Не , никакъв олед , 4к лсд - лед ! Там цените са доста високи , а и моделите им са с големи размери на екрана , е има и по-малки . Могат да се калибрират , предполагам , из нета има писано .
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Не , никакъв олед , 4к лсд - лед ! Там цените са доста високи , а и моделите им са с големи размери на екрана , е има и по-малки . Могат да се калибрират , предполагам , из нета има писано .
Най евтиния 4к олед телевизор е около 4000лв...колегата говори за някой по висок клас лед тв...
Висок клас , 50"+ .... 2к лева . Компромис 49" , висока серия или нещо на промоция .
Сега хвърлих едно око в техното. С филтър 4k и хубавите марки. За около 1000 излизат доста 49 инчови модели. За 1600 се мяркат 55" модели на Самсунг и панасоник. Явно модела ще е 49-55" но кой точно...
Скоро не съм им гледал цените , ама хубавите за мен почват от 49KS7002 нагоре , с доста уговорки и 8-ма серия на ЛГ може да мине. Сони и Панасоник вървят леко нагоре , Филипс ... лично аз бих пропуснал повечето им модели ...
ако свалим малко нивото отиваш на Самсунг KU6400 и 77 серия на ЛГ , 8000 серия на Сони и 700/730 на Панасоник ...
... ама какво е хубаво за мен и какво за теб ще е достатъчно си е различно- по мои критерии съм ги описал по-горе.
![]()
Ами хубаво за мен е това което виждам на монитора, да е същото и на телевизора след калибрация. Защото при мониторите специално има някои матрици дето не могат да докарат верните цветове дори след калибрация.
Мерси за насоките, ще проуча моделите по подробно да видим на какво ще се спра...
Човек ще си помисли, че търсиш голям монитор за професионална употреба
Постигането на цветопредаване покриващо стандартите, е въпрос на настройки. Разликата между матриците в скъпите професионални монитори и тези, използвани в телевизорите е само в добавеният филтър при мониторите(в някои гейм монитори + технология за повишаване честота на опресняване).
Ако знаеш как се калибрира и търсиш удобство - потърси модели с ISF настройки в менюто(7-8 серии на LG, Panasonic, Philips)
Ами горе долу това търся, но го търся "за без пари"А другото което е, че ще го ползвам само за preview. От време на време ще пускам по някои клип, и ми се ще това което виждам не тв да е като на монитора.
Иначе естествено основно ще се ползва и като ТВ...
Благодаря за насоките.
Здравейте!
Колега иска да си вземе нов телевизор и аз му предложих да бъда посредник и да питам тук, защото знам, че има хора които биха имали точни и актуални мнения по този въпрос.
Изискванията са да е 55" 4К, смарт и цена около 1500 до 1700 лв таван. Телевизора ще се ползва за гледане на телевизия и филми в ХД и след време 4К, след като има налични по тракерите.
Здравейте,
търся си 55 инча 4к телевизор за около 2000лв. Може и малко повече, ако си заслужава. Спрял съм се на следните модели: LG 55UH7707 , LG 55UH8507 или SONY 55XD8005. Има ли нещо друго интересно в този ценови клас, което изпускам? От изброените варианти ми харесва че LG имат 5 години гаранция и май матрицата им е 120/100Hz, докато на сонито е 60/50Hz. На Sony дизайна ми допада повече. В магазините трудно мога да преценя кой предава по-добре, защото всички въртят различни клипове с различни настройки.
За малко повече...sony xd8505(77,99)..или samsung ks7002....трябва да прецениш дали искаш VA или IPS панел също и HDR
До колкото съм запознат май IPS панелите имат по-широк ъгъл на гледане, а VA предават "по-черно" черно. За мен по-широкият ъгъл на гледане е по-важен, а и най-вероятно няма да се гледат често филми на загасени лампи и т.н. Добър HDR e супер да има, но не знам дали се вписва в бюджета.