Този пост е редактиран от evdiko; 06-12-21 в 00:04.
То на Сони всичко им пука и PS-ите и телевизорите...
Аз пък имам и съм имал сумати и различни марки и модели тв и как пък ни един не пукаше , още по-малко пък Плейстеъшън-ите (виж след някоя година да фучи вентилатора е друг въпрос, ма при някой след профилактика и смяна на пасти се оправя)
Този пост е редактиран от svetlio1; 05-12-21 в 21:51.
В последните 50 години има два модела тв : Сони и всичко останало ... Пукат ви ушите ....
Докато има хора, които търпят смяна на каналите по няколко секунди така ще е. Като не могат да се справят с тъпата андроид система да ги продават като прости телевизори по-евтино, хората ще са по-доволни.
Здравейте, след 7 години Самсунга ми предаде богу дух.Затова се налага да купувам нещо,но си нямам и идея какво. Досегашния беше 43 инча,но ми беше малък вече. Гледа се от около 3 метра,работи почти цял ден,кога тв,кога youtube. От време на време пускаме някое филмче, като изискванието е да е с добро качество. Игри не сме играли и няма да играем.Като марка нямам предпочитания,само да не е пак самсунг,че от стария ми побеляха косите. Бюджета е до 3000 лв, ако нещо си заслужава,може малко да вдигнем.Като цяло търсим безпроблемен тв,поне доколкото е възможно .Благодаря предварително
И аз имам Сони 55ХН9077 вече шести месец и не съм го чул да пука.
Изпратено от моят moto g(9) power с помощта на Tapatalk
Моя пука по Нова година като отварям шампанското .....
Здравейте да се включа в темата за пукането.
Имам sony 55 А8 телевизора пука доста често и като е включен и изключен. Под пука имам предид че се чува като че ли нещо се превключва вътре. Трябва ли да се притеснявам?
Навярно си чувал по-възрастните да казват - "като кон, с капаци". Надявам се да ме разбереш,какво искам да ти кажа, ама едва ли?
- - - - - - - - - -
Форумът май се напълни с индивиди,с ниски изисквания към себе си. Или пък аз съм прекалено взискателен,че търся винаги най-доброто? Не знам....
- - - - - - - - - -
Пращиш от акъл! Ашколсун!
АБе и Sony почнаха да използват евтина пластмаса за телевизори над 2000лв...
Вероятно ще се намерят и хора, които не са съгласни с мен, но е безумие да даваш над 2к лв за LCD при положение, че OLED е на същата цена.
Това пукане което забелязвате при телевизорите как по-точни го определяте - като единичен звук (звук от превключва на реле вътре в тв-то) или поредица от 2-3 бързи припуквания (все едно някоя пластмаса се деформира от награвяне). Също кога се наблюдават тези пукания - при дълго време работещ телевизор, при включване или при изключване? Как е монтиран телевизорът - на стойката си или на стена? Според мен ако е монтиран на стена е по-вероятно да се срещат такива звуци, заради "увисването" на телевизора, особенно ако е леко наведен на пред ( за намаляне на отражение от прозорец например). Имали необходимите минимални отстояние на телевизора от обектите около него (за правилно охлаждане)?
При старият Samsung, много отчетливо се чува да сработва управляващо реле (най-вероятно на захранващият блок) при изгасено състояние. И до сега не мога да разбера защо това реле сработва когато тв-то не се използва.
При Sony забелязах силна остра миризма на първият ден работа, но никакви пукания. Цялостаната температура на Sony е осезаемо по-висока от на LG, след няколко часа работа. Дори на разстояние около 10-15 см се усеща леко като уред за утопление
Открих нещо интересна аудио опция при LG - възможно е да се използват вградените говорители на тв-то + външни озвучителни тела по едно и също време, т.е. може да се симулира surround звук. Опцийте за свързване са през оптичен кабел, bluetooth и 3.5мм аудио изхода. През bluetooth при мен се получава едно време закъснение, което не мога да компенсирам напълно дори и през менюто, предполагам през оптика няма да се забележи. При Sony не открих такава опция, ако някой знае къде да погледна в менютата нека сподели.
Днес направих speed test през вграденият браузър на Sony и LG (няколко теста):
5GHz
- Sony - 32 Mbps download / 97 Mbps upload
- LG - 48 Mbps download / 128 Mbps upload
2.4GHz
- Sony - 19.4 Mbps download / 35.7 upload
- LG - 18.9 Mbps download / 14.6 upload