Страница 436 от 619 ПърваПърва ... 386426434435436437438446486 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,526 до 6,540 от общо 9282
Like Tree2380Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Защото тези се предлагат от трети търговци, при които цените винаги са доста високи.
    В случая тези двата се предглагат от AMCO, а не от emag. 65A83J е наличен и от emag, но само в шоурума им за 3699 лв.
    berpan одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Futurama Виж публикацията
    Здравейте! Понеже наближава световното по футбол съм решил да си закупя приличен телевизор. Основно гледам спорт, филми и Ютуб. Ще се гледа от към 2.0 / 2.5 метра и смятам, че 55 инча ще е ок. Мисля да отделя до към 2,000 лева за покупката. Засега се колебая между Philips 55PUS8807/12 (~ 1,700 лева), Philips 55OLED707 (~ 2,100 лева) и Sony XR55X90KAEP (в момента вървят по към 2,200/2,300 лева, но през ноември вярвам, че с Philips 55OLED707 може да паднат до към 1,900/2,000/2,100). Не съм се запознал с продуктовата гама на LG. XR процесорът на Sony ми изглежда впечатляващ. От друга страна, Ambilight функционалността на Philips, съчетана с техния P5 процесор, също ми изглежда привлекателно. Ще се радвам да прочета мнения/предложения.
    Здравей,
    Аз съм пред същата дилема и по същите причини. Проблем е че, липсват наличности на тези модели или има съвсем малко останали бройки. Или ги има при търговци с ~200лв. горница което обезсмисля избора.
    В момента аз съм ги подредил така
    1.Philps 55OLED856 / 806(еднакви са, но на първия стойката е по хубава и удобна)
    2.LG 55 oled C1 (спира ме единствено че няма dts, но пък е най евтин)
    3.Samsung QE 55Q95 (там ме спират повече неща , но го имам в списъка)
    Имам PS5 и 4К STB , гледам сателитна телевизия , HBO MAX и имам опция и за EON TV приложението
    Смятам ако не взема филипса да мина на вариат 2

Изпратено от моят SM-T515 с помощта на Tapatalk

4. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aries Виж публикацията
    Здравей,
    Аз съм пред същата дилема и по същите причини. Проблем е че, липсват наличности на тези модели или има съвсем малко останали бройки. Или ги има при търговци с ~200лв. горница което обезсмисля избора.
    В момента аз съм ги подредил така
    1.Philps 55OLED856 / 806(еднакви са, но на първия стойката е по хубава и удобна)
    2.LG 55 oled C1 (спира ме единствено че няма dts, но пък е най евтин)
    3.Samsung QE 55Q95 (там ме спират повече неща , но го имам в списъка)
    Имам PS5 и 4К STB , гледам сателитна телевизия , HBO MAX и имам опция и за EON TV приложението
    Смятам ако не взема филипса да мина на вариат 2

Изпратено от моят SM-T515 с помощта на Tapatalk
    От тези категорично Philips-а.
    Успех!

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

TiVo подписа „многогодишно, многодържавно, многомилионно споразумение“ с OEM производителя Vestel за пускане на първите TiVo Smart TV в Европа през 2023 г.
    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1666772490

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Извинявам се предварително, защото написаното от мен може да е разхвърлено и трудно за разбиране ... просто съм бесен !!!

Това е безумие, чувах нещо по въпроса, мислих че е фейк защото винаги ми звучеше прекалено малоумно за да е истина но, днес се уверих че в крайна сметка комунистите и "зелената мафия " в Европейския парламент са успели да вкарат закона при който лимитират консумацията на електроенергия при телевизорите!

Цял ден не мога да си намеря място от яд, защото всички знаем това какво значи за бъдещето на цялата индустрия . Първо ве тук е Европа вече ще ни пробутват боклука, с най ниска производителност. Второ , всяка година големите като Самсунг, ЛГ и Сони се стараят да изкарат по добър и по ярък дисплей, това вече ще свърши, за 8К телевизори просто да не говорим, явно ще са част от миналото. Производителност винаги е пряко вързана с консумацията, за това и RTX 4090 при определени тестове дърпа по 600 w ток а при кажуъл гейминг около 150- 200 w . Сега искат да кажат че 65 инчов телевизор не трябва да надвишава повече то 112 w ?? Крушката ми в килера харчи повече ток . . . Да Германия и Франция го закъсаха за ГАЗ защото ***** им спря кранчето и ще стоят на студено зимата, ама защо заради техните грешки и лоша политика, трябва да страдат всички. Това само за телевизорите ли се отнася ? Или започват с тях и ще почнат и към другите електроуреди ? Бойлера ми е 3 kw ... дай да го махнем и върнем печките на дърва !

Както споменах , по рано РС-та вече искат по 1 kw захранване, защото едно че видео картите вече искат повече ток, последния процесор на Интел и той ще иска цоца доста повече от предишното поколение, като добавиш монитори, друга периферия.. нещата стават доста интересни а.. и РС-то работи от 10-12 часа на ден, дори в някои случаи, някои хора не го загасят, и тях ли ще ги орежат ? Телевизора да работи максимум по 5-6 часа на ден, защо точно към тях се насочиха да го режат !? Толкова ли нямаха някой от големите на ТВ пазара нямаха някое платено лоби да налее разум на комунягите в Ервопа ..

Много хора ще кажат " ама за какво ти е 8К, ама за какво ти е HDR, и така си е ОК " да ама не ! Почва се така по малко, да затягат примката! Утре ще ти кажат " за какво ти е Голф 120 коня ? ТИ на състезание ли си тръгнал ? А и много нафта гори, замърсяваш природата, по добре едни Форт Кадет 1000 кубика, 60 коня, на газ, по екологично е !

Все пак може някой да успее да произведе панел който да има добра производителност с малко консумация, което не мисля че е възможно, но определено ще обърка ситуацията в ТВ индустрията и то доста и в крайна сметка от тук на сетне ще имаме орязани боклуци на високи цени, поне в Европа.

Яд ме е защото бях много надъхан от конкуренцията при ОЛЕД телевизорите между LG и Самсунг, изкарваха все по ярки и добри панели, и с нетърпения чаках да видя най накрая ярък ОЛЕД, защото от както имам Q95T разбрах че яркостта е супер важна, а какво стана ? Дори сегашния 65 инчов ОЛЕД на ЛГ, който не е толкова ярък мисля че надвишава или е точно на чертата на EU нормите ... което значи че С3 ще е абсолютно същия като стария телевизор или ще е с по ниска консумация и най вероятно скопен, поне за Европейския пазар.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 27-10-22 в 23:59.
    tanatos, brotzki и berpan харесват това.

7. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Извинявам се предварително, защото написаното от мен може да е разхвърлено и трудно за разбиране ... просто съм бесен !!!

Това е безумие, чувах нещо по въпроса, мислих че е фейк защото винаги ми звучеше прекалено малоумно за да е истина но, днес се уверих че в крайна сметка комунистите и "зелената мафия " в Европейския парламент са успели да вкарат закона при който лимитират консумацията на електроенергия при телевизорите!

Цял ден не мога да си намеря място от яд, защото всички знаем това какво значи за бъдещето на цялата индустрия . Първо ве тук е Европа вече ще ни пробутват боклука, с най ниска производителност. Второ , всяка година големите като Самсунг, ЛГ и Сони се стараят да изкарат по добър и по ярък дисплей, това вече ще свърши, за 8К телевизори просто да не говорим, явно ще са част от миналото. Производителност винаги е пряко вързана с консумацията, за това и RTX 4090 при определени тестове дърпа по 600 w ток а при кажуъл гейминг около 150- 200 w . Сега искат да кажат че 65 инчов телевизор не трябва да надвишава повече то 112 w ?? Крушката ми в килера харчи повече ток . . . Да Германия и Франция го закъсаха за ГАЗ защото ***** им спря кранчето и ще стоят на студено зимата, ама защо заради техните грешки и лоша политика, трябва да страдат всички. Това само за телевизорите ли се отнася ? Или започват с тях и ще почнат и към другите електроуреди ? Бойлера ми е 3 kw ... дай да го махнем и върнем печките на дърва !

Както споменах , по рано РС-та вече искат по 1 kw захранване, защото едно че видео картите вече искат повече ток, последния процесор на Интел и той ще иска цоца доста повече от предишното поколение, като добавиш монитори, друга периферия.. нещата стават доста интересни а.. и РС-то работи от 10-12 часа на ден, дори в някои случаи, някои хора не го загасят, и тях ли ще ги орежат ? Телевизора да работи максимум по 5-6 часа на ден, защо точно към тях се насочиха да го режат !? Толкова ли нямаха някой от големите на ТВ пазара нямаха някое платено лоби да налее разум на комунягите в Ервопа ..

Много хора ще кажат " ама за какво ти е 8К, ама за какво ти е HDR, и така си е ОК " да ама не ! Почва се така по малко, да затягат примката! Утре ще ти кажат " за какво ти е Голф 120 коня ? ТИ на състезание ли си тръгнал ? А и много нафта гори, замърсяваш природата, по добре едни Форт Кадет 1000 кубика, 60 коня, на газ, по екологично е !

Все пак може някой да успее да произведе панел който да има добра производителност с малко консумация, което не мисля че е възможно, но определено ще обърка ситуацията в ТВ индустрията и то доста и в крайна сметка от тук на сетне ще имаме орязани боклуци на високи цени, поне в Европа.

Яд ме е защото бях много надъхан от конкуренцията при ОЛЕД телевизорите между LG и Самсунг, изкарваха все по ярки и добри панели, и с нетърпения чаках да видя най накрая ярък ОЛЕД, защото от както имам Q95T разбрах че яркостта е супер важна, а какво стана ? Дори сегашния 65 инчов ОЛЕД на ЛГ, който не е толкова ярък мисля че надвишава или е точно на чертата на EU нормите ... което значи че С3 ще е абсолютно същия като стария телевизор или ще е с по ниска консумация и най вероятно скопен, поне за Европейския пазар.
    Който смята да купува ТВ, да го прави докато е време преди този нов закон...
    Оледите и сега са на ниво.... не знам с тази яркост Q95T като фенер в тъмното ли го използвате....
    Няма ТВ и до ден днешен по показатели за HDR да вади най-добър такъв от Оледите... нитовете не са нищо - контраста е важен....https://www.archivalworks.com/blog/h...brace-the-stop

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Видеото е правено, преди тазгодишните OLEDи

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Имах и ОЛЕД, OLED65CX и знам че колкото и да бе хубав.. контраста, липсата на яркост в доста случаи е досадно особено с този ABL , това и бе една от причините да го продам още след първата година. Говори се че С2 е по ярък поне с около 20%,и средната му консумацията е точно 112 w, но не се знае каква е максималната, , но отново не мисля че е достатъчно , защото ако искаш истински HDR ти трябват поне 1000 нита.

Надеждата остава в тази технология, с лупите които ще събират светлината от пискалите и ще я насочват, и уш се очаквало доста по висока пикова яркост, в противен случай от тук на сетне ще имаме само скопена версия на C2 телевизори за няколко години за напред и S95B ще си остане най яркия ОЛЕД правен някога, S95C 100% ще е орязан защото от това което намирам като информация за S95B максималната му консумация е 350 w . Тежка съдба ще имат и LCD телевизорите, ще трябва и те да намалят производителността за да се впишат в цялата глупава картинка на зелената мафия.
    Dominator одобрява това.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от tvbox Виж публикацията
    Видеото е правено, преди тазгодишните OLEDи

Това видео не е показател, аз какво написах, че нитовете не са всичко, а контраста!
    Прочетохте ли статията, която Ви пратих?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Имах и ОЛЕД, OLED65CX и знам че колкото и да бе хубав.. контраста, липсата на яркост в доста случаи е досадно особено с този ABL , това и бе една от причините да го продам още след първата година. Говори се че С2 е по ярък поне с около 20%,и средната му консумацията е точно 112 w, но не се знае каква е максималната, , но отново не мисля че е достатъчно , защото ако искаш истински HDR ти трябват поне 1000 нита.

Надеждата остава в тази технология, с лупите които ще събират светлината от пискалите и ще я насочват, и уш се очаквало доста по висока пикова яркост, в противен случай от тук на сетне ще имаме само скопена версия на C2 телевизори за няколко години за напред и S95B ще си остане най яркия ОЛЕД правен някога, S95C 100% ще е орязан защото от това което намирам като информация за S95B максималната му консумация е 350 w . Тежка съдба ще имат и LCD телевизорите, ще трябва и те да намалят производителността за да се впишат в цялата глупава картинка на зелената мафия.
    Нитовете не са всичко...Защо тогава от статията която дадох, уж най-ярките по нитове телевизори отстъпват пред уж не толкова ярките оледи?

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Най-голямата вина да нямате хубав HDR филм е на..гилдията на кинаджиите - режисъор, оператор, колорист....Тез хора са страшно консервативни - снимат и мастерират филмите като за киносалон - гледане на тъмно. Не и за телевизор и гледане в светло помещение. Има няколко замервания на Винсънт Тео в които показва, че пиковата осветеност в най-ярките сцени от някои филми, не превишава 250 cd/m². Спомнете си само последните епизоди на "Игра на тронове"- сцените на плажа са изкуствено затъмнени с "американски филтър" пред обектива на камерата(вина на оператора по нареждане на режисьора). Такъв бил художественият замисъл на режисьора, който естествено няма нищо общо с реалността на снимачната площадка. Накрая, заснетият материал се мастерира в студио с задно фоново осветление от 15 cd/m² зад мониторите - от колориста, който допълнително променя цветовете и осветеността по задание от режисьора.

От близо две години има разработен много добър и ефективен син OLED излъчвател, който може да вдигне осветеността с още 50%. Друг е въпросът защо LG Display и Samsung Display не проявяват интерес да закупят лиценза и да го въведат в производство. Заради кризата, двете компании съкратиха инвестиционните си разходи..така че очаквайте промени най-рано след две години - 2024/25.
    Иначе OLED може да стигне лесно до 2000 cd/m² - погледнете резултатие от замерванията на новият P-OLED дисплей на Apple 14 Pro. Друг е въпросът, че този дисплей не работи повече от 1-2 часа на ден и това частично го спасява от отпечатване.

настоящите изисквания
    https://ec.europa.eu/environment/eco...dentifiers.pdf

Повечето настоящи модели телевизори се вписват в новите ограничения. Изключения правят основно флагманите с FALD посветка, следвани от QD-OLED.

Размер Март 2023 г.:
    Максимална мощност за 4K и 8K телевизори
    40" 48 W
    42" 53 W
    48" 66 W
    55" 84 W
    65" 112 W
    75" 141 W
    77" 148 W
    83" 164 W
    85" 169 W
    88" 178 W

Изискванията се отнасят до режим на картина по подразбиране, предварително зададен за SDR сигнал - такъв, който е зададен фабрично и следователно ще бъде настройката по подразбиране извън кутията. Телевизорите все още могат да предлагат други режими на картина, които консумират повече енергия като ръчни селекции, които трябва да представят на екрана предупредително известие, което информира потребителя за повишената консумация на енергия.

Като се има предвид поведението на потребителите, такова решение е не само неелегантно, но също така е вероятно да бъде пагубно. Представете си, че потребителите купуват телевизор въз основа на фантастичното качество на картината, което са видели на дисплея в магазина(shop mode), прибират го вкъщи, настройват го и го включват само за да получат картина, която не прилича на това, което са видели при търговеца на дребно. Може дори да си помислят, че телевизорът е дефектен и да го върнат!
    продавачите могат да предупредят клиентите си, че когато приберат телевизора си у дома, ще трябва да преминат през дълъг списък с инструкции, за да направят телевизора си да изглежда добре. Все пак да накараш новите собственици на телевизори изобщо да коригират настройките на картината си е трудно.
    AntrAcsA одобрява това.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Европееца като е неизкъпан и на студено, голяма работа че и телевизора му е тъмен .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2008

ще се появи нишата "инсталация на ТВ"

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Прекалено се вживявате , просто "еко" режима ще стане основен и ще се налага да изберете друг (стандарт, кино, ...)
    ... сиреч - нищо по-розлично от сегашното положение , те така или иначе в доста марки "еко" простотиите са си включени по подразбиране и трябва да ги намериш къде са по менютата , за да ги изключиш
    Или просто ще го направят като режимите "магазин" и "в къщи" - просто ще го изключваш или оставяш при първоначално включване.
    От друга страна пък няма лошо "принудително" да се накарат производителите да намерят по-ефективни и по-икономични решения .

п.п. зарядните за телефони вече гонят 200W, така че е леко смешно да забраниш на 65-75" тв да "харчи" същите тия 200W
    AntrAcsA и inches9 харесват това.

17. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

По принцип съм съгласен,да не говорим,че върхови стойности на яркост не правят за картината толкова колкото очакват някои.
    Но това за зарядните не ми се струва размишление ,което доказва ен. ефективност.Дали са 200 или 20 w зарядните зареждат телефона за по-кратко или по-продължително време,но не може директно да кажем,че с това се повишава консумацията.Докато тв-ра като го гледаш 10 часа с различни стойности на яркоста и потреблението ще е различно.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Световно първенство по футбол в 4K на beIN Sports 4K и TF1 4K
    https://ultra-k.fr/2022/10/28/coupe-...-4k-et-tf1-4k/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе