Едни и същи са, само цветът е различен. Белият може и да е с магическо дистанционно, а черният с обикновено, но за това не съм сигурен.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Едни и същи са, само цветът е различен. Белият може и да е с магическо дистанционно, а черният с обикновено, но за това не съм сигурен.
Разликата е в цвета на корпуса и дистанционното.
7500 - тъмно сив и стандартно дистанционно (инфрачервено )
7690 - бял с меджик дистанционно (блутут)
https://www.lcd-compare.com/index.ph...43UQ76906LE=on
https://hdtelevizija.com/wp-content/...rt_2022_02.jpg
Здравейте, счупихме с играчка телевизора, та сега търся нов.
Трябва ми 55 инча, до около 1500лв. Четох доста, сравнявах в магазина и сякаш се двоумя между Samsung 55Q80B и Hisense 55U8HQ. През деня ще има пряка слънчева светлина, ще се гледа и нощем.
Харесаха ми параметрите на Hisense, но ме дразни, че е с шано ОС и не поддържа HBO Max, но има много възможности за настройка на картината и около 120 димиращи зони, за Самсунга четох добри мнения, а е и с Quantum dot и VA панел.
Hisense e по-евтин с около 200лв. Бихте ли споделили съвет и опит с тези модели?
65c2 са го пуснали на 3099 лв днес в е.аг.
Този пост е редактиран от gurcayy; 19-11-22 в 11:18.
Да вземе, но ако не му трябва бял? Магическото го пускат на промота за 60лв. често, така че може да си го вземе допълнително.
Здравейте,гледам офертите
в момента за ЧП, и в полезрението(бюджета) ми са няколко 50 инчови модела - (за съжаление в този размер всички са VA ,макар да предпочитам IPS)
LG 50NANO823QB ;SONY KD-50X82J;LG 50UQ91003LA
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/0b532341a8
Кой от тях според вас е по добрия вариант и по близък до IPS?.
Благодаря предварително!
Взимаш 55" и си решаваш "проблема" с IPS панел.
Няма вече близък 50"VA ако се търси ъгъл, най-добре са в Сони, че са по 6 домейна (от горните само Сони-то). В старите Самсунг също бяха добри от към ъгъл (имаше и с по 8 домейна, но за модели 2022 нямам представа какво слагат.
Поне контраст и черно с в пъти по-добре от при IPS/ADS ...
Дъртия ми 40" Самсунг с VA панел бие и някои от сегашните IPS/ADS панели от към ъгъл, а за другото (контраст, черно, 200хц) няма смисъл от сравнения.
Ако искаш, мога да ти дам моето Magic remote за 50лв, че ще сменям марката и няма да ми трябва.
- - - - - - - - - -
Днес гледах Samsung QE-55Q6B и QA-55Q80B, които са VA панели и от големи ъгли почти нямаше загуби на зветове, много впечатляващо сравнено с моето 4 годишно LG 50UK6950 с VA, което има значително по-малкък ъгъл на видимост.
Този пост е редактиран от pavkata88; 19-11-22 в 18:10.
Здравейте, спрял съм се на тези два модела телевизори, но се колебая кой да бъде. Цената им е с около 100 лв разлика, кой бихте ми препоръчали? Единственото ми притеснение е , че samsung-а не поддържа dolby vision. Моля за помощ! Благодаря предварително!!
SONY XR-55X93J
Samsung QE55Q95T