Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Oх и аз съм в такава дилема като колегата @stenlyaka и много се притеснявам че ще взема нещо което никога няма да е като плазматаСпрял съм се на 55KS7002 защото до толкова ми е бюджета(даже извън него).
Имам два лаишки въпроса:
1.Какво е DSE
2.И как най-лесно се забелязва неравномерната подсветка - на черен екран ли?
Аз съм в дилема защото като ми пяха Христослав и Светльо да взема по-голям диагонал , аз се стиснах !
Сега - няма вече плазма , Мара вече не е ............
Христослав , нямам определен бюджет , да речем 2500 ми е тавана , диагонала е 55 инча .
Но май минавам на друга идея - вземам още един 42/43 инча за детската , инсталирам им Екс Бокса продължавам да си гледам плазмичката с кеф !
Значи заданието ми е да взема максимално евтин 42/43 инча за детската , който ще се ползва основно за видео игра !Предполагам отново трябва да е 100 херцова матрица ?
Gray Uniformity of TVs: Dirty Screen Effect (DSE)
2. На сиви или едноцветни заливки. При моделите с локално затъмняване, когато дадеш черна заливка - подсветката гасне и така не можеш да ги провериш за ефекта.
Black Uniformity of TVs: Clouding and Flashlighting
https://www.youtube.com/watch?v=WexJRnud32U
За игри гледай - стойностите на Input Lag. Колкото по-ниски, толкова по-добре.
http://uk.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag
http://uk.rtings.com/tv/reviews/by-u...eo-gaming/best
Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-11-16 в 21:41.
За Ultra HD 60hz какъв hdmi кабел да взема и от къде?
martinlud@
Принципно HDMI 2.0. Обаче, телевизорът ти има ли интерфейс 2.0?
Утре чакам да пристигне philips 49pus6501. Той има 2. Искам да взема 5 метра кабел да го вържа с настолния PC и от време на време да играя нещо на ultra hd с 60фпс.
Гледай на кабелът да пише High speed, class 2.
помощ , кой от двата модела
SONY UHD KD-49XD8077 Ultra HD LED
или
Philips 48PUS7600
NETFLIX има филми - Daredevil, Marco Polo и други, който са Dolby Vision . Необходимо ли е телевизора задължително да поддържа Dolby Vision за да може да се гледат. Голяма ли част от филмите в NETFLIX са Dolby Vision . Питам ,защото от телевизорите на нашият пазар май само LG го поддържат.
То по принцип само ЛГ и май някои модели на Визио поддържат .
UH770 е най-ниското ниво , на което може да получиш поддръжка на Долби Вижън ... вече колко е добре реализирано в тия модели е съвсем друг въпрос .
ЛГ най-накрая ще пуснат ъпдейт за решаване на проблемите при свързване на ПС4про и подаден 4К HDR сигнал .
Firmware update should mean your LG TV finally plays nice with the PS4 Pro
Телевизори модели 2016 поддържащи Dolby Vision
LG OLED B6, C6, E6, G6 и някои high-end 2016 - UH95, UH85, UH77.
Останалите са марки с модели за щатският пазар
Vizio, TCL, Philips(P&F USA)
TVs with Dolby Technologies
Master List of currently available 4k HDR titles, will be updated often. - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Universal HDR-compliant displays - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
will I need Dolby Vision ? - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews