Изобщо не го мисли, връщай го още утре. Това е потресаващо.
Изобщо не го мисли, връщай го още утре. Това е потресаващо.
Мерси за съвета.
По принцип телефона доста изостря това, което се вижда при двете снимки, ще го гледам пак, не си спомням дали се вижда с просто око.
Ето още снимки, които са си горе долу реално какво се вижда.
Това е няква агония с тия телевизори.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Аз бих го върнал.
Черните хоризонтални ленти на филмите, въобще не са черни- проблем с управлението на подветката. Последнитедве снимки са ужасяващи и може да се нвлоши с течение на времето.
Субтитрите не ти ли вадят очите при гледане на тъмно?
За субтитрите бих казал, че няма почти никакъв блууминг при гледане, но съм пробвал през YouTube и Нетфликс. Обаче когато са помдолу се комбинират с това светне и дразни малко.Тези дни ще го тестваме, че го взех преди 10 дена, но не бях вкъщи. Тази неравномерна подсветка отдолу ме дразни и за това пиша, ама щом се събират повече фактори...
Иначе бих казал, че почти няма мръсен екран.
Това е същото, което срещам тук.Но го четох в деня, когато го бях го поръчал:
https://eu.community.samsung.com/t5/...d/td-p/4770384
Този пост е редактиран от djoni1; 26-09-22 в 22:10.
Когато при гледане на филм имаш черни ленти, светодиодите от подсветката зад тях, трябва да угаснат. Този проблем го има и при Sony.
Тъпите инжентери от R&D отделите, не го вземат в предвид, когато проектират подсветката - броят на зоните и тяхното разпределение, както управляващите ги мос-фет транзистори и софтуера.
Друг е въпроса, че когато навремето Philips налагаха широекранните телевизори, не избраха кино аспекта на картината 21:9 (приблизително) така нямаше да има черни ленти при гледане на филми, а приложиха аспект 16:9.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aspect...ard_widescreen
Вероятно действаха така, заради предходна глупост определяща резолюцията на HD телевизорите.
Чалз Пойнтън взема за отправна точка резолюцията в щатският стандарт NTSC 4:3, като го преработва в аспект 16:9 и удвоява - получава резолюция 1920x1080
https://poynton.ca/notes/misc/Poynto...re-pixels.html
Навсякъде "внедриха" тази "прекраснотийка" с подсветката и при лаптопите и мониторите и къде ли не.
Вземи малко избърши стъкълцето/пластмасата на камерата на телефона. Тая сива вертикала излиза извън размерите на телевизора.
.![]()
Имам същия тв 55 q90t няма такива проблеми като при вас.
Аз бих го върнал ако пропуска така подсветката.
Oу... това не е добре, това ми прилича проблем с локалния диминг ! Виж на какви настройки си там , може да си го изключил , тогава свети постоянно .
При мен такова нещо не съм забелязал, както казах попаднах на доста чист панел като цяло. За колко пари си го взел ? Дано си го хванал в началото когато беше поне с 30% на по ниска цена от колкото е сега.
Сега ще пусна аз филм, макар че доста филми изгледах на моя, но такова нещо не съм забелязал но въпреки това ще пусна филм с черни ленти и ще направя няколко снимки.
- - - - - - - - - -
Направих няколко снимки, като е много трудно да се пресъздаде с камера това което виждам, първо че камерата ескалира светлината и я заснема по начин по който реално аз не виждам, или поне не е толкова есктремно , най близко до това което аз виждам :
![]()
Тук е в изцяло тъмна стая, без никаква светлина освен телевизора, НО ако направя снимка точно преди камерата да се адаптира към светлината на телевизора нещата изглеждат зле :
![]()
![]()
Аз съм на стандартен режим и има блуминг в долния десен ъгъл и малко в средата, явно си е от алгоритъма на Самсунг и че не е VA панел, при някои сцени, но не е толкова досаден и забележим както при твоя панел !
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 28-09-22 в 00:14.
Привет, предстои ми покупка на нов телевизор, - стария 40 инча взе да ми малееБюджета е до около 1200лв и марка LG или Сони, 50 или 55 инча ( За повече няма място на стойката.) Кой модел бихте ми препоръчали? Благодаря ви предварително!
Мерси, така е. Другите снимки са от различни дни.
Направих още няколко.
@AntrAcsA при теб нещата са много добри. Камерата наистина ескалира много, но въпреки това отдолу са видими. Даже и да няма черни ленти, при по тъмни сцени се вижда изсветляването.
Взех го за 2000 65ца, но явно ще се връща.
Долу в дясно на пластмасата се получава и едно синьо светене от време на време, като това от снимката от друг форум.
Локал дайминга минимума може да е Low, аз го държа на стандарт.
Здравейте пак!
Искам да изкажа благодарности и да кажа, че съм много доволен от Сони-то, което ми препоръчахте. Стоя в кашона няколко седмици, защото трябваше да дойде стойката и да купим нова секция. В понеделник го сложихме и старият телевизор отиде в спалнята. Пускаме го и опа, изненада, счупен е. Кофти изненада, но с 3 деца се случват такива неща, не изключвам и ние нещо да сме направили. Ще ме посъветвате ли за нов ТВ, 43 инча? Ще се гледа в спалня, основно вечер, няма да се играят игри на него, да е Smart TV. Някъде до 500-600лв или по-малко, но май не е възможно. :D
Вчера ми се мярна едно лг в емаг за около 550-560 лв за 43 инча.