Първоначално публикувано от
portokala123 Освен това Sony са с Android TV, докато Samsung са с тяхната Tizen. И понеже аз пускам апликаии за тях и мога каже, че Samsung са най-зле от всички. Супер бавно тестват, и връщат апликацията за някакви пълни глупости, като "тоя скрееншот не съответсва на съдъжанието". Te и LG са така, но там добавиха опция за web app и в момента кода се зарежда дикренто от адрес в сайта и не се налага да се боря с простотията им всеки път като трябва да се пусне нова версия. На Android TV ако има бъг го оправяме и на следващия ден е при клиентите. Сега Android-а може да е една идея по-тежък и да лагва от време на време, но все пак е по-добре от другите системи, защото самите девелопери имат повече свобода при качването на упдейтите. Samsung имат и други недостатъци в момета мисля, че са на 4 годишън цикъл и телевизори по-стари от 4 годни не може да им се пушват нови версии на апликациите. Или поне аз като простосмъртен не мога, предполагам, че Netflix са с други възможности
От кучите марки тия китайските Vewd и Zeasn и двете ползват web app през url, така че и там само първоначалното качване на апликацията е проблем. Като цяло от телевизорите, които поддържаме само Samsung останаха с мъки по 3-4 месеца да се качва упдейт и Панасоаника са с някава тяхна платформа, където те си ги правят сами и не може да се качва от простосмъртни хора там апликация.
tldr Samsung съкс като компания и бих се замислил дали да си взема нещо тяхно, особенно ако се гледа през апликациите основно контент, ако е само за телевизия през кабеларката или външен бокс е все тая.