Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Във фабриката вадят по 2-3 бройки от всяка партида и ги тестват в продължение на 24 часа. Ако всичко е наред, количеството на склад от партидата се пуска от отдел логистика към дистрибуторите/вносители...
Ако се открие проблем, то от същата партида се вадят още бройки за тестове, за да се направи анализ и вземе решение, какво да се прави с партидата(подмяна на елементи).
След завършване на тестовете, наработените часове в сервизното меню се нулират.
При нов телевизор с наработени часове има следните варианти
- бил е мострена бройка в магазина
- върнат от клиент, който е размислил за размера или не му е харесало нещо
4K телевизорите се продават добре.
Само 7% от телевизорите се продават за над $ 1000.
80% от приходите от телевизори идват от 4K телевизори, по-малко от 19% от HD телевизори и 1,2% от 8K телевизори.
https://virtual.4ksummit.com/inicio.aspx
UHD телевизорите са 38% от телевизорите в Западна Европа,
UHD телевизорите са 52% в САЩ.
17% от съдържанието на Netflix и Amazon е 4K UHD.
https://advanced-television.com/2020...8-in-w-europe/
Марка
_______________________Производител за Европа
_______________________________Собственик на марката
__________________________________________________Software support
____________________Allview OEM партньори в Турция Visual Fan Romania No Arielli Midea Group Midea Group No Bang & Olufsen Bang & Olufsen (Дания) Arbejdsmarkedets Tillægspension, Sparkle Roll Group Limited Yes Blaupunkt UMC Poland UMC Poland Changhong - CHIQ Changhong Europe Electric s.r.o. CHANGHONG GROUP Yes CROWN Vestel , Hisense ЗОРА-М.М.С. ООД No Elite, First Austria Турция Timetron No Finlux Vestel A.S. Zorlu Holding No FOX (Сърбия) Vimport LLC (Китай и Сърбия) Vimport d.o.o. Beograd Serbija No Grundig Arcelik A.S. Koç Holding No GoGen (Czesh Rep.) Vestel A.S. HP Tronic -?- Hitachi Poland Vestel A.S. OEM партньор Hitachi Corporation No Hisense Hisense Hisense Yes Horizon (Romania) OEM партньори Network One Distribution No Krüger & Matz OEM партньори Krüger & Matz Polska No KTC KTC KTC No LG LG Poland LG Corporation Yes Loewe Loewe Skytec Group Ltd. Yes Metz, Skyworth, STRONG Skyworth Skyworth Group Ltd. No Manta OEM партньори в Китай Manta Multimedia Sp. z o.o. No Medion Lenovo Lenovo No ? ? NEO Hisense Техномаркет No ORION ? Vestel ? Orion Electronics LTD No Panasonic Panasonic AVC Networks Czech sro
+ Vestel, TPV Displays polskaPanasonic Corporation Yes Philips TPV Displays Polska TPV Technology Yes RCA HKC Europe BV HKC China No Salora ? Salora International BV No SANG BEKO ? Technopolis ? Yes Skyworth Skyworth Skyworth Group No Samsung Samsung Display Slovakia sro Samsung Corporation Yes Sony Foxconn Slovakia, p. r.o. Sony Corporation Yes Sharp TV Europe SKYTEC UMC Management s. r. o. mixture of Sharp & UMC Yes Sunny Sunny Elektronik | Teknoloji Güneşi Atmaca Elektronik A.Ş No Skymaster Skymaster Sp. z.o.o Sp. k. Skymaster Poland No Sencor Китай и Чехия SENCOR EUROPE sro No Schneider OEM партньори в Китай и Турция Schneider Consumer Group No Star-Light OEM Dante International SA / E-mag No Toshiba Bulgaria Vestel A.S. OEM партньор Toshiba Corporation Yes Tesla TCL - Полша сръбската ComTrade Group No Turbo-X Vestel A.S. OEM Plaisio Greece (plesio.bg) No Teletech (Romania) Vestel A.S. OEM ? No Telefunken DE Vestel A.S. Zorlu Holding No Thomson TCL (67% from TTE) Schneider Consumer Group No Innohit (Italy) Vestel ? No VOX OEM ? VOX Electronics Serbia No JVC Vestel A.S. - по лиценз JVC KENWOOD Corporation No Westood Vestel Domo Romania No Vortex ? Vestel A.S. Altex (Romania) No TCL TCL Electronics TCL Group Yes Yes Xoro MAS Elektronik AG Xoro No
https://www.androidtv-guide.com/televisions
Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-11-20 в 19:55.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-11-20 в 19:54.
Здравейте колеги! Очаквам тези дни да ми доставят ТВ от Емаг. Поръчах Сони 55ХН9505 на черния петък и искам ви попитам как да вляза в сервизното меню, за да разбера дали е връщан/пускан? Видях в началната тема на Сони клавишната комбинация: дисплей (точно този бутон, ако може да ме ориентирате кой е, защото така наименуван не видях на дистанционното на приятел), усилване на звука,5 и бутона за вкл/изкл. Опитах на едно по-старо Сони в къщи, но там дистанционното е друго и може би и клавишната комбинация е друга.
Хубав ден пожелавам!
Здравейте!
Избирам телевизор 55 инча, препоръчани са ми Samsung QE55Q80T и Sony KD-55XH9096, бих желал да ми предложите еквивалентен LG на тези два модела и ако имате мнение за телевизор от тези три марки (Samsung, Sony, LG), който може да се конкурира със споменатите модели и мение кой от предложените (вкл. вашите предложения) е най-добър като параметри. Ще се използва главно за филми, възнамерявам в бъдеще и PS5.
(Допълнителен въпрос. Уж компетентно лице ми каза, че Sony в момента са много назад спрямо LG и Samsung и ползвали техни технологии. Има ли нещо вярнов това?)
Благодаря предварително!
Кое е това компетентно лице ?
В момента Sony използва LCD матрици от LG Display - моделите с IPS матрици. В миналото имаха общ завод със Samsung за LCD матрици S-LCD. Преди 6 години Сони продадоха своя дял в него. В момента общото между трите компании са доставчиците на процесори (тайванските Mediatek, M-star и може би Realtek) и доставчиците на видеопанели - AUO, CMO, CSOT.
Вероятно при две от компаниите имаме и общ доставчик на Wi-Fi и Bluetooth модули.
Не знам кои са доставчиците на QD филмите, но вероятно поне две имат общ доставчик.
Здравейте! Предстои ми покупка на ТВ с бюджет 600-700лв. Предварително съм се насочил към следните модели / по реда на моите предпочитания /:
Samsung 43TU8072
LG 43UN73003LC
TCL 43EP640 Android
Ще ви бъда много благодарен за мнения, съвети и евентуално други предложения!
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-11-20 в 20:58.
Аз съм решил изобщо да не се занимавам с телевизори с VA матрици. Търся си бюджетен с IPS матрица. Но ми прави впечатление, че трябва доста да се ровя, за да разбера с каква матрица е панелът и мнооого рядко се споменава в характеристиките това. Бихте ли ми препоръчали бюджетни с IPS и има ли някъде в нета сайтове, където мога да видя всички модели само с IPS, защото за мен VA не е опция.
Почти всички "турски" (разбирай JVC, Telefunken, Finlux , Хитачи и т.н. марки купени на килограм, а под капака едно и също Вестел и сие) са с евтини IPS панели .
ЛГ-тата без два-три размера (50-60") са си с IPS, като не знм дали в най-ниските серии не продължават да плющят онова недоразумение с WRGB ...
PinkWasabi
Във вторите постове на темите за отделните марки има таблици с типа матрици. Погледни ги.
А как да преценя дали IPS-то е качествено?
Нали уж IPS е с предимство пред VA, заради ъгъла на гледане. Не знам дали не греша, че съм се вманиачил да е задължително IPS.
Днес щях да купя един Samsung 50tu7072, но като четох ревюта за VA матрицата му се отказах нещо...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Приятели, искам да ви питам също какви са вариантите да свържа тонколоните си с усилвател 3.5 mm жак към телевизор, който няма евентуално да има такъв изход. Ще стане ли с преходник с usb и дали телевизорът ще разпознае това usb като аудио? Никак не съм запознат с драйверите на телевизорите. Ето жака на усилвателя ми:
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Може да си вземеш преходник оптика към 3.5мм. и така ще стане.