Според мен ДА. Андроида за мен е голям плюс, а и останалите неща. Тоя модел на ЛГ не го ли плюеха нещо?
Според мен ДА. Андроида за мен е голям плюс, а и останалите неща. Тоя модел на ЛГ не го ли плюеха нещо?
Благодаря на всички, ще поръчам Филипса и ще кажа като дойде
чисто субективно идеята на Филипс е да изглежда малкия телевизор по-голям
има само един препъни камък в амбилайта - стената отзад да е неутрална - бяла или сива за да изглеждат цветовете реалистично
лично на мен амбилайта (ако съществуваше за Панасоник) би ми паснал идеално за да ми изглежда 55" плазма като 65"
Аз имам 50'' и 70'' Филипс и бяла стена отзад. Ефекта е доста добър
Тоя андроид като го знам как върви силно затруднен на топ телевизорите си представям на евтините какво ще е, ама само андроид фенове сте се събрали в последните коментари. Аз лично предпочитам WebOS, за да върви прилично отколкото да имам възможност да бухам всякакви апликации и после да ги чакам да зареждат едвам едвам или да сменям канал по 5 секунди. Иначе ambilight-a всички го харесваме, но за жалост при върховите модели тв-та няма как да е критерий, за да предпочета Philips пред LG или Sony.
Този пост е редактиран от berpan; 29-09-22 в 16:39.
Имам 2 андроида и си вървят чудесно без никакво забавяне
50" при всички е VA, IPS/ADS при другите размери, но вече трябва да се проверява коя серия е , а и при някои производители има вероятност в една и съща серия и размер да се срещнат различни типове панели.
При ЛГ обикновено 55 и 65" в повечето серии са IPS.
Прав си. Не бях забелязал
55' е с IPS панел https://www.displayspecifications.com/en/model/75062bda
а
50' е с VA https://www.displayspecifications.com/en/model/d7ae2bdb
Има и V/A , но по-рядко.https://www.displayspecifications.com/en/model/da462b7a.или е нещо от Самсунг с тоя кюнед.
След 2 неуспешни опита със Сони 65 XH9005 и Samsung 65Q95T сега съм пред дилема какво да правя, като гледам и как свършват и малкото останали бройки.
Самонавих се да намаля размера от 65 на 55 и да взема Олед, само и само да се опитам да избегна проблемите с подсветката.
Въпреки, че в момента се гледа предимно телевизия и спорт, детски, но не много, то това в скоро време ще се промени и ще наблегнем на филми и Нетфликс.
Старото Сони 50KDL805C ще трябва да отиде в спалнята.
Знам че ъпгрейда в размера няма да е много голям, но пък се надявам да се компенсира с картината. Ще се съобразя и с препоръките за гледане на олед.
Четох и доста мнения тук и на други места и за LG C1 и Филипс 706
За момента съм класирал избора си така до 2000лв.
LG 55 C1 ( има голяма вероятност да е с Ево панел, не знам дали ще е плюс, ако софтуерно са му ограничили яркостта)
Philips oled 55 706, блазни ме ambilight, но може би вече няма и бройки от него, 806 ми идва скъп
Sony 65X85J около 1800лв, май вече и от него няма бройки, без локално затъмнение и пак ми остава притеснението с тая подсветка
Sony 55X93J около 1700лв, мисля си че по добре олед за малко повече пари?
Моля за съвети и препоръки, че ми писна да връщам и да се занимавам, ако на някой му дойде друго на акъла ще съм също благодарен.
PS Холът е нормално светъл, няма пряка слънчева светлина върху телевизора. Ще бъде закачен на въртяща се стойка на стената.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
X95J би трябвало да е около 2400-2500лв.
Не е ли възможно на вдигнеш малко ценовата летва? Не те съветвам да падаш на 55” ако ще се гледа от повече от 2,5 метра дистанция.
3 метра от дивана фронтално, като се увеличава към трапезарната маса(което не е важно, защото тогава се гледа телевизия).
65X95J е и на по висока цена от 2500, 65X93J не мисля че си заслужава 2400, а и нямат бройки в технотата, тъй че и на промоция няма да го пуснат, както беше преди за около 2к.
А и политиката на ЕМАГ е доста добра и не правят проблеми с връщане докато от другите места съм чел че се заяждат.
От ЛЕД остава ми 65x85j или ако и има друго предложение, сега чета че не е full array led...
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk