Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 40 от 106 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2013

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Мда, за Лг разбрах, че положението е тежко с светлоотражателните им екрани и честно казано се разочаровах. Имат определено user friendly меню и имаш компромис за парите си ( от всичко по - малко). След много умуване нещата крещят към Тошиба и утре отивам в Техномаркет и просто го купувам, пък каквото сабя покаже. Ясно, че ТЛ е бюджетен модел, но и за тези пари толкоз. отидох при един приятел и набл'давах как се държи Тошибата на СД сигнал и ахнах.
    П.С. Колкото и да се развива техниката нито един ЛЕД или каквато и да друга ЛАСКА не може да изкара картина като добрите стари плазми. Жалкото, че при мен е неприложимо. Иначе всеки, който иска да се наслади на филм (на затъмнено, разбира се) задължително ПЛАЗМА.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от TzEZar Виж публикацията
    Здравейте!
    Скоро ще си купувам телевизор. Заинтересувах се за разликите в технологиите и се спрях на плазмените телевизори на Панасоник. Бюджета е около 1000 лв. Спрях се на PANASONIC TX-P50X50E. Въпроса ми е дали резолюцията му (1024 x 768) ще може да възпроизвежда от компютър примерно картина 720 р? Заслужава ли си да се предпочете TX-P42UT50E който е с резолюция 1920 X 1080 , но е с 8 инча по-малък. dОсвен това първия модел е HD READY а втория 3D FULL HD (Не мисля да гледам 3Д). Дистанцията, от която ще се гледа ще е сравнително малка от рода на 3 метра. Благодаря предварително!
    Трудно ще забележиш разликата в разолюцията при гледане от 3 метра. Пробвай на място в магазина за да се увериш.

Цитат Първоначално публикувано от amihalev Виж публикацията
    Здравей Христослав,
    въпросът ми е дали си ги градирал, както си ги написал? Имам предвид, дали вървят така по "хубост" 1. UL863G 2. tl938 3. ES5500 и т.н. Защото ако е така, то директно отивам и грабвам ТЛ938, въпреки че нещо дълбоко в мен ме дърпаше ЛГ ЛС5600. Относно плазмата не мога да се пречупя. Едната цяла страна на хола ми е отворена тип френски прозорец и гледам всеки ден незабравима, панорамна гледка на Витоша, разпростряла се пред мен. Та затова е разбираемо, че не искам да затъмнявам. Иначе източникът на ТВ сигнал е НЕТ1, супер качествен, а източникът за филми е добрият стар комп, свързан с ХДМИ - ХДМИ. Не използвам никакви настройки тип "китайски цветове".
    Да - подредени са, но помисли пак за ST60 - на първо място е....Предполагам, че имаш щори.
    В България няма провайдър със супер качествен сигнал! То няма телевизия с качествен сигнал у нас пък камо ли провайдър....Никой от тях няма и не иска да инвестира няколко десетки милиона лева за целта.

Следващия уикенд - петък 10-ти и събота, 11 май, ще се проведе 9-ия HDTV Shootout 2013, организиран всяка година от Робърт Зон, телевизионен инженер и собственик на магазин за електроника
    http://www.valueelectronics.com/

В допълнение към представителите на фирми, които ще отговорят на въпроси, дискусията включва калибратори / Кевин Милър, D-Nice, Дейвид Макензи и д-р Larry Weber -бащата на цветните плазмени телевизори. Цялото събитие ще се излъчва на живо, както обикновено чрез интернет ...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-05-13 в 22:21.

4. Тук е от
    Apr 2013

Здравейте отново,

искам да благодаря на Христослав и Доминатор за съветите. Днес закупих Тошиба 47ТЛ938. Разцъквам го в момента. Определено нищо впечатляващо, изискава един куп настройки, за да не изглежда като фойерверк на китайската нова година. :rolleyes: Но е значително по-добро от стария ЛГ37ЛХ4000, който лепна перфектно в спалнята. Другари, бюджетът го разширих до 1400, но нищо друго в този диагонал не беше по-добро. Утре като събера повече впечатления ще пиша.
    П.С.
    Христослав, дай да не говорим повече за плазма, че ми се плаче, но наистина е неприложимо при мен. Ще направя утре снимка на ТВ и амбиентето ( дано да не досадя на някой с тях, но просто ей така ).
    root666, hristoslav2, Dominator и 1 други харесват това.

5. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Трудно ще забележиш разликата в разолюцията при гледане от 3 метра. Пробвай на място в магазина за да се увериш.
    Благодаря за отговора! Имам още няколко въпроса :rolleyes:.
    За тази дистанция от 3 м подходящ ли ще е Плазмен телевизор? Ако е плазмен по-добре да се вземе този с повечето инча (50 вместо 42) вместо този с по-добрата резолюция (1920x1080 вместо 1024х768) така ли? Ако е 1024х768 ще може ли да възпроизвежда филми 720 р?

Благодаря предварително!

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря за отговора! Имам още няколко въпроса :rolleyes:.
    1. За тази дистанция от 3 м подходящ ли ще е Плазмен телевизор?
    2. Ако е плазмен по-добре да се вземе този с повечето инча (50 вместо 42) вместо този с по-добрата резолюция (1920x1080 вместо 1024х768) така ли?
    3. Ако е 1024х768 ще може ли да възпроизвежда филми 720 р?
    Благодаря предварително!
    1. Да
    2. При този диагонал (50)- зависи какъв сигнал предимно ще му пускаш. Ако е 1080 по-добре да е (1920x1080). А ако ще му пускаш предимно СД сигнал, то по добре да е 1024х768
    3. Да ще може. Телевизорът ще даунскелне /Dawnscaling/ картината до нативната резолюция на панела.
    Does downscaling hurt PQ like upscaling does?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-05-13 в 12:14.
    root666 одобрява това.

7. Тук е от
    Apr 2013

1. Да
    2. Зависи какъв сигнал предимно ще му пускаш. Ако е 1080 по-добре да е (1920x1080). А ако ще му пускаш предимно СД сигнал, то по добре да е 1024х768
    3. Да ще може. Телевизорът ще даунскелне /Dawnscaling/ картината до нативната резолюция на панела.
    Does downscaling hurt PQ like upscaling does?
    Мерси за изчерпателния отговор! Последен въпрос вече :rolleyes:

Full HD на 950 лв на 42 инча или HD Ready на 1050 лв за 50 инча
    PANASONIC TX-P42UT50E или PANASONIC-TX-P50X50E

Благодаря за помощта! :D

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Правилото на мечо Пух е пословично, но в този случай, аз съм за 42UT50 - по-нова генерация панел + Full HD, макар и по-малък диагонал. В днешно време има достатъчно 1080i/p материал, но няма как да го гледаш реално в пълният му блясък на реди Дори и от 3м. ще видиш разлика като привикне окото с по-доброто.
    Този пост е редактиран от pilot; 03-05-13 в 00:51.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Мерси за изчерпателния отговор! Последен въпрос вече :rolleyes:

Full HD на 950 лв на 42 инча или HD Ready на 1050 лв за 50 инча
    PANASONIC TX-P42UT50E или PANASONIC-TX-P50X50E

Благодаря за помощта! :D
    Първият.....но искам да те предупредя че в сериите от ниският клас като UT и X няма контрастен и антиотражателен филтър. Ефектът е че през деня черното му силно сивее /много нисък контраст/. За да предотвратиш това, е добре да затъмняваш помещението през деня - пусни щорите или пердетата. Плазменият телевизор показва пълните си способности на тъмно.
    Въпрос - проблем ли ще е да изчакаш 3 месеца и през този период да добавиш още малко към бюджета /за ST60/ ?

What is the 'Soap Opera Effect'? | TV and Home Theater - CNET Reviews
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-05-13 в 21:08.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

:rolleyes:
    Смарт тв

Този пост е редактиран от hristoslav2; 05-05-13 в 19:45.

12. Тук е от
    Apr 2013

Първият.....но искам да те предупредя че в сериите от ниският клас като UT и X няма контрастен и антиотражателен филтър. Ефектът е че през деня черното му силно сивее /много нисък контраст/. За да предотвратиш това, е добре да затъмняваш помещението през деня - пусни щорите или пердетата. Плазменият телевизор показва пълните си способности на тъмно.
    Въпрос - проблем ли ще е да изчакаш 3 месеца и през този период да добавиш още малко към бюджета /за ST60/ ?
    Наистина този ST60 е добър, но предполагам че ще скъп, пък и е нужен в момента телевизора.

Вчера ходих до техномаркет в Стара Загора за да разгледам TX-P42UT50E, но го нямаше. В интернет пише в кои клонове го има. Знаеш ли дали тези магазини имат практика да докарват даден телевизор от друг град където го има. И ако си го харесаш да го вземеш, ако ли не да си остане да го продават.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Ще го докарат, ако го капарираш!

14.  

15. Тук е от
    Apr 2013

Идеята е, че нз дали ще ми хареса все пак искам да го видя изпробвам. Не съм сигурен, за покупката. Аз ако бях сигурен щях да го поръчам от интернет

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна/Шумен

Цитат Първоначално публикувано от jamesbond7 Виж публикацията
    Скоро ще се взема телевизор 32'' за вилата-спалнята.Налагането на цифровизацията ме кара по-добре да купя тв,отколкото да дам примерно 50лв за тунер.Така бюджета е 750лв макс,32'' задължително,нито повече нито по малко,ще се гледа от около 1метър, -1,5 метра.Искам задължително ЛЕД,интернети и други екстри не ме бъркат.Ще се гледат основно мачове и филми.Задължително се иска да чете бг субтитри от флашка или хард диск.Някакви предложения ?
    И ако има някъде направено ревю за http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONIC-TX-L37E5E ще желя да го видя.
    Нещо,някой да помогне?

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна/Шумен

[QUOTE=hristoslav2;623021]http://www.technopolis.bg/b2c/detail...UNG-UE-32F5000
    Харесах си този,само по характеристики и т.н.Не съм ходил да го гледам по магазините.Въпросите ми са,наистина ли чете бг субтитри от флашка,даже и от ХД филми?Има ли ограничение на Гб на флашката,понеже мисля да забуча 1ТБ хард,понеже в стаята там няма да се ползва комп?Тази пластмаса на гърба на тв-то,няма ли да пука като се нагрее след работа-свикнал съм с метала на Панасоника ми?!И тези 100Херца,колко оттях са реални и да очаквам ли засичане на картината на бързи движение като мач?
    И ако имате информация модела от коя година е ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 106 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе