Първоначално публикувано от
mike10 Привет на всички във форума! Прочетох много от въпросите и отговорите във форума и бих искал да изкажа благодарност на всички участници за въпросите и на
hristoslav2 за навременните му и компетентни отговори, както тези на колегите му. Те ми помогнаха да разбера колко много още не знам. Реших да си купя телевизор, но след прочитането на темата и разясненията по отделните аспекти на проблема, мъглата стана още по-гъста
. Е, написах си урока и сега ще го издекламирам :-)
1. Да е LCD (тук май разбирам LED) - стаята е много осветена (трапезария/всекидневна)
2. Не е задължително да е смарт - смятам да използвам Android mini PC
3. Разстояние на гледане между 2 и 4 метра
4. Не е задължително да е 3D
5. Мисля че DLNA и PVR няма как да ги заместя и вероятно ще е добре да присъстват...?
6. Ъгъли на гледане 0-45 градуса спрямо централната ос
7. Максималната широчина на телевизора която мога да поместя е до 1350mm
8. Марка – единствено Филипс ме притеснява – отказват се от бъдещо производство, евентуално и поддръжка
9. Дизайн – тънкият корпус и кант определено изглеждат добре, но не са определящи
10. Ще се гледа кабелен/сателитен оператор (още не зная кой – и там трябва да попрочета – живея във Варна, кв. Виница и не знам кой е най-подходящия оператор), като резервен вариант мисля да закупя една стайна антена за ефирна телевизия, дали пасивна или активна не знам
11. Отвреме – навреме ще има връзка с компютър, предполагам че порта трябва да е HDMI – ще се ползва като монитор
12. Максимална цена (ама съвсем максимална!) - 2000лв, препоръчителна – 1800лв, все пак има и аксесоари...
13. Магазин – не знам, който препоръчате, предполагам че ще е някое от технотата
14. Да не е премиерен клас, а нещо от средния
15. Стана много дълго, кой ще го чете, привършвам