Страница 367 от 642 ПърваПърва ... 317357365366367368369377417 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,491 до 5,505 от общо 9616
Like Tree2464Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор (инфо в първите постове)

Първо, никога не съм твърдял, че съм горд собственик:-(. ТВ като ТВ.....не купувам яхта, а ТВ:-) Спрях се на С1 пред QN95 по две причини: Бюджет и съвет във форума. Не може да има упрек към посъветвалите ме, защото никой не може да предположи каква партида ще ми се падне. Днес очаквам да бъде взет след 15 часа
    Този пост е редактиран от omax; 02-11-21 в 14:35.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Тествахте ли заливките в родните техновериги на място? Може да са друга партида

4. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

omax
    Всеки тв-р може да даде проблем,но е изключително рядко.
    Нямаш никакъв проблем да си купиш от ED.Просто си приготви флашката с пробата и имаш 15 мин. време за проба,ако почерпиш куриера с едно кафе,дори ще ти помогне при разопаковане и проби(зависи от кафето.И чак след пробите се плаща.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-11-21 в 18:42.
    omax и fabia6300 харесват това.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Благодаря. Наистина съм разколебан дали отново да заложа на С1 от ЕD или да видя как се държи и едно QN95 при моите условия. Поне за размера се убедих, че при 2,80 метра 55 е ОК. Опасявам се, че при 65, гледане на SD ще е някаква мъка. Да, понякога гледам и SD телевизии на...телевизора:-)

6. Member
    Тук е от
    Oct 2019

Щом е понякога не е голям проблем. Аз на 65" от 2.40 гледам само FHD и UHD и ядове нямам. Перфектна картина.

Sent from my Samsung Note10+ using Tapatalk

7. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от omax Виж публикацията
    Благодаря. Наистина съм разколебан дали отново да заложа на С1 от ЕD или да видя как се държи и едно QN95 при моите условия. Поне за размера се убедих, че при 2,80 метра 55 е ОК. Опасявам се, че при 65, гледане на SD ще е някаква мъка. Да, понякога гледам и SD телевизии на...телевизора:-)
    Според мен като картина ще ти харесат и двата.Разликата не е голяма:
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10

SAM обаче няма DV и DA.За размера според мен си за 65''.Аз гледам дори от малко по-близо и за 4к филми от NETFLIX ''правилния размер'' е 77''.
    SD може да гледаш,но вероятно времено,по-добре да гледаш с удоволствие UHD след 3 год.(напр.),отколкото SD сега.Последното както и да го следаш е все тая.Разбира се на колкото по-лош и по-малък тв-р става това,по-малко внимание ще му обръщаш.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Дигитал е на Емага. Нищо чудно да ви изпратят същото от Румъния. Само че към тях връщането се плаща. Според килограмите към 30-40лв.
    П.П. Аmbient mode е много готин на Самсунг.
    Този пост е редактиран от brotzki; 02-11-21 в 16:28.

10. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията

Не съм казал,че ползвам телевизора за радио.
    Аз също не съм казвал, че го ползваш за радио. Просто уточних, че моя OLED и за радио се ползва в редки случаи, но буквално за радио, т.е. само звук се чува, а на екрана "върви" вграденият скрийнсейвър, а не да го оставя на един канал цял ден.
    Този пост е редактиран от Frost; 03-11-21 в 11:26.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Първо, никога не съм твърдял, че съм горд собственик:-(. ТВ като ТВ.....не купувам яхта, а ТВ:-) Спрях се на С1 пред QN95 по две причини: Бюджет и съвет във форума. Не може да има упрек към посъветвалите ме, защото никой не може да предположи каква партида ще ми се падне. Днес очаквам да бъде взет след 15 часа
    Идеален OLED панел в момента няма.
    70% от бройките имат дефектирали пиксели, а при тестване 80% показват видима неравномерност на дисплея.
    Първото не може да се оправи, но при нормална дистанция на гледане, тези пиксели не се забелязват.
    Второто в зависимост от размера, може да се пооправи след няколко цикъла на почистване или с няколкочасова програма за шум в картината.
    https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:23097
    https://www.ixbt.com/news/2021/11/02...plej-oled.html

Mitsubishi планира да прекрати бизнеса си за производство на телевизори
    https://www.asahi.com/ajw/articles/14473735

Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-11-21 в 21:04.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

За съжаление днес ми писаха от ED, че телевизора Panasonic 40"830xh не може да бъде поправен и не могат да го заменят, поискаха ми сметка да върнат парите в 14 дневен срок, затова ще купя нов , от много четене и съвети разбрах едно- за 43" телевизор на който главно ще се гледа телевизия от А1 не трябва да се мисли много, всичките са един дол дренки, единствено Sony 85j си заслужава но да се дадат 1500 лв. за този размер е НЕЛЕПО, затова отивам вземам някакъв до до 1000 лв. ще гледам матрицата само да е VA пък каквото сабя покаже.

13. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    70% от бройките имат дефектирали пиксели, а при тестване 80% показват видима неравномерност на дисплея.
    Доста едро ми се вижда това? Имаш статистика от някъде? Аз лично имам 3 OLED телевизора в нас и не виждам на има мъртви пиксели. И единия вече е на 6 години почти. Иначе за неравномерността, както се вижда от обективните тестове при LCD е 2-3 пъти по-зле от OLED, така че практически няма дисплей който да го няма този проблем.

До колкото за прогарянето, аз преди да си взема първия LG C6 OLED-a имах плазма. При нея ми прогоря реда със субтитрите. Аз гледам 50 на 50 филми (Netflix, HBO) микс с Youtube и телевизия. За момента на старото LG няма никакво прогаряне никъде по дисплея. Плазмата на 3-та година вече беше се получил "облака" долу в средата където стоят субтитрите. И то визуално беше доста близък до дърти сктрийна на LCD-тата, така че се забелязваше само на едноцветни фонове и то основно в сивите цветове.
    Дапитамнещо одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Повете от 700-800 лв са множко за 43 екранче. В Емаг 43АU9000 с кодче ТV10 e около 800лв. https://www.emag.bg/televizor-samsun...ch-Action=view
    Този пост е редактиран от brotzki; 03-11-21 в 10:05.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2016

Съгласен съм казаното от hristoslav2 за проблема с пикселите при OLED. Имал съм два OLED - първия 55C7, който освен burn in за по-малко от две години употреба имаше и 4-5 мъртви пиксела. Преди около седмица купих 55CX, който първоначално нямаше забележка и на втория ден употреба вече имаше изгорял пиксел в средата на екрата и веднага го върнах, сега чакам да дойде qn95a да видя дали ще имам късмет с него.

17. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

При това ниско качество лично аз ако купувах по задължение 43 единствено бих взел X85J.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Ще бъда благодарен ако споделите лични впечатления от QN95 след като пристигне

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе