На LG Quantum dot телевизорите равномерна ли им е подсветката изобщо заслужават ли си? По-конкретно ме интересува този модел 55UH770V.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
На LG Quantum dot телевизорите равномерна ли им е подсветката изобщо заслужават ли си? По-конкретно ме интересува този модел 55UH770V.
artttty
http://i.rtings.com/images/reviews/u...-dse-large.jpg
LG UH7700 Review (55UH7700, 60UH7700, 65UH7700)
No clouding; mild DSE (dirty screen effect) on panning
LG 55UH770V (UH770V/ UH7700) Review
Трябва да е с много добро локално затъмнение ... и някакъв Амбилайт
Прилично локално (разбирай с повече зони) имат само топ моделите на Сони и Панасоник , а Амбилайт може всеки да си направи - почти задължителен е някакъв източник на отразена светлина зад всеки LCD ако ще се гледа на тъмно.
А има ли в момента такова "животно" 50'' MVA, UHD, Direct LED, 100 Hz за около 1500, 1600 лв.
Здравейте, предстои ми закупуване на телевизор. Panasonic TX-L32E30E ме превърна във фен на Panasonic и за това сега съм се спрял на Panasonic TX-40DS630E. Интересува ме дали поддържа HBO GO и дали вече могат да се пускат субтитри от флашка само като съвпадат името на субтитрите и това на видео файла, а не да трябва да се преформатират.
Няма, най-евтиният 100хц модел в момента е 50EX780 на Панасоник . Директ ЛЕД и 100хц е само 49XE9005 на Сони.А има ли в момента такова "животно" 50'' MVA, UHD, Direct LED, 100 Hz за около 1500, 1600 лв.
То проблем със субтитрите няма - имат си всякакви настройки , но не се поддържа DTS звук и ще трябва него да прекодираш , че повечето филми са с такъв .Здравейте, предстои ми закупуване на телевизор. Panasonic TX-L32E30E ме превърна във фен на Panasonic и за това сега съм се спрял на Panasonic TX-40DS630E. Интересува ме дали поддържа HBO GO и дали вече могат да се пускат субтитри от флашка само като съвпадат името на субтитрите и това на видео файла, а не да трябва да се преформатират.
Този пост е редактиран от svetlio1; 29-07-17 в 19:00.
Не и на тази цена която търсиш...
PANASONIC TX-58DX900E - 3999лв
PANASONIC-TX-65DX900Е - 4999лв
PANASONIC TX-50DX780E - 1999лв
PANASONIC-TX-65DX780E - 3499лв
SONY-KD-65ZD9 - 8799лв
SONY-KD-49XE9005 - 2999лв
SONY-KD-55XE9005 - 3299лв
SONY-KD-65XE9005 - 4799лв
Direct LED - не винаги означава ефективно локално затъмняване....
http://www.livescience.com/31949-led...ye-damage.html
Българите живеещи в САЩ имат възможност да спечелят Samsung QN65Q8C (само за живеещите там!!!)
Win a Samsung 65" Q8C QLED HDR TV! - AVSForum.com
Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-08-17 в 20:15.
Здравейте,
Отново съм в дилема за избор на телевизор и по-конкретно на марката Samsung. Някой има ли представа с какво моделът 43M5502 Full HD- 1299лв. превъзхожда 43KU6072 UHD- 828лв., освен че вторият е 2016г., което едва ли е от толкова голямо значение? Това във връзка с избор на 43 инча Smart TV Samsung, не държа на UHD. Чудя се дали си заслужава да се даде почти двойна цена за първия Full HD вариант.
Благодаря
Пак някаква сбъркана политика от страна на Самсунг - няма никакъв смисъл да купуваш 1080р тв на такава цена - 50KU6072 е 1000лв ...
Благодаря ти! Поръчах 6072 модела. Няма да има Bluetooth, но пък си има всичко останало.
Не знам какво ти се струва,но...всеки edge led tv каквато и локално да му включиш все тая...макарон в устата на мона лиза.Поне това сочи моя опит с няколо такива.А това,че ''изглежда така на тъмно''...ами светлината наистина скрива недостатъка,но ако искаш като шега приеми ,ама имам предложение,че същия ефект може да го постигнеш с тъмни очила напр.Надявам се като имаш плазма(аз за съжаление прескочих тази технология...зелени идеи,които тук не искам да коментирам)) добре да разбираш какво говоря.Сигурно и всеки дето не се интересува от тв като види дълбочината (от големия контраст)веднага разбира,че това е тв.
Този пост е редактиран от cable; 03-08-17 в 18:26.
Nanomaterial expert Peter Palomaki talks about quantum dots and microLEDs and how they apply to video displays. Topics include what quantum dots are, how they function, what they're made of, why cadmium-based quantum dots work best but are toxic, new materials used in the shells of quantum dots, the current and future ways they're used in TVs, replacing phosphors in LEDs with quantum dots, microLEDs and how they might be used in video displays, manufacturing microLEDs, answers to chat-room questions, and more.
По-висока пикова яркост за OLED телевизори?
Нов материал, който може да промени ситуацията
Производителят LG Display може да приеме за производство в своите OLED телевизори нов материал, който може да предложи по-добра енергийна ефективност и по-висока пикова яркост.
Компанията LG Display планира да замени флуоресцентният филтър използван в сегашните OLED телевизори с нов тип TADF предавател ( Thermally Activated Delayed Fluorescence ), произведен от компанията Cynora.
https://www.cynora.com/en/technology/tadf/
Тази технология конвертира триплет екситона светлина, като се използва методът TADF за намаляване на електрическото напрежение в органичните материали. TADF съчетава две предимства: удължаване животът на флуоресценция и ефективността на светене. В допълнение, тази технология е приложима в бъдещото производство на OLED панели с печатният процес.
Този нов процес, ще позволи на OLED телевизорите да увеличат пиковата си яркост, която днес е в застой около 800CD/m² (1000 CD/m² с много висока температура в студената област - синее). Най-накрая с този процес ще се увеличи средната пикова яркост на целият панел. Докато OLED телевизорите в момента не могат да надвишават яркост от 1000CD/m², това се дължи на по-технически ограничения.
В Директива 2005/32/ЕО на Съвета по телевизиите на Европейската комисия за екопроектиране се посочва, че 55-инчов модел не трябва да консумира повече от 304.4 W.
L_2009191FR.01004201.xml
Един OLED дисплей може да показва пикова яркост от 1 000CD/m² на малка площ, но за да остане в ограниченията, той трябва да свали яркостта на цялото изображение. Използвайки TADF предавател от Cynora, се получава удвояване на средната яркост. Въпреки това, нищо по-нататък не казва, че LG Display ще предложи този нов тип предавател през следващата година.
OLED TV 더 강해진다…LG디스플레이, 신소재 도입
svetlio1
нещо за което ти писах през Април - прилагане на квантови точки в Олед панел...
Apple exploring combination of quantum dot and OLED technologies for future iPhone displays
LG, Sony и Sharp увеличават доставките на телевизори за сметка на Samsung и китайски производители
По данни от отраслови източници, компаниите LG, Sony и Sharp увеличават доставките на телевизори за сметка на Samsung и големи китайски производители, които, напротив, са съкратили доставките.
Компанията Samsung първоначално е планирала да пусне тази година 48 млн телевизора, което е малко повече от миналогодишният показател от 46 млн броя. Но както се твърди, южнокорейският производител се наложило да коригира плана до 45 или даже до 42 млн броя, доколкото се е снижило търсенето.
Потвърждение на информацията за сега няма, тя даже е довела до повишаване на цените на LCD панелите за телевизори.
Очаква се, че планът по доставките няма да бъде изпълнен не само от Samsung, но и пет из шестте големи китайски производители (изключвайки TCL).
В същото време, на LG приписват увеличение в доставките до 29 млн броя. Миналата година същата компания пусна 28 млн телевизора. Очаква се, че компанията Sony ще увеличи доставките с 12 до 13 млн броя. За нарастването в доставките от тези производители помага интересът на потребителите към моделите с OLED екрани.
С цел да увеличат доставките, Sony и LG са се обърнали към странични производители: Sony - към TPV Technology и Foxconn Electronics, които заедно ще пуснат тази година 6 млн телевизора под марката Sony; а LG - към TPV Technology, Skyworth и BOE Vision-electronic Technology, които ще пуснат 4 млн телевизора под марката LG.
Компанията Sharp през тази година ще увеличи доставките на телевизори повече от два пъти - до 9-9,5 млн броя.
LG, Sony, Sharp ramping TV shipments at expense of Samsung, China players
Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-08-17 в 10:59.