Този LG OLED55B23LA на 1550 лв става ли за гледане? Много ли е тъмен?
Този LG OLED55B23LA на 1550 лв става ли за гледане? Много ли е тъмен?
Мисля си че преди време коментирахме B2 и стигнахме до заключението че B2 е много близо до С1 като производителност, но с два HDMi 2.1 порта. Така че не е толкова лош телевизор, особено за тази цена
LG B2 OLED vs LG C1 OLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Е, не е сериозно да сравняваме яркостта на QN90B и B2, miniLED-а е почти два пъти по ярък... но няма този контраст и детайли в тъмните сцени на ОЛЕД-а, бил и той бюджетен.
B2 е ОК като яркост но не е толкова ярък като хайенд LCD телевизор.
Този пост е редактиран от brotzki; 27-06-23 в 14:19.
В този случай за 100 лв. отгоре има разопакован 55C1.
Иначе сега и аз погледнах видеото на Анди. Струва ми се, че този B2 при него има нужда от допълнителна калибрация. Едно е да е с по-ниска яркост, друго е да се губят детайлите в тъмните зони - black crush.
Тук не виждам такава огромна разлика както при Анди:
Този пост е редактиран от Frost; 27-06-23 в 14:43.
Как ви се струва Sony 40W2000 за 200лв втора ръка. Бил е висок клас навремето, но не знам как стои срещу съвременните телевизори.
Мисля да сваля малко размера и да се насоча към Тcl 65C735 . Понеже за 10 инча цената скача доста. А след обиколките ми из технотата,общо взето стигнах до извода, че пред LED трябва да има още букви за да ми харесяа картината.
Само да знаеш че C735 не е много добър телевизор, аз и за това не ти го препоръчах по рано, дори в момента в еМАГ е 1350 лв намален от 1600, но въпреки това е труден за препоръчване.
Максималната му яркост е едва 350 нита и процесора не му е много добър.. в този ценови диапазон бих се насочил по скоро към Philips 8807.
Този пост е редактиран от Bokoto; 28-06-23 в 00:03.
Здравей Борко, изключително лоши избори
QNED телевизорите имат изключително лоша производителност на прекалено висока цена. Аз лично не намирам никаква причина на този етап да препоръчам който и да е било LCD/QNED телевизор на LG, дори да го вземеш за да си подпираш фикуса в хола ! Вместо него , по добре погледни към Neo QLED 85QN85B, в eMAG e 4999 или TCL MiniLed 85C845 за 3800 лв
QN90C е лош избор защото... не че е лош телевизор, дори напротив но е нов модел и е на висока цена, а реално е просто QN90B но в нова опаковка,
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 28-06-23 в 00:27.