Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Само да допълня нещо Philips-a отпадна. Дилемата ми сякаш е между Sony 50W805C и LG 50UH635V. Въпроса, който продължавам да си задавам е дали да е UltraHD (ниска серия) или FullHD (малко по-висока серия), всички знаем какво е качеството на картината на българските оператори... Тук обаче и има доста разлики в матриците 8 срещу "10" бита, 60/50 срещу 120/100 HZ, MVA срещу VA, не на последно място гаранцията 2 срещу 5 години...
Тук ги сравнявах, но отново не мога да взема решение.
Моля за съвет или друго предложение за тези пари, като цяло се търси качество на картината.
[QUOTE=rusigenev;796876]Само да допълня нещо Philips-a отпадна. Дилемата ми сякаш е между Sony 50W805C и LG 50UH635V. Въпроса, който продължавам да си задавам е дали да е UltraHD (ниска серия) или FullHD (малко по-висока серия), всички знаем какво е качеството на картината на българските оператори... Тук обаче и има доста разлики в матриците 8 срещу "10" бита, 60/50 срещу 120/100 HZ, MVA срещу VA, не на последно място гаранцията 2 срещу 5 години...
Тук ги сравнявах, но отново не мога да взема решение.
Моля за съвет или друго предложение за тези пари, като цяло се търси качество на картината.[/QUOT
Вземи Sony 50W805C и няма да сбъркаш....
Най-добрите телевизори за 2016 година.....няма две еднакви мнения.
Best TVs of 2016 - Reviewed.com TVs - Reviewed.com Televisions
https://www.cnet.com/topics/tvs/best-tvs/best-4k-tvs/
6 best 4K TVs 2016 | What Hi-Fi?
Best 4K TV 2016: These are the 13 best UHD TVs you can buy - Samsung UE49KS7000
The 10 best 4K TVs of 2016 | TechRadar
Best TVs 2016 - Top-Rated Smart and 4K Televisions for Every Budget
10 best TVs 2016: our pick of the top Ultra HD 4K TVs to buy today | T3
В интерс на истината тази година имах късмета да видя някои от флагманите на топ брандовете на пазара и за сега съм най-впечатлен от 65ks9500 и 65b6 все още не съм си играл със z9 но се надявам да се случи :D. Видях цялата х9 серия на Сони и цялата ks9000 на самсунг но на тях все нещо не им достигна.
Аз имам 43W808 и въобще не съм очарован.Картината не е лоша, но и не е нещо впечатляващо.Основните ми забележки към телевизора са свързани с бавната му работа.На моменти направо може да ти скъса нервите.Превклюването на канали и викане на гайда е много тромаво. Елементарни опрации са свързани с много безмислени натискания на дистанционото.АКо си човеко, който си пуска един канал и гледа нямаш проблем.Ако си по-активен потребител се зареди с доста търпение. Ще ти е нужно.Аз дори се замислям да го махна въпреки че няма и година от както съм го купил
tenev
Съгласен съм с теб, особено с това за менюто и дистанционното на Сони - в R&D отдела работят някакви дебелоглави и консервативни идиоти.
Всички телевизори с операционна система са по бавни...спрямо тези без такава. Най-бързи като работа, са моделите на LG, но те си работят с тяхна OS специално разработена за телевизорите им. Андроид е разработена за телефони, и приложена в телевизори под натиск от компанията майка. Проблемът е, че Гугъл не позволява да се промени Андроид ОС кардинално за телевизори - наложили са ограничения.
Именно заради това ъдейтите за телевизори се бавят с месеци след тези за телефони - налагат се промени за да се синхронизира работата на контролерите в телевизора.
В един телевизор най-важна е картината...останалото са някакви дребни екстри, които рядко ползваме.
Проблема при телевизорите с андроид идва и от това, че работят да кажем с две операциони ситеми.Едната андроид ,която да управлява приложенията инсталирани на ТВ-то и една която да управлява останалата работа на телевизора.Напасването на работата на двете системи явно е доста сложно.Предполагам че и от това идва мудната работа на телевизора.
А и когато си купуваш телевизор с андроид се предполага, че го купуваш и заради операционната система.
( И точно преди да напиша поста пак успях да го забия )
да, май има две OS.....основната OS в телевизорите е на Linux.
Погледни в Wi-Fi сертификата на модел 2017
http://certifications.prod.wi-fi.org...d?cid=WFA68304
как да проверим за реална поддръжка на 10 битова картина в своят телевизор
PHILIPS Android SMART TV 2016 [Android] - 4PDA
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-12-16 в 20:46.
[QUOTE=hristoslav2;797069]да, май има две OS.....основната OS в телевизорите е на Linux.
1-Това означава ли , че ако съм записал с телевизора нещо ще мога да го отворя под Linux .Под Win иска формат .
2-Какво е комфортното разстояние за гледане и избор на размер –Казвали са ми-диагонала умножен по 1,5 ,по 1,6 , по 2 . Може би е просто индивидуално ,но все пак има и стандарти.
1- Не. При записа, видеото се криптира с ключ, който се намира в процесора на мейн борда. В инструкциите си пише, че направеният от един телевизор запис на HDD, може да бъде прочетен и възпроизведен само и единствено от него. При повреда в мейн борда и последвала негова подмяна с друг нов, записите направени от предходният, не могат да се възпроизвеждат....
2-
TV Calculator
Plasma/LCD Display TV View Distance Calculator by Peter Sabev 2.0
Hvor stort skal dit TV v
http://www.displaywars.com/http://s3...ion_chart.html
Viewing Distance Calculator - Metric
IPS vs VA: Comparing LCD types found in TVs
Тестово видео с битрейт от 3 mbps в FullHD до 400 mbps в UltraHD.
http://jell.yfish.us/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-12-16 в 11:43.
Здравейте,
Благодаря на форума и съветите които получих. От черния петък купих 50W805C, направих настройките според препоръки във форума и за сега съм много доволен.
Моля и сега за съвет. Предстои ми закупуване на ТВ за спалнята. Разстоянието е около 3 метра. Ограничен съм откъм размер на телевизора, тъй като мястото е точно 90 см. широко. Когато правих гардероба оставих 90 см. тъй като смятах, че 32 инча са достатъчни за ТВ в спалнята. Сега ми се иска да е 40 инча, но след търсене в нета и във форума избора ми е много ограничен до 90 см. широчина на телевизора. Останаха тези двата
- LG 40UH 630V LCD TV LG UHD 40UH630V | Телевизори | TV и видеo | Технополис БГ и
- Samsung 40K5102 LCD TV SAMSUNG UE-40K5102 | Телевизори | TV и видеo | Технополис БГ
Според таблицата на Христослав и LG-то е с VA панел. Самсунга е по-нисък клас и няма толкова екстри като другия.
Моля за съвет заслужава ли си по-скъпото LG като се абстрахирам от това, че UHD и не държа на това. Кой от двата има по-добра картина?
Приемам съвети и за други ТВ, ако съм изпуснал някой с размери до 90 см. ширина. Благодаря!
Вземи по евтиният. За спалнята няма нужда да даваш пари за излишни екстри.
SAMSUNG UE-40K5102