Първоначално публикувано от
wrathchild Готовите режими не ме интересуват. Стига ми да си настроя контраста и яркостта, цветната температура и сивият баланс. Това ми е достатъчно. Относно калибрирането, за мен е преекспонирана тема. Човек гледа с очите си, а не ползва спектрофотометър. Колко хора сядат пред тв. с измервателен уред и цветни мишени, но хора всякакви.
Колкото до олед-а, помолих да ми пуснат ТВ в нормален режим (лг и филипс, модели не помня, цена около 2К+ за 55"), т.е. да не ми светят като прожектор насреща. Пуснаха видеата, картинките, ами нищо, което да видя за първи път, а го очаквах (нали уж другите матраци нямат разработка в ниските, поне така пишат от отдел маркетинг и реклама). Неприятно впечатление ми направи лг, някак бялото беше особено, все едно трепти/вълни, много странно, докато при филипс си беше добре. Явно е в настройките, защото матриците, знаем са на лг.
Основното което, ме отблъсква от олед, е че трябва да му слугувам. На първо място да си хвърля стойката, че трябвало специална, да гледам екрана дали е огънат, да съм го хващал да го въртя само отдолу хахаха, да сменявам канала през 30-40 мин, на 4-5 часа да го гася, а последния мит, за който четох и дано е фейк, защото не намерих потвърждение, а звучи безумно, е че след някакво време софтуера на самият ТВ сам си намалявал контраста (респективно яркостта). Защо да си причинявам грижи и то за 2К+. По-добре нещо изпитано във времето, от колкото нещо, за което има още какво да се желае. Освен това аз гледам на светло (3*1200 lm), а за олед трябвало тъмнина, е в пещера ли да ида да живея :D
Иначе е хубава технология, дано я развият и да предложат по-голяма надеждност.