А бе то, че няма смисъл - няма, ама да поясним за колегата genttogsg01. Няма проблем с HD каналите - не ползвам външен приемник, а тунера на телевизора.
brave
При 32" телевизор няма да забележиш разликата между видео с резолюции 1366х768 и 1920х1080 - диагоналът е много малък за тази цел, освен ако не го гледаш от 1 метър.
В спецификациите на всеки модел има опис на видео с какви резолюции и fps се поддържат от телевизора.
Там има видео с по-ниска и по-висока резолюция от нативната на видеопанела.
За да ги изобрази на дисплея - софтуера на телевизора детеква резолюцията и кадрите в секунда на видеото, след което решава кой алгоритъм да приложи:
- ъпскейл за видеото с по-ниска резолюция от тази на видопанела
- даунскейл да видеото с по-висока резолюция от тази на видеопанела
https://en.wikipedia.org/wiki/Video_scaler
i - презредова картина - показва преплитане на четните и нечетните редове (губи се част от детайлите)
p - прогресивна картина - показва информацията от всички редове едновременно
За съжаление, поради алчност на собствениците на телевизии - всички предават в презредов режим. Трансфера на информация им излиза по евтино....
Взех го GoldStar-а звука като сила не ми е слаб,като качество е ,което не е изненада де.За картината нямах големи очаквания,така че за мен е ок за ТВ.Дайте линк към тема,в която е обяснено, за субтитри през УСБ флаш.
Мерси!
пп Защо през тапата ми слага 01 след ника?
Казваш силата на звука е добре, но качеството му е лошо? От колко метра го слушаш?
От 2.5 м. За качеството може би съм субективен,защото зае мястото на един голям црт Филипс.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Здравейте,
търся си 32" ТВ.
Ще се ползва за ТВ, XBOX ONE и евентуално като монитор.
Смарт, 3Д и подобни екстри не ме интересуват. Важно е да има хубава картина.
Цената трябва да е "тънка".
Аз взех http://www.techmart.bg/products/product_details/35006
Мисля че е санитарния минимум.[emoji12]
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
И двата шарпа ---> LC-32CHE4040E и LC-32CHE4041E са с тънка цена. Въпроса колко тънка трябва да е?
Понеже мисля да го ползвам евентуално и като монитор би трябвало да е Full HD.
fantoms, погледни LG 32LF5800 и SHARP LC-32CFE6242E .
Накрая ще се взема това нещо произведено 2015та - 42" LG 42LF5800 - Характеристики, спецификации. Смарта не ни интересува. Цената 719 става. Струва ми се съвсем среден телевизор. Сега по празниците.
Здpaвeйтe. Tъй ĸaтo нacтoящия 40Н6400 oтивa в дeтcĸaтa cтaя cъм peшил дa взимaм нoв тeлeвизop a имeннo 48Ј6300 и пo тoя пoвoд иcĸaм мнeниe дaли cи cтpyвa или дa ми пpeпopъчaтe няĸoй дpyг eвeнтyaлнo. Moжe би пpeдпoчитaм Caмcyнг зapaди дoбpия плeъp и cyбтитpи.J6300 би трябвало да е Curved и малко ме стряска този факт ама..... пък е интересно. Основно ще се гледа Булсатком и филми през DLNA.
Този пост е редактиран от zakky2803; 24-09-16 в 20:54.
Колко инчов телевизор ще ме посъветвате да взема, за да заменя 29' туба?