Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Този пост е редактиран от cable; 01-10-19 в 13:47.
Здравейте.Да се похваля и Аз,смених старото сони с ново.Доста избирах през последните няколко месеца и накрая ограничих до LG и SONY.Отказах се от олед заради прогарянето и високата цена,от лед едж заради облаците по картината и накрая остана lg sm 9000 и sony 9005 пълно затъмнение демек fald.Жената ме отказа от корейската марка защото сме имали сони и пак трябва да е сони,а и да не забравя стойката на lg то е неподходяща според Жената де.Хайде в колата и към маркета,ето го sony xg 9005 гледаме го супер картина,Жената дига рамене на моя въпрос как е,викам взимаме го.И така в колата с телевизорчето вмимателно,а и чакахме половин час на опашка на касата,само една касиерка кво да правиш чакаш.Така в къщи-разопаковане,монтаж,кабели и пускане.Всичко е точно тръгна веднага цифровата без убучение на дистанционното и тестове няма проблем,ъгъла на гледане е добър va панел е и сега взиране за блууминг ама няма друго съдържание малки ярки обекти пак няма fald се спрявя чудесно.Не съм правил кой знае какви настройки.Звук приличен,андроида е добър само не ми излезнаха субовете има маймуни.
Той че стоковия плеар не става е така, но ако името на субтитрите е уеднаквено с файла на филма не би трябвало да излизат на маймуница.
Поне при мен не е имало такъв проблем а има и бутон на дистанционното с който може да се пробва смяна на субтитрите.
zfpuhi
Дай следната информация
- от каква дистанция ще гледаш ?
- какво гледаш предимно на телевизора ?
- ще го ползваш ли за гейминг, като монитор?
Субтитрите са уеднаквени,през коди 18-4 И vlc и вградения все същото през външен бокс няма проблем.И къде и този бутон инпут?
- - - - - - - - - -
Не мога да намеря от менюто на тв настройки за субтитри.
И при VLC и KODI има настройка за кодировката.
Бутона за субтитрите е долу вляво над бутона HELP на д/у.
Поне на моя модел тв. друга опция за субтитри и кодировка няма.
Ако не стане влез в темата за 9005 там някой да ти каже
https://forum.setcombg.com/sony-%D1%...%B8%D0%BC.html
Този пост е редактиран от sony 1; 01-10-19 в 21:33.
На КОДИ и на двете места ли му зададе Български?
Едното е: настройки/плеър/език/предпочитан език за субтитрите - Bulgarian
Другото, което трябва да се барне е: настройки/интерфейс/регионални/език - Bulgarian/набор от знаци - стандартен
Да благодаря.Не беше предпочитан език български.Като го смених стана.Явно на бокса коди е било предварително инсталирано.Аа бутона е там ама не действа.
Привет,
Значи стигнахме до следните неща:
- Нямам любима марка;
- Да не трябва да го сменям поне 5 години;
- Цена до 5 хиляди лева;
- 55 инча г/д;
- дистанцията е между 3-5 метра;
- на телевизора гледам програми + Netflix + HBO HD + преди гледах от РС-то с кабел;
- от време на време мога да включа PS4-ка на него, но няма да е предимно за гейминг колкото за релакс и гледане на тв.
Точно затова попитах и дали трябва да сменя приемника тъй като в момента съм с Карта.
* Също така мисля че над 55 инач няма смисъл тъй като няма да го гледам от 10 метра а ще е приблизително 5м (и по-малко зависи позицията и мястото където ще седна).
65"се гледа перфектно от 3+метра, та по-добре заложи на по-голям диагонал за тези пари, че след три години сигурно ще се гледат над 100" с лазерни проектори..
''няма да го гледам от 10 метра а ще е приблизително 5м''
@zfpuhi ,ако това е разтоянието от което най-често щв се гледа,65'' по-скоро са малко,сиг. си видял калкулатора за UHD.За 65'' дават макс. 2,50(2,60).Колкото и да ни се струват преувеличени тези цифри....Но решението е твое
p.s. Гледам,че има на промоция в Е маг 65''B9-3900лв.Прочети долу в какво се различават и си реши дали си заслужава разликата в цената:
https://www.emag.bg/televizor-oled-s...orite_products
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1
Този пост е редактиран от cable; 02-10-19 в 13:51.