Според мен ДА. Андроида за мен е голям плюс, а и останалите неща. Тоя модел на ЛГ не го ли плюеха нещо?
Според мен ДА. Андроида за мен е голям плюс, а и останалите неща. Тоя модел на ЛГ не го ли плюеха нещо?
Благодаря на всички, ще поръчам Филипса и ще кажа като дойде![]()
чисто субективно идеята на Филипс е да изглежда малкия телевизор по-голям![]()
има само един препъни камък в амбилайта - стената отзад да е неутрална - бяла или сива за да изглеждат цветовете реалистично
лично на мен амбилайта (ако съществуваше за Панасоник) би ми паснал идеално за да ми изглежда 55" плазма като 65"![]()
Аз имам 50'' и 70'' Филипс и бяла стена отзад. Ефекта е доста добър
Тоя андроид като го знам как върви силно затруднен на топ телевизорите си представям на евтините какво ще е, ама само андроид фенове сте се събрали в последните коментари.Аз лично предпочитам WebOS, за да върви прилично отколкото да имам възможност да бухам всякакви апликации и после да ги чакам да зареждат едвам едвам или да сменям канал по 5 секунди. Иначе ambilight-a всички го харесваме, но за жалост при върховите модели тв-та няма как да е критерий, за да предпочета Philips пред LG или Sony.
Този пост е редактиран от berpan; 29-09-22 в 16:39.
Имам 2 андроида и си вървят чудесно без никакво забавяне
50" при всички е VA, IPS/ADS при другите размери, но вече трябва да се проверява коя серия е , а и при някои производители има вероятност в една и съща серия и размер да се срещнат различни типове панели.
При ЛГ обикновено 55 и 65" в повечето серии са IPS.
Прав си. Не бях забелязал
55' е с IPS панел https://www.displayspecifications.com/en/model/75062bda
а
50' е с VA https://www.displayspecifications.com/en/model/d7ae2bdb
Има и V/A , но по-рядко.https://www.displayspecifications.com/en/model/da462b7a.или е нещо от Самсунг с тоя кюнед.
След 2 неуспешни опита със Сони 65 XH9005 и Samsung 65Q95T сега съм пред дилема какво да правя, като гледам и как свършват и малкото останали бройки.
Самонавих се да намаля размера от 65 на 55 и да взема Олед, само и само да се опитам да избегна проблемите с подсветката.
Въпреки, че в момента се гледа предимно телевизия и спорт, детски, но не много, то това в скоро време ще се промени и ще наблегнем на филми и Нетфликс.
Старото Сони 50KDL805C ще трябва да отиде в спалнята.
Знам че ъпгрейда в размера няма да е много голям, но пък се надявам да се компенсира с картината. Ще се съобразя и с препоръките за гледане на олед.
Четох и доста мнения тук и на други места и за LG C1 и Филипс 706
За момента съм класирал избора си така до 2000лв.
LG 55 C1 ( има голяма вероятност да е с Ево панел, не знам дали ще е плюс, ако софтуерно са му ограничили яркостта)
Philips oled 55 706, блазни ме ambilight, но може би вече няма и бройки от него, 806 ми идва скъп
Sony 65X85J около 1800лв, май вече и от него няма бройки, без локално затъмнение и пак ми остава притеснението с тая подсветка
Sony 55X93J около 1700лв, мисля си че по добре олед за малко повече пари?
Моля за съвети и препоръки, че ми писна да връщам и да се занимавам, ако на някой му дойде друго на акъла ще съм също благодарен.
PS Холът е нормално светъл, няма пряка слънчева светлина върху телевизора. Ще бъде закачен на въртяща се стойка на стената.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
X95J би трябвало да е около 2400-2500лв.
Не е ли възможно на вдигнеш малко ценовата летва? Не те съветвам да падаш на 55” ако ще се гледа от повече от 2,5 метра дистанция.
3 метра от дивана фронтално, като се увеличава към трапезарната маса(което не е важно, защото тогава се гледа телевизия).
65X95J е и на по висока цена от 2500, 65X93J не мисля че си заслужава 2400, а и нямат бройки в технотата, тъй че и на промоция няма да го пуснат, както беше преди за около 2к.
А и политиката на ЕМАГ е доста добра и не правят проблеми с връщане докато от другите места съм чел че се заяждат.
От ЛЕД остава ми 65x85j или ако и има друго предложение, сега чета че не е full array led...
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk