Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
713. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

    657 92.15%
  • Качество на звука

    215 30.15%
  • Приемлива цена

    334 46.84%
  • Лесен за употреба

    126 17.67%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

    56 7.85%
  • Марка която познавам и вярвам

    178 24.96%
  • Добра гаранция и сервизен план

    237 33.24%
  • Последна технология

    117 16.41%
  • Ценови / отстъпки / намаления

    119 16.69%
  • Атрактивен дизайн и стил

    104 14.59%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

    280 39.27%
  • Вграден интернет достъп

    186 26.09%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

    123 17.25%
  • Безжична интернет връзка

    195 27.35%
  • USB запис

    79 11.08%
  • Ultra HD TV

    225 31.56%
  • 3D съвместимост

    61 8.56%
  • Oled TV

    45 6.31%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

    8 1.12%
  • Curved TV (огънат екран)

    14 1.96%
Отговори на анкетата
Страница 300 от 620 ПърваПърва ... 250290298299300301302310350 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,486 до 4,500 от общо 9300
Like Tree1830Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #4486

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Проблема ще е слабия контраст и от там мъглява карина,измити цветове...нещо такова.
    А пък тв-я се гледа в слабо осветена стая...Когато гледаш м/у другото на светло на какъв да е тв-р става.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    85
    #4487

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Между Sony KD-60XF8305 и
    LG 70UK6950 кой е по добрия избор?
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    http://hdtelevizija.com/wp-content/u...-tv-lineup.jpg
    https://www.lcd-compare.com/televise...G-70UK6950.htm
    VA, Edge LED, Vertikal Local Dimming, 50Hz, True motion TM100
    Support for video decoder - HEVC (4K @ 60P, 10-bit), VP9 (4K @ 60P, 10-bit), SHVC (4K @ 60P, 10-bit)
    На 90% залагам, че матрицата е на Sharp Display с нативен контраст от около 3700:1 - което е добре. Не знам, как ще се държи при бързи сцени с това опресняване и интерполиране на картината. Трябва да се провери. При условие, че пазаруваш от интернет магазин, имаш 2 седмици да го върнеш ако не ти харесва.

    Мнения от клиенти на магазина
    https://www.pazaruvaj.com/stores/edi...102329/#mneniq

     

    Сравни цените с Активни Потребители

    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...evizori-c3164/
    https://www.sravni.bg/

    Относно "черният петък"
    Големите намаления и отстъпките, които потребителите виждат, са внимателно изградена илюзия. Търговците на дребно се договарят със своите доставчици за началните цени, а след това определят маржовете на печалбата, към които се стремят.

    Така дадена техника се продава с повече от 40%-ова отстъпка на цена от 600 лева. Според етикета, началната ѝ цена е била 1000 лева, но всъщност всичко е измислено така, че отстъпката е вградена.

    Купувачите не си дават сметка за това. Това, което виждат, е възможност за една чудесна сделка.....но стоките, които се смята, че се продават повече, са с по-високи цени. Търговецът на дребно, следи продажбите/търсенето и съответно поддържа по-високи цени на най-търсените/купувани модели стока.

    Пример: Доставчикът/вносителят продава телевизора на търговеца на дребно за около 1450 лева. Препоръчителната цена на дребно е 2150 лева, което дава на търговеца на дребно приблизително 50% надценка. Няколко телевизора се продават на тази цена, но повечето се продават с намалението, което смъква цената до 1899 лева. А още по-голяма част се продават след последната отстъпка, при цена от 1800 лева. Това води до средна единична цена на дребно от 1970 лева. Брутният марж на продукта, който получава магазинът е 35%.

    Доставна цена за търговеца на дребно - 1450 лева
    Начална продажбена цена - 2150 лева
    Цена при последната отстъпка - 1800 лева
    Получаваме средна цена от 1970 лева, която е с 35% повече от доставната.

    Така клиентът остава с впечатлението, че е спечелил..,а в действителност е купил стоката на нормална цена(стандартна надценка).

    Как да не станете "щастлив" собственик на фалшив "Черeн петък":
    1. Купувайте продукти само в официалните магазини. Има създадени много огледални копия на сайтове в нета...
    2. Проверявайте адресната лента на магазина всеки път, когато преминавате от страница на страница.
    3. Прочетете отзивите за магазина. В този случай обръщайте внимание на датата на прегледите и броя публикации на техните автори, за да отрежете очевидните фалшификати.
    4. Проверете датата на създаване на сайтовете, където планирате да направите покупка. За да направите това, използвайте безплатните услуги на Whois, където на адреса на уебсайта можете да намерите датата на регистрация, сроковете за плащане и информацията за собственика на домейна (по правило "възрастта" на сайта с фалшификати винаги е малка, понякога те се създават няколко дни преди продажбите).
    5. Не следвайте връзките в публикациите, посветени на отстъпките.
    6. Препоръчвам да имате отделна карта за онлайн покупки и да не оставяте данни на подозрителни ресурси.
    7. Не се доверявайте на ниските цени на луксозните стоки.
    8. Внимателно проверете стоките при получаване, ако стоките изглеждат подозрителни, незабавно оформете връщане.

    -----------
    1. Копирайте, съхранявайте или принтирайте всеки екран, който отворите при онлайн поръчка при плащане на стока или услуга. С тези копия при проблем можете да докажете, че търговецът ви е подвел.
    2. Четете всичко написано от търговеца и доставчика на услугата, когато купувате, резервирате и поръчвате. Често, най-важната информация за потребителя е със ситен шрифт.
    3. Проучвайте какви условия ви предлагат, сравнявайте дори с мнения на други потребители.
    4. Бъдете готови да предоставите извлечения от сметки, за да докажете, че сте направили дадено плащане или че ви е запорирана сума.
    5. Търговецът ви е подвел и имате право на обезщетение, когато ви заблуди с невярна информация, премълчи данни за продукт, услуги или ги представя по неясен и неразбираем начин.
    Ако имате проблеми с магазин в ЕС, се обърнете към Европейски потребителски център-България
    Помощ за потребителите в ЕС | Европейски потребителски център - България


    Пазаруване от интернет магазин.
    Проверете на сайта, дали имате право на преглед и тест до 15 мин. Ако има такава опция - маркирайте я. При получаването-маркирайте тази опция при поръчката. Често куриерите бързат, нервничат(работят по норматив) и отказват, но вие настоявайте да изчакат. Вие имате право преди плащане да отворите пратката и да проверите дали тя е в цялостен и неповреден вид. Тъй като пратките пътуват от чужбина, често с помощта на две куриерски фирми, макар и рядко, но за съжаление възможни са транспортни повреди. Ако продукта или опаковката е ощетена не сте длъжни да приемате и да плащате пратката. В такъв случай най-добре е да откажете на куриера и да не плащате нищо, като незабавно сигнализирате на търговеца за случилото се. Той ще направи нова поръчка за Вас на същата цена. Ако решите да приемете пратката в ощетен вид, моля във всички случаи поискайте протокол от куриера за щетите и веднага се свържете с търговеца!

    Първо, огледайте опаковката отвън - дали не е била отваряна и дали не е повредена - дупки, смачкване от падане. Отворете, огледайте продукта за евентуални щети и проверете по описание от книжката с инструкциите какво има в кутията - дали не липсва нещо от комплектацията. Ако ви доставят отваряна опаковка, не я приемайте и не плащайте за нея! Ако продуктът е бил отварян според вас, тогава това е изцяло вина на куриерската служба. Проверете дали книжката с инструкции (и менюто на продукта-ако има такова) са на БЪЛГАРСКИ! Това е задължително по закон. В противен случай, имате право да ги върнете. Включете го в ел. мрежата и проверете дали работи - често някои механични повреди не са видими отвън.
    Ако всичко е наред - тогава подписвате(плащате) товарителницата, че приемате доставката без забележки.

    Всички продукти имат пълна застраховка, затова е необходимо ако приемете на своя отговорност пратка с някаква липса, нарушена опаковка или ощетен продукт да поискате от куриера констативен протокол за състоянието на пратката която приемате. Ако пропуснете, имате срок от 24 часа да сигнализирате за проблема, разбира се търговеца ще съдейства и ще замени продукта с нов, след като получи протокола и снимките към рекламацията. Той ще организира връщането на стоката и след като пристигне обратно на склад, ще ви изпрати нов продукт.

    Без констативен протокол за състоянието на пратката която сте приели + снимки на повредите по нея, няма как да предявите претенции за рекламация към търговеца!!!

    При връщане на дефектен артикул към търговеца - пазете куриерската товарителница. Сервизното обслужване се извършва в рамките на 30 дни от пристигането на продукта обратно при търговеца. Ако в този срокq продуктът не може да бъде отремонтиран, трябва да се възстанови цялата сума на клиента. След изтичането на срокът от 1 месец се издава кредитно известие и сумата се превежда на вашата банкова сметка.


    Със чуждите онлайн магазини дори и в европейската общност трябва много да се внимава, те са два вида:
    - при едните стоката се намира на територията на европейската общност и при доставката до получателя се плаща само транспорта и стойността /няма мита/
    - при другите онлайн магазина може да е примерно в Великобритания /там да е рагистриран/ но да се явява само посредник при поръчката, т.е. вие си поръчвате и плащате на тях, а стоката може да дойде от Китай или друга страна извън европейската общност и тогава трябва да я обмитявате/мита, ДДС и други такси/ или да идва от европейската общност, но да не е обмитена, тогава пак се минава митница.

    https://europa.eu/youreurope/citizen...s/index_bg.htm

    За тези от вас, които имат проблем с интернет търговец намиращ се в чужбина има вариант за електронно правосъдие.
    https://e-justice.europa.eu/home.do?...=home&plang=bg
    - попълнете екземпляр А /превода става автоматично/
    - отпечатайте на двата езика /вашият и този на търговеца/
    - приложете доказателства за извършената покупка /касова бележка, фактура, кореспонденция/
    - изберете в коя държава да се води делото
    - платете държавната такса

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #4488

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от audibs Виж публикацията
    Между Sony KD-60XF8305 и LG 70UK6950 кой е по добрия избор?
    Sony KD-60XF8305
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...!threshold*0.1
    ще изгуби само по контраст

  5. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    250
    #4489

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от krasimirradev Виж публикацията
    Колега ако разбереш нещо пиши,че и аз скоро ще разопаковам.
    Тук намерих , но не знам дали е оптимално, при мен червеното е доста набузено ми се струва...
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sa...u8000/settings

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    263
    #4490
    Цитат Първоначално публикувано от profusion Виж публикацията
    Тук намерих , но не знам дали е оптимално, при мен червеното е доста набузено ми се струва...
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sa...u8000/settings
    От къде го закупи твоя,проверява ли го за изгорели пиксели или други такива?

  7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #4491

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Всяко калибриране се отнася за конкретната бройка - може да се ползва за "основа" в друга бройка на същият модел и диагонал, но ще си иска и поне някои леки промени .

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Мнения
    21
    #4492

    Отговор: Избор на Ultra HD TV / How Tos & FAQ - на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

    В такъв случай има ли смисъл от 49-50" при положение, че няма 100HZ или да заложим на такъв или още по-малък размер телевизор предвид разстоянието, от което ще се гледа?

  10. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #4493

    Отговор: Избор на Ultra HD TV / How Tos & FAQ - на първа страница

    Има 49 инча 100 хц, 10 бита, моя в подписа е такъв. Виж 50 инча наистина няма, всички 50 инча са 50 херца независимо от марката, не знам защо е така, но е факт.

  11. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    250
    #4494

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от krasimirradev Виж публикацията
    От къде го закупи твоя,проверява ли го за изгорели пиксели или други такива?
    Зех го от черния петък от Техномикс имаха 6бр. неразопаковани 55nu8072 на 1549лв и май после дигнаха цената и изчезнаха от сайта.

    Проверих го с бяло и черно пикселите са ок.

    Освен когато Гледам Нетфликс и Ютюб на режим Филм, през останалото време ще е вързан за компютър (за момента на 1080 на 60хз), може ли някой да сподели какви настройки и режими трябва да се пуснат за такъв режим? На режим игра ли трябва да е?
    Този пост е редактиран от profusion; 27-11-18 в 16:26.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    124
    #4495

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Знаете ли защо в България не се продават телевизори от марката TCL ? Тва са едни от най-продаваните телевизори в Америка и западна Европа и са сравнително евтини щото са китайски, обаче са качествени. А тука нарочно като че ли ги няма и не ги внасят продават единствено скъпите марки ...
    cable и irakli харесват това.

  13. Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    603
    #4496

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от x33mmm Виж публикацията
    Знаете ли защо в България не се продават телевизори от марката TCL ? Тва са едни от най-продаваните телевизори в Америка и западна Европа и са сравнително евтини щото са китайски, обаче са качествени. А тука нарочно като че ли ги няма и не ги внасят продават единствено скъпите марки ...
    не се продават само скъпи марки

    колкото до TCL то не е само като да го продаваш
    трябва да се наеме някой да ги внася
    да осигури гаранционно обслужване
    не са позната марка на пазара и ще трябва масирана рекламна кампания

    а и не се знае какви са условията на китайците
    за Х цена ще искат Y продажби което си е риск

    ако те решат да влязат в България ще е много по-лесно всичко
    но все пак сме малък пазар може да не представляваме интерес към момента за тях

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Nov 2018
    Мнения
    4
    #4497

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Здравейте , напълно нова съм в този форум , от няколко дни чета информативно и нищо не схващам да си призная.
    Та по същество търся нов телевизор , разстоянието от телевизора до дивана е не съм мерила , но 250 см ( може и малко по малко да е ) . Сега имам Самсунг 32 инча , добро телевизорче на 6-7 години ( старичко вече )
    Колебанието ми е между 43 и 49 инча, модела Сони , Самсунг , Панасоник (аз искам Сони , моя мъж иска Панасоник) ценово , незнам как да ориентирам в Англия живея повече от 600£ няма да дам като съм се пряла на Sony Bravia KD43XF8505 - цената му е 650£, малко над моя бюджет , но ще го преживея

    Телевизора ще се ползва главно YouTube, Булсатком , ако може и някое филмче да гледам онлайн някакси ще е върховно .
    Приемам предложения с най голямо удоволствие и насоки също , гледам само спецификации и нищо не ми говорят . Според моя мъж повечето неща даже не се подържат от телевизиите и реално са неизползваеми ( незнам това дали е вярно )
    Благодаря предварително

  16. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    2,395
    #4498

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Телевизора е хубав но ако можеш вдигни на 49 инчовия модел защото е с VA матрица и има по добър контраст.

    Има приложения за филми и сериали които да си инсталираш, както и платени такива като Нетфликс и Амазон видео.

  17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #4499

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Идеален е , но по-добре вземи 49" вариант .
    При моделите на Сони и Филипс с Андроид има приложение на Булсатком и може да гледаш директно чрез него . Панасоник също го имат, но там работи с доста ниско качество от няколко години.

    Предполагам, че сега преди Коледа ще имат по-добри цени - за Черният петък също имаше .

  18. Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    603
    #4500

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    ако държиш да гледаш булсат взимай го
    имат си приложение което може да ползваш

    А1 от декември почват излъчване от Hellas Sat 3 (булсат също са на този сателит)
    така че вече и хората извън България ще имат избор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 10:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 19:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 08:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 12:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 11:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе