Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Може ли мнение за избор на ТВ, по възможност до края на Black FridayГлавно ще се гледат филми, ТВ главно вечер от около 2 - 2.5 м.
Избора ми е доста разнороден и включва OLED/LED-QLED:
1. TCL 65C825/821 - mini LED доста добри отзиви но сравнен с Samsung 65QN90 отстъпва но и цената му е по-ниска
2. Samsung 65QN90 - липсата на Android ме разубеждава макар, че имам един QLED 2020 на Samsung
3. Sony 65X95J - доста висока цена според мен не знам колко е оправдана може би за игри и ТВ по-скоро е този модел
4. Panasonic TX-65JZ1500 / HZ2000 - макар, че втория е стария модел 2020 но в чужди форуми твърдят, че той дори превъзхожда новия JZ2000 по някои показатели и дори A90J
Може и други предложения, но на тези съм се спрял за сега.
Щом е за филми вечер, то ОЛЕД модел ми се струва си е с предимство- ето още един приемлив вариант -
https://www.emag.bg/televizor-lg-65-.../pd/DRMZBKMBM/ - с 11% става 2850лв
Добре благодаря за отговора. А в едиджитъл макар, че не е много да се пазарува от там има Panasonic JZ1500 и по-стария HZ1500. Може ли мнения и за двата дали си заслужават и ако заложа на по-стария модел дали е по-добър спрямо LG, което посочи?
JZ1500 си е супер и повечето модели на Панасоник обикновено са с по-добра картина (и готови настройки) - при тях обикновено "проблема" е в "умната" част и конкретно малкото приложения или липсата на някои от тях.
Аз съм пазарувал/доволен от унгарците - супер цени/промоции и само малко по-дълга доставка.
Тук гледам масово си търсите high end телевизори. Препоръчайте ми някой low end 75'', който да е що-годе добър за непретенциозен потребител. Ще се гледат предимно филми и предавания от А1 интерактивна ТВ. Бюджет до 2200-2400.
Колега обикновено се търси по-висок клас основно заради калпавата ни телевизия. Хората разчитат тв-то да оправя колкото се може повече сигнала. В крайна сметка ако няма бюджет по-добре сносен 65", който да става за гледане с А1 или който и да е друг наш оператор, отколкото 75" мацаница, но винаги има хора, които търсят повече големината, а не толкова качеството.
Този пост е редактиран от berpan; 30-11-21 в 18:56.
Така има логика, до сега не бях чувал, че добрите телевизори могат да оправят сигнала. Нали сигнала е цифров с определена от А1 например резолюция, оттам нататък телевизора не може да си измисли информация, която не получава. Или има разни алгоритми и по-скъпите телевизори успяват да подобрят сигнала над нивото на предавания от А1?
Всички 4 к тв , поддържат фунцията екстраполация на сигнал до 4 к , е няма да виждаш калпавия сигнал като 4к , но си има подобрение, вижда се по-добре при ползване на двд и особено добре при блурей HD , който направо става брилянтен
Daniel356
70" - VA
не знам, но забелязвам, че са в една група и от там си вадя извода, че хардуера е аналогичен
https://developer.samsung.com/smartt...el-groups.html
Здравейте! В крайна сметка, понеже в момента не може да се намери Sony KD-65XH9505 на добра цена, а и не е сигурно, че в Технотата разполагат все още със запечатки, оправдана ли е покупката на Sony 65X95J, защото в момента при румънците може да се вземе за 3150 безлихвено?
Привет,
Може ли съвет за избора на телевизор. Телевизора в спалнята – 32 инчов, сдаде багажа. Мисля да преместя 42 инчовият от хола в спалнята и на негово място да взема друг. Макар, че ми се вижда малко голям за стаята.
Бюджет 1000 - +/- 100 лева. Разстоянието от което ще се гледа е около 2,50 м. Мястото на секцията е широко 120 см, затова си мисля отново за 42-43 инча.
Благодаря
В този размер 42-43 инча и бюджет 1000 лв. мисля, че това са ти вариантите
https://www.emag.bg/televizor-samsun.../pd/DTD4QTMBM/
https://www.emag.bg/televizor-samsun.../pd/DM12YTMBM/