Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Собствени аматьорски заключения [emoji3]? HDTVTest известен калибратор в Англия и работи от години. Ако видиш ревюта и на американските ентусисти, ще видиш колко подобни са на заключенията на тези на HDTV test.
Не си купувай като ти е скъпо, но друг е въпроса струва ли си. Алтернативният модел на X95J на самсунг е по-скъп примерно, а ревютата им са на кантар.
Новите модели на Сони винаги стартират с високи цени като след няколко месеца падат и се нормализират така, че обикновенно предлагат отличен избор в класа си.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Казах ''Пред собствени...'' т.е. моите ,а не на когото и да било друг.
Освен това като ти трябва яркост,черна униформа трябва ли ти?Или не?
И кой квото иска да си купи.Дават му се пари и мисли че е по-добро,не съм го спрял.
Повторих сто пъти в тази и други теми,че най-добрите сайтове са rtings,hdtvpolska,flatpanelshd.Който има желание ще види прегледите там и ако му приличат на тези в тубата слуша...когото си иска.
И няма лошо някой да работи в Англия.Дори и да спести пари и да си направи сайт,какъвто мисля имаше,където да онагледява изводите си.
п.с. А ти щом си на ниво да определиш кои са ''ентусиасти'' и кои не,аз с тебе не мога да споря.
Освен това ако си изгледал повечето клипове на както казваш hdtvtest,ще знаеш,че винаги хвали SONY.За разлика от другите,които дадох където заключенията са доста по-разнопосочни.
Не мисля да анализирам защо.
И както казах не мога да дам точна преценка кой кой е,но ако човек за момент се спре и влючи главата си в уравнението,помисли си колко ''ентусиасти'' работят ,с каква база и техника ,как онагледяват заключенията си,а не повтарят рекламите кой с колко процесора бил....в споменатите сайтове и ги сравни с някои yt герои няма да му трябва да е кой знае къв специалист за да се сети за кво иде реч.
Този пост е редактиран от inches9; 15-04-22 в 14:10.
Ти пък ако си чел rtings, знаеш, че повечето ревюта за Сони са негативни. Доста измислени са им класациите, за мен лично. Примерно LG C1 е най-добрият олед? Алтернатива му е Sony A90J за филми. Само дето така леко са прескочили Sony A80J, и A90J не е в тази категория. За Панасоник, никой нищо (не ги знам продават ли се в щатите..).
HDTV test ги е хвалил, основно топ моделите, но не винаги, за конкретният модел, си казва една доста премерена оценка, като като споменава всички плюсове и минуси.
Ами ясно е,че C1 може да не е най-добрия.Но ти за един спорен(!) процент би ли дал 50% отгоре цена за G1 или SONY.Това се опитват да ти кажат.А като си юнак,давай.Аз ако бях,даже нямаше дори да ти кажа.
Освен това аз няма как да сравня тези ''ентусиасти'',колкото и да са много и богати с Дарко,просто защото последния не дава подобни х-ки на картината и аз няма как да му знам замерванията(както нагледно са показани в rtings/hdtvpolska).Ако ти ги знаеш покажи ги едно до друго и коментирай.
Казах,че който знае да почва.
п.с. И всички ревюта на SONY са негативни заради цената,да повтаряме 100 пъти ли?
Може би знаеш, но не може да се гледат само проценти и показатели, подвеждащи са.
Последното ревю на The Installer, сравнявайки ги един до друг C1 и A80J, показва видими разлики в картината, и ясно си казва, че LG има предимство само в игрите.
Мнозинството от хората не играят само игри, няма как да им препоръчаш само заради това глобално 1 модел. Цените на A80J модел отдавна са паднали, и разликата до скоро като ги хледах беше 2-300 лева като на LG има повече намаледия и сриване ма цени, но класациите не са обновени. Да не говорим, как за алтернатива на С1 дава А90J който е наистина много по-скъп и е в дуга категория.
LG C1 e ширпотребата при Oled телевизорите!
Не разбирам как някой изобщо му се занимава да го коментира!!!
Аз пък изобщо не играя игри,дори не ми е интересно да видя това.
Не знам дали съзнаваш какво пишеш?
2-3000 лв. са малко пари?Като разлика за телевизори???
И ако са малко това за кой размер е или все тая ,според тебе....Ама за който и да е е почти двойно.Аз двойна цена за тв-р който съм сигурен ,че няма да позная ако ми ги сложат един до друг не бих дал.Казах няколко пъти,че ако си юнак давай.Ако си....ама ако беше такъв нямаше да пишеш във форуми.
PANASONIC в САЩ не се продава(питаше по-рано,въпреки,че както в rtings,така и във форума не веднъж е писано),
- - - - - - - - - -
Никой не го коментира,чакаме знаещите като тебе да ни светнат.806 е топ модела OLED,ама не бяхме се сетили.Пък и американците са толко тъпи,че дори не го внасят там.Абе да дойдат тука да видят телевизори тея хора бе.
Как святка амбилайта?
Уж не играем игри,ама на шарено се радваме.
И докато да те попитам не ти направи впрчатление,че така не се говори?
Нямам повече въпроси.
Аз си чета тези дето не се сещат.Който иска да чете специалистите във форума.Не съм го спрял.
п.с. И като говориш за ревюта да беше дал линкове,или бива да се потрудим повечко?
Ако имаш впредвид тукПоследното ревю на The Installer, сравнявайки ги един до друг C1 и A80J, показва видими разлики в картината, и ясно си казва, че LG има предимство само в игрите.
https://www.theinstaller.pro/
казах,че може да се чете и форума със същия успех.Вероятно и по-добре.
Ето как се дават линкове
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
Кой е и дали по-добър в спорта не се наемам да споря с rtings.
С форумни специалисти може,ама като пийна довечера едно-две малки.welcome.
Този пост е редактиран от inches9; 16-04-22 в 14:35.
Съжалявам, че не се разбрахме. Мисля че прекалено много се връзваш и се опитваш да пишеш лични нападки дали съм юнак или някакви такива. И не, не пиша много във форумите, но ги следя защото има хора с опит, които сподел интересна информация.
Аз гледайки ревюто през youtube, на телевизор забелязах разлика в картините, и цената не е двойна.
Напротив ,напълно се разбрахме.Не съм те нападал,а казах ,че ако ти се давт повече пари(беше писал 2-3К!!!,кво да правя,чети не си и поправил,за размера да не говорим,аз приех,че при 77'' и не съм длъжен да търся часове,за да отговарям на такива неща:
Значи като някой,напр. като мене,форумен писател пише е с опит, а когато една дузина специалисти със 100k $ заплата мерят,гледат и сравняват са без????????има хора с опит, които сподел интересна информация.
Ако само си помислиш какво говориш!?
Дали ще гледаш през youtube или ще сънуваш е едно и също.В rtings,които ти като познавач обяви за ''ентусиасти'' са снимали как гледат....Аз гледайки ревюто през youtube, на телевизор забелязах разлика в картините
Дa беше видял,преди да пишеш,а?И трябваше вместо да се обясняваш да дадеш връзка към това което си гледал в споменатото издание????
А ''се връзвм' защото 10 пъти ти казах,че нямам желание да споря с тебе,а ти продължаваш с нови измишлъотини.
И освен опитни писатели във форума има и неопитни читатели и не заслужават да четат на кой кво му се иска,или кой кво видял в тубата(или сънувал).
Спирам с дебата.Обясних горе защо,кой разбрал,разбрал.
Този пост е редактиран от inches9; 16-04-22 в 15:57.
C1 може да е ширпотребата на ЛГ, обаче очите ми остават всеки път като отида и го загледам и вътрешно си псувам, че трябва да взема X93J, защото у нас тв се използва често за фонов шум от жената.