Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 624 от 625 ПърваПърва ... 574614622623624625 ПоследноПоследно
Резултати от 9,346 до 9,360 от общо 9369
Like Tree1853Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Здравейте,

Привет банда,

Като цяло съм се спрял на Samsung S90C или S90D в 55" варианти. Ще гледам предимно филми и миксирано тв съдържание (спорт, предавания). Звук не ме интересува, защото използвам външни ОТ.
    Разликата в цената е малка, но пък по-новият модел е WOLED, за разлика от старият - QD-LED.
    Някакви други варианти за б'джета 2000лв-2300лв има ли?

Мерси!

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от NPen Виж публикацията
    Здравейте,

Привет банда,

Като цяло съм се спрял на Samsung S90C или S90D в 55" варианти. Ще гледам предимно филми и миксирано тв съдържание (спорт, предавания). Звук не ме интересува, защото използвам външни ОТ.
    Разликата в цената е малка, но пък по-новият модел е WOLED, за разлика от старият - QD-LED.
    Някакви други варианти за б'джета 2000лв-2300лв има ли?

Мерси!
    С този бюджет предполагам говорим за 55" ?

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Точно така - 55".

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Ако говорим само за ОЛЕД-и, да това са най добрите телевизори в този ценови диапазон, S90D e малко по добър от S90C, защото малко по добре обработва изображенията и е малко по ярък, но дали си заслужава 300-та лева повече... относително е , за някои да , за други не.

Ето тук пряко сравнение между двата от Ртинг : Samsung S90C OLED vs Samsung S90D/S90DD OLED (QD-OLED) Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com

Ако говори за LCD телевизор, това е Samsung Neo QLED 55QN95C след него е Samsung Neo QLED 55QN90C и на 3-то място мога да сложа TCL C845 X2.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Питащия нещо се е пообъркал за типа дисплей на S90D. Със същия qd-oled дисплей си е както и стария модел. Ако става въпрос за 300 лв разлика, аз със сигурност бих взел новия модел.
    brotzki одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Питащия нещо се е пообъркал за типа дисплей на S90D. Със същия qd-oled дисплей си е както и стария модел. Ако става въпрос за 300 лв разлика, аз със сигурност бих взел новия модел.
    Уви, в 55" вариант за Европа е с панел WOLED. Разликата от 300 кинтане ме бърка хич - дори в момента е 200лв разликата е емаг.

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Имам спомен, мога и да греша но преди месец, два се говореше че.. S90D ще ги мешат с QD-OLED и WOLED панели, ще е Тото.

- - - - - - - - - -

Уви, в 55" вариант за Европа е с панел WOLED. Разликата от 300 кинтане ме бърка хич - дори в момента е 200лв разликата е емаг.
    Ако e WOLED панел, със сигурност няма да е по ярък от S90C.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ясно. Още една причина, поради която бих игнорирал марката. Все едно говорим за TCL.....

11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Ясно. Още една причина, поради която бих игнорирал марката. Все едно говорим за TCL.....

Абе по сложни са нещата, поне от това което аз дочух Купиха 2 мил WOLED панела от LG Display, тъй като имат проблеми с набавянето на LCD патели, не могат нещо да се разберат нещо с китайските си доставчици и с цел да задоволят нуждите на пазара взеха панелите на LG, все пак продават най много телевизори в глобален план, от години са номер едно, a и не могат да смогнат с производството на QD-OLED-и .

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Не знам какво са купили, но това да искаш да си купиш определен тип дисплей и да играеш лотария е автогол за Samsung. Ако са woled само за Европа си е чиста проба дискриминация. Това не е тв за 300$. Хората, които си купуват такива телевизори вече са достатъчно информирани и облъчвани от всевъзможни форуми, ютубъри, реклами, ревюта и т.н. Следователно искат да си вземат именно qd-oled залагайки на Samsung, вместо на два пъти по-скъпия A95L.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Зависи какво качество филми и спорт ще му пускате.

S90C с панел ген2 беше много зле на FHD съдържания. Липса на острота, замазани и нереални цветове. Средна яркост.

На HDR по-добре са нещата.

В Ртинг момичето го каза. Взимаш Самсуг с ЛГ екран само заради Тизен възможностите и кутията.
    Този пост е редактиран от brotzki; 21-08-24 в 12:04.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Jul 2022

Здравейте, следя темата с интерес. Търся 55 инча, който да не ми създава главоболие заради PWM.
    Имате ли препортка за такъв? Бюджета не е от значение.
    Благодаря.

Изпратено от моят M2007J3SG с помощта на Tapatalk

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Хах, е вече се обърках в избора си. Вярно, е че ще пускам 4к филми и ще стриймвам от някоя платформа (ако го позволява), но трябва ли да се откажа от единият или другият модел, защото имат известни недостатъци? Тези недостатъци могат ли да се пренебрегнат за сметка на някой друг производител/модел за същият бюджет? В крайна сметка положението е такова каквто ни предлагат производителите.
    В крайна сметка woled на s90d по-смотан ли е от 2-рата генерация qd-oled на s90c ?

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

2-рата генерация qd-oled на s90c ще го разберете през сервизното меню. Нищо чудно да попаднете на първа.

18. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Хах, е вече се обърках в избора си. Вярно, е че ще пускам 4к филми и ще стриймвам от някоя платформа (ако го позволява), но трябва ли да се откажа от единият или другият модел, защото имат известни недостатъци? Тези недостатъци могат ли да се пренебрегнат за сметка на някой друг производител/модел за същият бюджет? В крайна сметка положението е такова каквто ни предлагат производителите.
    В крайна сметка woled на s90d по-смотан ли е от 2-рата генерация qd-oled на s90c ?

Знам че е малко обърквашо... но има 55" QD-OLED-ти и на Българския пазар, трябва да се гледа цялото имена модела, ако е DAE е WOLED, ако е DAT е QD-OLED, примерно в ЗОРА е QD-OLED но е доста по скъп (S95D е бил) от този в еМАГ който е QE55S90DAEXXH или с други думи WOLED.

Ако искаш да си спестиш всичките тези главоболия, дали е WOLED или QD-OLED, май ще е най добре да се насочиш към S90C, хем ще спестиш някой лев, за да се почерпите по случай новата покупка и да вземеш някоя хубава стойка за стена, ако решиш да го закачиш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе