Internet / браузър
PVR (запис на HDD)
VOD - възможност за наемане на филми
Music Service
3D
Възможност за изтегляне на приложения
Възпроизвеждане на IPTV (Stream TV)
Touchscreen
Други
Не знам / не мога да отговоря
От последния ред разстоянието е 10-15 метра най-много. Изложението юг, светлината следобед попада директно върху екрана. В залата се побират 30 души, не е голям ъгъла. Не знам дали ще бъде възможно да се постави телевизор на източната страна, но ще попитам шефовете. Най-вече сутрин почват конференциите, но може да продължат през целия ден.
Няма да му падне, дори би трябвало да се повиши спрямо edge led.
LED_TV.jpg
Edge Led vs Full Array Direct LED
28me4a9.jpg
LED LCD backlights explained
Този пост е редактиран от aldokalcone; 31-03-14 в 21:53.
Не съм експерт, но защо така плюете IPS технологията? Едни от най-добрите монитори за обработка на фотографии и подобни неща са с IPS панели, следователно има нещо хубаво в тази технология.
Защото контраста и черното не са на нивото на VA. Обаче с правилно реализиран local dimming черното е под 0.08cd/m, което си е много добре за IPS. IPS-те си имат и своите предимства спрямо VA. Аз лично предпочитам IPS пред VA. При мониторите дори очакваме до края на годината модели с панели на LG с A-TW поляризация, които няма да имат досадния IPS Glow, който наблюдаваме в последните няколко години.
Пичове здравейте! Идва време да сменя стария и добър 32PFL5403D...четох за новите му братя и братчеди - 5008,6008,7008..но изведнъж в полезрението ми попадна 42WL968 https://www.technomarket.bg/products...shiba-42wl968# . Не открих нищо за този модел, като впечатления...може ли да помогнете, дали си заслужава този модел и въобще тв с марка Тошиба. Благодаря ви.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-04-14 в 18:53.
Когато телевизора е в осветена от лампа стая, тия "лоши" нива на черното изобщо не са лоши, изглежда си баш черно, едва ли ще има разлика с VA панела при тези обстоятелства. На тъмно вече трябва да личи. В магазините гледам един до друг самсунг и ЛГ от един клас и не намирам някаква съществена разлика в качеството на картината, дори на самсунга цветовете винаги са много наситени чак не реални. Обаче тръгниш ли от ъгъл да ги гледаш IPS-a си личи, затова и аз съм привърженик на IPS.
В статията на франсетата така ги пишат - още не знаят с колко зони , но ще са по-малко от 4К моделите и това им е притеснението.
гугълски превод
"Подобно на мен, някои от тях ще бъде толкова изненадан да открия, че LG LB670V е Direct LED Local Dimming докато LG LA870V е "прост" Edge LED Local Dimming Plus. В действителност, тези модели, известни също като Full LED подсветки използват по-малко ефективни, отколкото на Nano Full LED и Full LED луксозния. Кажеш с това те съдържат по-малко от диоди, и по-малко локализирани зони контрасти. Остава да се види това, което идва от него на земята, доколкото прякото LED достъпни цени не включват Local Dimming заради опасения, че Blooming ниския брой на зоните и диоди причинява, особено на IPS панели."
Наистина защо ли LB870V няма да е с DirectLED, ако е по-добре.
LM6xx бяха с 12 зони и си бяха ОК според мен, докато LA6xx ги орязаха двойно и са с 6 созни. Съмнявам се да са по-зле от 2012г. моделите, но ще поживеем и ще видим. Април месец се очакват, така че до края на месец или най-късно другия ще има доста ревюта.
Здравейте кой лед тв е най подходящ според вас от 1000 до 1200лв спрял съм се на лг или самсунг ноо бих желал някой да сподели компетентното си мнение и 400хц при лг и самсунг отговарят ли на 100хц реални
Кой е подходящ ще решиш ти, като прочетеш 1 стр. за съответните марки и след това видиш моделите на живо. Като ориентир в този бюджет влизат Samsung 40F6400, 42LG LA640.
Важно е също да имаш в предвид разстояние и позиция на гледане - повече фронтално или под ъгъл, какво ще гледаш основно, осветеност на помещението, за да избереш подходящ модел.
За HBОGO -> Samsung или LG. Останалите марки засега не го предлагат. Надявам се, че си проверил при кои провайдери има възможност за това приложение
HBO GO. It's HBO. Anywhere.
PANASONIC TX-P55ST60E PLASMA
PANASONIC TX-L55DT60E