем; снимки тествах само .jpg.

със jpg (1920х1080) в синьо/зелено/черно/червено/бяло не установих нито един изгорял/блокиран пиксел, нито blooming при черния екран. в същата резолюция пуснах 'preview/mpaa.org' (бял текст върху тъмнозелен фон) - banding беше леко забележим, но съвсем приемлив.

в сравнение с PK550 серията е премахнат Whitewash (предполагам при всички тазгодишни модели заради някоя енергийна директива), Colourwash/Orbiter си остават.

PA5500 няма THX режим, но мисля че може да се настрои цветово съвсем прилично, след първите два-триста часа работа.

Имаше ги изложени в софийските техномаркет/технополис, както и карфур (там вчера все още беше 1,999).

за две години съжителство с 50PK550 без оплаквания, мога да препоръчам LG 60PA5500 с чиста съвест.
    не е НАЙ, но като bang for the buck, не виждам никаква конкуренция.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Аз съм със същото изложение и следобед/към 16,00 часа/ ми се налага да пусна щорите. Заради силният светлинен поток влизащ през прозореца, картината на телевизора избледнява.
    LCD ще се представи по-добре заради по-голямата яркост на картината - 160-180cd/m2, докато при плазмата е 95-110cd/m2 в режим кино/THX. В Про режимите - 85 cd/m2/катастрофа/. Предполагам, че ако го пусна на динамичен режим няма да има проблем, но кой нормален човек гледа такава картина...

Имайте в предвид, че тази година, колкото е по-голям е диагонала на плазменият телевизор, толкова по-силно е намалена яркоста (заради европейските изисквания по енергопотребление). Защото плазмите харчат доста и колкото по-голям е диагонала то и потреблението е по-голямо.

Европейските модели 2012 г. 65" в правилните режими - повече от 105 cd/m2 - не изкарват (това е малко - тъмен екран).
    Именно неувреденият по яркост североамерикански 65VT50 победи на последният Шутаут-2012. Европейският вариант същият модел , нямаше никакви шансове - заради ограничената от европейските бюрократи тъмна и вяла картина.
    Е сещам се поне една положителна причина за намалената яркост - вероятно това увеличава живота на плазмата и я пази от прогаряне. А мисля, че някъде четох, че тази година P50ST50 бил с по-ярки настройки от миналогодишните, та може и да не е чак толкова зле.

Ето тук се говори за това, че е "Not very energy efficient": http://www.techradar.com/reviews/aud.../review/page:2

16. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Бих искал да попитам каква е разликата между локал дайминг и Micro Dimming

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от emanchev
    Бих искал да попитам каква е разликата между локал дайминг и Micro Dimming
    http://goarticles.com/article/What-I...-Plus/5085375/

18. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    160-180cd/m2, , но кой нормален човек гледа такава картина...
    Гледал съм LCD пък и ти сам го написа. Ако е усилена яркостта на картината ми избожда очите направо!
    Защото плазмите харчат доста и колкото по-голям е диагонала то и потреблението е по-голямо.
    Хайде дефинирай голямото потребеление на среден размер примерно 46-50 инча а....!?
    Сравнено с LCD няма да харчи 4лв на месец а 7лв.
    Пак се повтарям ама си трябват тестове, то и аз мога да чета ТТ данни!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 92 от 95 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе