Идеална ще е.Първоначално публикувано от vazmutenuser
Идеална ще е.Първоначално публикувано от vazmutenuser
В светла стая си избледняват малко цветовете, но все пак повечето хора гледат вечер тв, а именно там е силата на плазмата.Първоначално публикувано от vazmutenuser
П.С. И да пишеш впечатления, като я вземеш!
Аз моята плазма я гледам вече над 2 години в стая където цялата една стена е прозорци и проблеми с цветовете не съм имал. Е имам си щорички и ако е много светло си регулирам. И искате да ми кажете, че при навлязла силна слънчева светлина LCD ще предава много добре - без отражения и избледняване. То без светлина цветовете му са под въпрос пък иначе.... Пробвах едно LCD с картинките от темата за калибрация - четирите черни квадрати са като един. Никакво черно! Пък за цветовете да не пиша че....
Умишлено не написах модела защото гледам доста хора си ги накупиха, да не им развалям кефа!
Пък и като гледам предложенията напоследък са само по ТТ данни. Съмнявам се всичките тези модели на различни производители някой да седне и да ги пробва на различни видове сигнали и да тества цветопредаването и т.н.......
Всъщност наистина на много светло цветовете и контрастта на LCD не се влошават. Просто ярката светлина в стаята замаскира проблемите като лошо черно и неравномерна подсветка.
А има ли някой да сподели впечатления от югозападна стая в която има плазма - т.е през деня се отразява светлината в ламината/стените/килимите и т.н. Как е спрямо кинескопните телевизори ?
А относно гледането вечер, според мен всички ТВ ще се представят добре. Просто обстановката и светлината в стаите предразполага ТВ да се откроява!
Аз съм плазма и със същото изложение и след обяд е доста светло.В интерес на истината определено през деня доста влияе светлината особено ако нямаш възможност да затъмниш .Доколкото са ми останали спомени от старият ми кинескопен телевизор мисля че плазмата не е по-зле.Тъй като модела ми е на 4 години предполагам че при таз годишните модели с подобрената яркост и филтри до голяма степен дефекта е намален.Първоначално публикувано от rakim
??????Първоначално публикувано от peterstamov
Пробвал ли си го, че пишеш така ? LCD-тата почти масово ще се провалят заради неравномерната подсветка и слабото черно./с изключение на някои топ модели с локал дайминг/
http://gizmodo.com/assets/images/gal...352dd968_o.jpg
Аз съм със същото изложение и следобед/към 16,00 часа/ ми се налага да пусна щорите. Заради силният светлинен поток влизащ през прозореца, картината на телевизора избледнява.Първоначално публикувано от rakim
LCD ще се представи по-добре заради по-голямата яркост на картината - 160-180cd/m2, докато при плазмата е 95-110cd/m2 в режим кино/THX. В Про режимите - 85 cd/m2/катастрофа/. Предполагам, че ако го пусна на динамичен режим няма да има проблем, но кой нормален човек гледа такава картина...
Имайте в предвид, че тази година, колкото е по-голям е диагонала на плазменият телевизор, толкова по-силно е намалена яркоста (заради европейските изисквания по енергопотребление). Защото плазмите харчат доста и колкото по-голям е диагонала то и потреблението е по-голямо.
Европейските модели 2012 г. 65" в правилните режими - повече от 105 cd/m2 - не изкарват (това е малко - тъмен екран).
Именно неувреденият по яркост североамерикански 65VT50 победи на последният Шутаут-2012. Европейският вариант същият модел , нямаше никакви шансове - заради ограничената от европейските бюрократи тъмна и вяла картина.
Не съм, а и исках ти да го напишеш!Пробвал ли си го, че пишеш така ?
Имам плазма42 инча от две години в светла стая и бях много доволен.Зимата купих Samsung 46 инча D 6500 и го сложих на мястото на плазмата, да ви кажа честно още ме е яд , че купих LSD а не плазма.Като се сетя , че Samsunga има и ъгъл на виждане , направо умирам.
тъй като отново се отвори приказка за плазмите - за тези които имат местото за голям екран, не се интересуват от 3D, и търсят разумен бюджет за качествена картина бих препоръчал LG 60PA5500.
Пуснаха ги преди две-три седмици за 1,999 гледам вече са ги качили на 2,199 но като цена за см2 нямат аналог.
HDMIx2/component/SCART/USB/CI+ slot.
Преди седмица имах възможност да си поиграя за петнайсетина минути пoлзвайки USB 16GB (FAT32).
вградения плейър подкара 720p (mp4)/1080p (mkv)/720p (avi) - не съм тествал за кирилизирани субтитри, .srt английски без проблем; снимки тествах само .jpg.
със jpg (1920х1080) в синьо/зелено/черно/червено/бяло не установих нито един изгорял/блокиран пиксел, нито blooming при черния екран. в същата резолюция пуснах 'preview/mpaa.org' (бял текст върху тъмнозелен фон) - banding беше леко забележим, но съвсем приемлив.
в сравнение с PK550 серията е премахнат Whitewash (предполагам при всички тазгодишни модели заради някоя енергийна директива), Colourwash/Orbiter си остават.
PA5500 няма THX режим, но мисля че може да се настрои цветово съвсем прилично, след първите два-триста часа работа.
Имаше ги изложени в софийските техномаркет/технополис, както и карфур (там вчера все още беше 1,999).
за две години съжителство с 50PK550 без оплаквания, мога да препоръчам LG 60PA5500 с чиста съвест.
не е НАЙ, но като bang for the buck, не виждам никаква конкуренция.
Е сещам се поне една положителна причина за намалената яркост - вероятно това увеличава живота на плазмата и я пази от прогаряне. А мисля, че някъде четох, че тази година P50ST50 бил с по-ярки настройки от миналогодишните, та може и да не е чак толкова зле.Първоначално публикувано от hristoslav2
Ето тук се говори за това, че е "Not very energy efficient": http://www.techradar.com/reviews/aud.../review/page:2
Бих искал да попитам каква е разликата между локал дайминг и Micro Dimming
http://goarticles.com/article/What-I...-Plus/5085375/Първоначално публикувано от emanchev
Гледал съм LCD пък и ти сам го написа. Ако е усилена яркостта на картината ми избожда очите направо!Първоначално публикувано от hristoslav2
Хайде дефинирай голямото потребеление на среден размер примерно 46-50 инча а....!?Защото плазмите харчат доста и колкото по-голям е диагонала то и потреблението е по-голямо.
Сравнено с LCD няма да харчи 4лв на месец а 7лв.
Пак се повтарям ама си трябват тестове, то и аз мога да чета ТТ данни!