Страница 416 от 642 ПърваПърва ... 366406414415416417418426466 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,226 до 6,240 от общо 9616
Like Tree2464Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Къде ги сънува тези 1300 нита на 10% процента https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a90j-oled
    Сравнението тук е на режим Movie Mode https://youtu.be/tyIJnpkIG_E

"

Sony A90J in some picture modes/settings is capable of delivering short bursts (a few seconds) of 1300 nits, which is related to the new OLED panel. However, reaching 1300 nits comes with big caveats because you either have to use 'Vivid' mode or adjust settings in such a way that it affects grey tones to a degree that degrades the picture in other ways. Either way, A90J will not be able to maintain 1300 nits for more than a few seconds, after which it drops to 800 nits, so we have to question how much of a benefit the "brighter OLED panel" is to the viewer. Personally, I would prefer stable 1000 nits peak brightness over ultra-short bursts of 1300 nits. "

Ти ме питаш от къде ги измислих тези 1300 нита.. има ли ги ? Има ги ! Дадох ти клип в който в реално време го замерват и пак ме питаш къде ги сънува !
    Дали за секунда ,две или пет.. не ми дреме. Същото важи за останалите марки, слагат си пиковата яркост в характеристиките си , на Динаичен режим която вдигат за секунда, две ! Постваш обяснение в което се говори за тази пикова яркост , в какви условия се достига и пак нагло питаш къде съм я сънувал.

Sony A90J OLED Shown to Hit 1300 Nits of Peak Brightness! Is It Real? - YouTube
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 26-07-22 в 23:16.

2.  

3. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Къде видя 10% window? Това те питам. Май четеш между редовете.... ?!?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    При Vivid режим при 10 % прозорец доста ревюта при замервания отчитат 1300 нита пикова яркост.
    https://youtu.be/tV1XmP-_WC4?t=231
    Цитирам съобщението ти

И за да не бъда голословен....
    https://imgur.com/eJOlVnv

Нерде 1%, нерде 10%

Sony A90J in some picture modes/settings is capable of delivering short bursts (a few seconds) of 1300 nits, which is related to the new OLED panel. However, reaching 1300 nits comes with big caveats because you either have to use 'Vivid' mode or adjust settings in such a way that it affects grey tones to a degree that degrades the picture in other ways. Either way, A90J will not be able to maintain 1300 nits for more than a few seconds, after which it drops to 800 nits, so we have to question how much of a benefit the "brighter OLED panel" is to the viewer. Personally, I would prefer stable 1000 nits peak brightness over ultra-short bursts of 1300 nits. "
    Този пост е редактиран от Dominator; 27-07-22 в 00:57.

4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Къде видя 10% window? Това те питам. Май четеш между редовете.... ?!?

- - - - - - - - - -

Цитирам съобщението ти

И за да не бъда голословен....
    https://imgur.com/eJOlVnv

Нерде 1%, нерде 10%

Обичаш да се правиш на луд явно ! Първо ме питаш от къде си ги измисли тези 1300 нита и А90J, показах ти къде, после ОК ама от къде сънува тези 10 % , отново ти показах клип където Value Electronics тестват 10% прозорец !

За 3-ти път ще ти дам клипа

https://youtu.be/tV1XmP-_WC4?t=174

тук ясно се чува че почват тест при 10 % прозорец (да не говорим че и слепец би видял големината на квадрата... че това няма как да е 1 % прозорец, дори е абсурдно че дори се налага да го пиша ) и след като минават на Vivid режим изкарват близо 1300 нита, или сега ще кажеш че било БЛИЗО но не е 1300 нита, или че съм постнал клипа само два пъти, защото веднъж е било само скрийн шот... .
    Аз съм изненадам че уш си човек който има претенции да следи и назнайва по нещо за телевизорите , те първа се налага да те въвеждам във света на A90J , телевизора който буквално подпали ТВ индустрията миналата година.

5. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Английски ли не знаеш или какво?
    Каза 775 10% Window, сега кой се прави на луд не ми е ясно???

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Обичаш да се правиш на луд явно ! Първо ме питаш от къде си ги измисли тези 1300 нита и А90J, показах ти къде, после ОК ама от къде сънува тези 10 % , отново ти показах клип където Value Electronics тестват 10% прозорец !

За 3-ти път ще ти дам клипа

https://youtu.be/tV1XmP-_WC4?t=174

тук ясно се чува че почват тест при 10 % прозорец (да не говорим че и слепец би видял големината на квадрата... че това няма как да е 1 % прозорец, дори е абсурдно че дори се налага да го пиша ) и след като минават на Vivid режим изкарват близо 1300 нита, или сега ще кажеш че било БЛИЗО но не е 1300 нита, или че съм постнал клипа само два пъти, защото веднъж е било само скрийн шот... .
    Аз съм изненадам че уш си човек който има претенции да следи и назнайва по нещо за телевизорите , те първа се налага да те въвеждам във света на A90J , телевизора който буквално подпали ТВ индустрията миналата година.
    Ти явно се правиш на много оригинален... ама не си - какъв бил размера на прозореца на 10% Window...
    Ти май хабер си нямаш какво значат процентите....

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Английски ли не знаеш или какво?
    Каза 775 10% Window, сега кой се прави на луд не ми е ясно???

- - - - - - - - - -

Ти явно се правиш на много оригинален... ама не си - какъв бил размера на прозореца на 10% Window...
    Ти май хабер си нямаш какво значат процентите....

Отново се правиш на луд и не довидял и не доразбрал, но от това което виждам тук във форума, това е твое типично поведение, за да прикриеш некомпетентното ти на моменти мнение, на моменти казвам защото понякога имаш и добри постове.
    775 на 10% бе преди да включи на vivid режим, реших да ти дам линк за точно тази част от видеото защото там се говори че правят измерване на 10%, абсурдно е да го обяснявам като на първолак, но при теб се налага. СЕКУНДИ след това след като включиха VIVID режим измериха 1300 нита, момент която ти избирателно игнорираш но аз пак ще пусна линк, за 4-ти път
    https://youtu.be/tV1XmP-_WC4?t=232

Знам сигурно сега ще кажеш че се е почесал за ухото докато е мерил, или прозореца е 9,9022909% но вече не ми пука, показах ти от къде идват тези 1300 нита на А90J и не са моя измишльотина или съм сънувал нещо, това е и една от причините да се вдига толкова шум около този телевизор, освен факта че е страхотен телевизор на първо време, дали е маркетинг трик или не ... не ми пука ! Просто приеми факта че може да има нещо за които не знаеш или не си чувал!

7. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Ти Английски говориш ли или си глух?
    Чу ли какво казват във видеото?

А това за компетентността си го задръж за теб тези квалификации....
    В случай че си се ресал, чесал и т.н виж тук https://imgur.com/eJOlVnv ....

А90J reaches 1300 nits - 1% but it's reserved in Vivid mode...
    Според теб дали няма разлика 1% vs 10% компетентни ми колега?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Пичове, "викам" стига толкова на тази тема, какво ще кажете?
    svetlio1 и berpan харесват това.

10. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

И аз подкрепям gurcayy, има си лични съобщения за мерене на .... нитовете, иначе яко се разводняват темите!
    svetlio1, gurcayy и berpan харесват това.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    Пичове, "викам" стига толкова на тази тема, какво ще кажете?
    Аз коригирах колегата, да не заблуждава орталъка с НЕВЯРНА информация, той не иска да преглътне този факт, не виждам какво се разводнява, като е по темата сравнения между телевизор който колега от форума искаше да вземе???

12. Novice
    Тук е от
    Jul 2022

При Qled трябва ли да се полагат описаните занимавки както при Oled за предпазване от прегаряне?

13. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от moom Виж публикацията
    При Qled трябва ли да се полагат описаните занимавки както при Oled за предпазване от прегаряне?
    Ако под занимавки визирате първоначалното време за "разработване" на панела, то не!
    QLED ( добавен допълнителен филтър с квантови частици в горните слоеве под самата матрица ) не е с нищо по-различнен от LCD панелите, така че няма шанс да прогори - те, за разлика от OLED си имат други "болежки"
    Този пост е редактиран от Dominator; 28-07-22 в 15:23.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Jul 2022

Имам в предвид, че се налага да се сменят каналите, лога и прочие! И при Qled ли е така?

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

В жегите минах през мол Сердика да се разхладя на безплатна климатизация и поради липса на друго за правене позяпах мацки и телевизори. В тамошния магазин за техника, дори не погледнах коя от веригите е, няма никакъв шанс с наличното осветление. Открояваха се мега жалките и мега добрите телевизори. За всичко останало сканирах етикетите да видя какво е и повечето, със съвсем различни технологии, изглеждаха що годе еднакво. Докато възъхна по баси черното и се оказва, че е LED Никакъв шанс да убедя жената за 2 бона, като за 999 и изглеждаха същите В Емаг имаше някакви светещи неща, там поне двата OLED се открояваха веднага. И толкова, с вървящата лилава реклама на Е кредит Може да ви е смешно, но аз наистина от 2010 година не съм и поглеждал какво е развитието на телевизорите
    Всичко това е ясно и почти на шега, ясно е, че ще е OLED. Само да го избера. Все повече клоня към LG, чуденката е дали да се напъна на С1, или да взема B1. Ако е В дали да не е Филипса 706… Ама май LG по-добре. Да не говорим и, че съм далече от Андроид от години…
    Абе, тези неща връзват ли се с безжични слушалки? Най-обикновени тапички като Еърподите.
    Що няма още плазми, да не се чудя… А, да, моя 37” смуче 190 вата, сигурно затова

17. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Здравей колега,
    струва си да се дадат повече пари за C1 определено...
    Веднъж го купувате все пак, за някакви 400лв плюс дадени сега, няма да Ви е яд.
    И да, няма да имате никакъв проблем да си свържете тапите

П.С. Оледите също са "жадни" за енергия, също като FALD LED.

Успех в избора.

Поздрави!
    bigchicken одобрява това.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от moom Виж публикацията
    Имам в предвид, че се налага да се сменят каналите, лога и прочие! И при Qled ли е така?
    Няма нужда.
    QLED, това си е LCD + филм с квантови точки (прилича на бял плексиглас поставен между подсветката и LCD матрицата.).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе