Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Rtings получиха LG 65B7 Oled и LG 55SJ950 - скоро очаквайте ревюта
https://pbs.twimg.com/media/DNoyOy5X4AAxkGA.jpg
https://www.cnet.com/how-to/how-to-u...or-4k-and-hdr/
4K FAQ: Everything You Need to Know - IGN
UHD Forum expects HDR deployments in 2018
https://www.cepro.com/article/modulu...vd_ripping_dvr
Samsung hoping you'll confuse QLED with OLED this holiday season - The Hard Time
InformationDisplay > ID Archive > 2017 > September/October > ShowReviewGameChangers
InformationDisplay > ID Archive > 2017 > September/October > ShowReviewMetrologyandImageQuality
Universal HDR-compliant displays - Page 9 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Здравейте! Търся 43" телевизор. Спрял съм се на следните модели: LG 43UJ635V, Samsung UE43MU6102KXXH, LG 43UH668V, LG 43UJ670V, LG UJ701V. Кой е по-добрия избор? Приемам предложения и за други модели, но задължително да са с блутуут.
Всички изброени от теб са с 50/60Hz панели, като LG-тата имат IPS WRGB матрици.
Samsung UE43MU6102 е с MVA матрица
Сравнение на LG-тата
Comparaison des produits s
блутут имат моделите от UJ620 и нагоре
https://www.broadbandtvnews.com/2017...7-9mi-in-2021/
https://forum.setcombg.com/philips-%...tml#post843363
Samsung to return to FALD in 2018 to regain premium ground, registers new Trademarks. - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-11-17 в 20:54.
За 43MU6102 съм 90% сигурен, че е PLS(IPS) - само 50" от серията е с МVA.
На мен ми прилича на VA - снимано е с ниска резолюция, но все пак се вижда че всеки субпиксел се състои от няколко домейна (увеличи снимката чрез едновременно натискане на Ctrl + скролване с мишката)
https://forum.setcombg.com/samsung-%...tml#post826751
Хм, вярно ... май се бъркам с 43KU6000 или (както винаги при Самсунг) съм гледал друга партида дето е била с PLS ...
Благодаря, svetlio!
Копирам и редактирам частично предния си пост, с надеждата, че и hristoslav ще се включи, а защо не и други!
1. Има ли значение дали ще купя в идните месец-два, или да изчакам пролетта на 2018 г., когато ще започнат да идват новите модели (от приятел в техно верига знам, че чак март започват доставките на новите модели, преди това чистят складови наличности). Тоест дали на 5 декември, или на 5 февруари, изборът ми ще е от едни и същи модели.
1.1. Тук е важно да се сетим за истерията покрай Коледа, както и за предстоящите промоции покрай Световното по футбол 2018 г. Тоест или до месец да купя, или вече март-април.
2. Насочил съм се към LG най-вече заради лесната и интуитивна OS. Но пък в сравняване на два или повече модела, почти никога не ги препоръчвате, все казвате Сони/Самсунг/Панасоник. От тази гледна точка – коя марка сте най-склонни да препоръчате? Не че бягам от Андроид, но не съм особен фен. Но при всички положения ще се вслушам в мнението ви, сигурен съм, че няма да ме подвете.
3. Предстои ми изграждане на НТРС/мултимедиен център, затова е важно бъдещият ми тв да е съобразен с това (въпреки че си мисля, че всеки HDMI 2.0+ ще свърши работа, които пък са налични в тв с цена около 1500 лв. и нагоре).
6. Изчел съм, кажи-речи, всичките ви постове и препоръки в последните месед-два, като съм отчаян – за всепризнатите богове hristoslav и svetlio всичко между 1000 и 2000 лв. е смешно, между 2 и 3к „става“, а чак над 3000 лв. започва да се съгласяват, че говорим за някакво качество. Направо ужас! :D
Благодаря още веднъж!
LG с тия техните панели и много често мърляво изпълнение няма как да препоръчам - стават за "служебен", кухня/спалня е т.н., но за основен нещо не са ми на сърце...
Аз май не разбрах какъв размер се търси - 49/50" са ясни - 50ЕХ780/49ХЕ9005 - често са на промоция и тук и при унгарците и все повече ще приближават и слизат под 2000лв.
55" добър под 2000 май не се сещам освен с известни условности един Филипс , но други близки до 2000лв са 55ХЕ85 и 55MU7/8, а при унгарците 58ЕХ780 даже беше станал към 2200, което си е супер цена за тоя модел .
Така че ако сега някой от тия е към 2200/2300 с едно 10/11% намаление, както обикновено правят ТП и Зора си стават идеални .
Да, май не казах. Търся 49/50, най-малкото, за да мога след 5-10 г. да сменя с 55/60 и да ми е кеф! :D Шегувам се, но на този етап това ми е оптимално, въпреки че ще гледам от 2.50-2.70, за където си трябва по-голям екран. Но докато 4К се наложи като хората, може би наистина ще е дошло време за 60-инчов...
За бюджет – ще ми се да е до 1500 (с ДДС и без отстъпки – може би към 1800-1900, защото ще го взема с % надолу и през фирма). Аз затова съм се загледал и към 7 серия, 8 и 9 просто са ми извън бюджета.
П.п. Ти все пак предлагаш Панасоник и Сони като марки, нали така? Сони не са ли придирчиви откъм софтуер – тоест да не са особено „отворени“ към други системи и т.н.? Или това е отживелица?
Сега гледам в Техномаркет някакви промоции – явно чистят складове и се готвят за Коледа.
SONY KD-49XD8305BAEP - 1599 лв.
SAMSUNG UE-49KS7002UXXH – 1599 лв.
Нещо такова си го представям аз.
П.п. 3Д също не ме вълнува, макар са ми казвали, че е хубаво да го има, защото процесорите били по-добри (за да може да се справят по-добре с 3д рендването), т.е. дори и да не го ползвам, е по-добре да го има. При все, че все повече се отказват от него...
Мнения?
П.п. 2 – нали вече е спряна поддръжката на Firefox за телевизори (това ме „отблъсна“ от Панасоник, иначе в началото много се бях зарибил точно за тях - ФФ е най-добрият браузър за мен), какво е бъдещото им, какво ще се случи с ъпдейти/ОС и т.н.?
Светлио да те попитам ти кой би избрал от тези?
LCD TV SONY UHD KD-55XE8577 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
LCD TV SAMSUNG UHD UE-55MU7002 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
Голямо чудене пада....много съм свикнал с амбилайта на philips. Има ли някой тяхен модел до 2200-2300 ,който да си заслужава според теб?
Предлагам модели - не марки . Всички си имат калпави модели.
Тия са добре , но най-вероятно мостри (в по-добрият случай) или върнати и ремонтирани ... , което си е кофти.
Ако се разбереш да провериш колко са работили и всичко им е наред визуално - що да не вземеш.
Rehwaz
1. Има значение. Ако изчакаш, до лятото на 2018, вероятно ще се появят първите модели с HDMI 2.1 порт, с повече USB 3.0, както и такива поддържащи повече формати HDR.
повечето базирани на
https://www.mediatek.com/press-room/...-log-gamma-hlg
1.1. Стар търговски трик. Вдигаш цените през Ноември, за да ги свалиш през Декември(на нивото на Октомври) имитирайки коледно намаление....
2. Съгласен, че webOS на LG е добра, но не е достатъчно гъвкава...а като картина, отстъпват на изброените от теб по-горе марки. Тук избираш между универсално устройство или монитор с добра картина...Първото, може да заместиш с външен Андроид бокс, а второто с нов телевизор.
3. Ти сериозно ли?
Според мен за UltraHD игри и филми ти трябва Nvidia GTX1080 Ti, и то вероятно две вързани в паралел.НТРС .......всичко от HD нагоре
https://www.nvidia.com/en-us/geforce...e-gtx-1080-ti/
и мястото на HTPC-то, на не повече от 3 метра от ТВ - заради проблеми с по-дългите HDMI кабели.
6.....Хей къде съм аз , къде сте вии бре , Светльо даже си говори с оня горе - без да е пил.
Панасоник поеха поддръжката и я преименуваха в My Home Screen 2.0
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-11-17 в 01:00.
Ха, благодаря!
1. Това и аз си го мислех, но 2.1. няма да има приложимо действие в следващите поне 3-5 г. (в масовия случай, великани като вас и след 3 дена сигурно ще го разджиткат). От тази гледна точка май не ми е много необходимо. А и ще е само в 8 и 9 серии, даже може би в 9 през 2018 г. Виж, „с повече USB 3.0, както и такива поддържащи повече формати HDR“ може и да е по-смислено, особено 3.0. Това ми е по-важно.
1.1. Да, именно. Май ще изчакам поне пролетта, т.е. февруари-март.
2. Разбирам накъде биеш – ти ме насочваш към хубав тв, а медийно да си намеря странично решение. Има логика – в крайна сметка пускаш филма/концерт за 1-2-3 минути, а гледаш 90-120-180...
3. Тука нещо се разминахме – целта е пускане/гледане на UHD/блурей филми от НТРС, а игрите са между другото и са някакви стари, дето ще тръгнат и на Пентуим 2-ка от 99-та (шегувам се, разбира се, но става въпрос за 1-2 игрички, наистина непретенциозни, т.е. те не са фокус в системата).
За кабела четох, че в рамките на 5-6 метра няма проблем. Приятел е на 5.5 м и с хубав кабел, поръчан от англ. Амазон (към 50 лв.), няма проблем.
П.п. Сега видях – казваш ми, че дори за 4К филми, пускани през комп, ще ми трябва 1080 карта? Ако е така, директно минавам на по-бюджетно решение, а след години ще мисля как да ги подкарвам. Защото нямам $ за система с 1080 (която ще повлече всичко след себе си).
6. Не го разбрах, но вие сте номер едно и ви вярвам.
редакция: За ОС – ясно, благодаря. Отзивите (ви) какви са за нея?
1. Според мен, новостите в модели 2018 ще са само козметични. Дреболии....
1.1. Март месец излизат моделите от ниският и част от средният клас, високият клас се появява през Май-Юни до Септември.
Януари е изложението във Вегас CES 2018 Home - CES 2018 и тогава ще научим повече подробности за новите модели телевизори.
2. Ако е наложително си вземи XE9005
3. Да явно се разминахме..и да се надяваме, че няма да имаш проблеми с картината при кабел от 5 метра. Зависи от качеството на кабела...