Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Свържи се с БГ Съпорта на Филипс и ги попитай, би трябвало да е безплатно щом е в гаранция, но може и да се направят на ударени.
Разбира се трябва да им изтъкнеш убедително множеството бъгове на модела (забивания, рестарти, липсата на многоканален звук на тв и т.н.)
После ще им звънна и ще пиша какво са казали, а с този ъпгрейд идва и HDR ли?
- - - - - - - - - -
Звънях на Бг Съпорт ама май май няма да стане. Казаха , че трябвало да се изпрати в оторизиран сервиз, там да сед тества и ако се открие дефект евентуално да се прави ъпгрейд.
В което ме съмнява, че ще кажат, че е дефектен............ Само щего размятат 1 месец на ляво дясно.
Отиваш в сервиза и се пробваш дали ще стане номера. Първо питаш на място без да носиш телевизора.
Едва ли на техниците им пука какво са казали от съпорта! А съпорта няма как да разбере дали и какво не му е наред на телевизора ти след upgrade.
Успех!
Здравейте търся 55'' телевизор с бюджет около 2500лв. Моделите на които съм се спрял са следните : sony 55xe9005, LG oled55b7v , Samsung UE55MU9002TXXH, Philips 55pus7502 ,Panasonic TX-58EX780E, lg 55sj850v , LG 55SJ950V ... ако има някой по-добър от тези в моя бюджет казвайте . От няколко месеца съм със sony 55xe8596 от който съм мн доволен от картината и смарта. Изискванията ми към новия са да е с една идея по-добър от този който ползвам в момента и да не е бъгава ОС. Казвайте кой и защо си струва. Ще се гледа на цифрова телевизия с коаксиален кабел за момента(ако има значение). Също така ще се използва във всекидневна и е желателно да е с по-добър ъгъл на гледане.
Този пост е редактиран от Pandev; 19-02-18 в 23:15.
Pandev
LG oled55b7v
прочети и това преди да го купиш
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post860385
В крайна сметка отидохме и взехме - http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/16085
Утре ще правя настройките на картината. Надявам се да има препоръчителни за този модел. На Мсат ще се гледа, обаче National Geographic HD налъсваше доста! При старият нямаше такова нещо. Ще се обаждам да питам да не би аз да бъркам нещо с настройките на цифровата!
Благора за насоките!
Мн. добро моделче от октомври месец съм с него.
Ето ти настройки за картината но лично мен не ми харесват и си останах на заводските мисля че смених само режима на картината на "Стандартен" https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800e/settings
Този пост е редактиран от sony 1; 20-02-18 в 00:03.
Тези настройки ми бяха на Потрбителски профил по подразбиране. Странно
Здравейте, закупих от Емаг следния разопакован ТВ: Sony 55XE9005.
На първо гледане не виждам никакви забележки по него въпреки, че пишеше, че е със следи от употреба.
Моля да ми кажете как мога да разбера, колко време е работил (притеснява ме да не е бил мостра някъде) и да ме посъветвате, какви първоначални тестове да му пусна за да съм сигурен, че е ОК ?
Вторият ми въпрос е по-скоро „философски“
Гледам цифрова Тв от Мтел и не виждам кой знае каква разлика в качеството на картината от старата ми 10 год плазма. В този ред на мисли, заслужава ли си ТВ от 2500 лв. при положение, че качеството на сигнала на операторите в БГ е като цяло лошо. ?Мислех да си доплатя 6 лв. за HD пакет и да гледам основните ми канали с такова качество и да се кефя максимално на скъпия телевизор, но пък с това качество и старата ми плазма си е супер…
Въпросът ми е няма ли и другите UHD телевизори, които са около 1000 лв. по евтини да ми предложат сходно качество, но на доста по ниска цена и вобще посъветвайте ме защо този ТВ си заслужава и как да се възползвам максимално от предимствата му...
То и аз не виждам кой знае каква разлика между моята стара плазма и новия ми висок клас LCD, ама....
Иначе какъв е бил размера на плазмата?
Телевизора сизаслужава защото ползва хубава матрица и има задна подсветка. Това, комбинирано с добрия хардуер ти дава теоритична възможност, след правилни настройки, да получиш един доста добър образ /според стандартите/.
Ти като ползвател на плазма, би трябвало да си свикнал на хубав образ и един нисък клас телевизор не би ти харесал.
Общо взето е така. Последните години няма никакъв ъпгрейд при телевизори ако говорим за качеството на образа.
Вдигнаха резолюцията и ги направиха по-ярки.
При теб обаче проблема е друг. От 42 инча минаваш на 55, а си на същия сигнал като качество и гледаш от същото разстояние. Нормално е да се вижда по-зле в някаква степен.
Иначе, този модел телевизор, който си взел би трябвало да е дава по-добра картина от нисък клас плазма отпреди 10 години. Потърси информация как да го настроиш както трябва защото не е толкова лесно, а ако не го направиш, наистина е по-добре да вземеш най-евтиния в магазина.