Страница 500 от 567 ПърваПърва ... 450490498499500501502510550 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,486 до 7,500 от общо 8495

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #7486

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Ако не се получи от настройките, картата на А1 може да има проблем. Първо опитай настройките, това е резервен вариант.
    Странното е че не намалява малко а става на 90% тъмен екрана едвам се забелязва


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #7487

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от gopetokirilov Виж публикацията
    Привет, хора.
    Ще помоля да хвърлите едно око на моделите и да изкажете мнение.
    Трябва ми телевизор за офис, на който ще се гледат онлайн уроци. Помещението е светло, но няма пряка слънчева светлина. Може да се гледа леко от ъгъл, но не чак отстрани. Търся нещо бюджетно и се спрях, на тези модели.
    Моля, ако има нещо притеснително в някой от телевизорите пишете или дайте мнение, кое е по добре. Предложете нещо .

    - https://www.emag.bg/televizor-lg-led...f=fav_pd-title

    - https://www.emag.bg/televizor-samsun...f=fav_pd-title

    - https://www.emag.bg/televizor-tcl-le...f=fav_pd-title
    Вие сам сте го написали - "търся нещо бюджетно". За тези пари (1000лв.) за 65 инча размер няма какво да "придиряте". Единственият елемент е цената.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #7488

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    https://diversifiedvideosolutions.com/dolby-vision.html

    Ledman TV LS163 е на цена от 1,68 милиона юана(429424.72 лева), първият в света 163-инчов 8K MicroLED
    https://news.znds.com/article/63310.html

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #7489

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)


    Тези 2 опции как е най добре да са от 0-10 за размазването и бързото движение колкото е по нагоре по добре или обратното


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,559
    #7490

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Горното повече, долното почти нищо - на по-стари Самсунг тв обикновено ползвах "8-10" за "размазването" и до "3" за "трептене".
    При игровият режим обаче не знам доколко има забавяне - на по-старите изобщо се изключваше опцията и предполагам, че по-високите стойности може да увеличат лаг-а. За "нормални" игри не би трябвало да е толкова важно, но за FPS и автомобилни симулатори може и да се усеща ... Пробвай или виж дали ще намериш някъде тестове с най-добрите стойности за гейминг без да се увеличава много лаг-а.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,553
    #7491

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    При мен са на максимални стойности само за гледане на автомобилни състезания от телевизията, иптв и тубата. Става много приятно
    Този пост е редактиран от brotzki; 12-05-23 в 17:39.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2020
    Мнения
    402
    #7492

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Изключил съм цялата секция с филтри за подобряване на картината и движението.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #7493

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Нов стартъп раздава безплатно поддържани от реклами телевизори
    https://www.freetelly.com/
    https://teevee.com/

    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1684230327
    Това е Telly, безплатен 55-инчов 4K телевизор с реклами

    В САЩ вече можете да се регистрирате, за да бъдете един от първите, които ще заемат безплатен 55-инчов 4K LCD телевизор с интегрирана звукова лента, камера и втори екран. Но първо трябва да прочетете условията.

    Както беше съобщено по-рано този месец , съоснователят на Pluto TV работи върху безплатна телевизия с реклами. Казва се Telly и ето го.

    Телевизор с два екрана
    Както можете да видите, Telly има допълнителен екран под основния екран. Това е мястото, където отиват всички тези реклами, както и уиджети за показване на времето, музикален плейър и др. И можете да го изключите, за щастие.

    – „Telly е готова не само да разруши индустрията, като предостави най-иновативната телевизия на пазара, но и да революционизира бизнес модела на индустрията, като позволи на рекламодателите да субсидират напълно цената на самата телевизия за потребителя и да я доставят напълно безплатно “, обявиха от компанията.

    Telly се захранва от TellyOS, предназначена за двойни екрани. Можете да гледате всичко на телевизора, включително кабел, сателит и стрийминг, и да свържете игрови конзоли или медийни кутии като Apple TV или Nvidia Shield чрез HDMI.

    Това е 55-инчов LCD панел, който поддържа HDR софтуерно, но е малко вероятно да има хардуера, за да възпроизведе HDR кадри. Освен това има интегрирана звукова лента с 5 драйвера, микрофон за гласово управление „Hey Telly“, вградена HD камера за видео разговори, фитнес и интерактивни игри (40+ игри) и сензор за движение, който му позволява да се събуди .

    Той идва в комплект с 4K стрийминг стик (Android) за приложения и вграден тунер за OTA канали. Има 3 HDMI порта, 2 USB порта, WiFi и Bluetooth. Ще получава "чести актуализации OTA".


    Прочетете дребния шрифт
    Ако обмисляте да поръчате – заемете – Telly, първо трябва да прочетете дребния шрифт. И бъдете готови действително да гледате рекламите на този втори екран.

    – „Можем да събираме информация за аудио и видео съдържанието, което гледате, каналите, които гледате, и продължителността на сесиите ви за гледане“, предвиждат условията на Telly.

    – „Имате право да се откажете от споделянето на вашите данни за гледане и активност, но за съжаление, това означава, че вече няма да имате достъп до услугите и трябва да върнете телевизора. Ако се откажете и не върнете телевизора на Telly , Telly ще таксува регистрираната кредитна карта. Telly се предлага само в Съединените щати. Освен ако не е договорено друго с Telly, не можете да препродавате Услугите.*"

    Оттогава условията бяха актуализирани, за да се премахне споменаването на конкретната сума; 500 долара.


    Очаквайте това лято
    Telly обяви, че е отворила система за резервации на freetelly.com за първите 500 000 безплатни единици, които ще започнат да се доставят това лято.

    – „Telly е най-голямата иновация в телевизията след цвета“, каза Иля Позин, основател и главен изпълнителен директор на Telly. „Telly е революционна стъпка напред както за потребителите, така и за рекламодателите. Твърде дълго потребителите не са били равностойна част от обмена на рекламна стойност. Компаниите печелят милиарди долари от реклами, показвани по телевизията, но потребителите исторически трябваше да плащат за както телевизията, така и съдържанието, което гледат. Всичко това се променя днес. Когато съосновах Pluto TV, ние създадохме изцяло нов модел, който предлага невероятно телевизионно съдържание на зрителите безплатно. Сега, с Telly, ние предоставяме истинската телевизия също безплатно."
    Функции на Telly
    По собствените думи на компанията:

    - Смарт екран: Смарт екранът на Telly позволява на зрителите да са в крак с последните новини, спортни резултати, времето, акции и много повече. Те могат да се съберат заедно около най-големия екран в дома, за да гледат неделен футбол и да проследяват фантастични резултати, докато гледат мача. Кино вечер? Изкуственият интелект на Telly помага за предоставянето на рецензии и препоръки за съдържание, всичко това на едно устройство.
    - Видео разговори: Видео разговорите никога повече няма да бъдат същите, тъй като потребителите могат да се свързват с приятели, семейство и колеги от работата от най-големия екран в къщата. Зрителите могат дори да гледат любимите си филми или спортни отбори заедно с приятели и семейство в целия окръг.
    - Видеоигри: Стаята за игри на Telly отново събира семейството за вечерта на играта, пълна с повече от 40 видеоигри, от аркадни класики до потапящи мултиплейър изживявания.
    - Музика: Възпроизвеждайте песни от популярни музикални услуги на зашеметяващата вградена звукова лента с пет драйвера на Telly.
    - Гласов асистент: „Hey Telly“ свързва преживяванията във всекидневната както нищо досега с иновативен гласов асистент, управляван от AI.
    - Фитнес: Telly превръща семейната стая във фитнес студио с безплатни усъвършенствани фитнес програми за проследяване на движението, предназначени за всеки начин на живот.
    Нищо не е безплатно, потребителите ще бъдат продуктът, който Telly продават на рекламодателите чрез 24/7 наблюдение на вашата употреба и реклами според съдържанието което гледате.
    Също както собствениците на Android TV са продадени на Google от производителя на телевизора.....следят ги 24/7..началният екран е пълен с реклами и предложения, за които Google получава пари.

    От моя страна имам съмнения относно рентабилността на такава система. Особено във времена на икономическа криза, когато рекламният пазар се срива като къща от карти.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-05-23 в 20:38.

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    617
    #7494

    Smile Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    ......
    Това е Telly, безплатен 55-инчов 4K телевизор.........

    Смарт екранът на Telly позволява на зрителите да са в крак с последните новини, спортни резултати, времето, акции и много повече. Те могат да се съберат заедно около най-големия екран в дома, за да гледат неделен футбол и да проследяват фантастични резултати, докато гледат мача.
    .........
    .
    според мен в резюмето има голяяяямо несъотвествие - ако за американците 55" е най-големия екран в къщата им са направо за оплакване

    както навремето имаше една недомислена реклама на Панасоник - в къщата има само един голям телевизор (55"/65" не е важно) и всеки член от семейството идва и си пуска това дето му харесва - а като се съберат всички заедно какво става ?! И другият извод от рекламата е че вероятно ТВ-то ще е много скъпо за да имат само една бройка


    а иначе за такъв телевизор с отделен екран за реклами съм съгласен да имам - на рекламното екранче метвам едно непрозрачно килимче и съм готов :D

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #7495

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1684483351
    Telly: Над 100 000 поръчаха нашия безплатен 4K телевизор с реклами през първите 36 часа
    19 май 2023 | Расмус Ларсен | 0 коментар

    Наистина ли американците искат безплатен 4K телевизор с реклами и проследяване на данни? Отговорът изглежда е да, тъй като повече от 100 000 са се регистрирали за него през първите 36 часа, според компанията.
    Условията за поверителност
    на Telly са доста инвазивни и не сме сигурни, че това е особено добър LCD телевизор, но от друга страна смарт телевизорите в днешно време, за които всъщност плащате, идват с подобни условия за поверителност – освен че можете да решите да го изключите от интернет.

    – „Интересът към Telly надмина и най-оптимистичните ни очаквания“, каза главният изпълнителен директор и основател на Telly Иля Позин. „През нашите първи 36 часа имахме повече от 100 000 души, които се регистрираха за най-доброто безплатно телевизионно надграждане за всекидневната, без да харчат нито един долар за маркетинг, и ние едва започваме! Имаме средно почти една регистрация на секунда, което показва колко много вълнение има както за революционния нов дизайн на телевизор с два екрана, така и за новия поддържан от реклами бизнес модел, който Telly въвежда на пазара."


    500 000 тази година, "милиони" следващата година
    Telly иска да достави 500 000 безплатни единици през 2023 г. и планира „да достави милиони безплатни единици през 2024 г.“.

    Кой всъщност го поръчва? Telly знае, защото личните данни...

    – „Две трети от тези, които се регистрират за Telly, са домакинства от Gen Z и Millennial, които живеят живота си на множество екрани днес и нетърпеливи да имат телевизор във всекидневната, който отговаря на начина им на живот“, каза Позин .

    Опитва се да отговори на проблемите, свързани с поверителността
    В интервю за Lowpass ръководителите на компанията се опитаха да отговорят на някои от опасенията за поверителността, които потребителите са отбелязали, след като са прочели условията.

    Главният стратегически директор Далас Лоурънс твърди, че рекламното насочване на Telly не е кой знае колко различно от това, с което се ангажират другите производители на смарт телевизори, освен че разчитат на брокери на данни от трети страни, за да профилират домакинствата.

    Тели също така обясни, че камерата не наблюдава хората в стаята – тя има физически затвор – и само сензор за движение, подобен на този в продуктите на Google, се използва за откриване на движение в стаята.

    - „Той не записва, не предава, не (използва) разпознаване на лица“, каза съоснователят на Pluto и главен изпълнителен директор на Telly Иля Позин пред Lowpass.

    Все пак не забравяйте, че има алтернатива на събирането на личните ви потребителски данни и гледането на реклами по цял ден. Медиен плейър като Apple TV 4K може да е по-скъп, но според нас си заслужава и може да бъде свързан към всеки телевизор чрез HDMI.



    QE85QN900C - VA + viewing angle compensation film, 72 x 36 = 2592 dz ?
    QE75QN900C - VA + viewing angle compensation film, 60 x 32 = 1920 dz
    QE65QN900C - VA + viewing angle compensation film, 48 x 28 = 1344 dz

    QE85QN800C -
    QE75QN800C - ADS/IPS, 60 x 32 = 1920 dz
    QE65QN800C - ADS/IPS, 48 x 28 = 1344 dz

    QE75QN700C -
    QE65QN700C -
    QE55QN700C -

    MiniLED TV Sharp 2023 Samsung 2023 LG 2023 Sony 2023 Hisense 2023 TCL 2023 Panasonic 2023 Philips 2023
    XLED 2000
    XLED 1000
    XLED 300
    QN95C QN90C QN85C QNED87
    QNED86
    X95L UXKQ U8KQ U7KQ U6KQ C845 C805 MX950 PML9308 PML9008
    Size 65, 75" 65, 75" 55, 65" 55, 65, 75, 85" 43, 50, 55,65, 75, 85" 55, 65, 75, 85" 55, 65, 75" 65, 75, 85" 55, 65, 75", 85" 55, 65, 75, 85" - - 55, 65, 75, 85" 50, 55, 65, 75, 85, 98" - 55, 65" 55, 65, 75"
    Models: 75 ?
    65 ?
    75 ?
    65 ?
    65 ?
    55 ?
    QE85QN95C
    QE75QN95C
    QE65QN95C
    QE55QN95C
    QE85QN90C
    QE75QN90C
    QE65QN90C
    QE55QN90C
    QE50QN90C
    QE43QN90C
    QE85QN85C
    QE75QN85C
    QE65QN85C
    QE55QN85C
    86QNED866RE.AEU
    75QNED866RE.AEU
    65QNED866RE.AEU
    55QNED866RE.AEU
    XR-85X95L
    XR-75X95L
    XR-65X95L
    85UXKQ
    75UXKQ
    65UXKQ
    55 ?
    85U8KQ
    75U8KQ
    65U8KQ
    55U8KQ
    100U7KQ
    85U7KQ
    75U8KQ
    65U7KQ
    55U7KQ
    75U6KQ
    65U6KQ
    55U6KQ
    50U6KQ
    85C845X1
    75C845X1
    65C845X1
    55C845X1
    98C805X1
    85C805X1
    75C805X1
    65C805X1
    55C805X1
    50C805X1
    TX-75MX950E
    TX-65MX950E
    TX-55MX950E
    TX-50MX950E
    65PML9308/12
    55PML9308/12
    75PML9008/12
    65PML9008/12
    55PML9008/12
    SoC MTK T51P MTK T51P Mediatek Mediatek 9 Mediatek 9 Mediatek 9 - Mediatek 9950 Mediatek 9618 Mediatek 9618 Mediatek 9618 Mediatek 9602 Mediatek 9615 Mediatek 9615 Mediatek Mediatek Mediatek
    DRAM / Flash 3GB / 16GB 3GB / 16GB 3GB / GB -/- -/- -/- - - - - - - - - - - -
    OS Google TV Google TV Google TV Tizen OS Tizen OS Tizen OS webOS Google TV Vidaa 7.0 Vidaa 7.0 Vidaa 7.0 Vidaa 7.0 Google TV Google TV ? ? ?
    Resolution
    Frequency
    -
    Brightness (Typ-Peak)
    3840x2160
    120 hz
    8-bit+FRC
    600-2000 nits
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    500-1000 nits
    3840x2160
    60 Hz
    8-bit+FRC
    300-700 nits
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    700-2000 nits
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    500-1000 nits
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    3840x2160
    60 Hz
    8-bit+FRC
    400-600 nits
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    full white peak
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    1000 nits - 2%
    3840x2160
    120 Hz
    8-bit+FRC
    1000 nits - 2%
    Local Dimming Zones -
    -
    75" - VA, 64 x 36 = 2304 dz
    65" - VA, 60 x 36 = 2160 dz
    -
    -
    -

    -
    -
    75" - VA, 48 x 24 = 1152 dz
    65" - VA, 45 x 24 = 1080 dz
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    65" - VA, 32 x 12 = 384 dz
    55" - VA, 30 x 12 = 360 dz
    -
    -
    -
    85" - VA, 65 x 36= 2340 dz
    75" - VA, 55 x 32= 1760 dz
    65" - VA, 48 x 28= 1344 dz
    55" - VA, 42 x ? dz
    -
    -
    -
    85" - VA, 55 x 22 = 1210 dz
    75" - VA, 45 x 20 = 900 dz
    65" - VA, 40 x 18 = 720 dz
    55" - VA, 36 x 14 = 504 dz
    50" - VA, 32 x 14 = 448 dz
    43" - VA, 30 x 12 = 360 dz
    -
    85" - VA, x = ?
    75" - VA, x = ?
    65" - ADS, 40 x 18 = 720 dz
    55" - ADS, 36 x 14 = 504 dz
    -
    -
    -
    86" - ADS, 60 x 24 = 1440 dz
    75" - ADS, 48 x 20 = 960 dz
    65" - ADS, 48 x 20 = 960 dz
    55" - IPS, ?
    -
    -
    -
    85" - VA, 864 dz ?
    75" - VA, 30 x 24 = 720 dz
    65" -
    -
    85" - VA, 650-2500 nits, 5184 dz
    75" - ADS, 650-2500 nits,
    65" - ADS, 650-1500 nits, 1456 dz
    55" -
    -
    85" - ?
    75" - ADS, 650-1300 nits, 1056 dz
    65" - VA, 500-1500 nits, 1008 dz
    55" - VA, 500-1500 nits, 672 dz
    100" - ?, nits, 1056 dz
    85" - ADS, 500-1000 nits, 1296 dz
    75" - ADS, 500-1000 nits, 512 dz
    65" - VA, 500-1000 nits, 384 dz
    55" - VA, 500-900 nits, 240 dz
    -
    -
    75" - ?
    65" - ADS, 16 x 12 = 192 dz
    55" - VA, 15 x 8 = 120 dz
    50" - VA,
    -
    -
    85" - VA, 896 dz, 600-2000 nits
    75" - VA, 720 dz, 600-2000 nits
    65" - VA, 576 dz, 600-2000 nits
    55" - VA, 480 dz, 600-2000 nits
    -
    -
    98" - VA, 1344 dz, 1600 nits
    85" - VA, 880 dz, 1500 nits
    75" - VA, 640 dz. 1300 nits
    65" - VA, 512 dz, 1300 nits
    55" - VA, 384 dz, 1300 nits
    50" - VA, 336 dz, 1300 nits
    -
    -
    -
    75" - VA, > 750 dz
    65" - VA, ?
    55" - VA, ?
    -
    -
    -
    -
    -
    65" - IPS, 16 x 9 = 144 dz
    55" - IPS, 8 x 5 = 80 dz
    -
    -
    -
    -
    75" - IPS
    65" - IPS, 16 x 9 = 144 dz
    55" - IPS, 8 x 5 = 40 dz
    -
    -


    Забележки:
    Sharp
    Все още няма излязла крайна информация за названието на моделите на марката. Вероятно ще бъде FX. Може да забележите, че броят зони се удвоява с покачването на модела, което ме води на мисълта, че вероятно с цел намаляване на разходите хардуерно подсветката е еднаква, а зоните се състоят от различен броя светодиоди. Примерно XLED 300 са по 4 светодиода на зона, XLED 1000 са по два, а при модела XLED 2000 е по един светодиод. Тоест реалната разлика e в модула за управление на подсветката - платката със съответният брой mos-fet транзистори. Броят по хоризонтала и вертикала е мое предположение - като всяка японска компания Sharp е крайно консервативна и крие повечето техническа информация.
    LG
    Все още не знам броят на зоните на локалното затъмняване при LG QNED87/86, но може би ще бъдат, като на миналогодишната 9-та серия
    https://forum.setcombg.com/lg-%D1%82...ml#post1046544
    TCL
    В таблицата не съм поставил модела C955 защото според съобщенията до момента, ще се появи другата година.
    C845 - Може да забележите, че броят зони се удвоява спрsмо миналогодишните варианти на модела - хардуерно подсветката е еднаква, а зоните се състоят от различен броя светодидони. Тоест реалната разлика e в модула за управление на подсветката - платката със съответният брой mos-fet транзистори.
    65C835 : Direct FALD (288 dimming zones / 24x48=1148:4=288) mini LED LCD (model 2022).
    65C845 : Direct FALD (576 dimming zones / 24x48=1148:2=576) mini LED LCD (model 2023).
    Panasonic
    Названието на модела може да е различно - MX980/970/960/900. Броят на зоните ще научим на презентацията - 13 юни.
    Sony
    https://www.avsforum.com/threads/son...#post-62541537

    По-високата яркост води до по-видим цъфтеж (blooming).
    LCD матриците пропускат само 5% от светлината от подсветката, така че сами може да изчислите, каква е яркостта на подсветката за съответният модел.
    При ограниченията за консумация на ел енергия в ЕС, това скоро ще доведе до ограничаване броят на зоните и яркостта. С нарастването на зоните, нараства и отделената топлина, която може, да доведе, до топене или деформиране на дифузьора и филма с квантовите точки. Решенията на проблема са две - добавяне на вентилатори или увеличена дистанция между подсветката и матрицата.



    https://www.displayspecifications.com/en/news/6ac29e1
    https://displaydaily.com/the-future-...-technologies/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-05-23 в 16:34.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    47
    #7496

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    След няколко месеца с hisense u9gq мога да споделя няколко впечатления.
    FALD не струва, ако ще и 2000 зони да бяха, не става тази технология. Предпочитам sdr съдържание, пък дори и 10 битово, от колкото hdr или vision.
    Както и предполагах, бавната и орязаната операционна система я излекувах с chromecast 4k. Връзва се перфектно и може да се управлява с дистанционното на телевизора, работи почти като вградена. Самия хромкаст ако имаше жична мрежа, щеше да е бонус, но и така става.
    Сложих отново офсетката и с менюто на телевизора хванах астрата, не е най-подробното, но става.
    Много е ярък, с hdr съдържание като грейне и блуума около субтитрите е ужасен. Това е още една причина да предпочитам sdr съдържание.
    С хромкаста освен hdr, подкарвам и пиратски vision, с компютъра не успявам. Hisensе-а пък не вади master audio, а на мен ми харесва повече пред dd+ напр. DD трябва да е с атмос за да го предпочитам, иначе dts.
    Вградения във vidaa netflix клиент понякога прави проблеми. На дистанционното има шорткът за видеа във фейса, но работеше, когато телевизора е на регион бг, в момента е на uk, защото искам google voice, който пък го няма на регион бг. Часовите зони са според региона, не може да си избираш свободно.
    Интерфейса за тунера, наместването на каналите, фаворити, epg, hbbtv не са точно от най-приятните.
    Звука му е страхотен, за непретенциозни спокойно може да се мине без саундбар. Даже вградения бас върши някаква работа. 3.1.2 му е системата и с атмос го докарва.
    HDMI-cec управлението на и от onkyo-то е безпроблемно, arc се използва често. С хромкаста е даже още по-добро, там въобще няма нужда от дистанционното на хромкаста.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #7497

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    vladovn
    Hisense 75U9GQ е с IPS матрица, за това и цъфтежа е по-ясно видим. Модела от преди две години (2021)...
    Осветеността на субттирите е проблем при всички LCD с HDR...Поиграй си с настройките за яркост и контраст.

  16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,559
    #7498

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    По-скоро ако ги направи сиви (субтитрите) или нещо такова, ще има повече полза.

    както съм писал и преди - не е важно само "желязото" - трЕбе си и добър софтуер да го управлява адекватно.

  17. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,364
    #7499

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    FALD става.IPS не става.
    И защо говорим за субтитрите ,а не му гледаме контраста?Което в най-важното и в пъти по-взжно от субтитри,яркост или и двете взети заедно.Неслучайно борбата е за нула черно(безкраен контраст)-напр.OLED.
    Който няма как да се оправи ни със софтуер,ни с хардуер(къв да е процесор)....няма как,...няма

  18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    47
    #7500

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Въобще няма да си променям субтитрите, медията като е sdr нищо не ме дразни. Смешното е, че предпочитам да играя с hdr на компютъра, а да гледам тв-то с sdr съдържание, а мислех, че ще е обратното преди.
    OLED е истината, явно следващия екран ще го товаря с hdr.
    Отностно ips срещу va си реших, че по-добрите ъгли и повечето яркост за гледане в хубава южна стая в която влиза пряко слънце буквално цял ден са важни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе