Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 109 от 625 ПърваПърва ... 5999107108109110111119159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,621 до 1,635 от общо 9369
Like Tree1853Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2015

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    За съжаление не мога да ти дам информация, защото не ползвам 5.1 система и нямам идея дали подкарва пастру. Хора които ги ползват с ресийвър казват, че работи.

мерси

DTS HD MA е по-проблемен , от Dolby TrueHD , за пастру .

какво ли не изчетох аз...и какви ли клипове не изгледах....за по скъпите ми е ясно...но за тия по евтините.......zidoo то примерно се доближава до инвидиата и хвръкваме на високо дет се вика....

темата все пак не е за тия боксове...та да не я клепаме

2.  

3. Тук е от
    Oct 2016

Моля за мнение колеги.
    Пред дилема съм за :
    Samsung 55ku6072/92 1300лв
    samsung ue60j6240. 1450лв
    samsung 55ks7002 2200лв

Телевизора ще се гледа от 4-5 м., дали е full hd или 4к мисля , че няма да е от значение ?. За 7002 малко ми е извън бюджета , затова моля за съдействие

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Няма как да се сравняват , освен по цена .
    7002 е най-доброто и най-скъпото , ама има защо . Лично мнение .
    Иначе за другото си прав , но .....

5. Тук е от
    Jul 2005

Здравейте и от мен,

Прекарах няколко дни и прочетох касаещите ме теми за избор на ТВ и тези за конкретните марки 2016/2017. Въпреки това все още нямам отговор на въпроса какъв ще бъде следващият ми телевизор, така че моля за съвет.
    Насочил съм се към 55 инча UHD ТВ за хола, като не винаги ще се гледа фронтално (отиваме на IPS панел). От там нататък нямам супер твърди изисквания към екстрите, защото имам външен Kodi плеър, който (при нужда) мога да продължа да ползвам за филми. Бюджет до 2000-2300 лв.

Изборът ми се сведе до тези, но нямам фаворит:
    • SONY KD-55XD8577 - нелоши отзиви, няма хардуерна HDR поддръжка, Андроид е и + и -
    • LG 55UH8507 - не намирам много пълни ревюта от достоверни източници. Изглежда, че не е с WRGB, което е добре. WebOS-а, не е Андроид, но би трябвало да е по-"зряла" и с по-малко проблеми.
    • Philips 55PUS7181 - какво да кажа... може би не много лош като характеристики, но след всичките негативни ревюта свързани най-вече със софтуера, леко ме е страх. Също намирам отзиви за неточни цветове и недобра картина, но не знам дали това не е оправено с последните ъпдейти. Също като Сонито няма хардуерна HDR поддръжка. Ама пък пустия Ambilight все още не ми дава да го махна от списъка.

Samsung KS7002 не е в списъка, заради VA панела и нужния по-голям зрителен ъгъл. Мислите ли, че е по-добре да се чакат модели 2017 и дали в този ценови диапазон ще има нещо по-добро?

Благодаря ви предварително за помощта!

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

LG e с sRGB панел и хардуера не му е пригоден за HDR , също .
    И да чакаш новите модели няма как 55 " модел 2017 тв да е с такава цена , след година , може би , както се случва винаги .
    И какво те бърка кой каква операционна система има в случая , нали си екипиран с външен плеър .

7. Member
    Тук е от
    Jan 2015

колега spooooky ...ходил ли си да ги видиш и сравниш,като картина и зрителен ъгъл тези телевизори ...или се водиш по прочтеното във форума и разни ревюта

8.  

9. Тук е от
    Jul 2005
    Цитат Първоначално публикувано от frodo Виж публикацията
    колега spooooky ...ходил ли си да ги видиш и сравниш,като картина и зрителен ъгъл тези телевизори ...или се водиш по прочтеното във форума и разни ревюта
    На този етап няма да крия, че не съм ги виждал на живо. Исках да се подготвя преди да търся магазин, в който да видя всички заедно. Иначе имам преки наблюдения само от почти същото LG.

Има ли нещо, което ще ме изненада на живо? За какво да се подготвя? И все пак ми се иска да чуя мнения от хора с повече наблюдения като потребителите на този форум. Филипса толкова ли е зле като картина и софтуер?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

spooooky
    KS7000

Според Лии - зрителният ъгъл е само 16° (KS7000 in EU -> KS8000 in USA)
    Samsung KS8000 review - Reviewed.com Televisions
    http://televisions.reviewed.com/cont...ew/the-science
    http://a5.images.reviewed.com/image/...ewingAngle.jpg
    I measured a very narrow total viewing angle of 16°, or ±8° from the center to either side. This means from 10 feet, you can only move about a foot-and-a-half in either direction before contrast starts to degrade. This is okay for groups on a couch, but it's not great for would-be wall-mounters.
    а според Винсънт е 30° (60° конус)
    Samsung UE49KS7000 (KS7000) Review

https://hdtvpolska.com/samsung-ks700...ra-hd-premium/
    https://www.avforums.com/review/sams...v-review.12659
    http://www.lesnumeriques.com/tv-tele...1405/test.html

Нищо не пречи да си вземеш една чупеща стойка за стена и така да компенсираш проблема
    TV СТ.SONOROUS SUREFIX 535 | TV стойки | TV аксесоари | TV, Видео и Gaming | Техно
    Flatpanel Wallmounts – Sound and Vision In Style
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 20-03-17 в 22:49.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Предлага ли някоя фирма марката Vizio и може ли да се закупи у нас дори с поръчка. Гледам в линковете ,които давате ,че постоянно присъства в разни класации като -best value , editors choice и други . Чета , че са М и Р серия -предполагам ,че Р е високият им клас. Как се позиционира марката т.е. може ли да се каже , че е конкурентна на Samsung ,LG и Sony не само като цени , а и като качество.

12. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Не се предлага в Европа.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Значи, вече се обсъждаше ,че Vizio е само търговец. Техните телевизори се произвеждат и проектират предимно от хонкконгската TPV и тайванската Wistron. САЩ имат споразумение за безмитна търговия с Китай и Мексико(където са заводите на TPV и Wistron), затова техните продукти печелят разни класации за най-добри цени.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от ac28 Виж публикацията
    Предлага ли някоя фирма марката Vizio и може ли да се закупи у нас дори с поръчка. Гледам в линковете ,които давате ,че постоянно присъства в разни класации като -best value , editors choice и други . Чета , че са М и Р серия -предполагам ,че Р е високият им клас. Как се позиционира марката т.е. може ли да се каже , че е конкурентна на Samsung ,LG и Sony не само като цени , а и като качество.
    С индивидуална поръчка не е изключено да стане , ама колко ще платиш за удоволствието ? Губи се ефекта от ниската изходна цена .
    Марката добре се позиционира на пазара в Щатите , по ясни причини , и е с добро конкурентно качество .
    Р-серията не е типичен тв ( няма вградени тунери , няма меню , вградени приложения ) , а голям монитор с много възможности за свързване . Води се дисплей -
    Home Theater Display

16. Тук е от
    Jul 2005

Благодаря за насочващите линкове на hristoslav2.
    Ще отделя време да видя на живо KS7000 и да преценя как ще се справя на стената. Все пак бихте ли споделили впечатления и мнения от останалите 3 телевизора -
    ЅОNY КD-55ХD8577, LG 55UН8507, Рhіlірѕ 55РUЅ7181. Има ли някой от тях, който веднага трябва да махна от списъка? Мислите ли, че Филипса е прекалено рискована покупка, която не се оправдава с наличието на Амбилайт?

Ето и скица на хола. ТВ-то (в червено) ще е между трапезарната маса и дивана. Въртящата стойка би решила на 80% проблема с ъгъла (останалите 20 за моментите, в които ще се гледа и от масата, и от дивана едновременно), но наистина искам да чуя какво мислите за другите 3 опции.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Тук е от
    Feb 2017

https://www.youtube.com/watch?v=6xL-FRMq2P0 - Това е сравнение на три от телевизорите, които гледаш, просто номерата на моделите в щатите са различни.

Преди месец имах точно същата дилема като теб.

Според мен картината на KS7000 е най-добра от трите, но не е нещо фрапиращо. Аз като лаик в тази област не намерих някаква голяма разлика между трите телевизора при един и същ качествен сигнал. Обаче изработката на телевизора не ми хареса. Доста пластмасов ми изглеждаше. Всички мостри по магазините се бяха разлепили вече отзад. Има светещо лого отпред, което лично на мен не ми хареса. Има допълнителна кутия за входовете, което също не ми хареса, но някой може да го счита като плюс.

Аз избрах ЛГ-то и не съжалявам. За парите си предлагаше най-много когато го купувах. Картината с правилните настройки за мен и нуждите ми е супер. Дизайна ми харесва и изработакта е доста добра. Бях впечатлен и от озвучаването. Не може да се сравни със саунбар, но ми се стори в пъти по-добро от другите телевизори и вкъщи звучи доста добре. Даже за момента се отказах да купувам саунд бар. Дистанционно е супер удобно за управление на телевизора и операционна система е екстра. Също така само той има 3D от изброените модели.

Сонито е с андроид, което може и да е плюс, но за мен не беше от значение, защото няма да щтракам по цял ден на телевизора. Като характеристки е сходен с LG и Samsung, но нямаше нещо, което да ме накара да взема точно него, а в същото време беше най-скъп от трите, когато ги гледах.

Зрителният ъгъл, не би трябвало да те притеснява. Стаята не е чак толко голяма, че да гледаш от някакъв супер малък ъгъл.

18. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Да извадиш всичките кабели от телевизора и да ги свържеш в бокс-а си е изключително приятна екста (особено ако можеш да скриеш бокса някъде и въобще да не се вижда.) Логото също може да се изклчи от менюто. Това само за информация някой ако се интересува

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе