Първоначално публикувано от
georgebg
Четох, четох, но без конкретни препоръки май няма да се справя.
Трябва да се закупи телевизор, който ще се ползва основно, вероятно 100% за филми. Което накланя везните към OLED.
Ще се купува в Мюнхен (реших да направя подарък на сина си, след като 5г. гледа филми на 13.3" си лаптоп

) , затова давам един линк към наличните в Германия модели:
https://www.mediamarkt.de/de/categor...t=&view=&page=
За размера - все още не е уточнен, защото не съм виждал новата му квартира, ще е или 55 или 65", вероятно след 13.3" и 55" ще му стигне :D .
И сега започват колебанията, синтезирани в няколко въпроса:
- LG сериите B8, C8, E8 - каква е разликата, тази която откривам е в процесорите на B/C и саунда на C/E
- Panasonic - не откривам коментирания FZ800, може би FZW804 e актуален модел там.
- Sony изобщо не мога да се ориентирам в сериите - AF8 / AF9 , AG9 какво повече дава, но цената скача много.
Освен качество на картината, се гони и безпроблемно възпроизвеждане на всякакви формати, вероятно от преносим диск.
Гледайки цените (които при конкретно избран модел, ще се търсят в района най-ниските

), съм определил бюджет 2000 евро,
което май ще определи и размера да е 55", освен ако не се намери LGC8 65" на близка до 2к цена.
Основното ми триумене е дали по-скъпите от LG 55C8LLA модели на LG/SONY/Panasonic има какво повече да дадат за по-голямата си цена ?