5 годината гаранция е блазнеща, но 55QN90b в момента е 1699 лв и няма тв, който да се доближава до качествата му до 2к лв.
П.С. никъде в сайта на микса не видях 55" Сони с 5 години гаранция.
5 годината гаранция е блазнеща, но 55QN90b в момента е 1699 лв и няма тв, който да се доближава до качествата му до 2к лв.
П.С. никъде в сайта на микса не видях 55" Сони с 5 години гаранция.
Този пост е редактиран от gurcayy; 11-08-23 в 23:19.
Когато цъкнеш на някой модел Сони, на повечето изписва *Безплатна 5-годишна гаранция от Sony България на стойност 176 лв!
Като сумата варира за различни модели, просто ти пишат на колко са равносилни в лева тези 5г, ако трябва да платиш допълнителните 3г.
Аз си харесах KD55X82KAEP, но там ми казаха, че XR e по-висок клас серия.
Като гледам какви модели споменаваш от времето на "соца", направи си услуга, ако не искаш да се прекараш и си вземи Самсунга от Емаг за 1699 лв.
Моделът, споменат от теб и аналозите му от Сони, са като Уилямс срещу Ред Бул, сравнени с QN90B. Ако гледаш Ф1, ще разбереш какво визирам.
Ако ще е Сони, то разликата с останалите правят моделите от високият им клас. По-бюджетните изпълнения, са същата кочина като като евтините на всички други марки, но ще платиш едни пари отгоре, защото пише Сони.
Слаба ми е душицата, щом с 2 изречения успявате да ме разубеждавате
Бях в два Маркета днес... мн ми харесват Сонита, тези до 2 хилки... едва се сдържах да не си взема... но през цялото време мислех за форума, за Уилямс, Ред Бул и неодобрението ви
Май забравяте, че аз съм със Сони KDL-32EX500AEP, купуван на 23.05.2010 за колосалната за времето си сума от 1600 лв. Тогава ТВ бяха скъпички. Днес гледах гаранционната карта, която не ми се е налагало да ползвам. Още тогава имах 4 бр HD порта, сега изобщо да не ми го изтъкват като нещо 'уау'. 13г с този ТВ, няма ядове и смея да твърдя, че картината не е мръднала, просто е изостанала с напредъка на технологията. Та мисълта ми е, че сега съм в 'соца', а не при положение, че си взема ново Сони трябва да мръдна напред във времето и поне да вляза в това десетилиетие.
за инфо да ви кажа, че до края на месеца в Маркета, всички Сонита ЛЕД и ОЛЕД 55' и над 55' инча са с 5-годишна безплатна гаранция. Един Маркет даже не знаеше, та аз ги осведомих бяха шокирани, какво им говоря, но им казвам, че бях в друг техен магазин и видях брошурите. Просто до тях още не е стигнало и се развъняха, та питайте си, преди да купите, дали е влязло в сила и при тях.
Но това си е екстра оферта, аз така или иначе щях да правя 5 год. гаранция, какъвто и ТВ да взема. Но... сега ще мисля... и така...
Този пост е редактиран от Alex88; 12-08-23 в 16:38.
За 13 години нещата доста са променени и качеството на всичко е надолу. Както и други вече са написали, ако ще е Sony, само от най-високя клас, иначе няма смисъл. Относно портовете, отново са назад. Правят се на цигани и продължават да държат два от четирите HDMI порта 2.0. При LG например от няколко години всичките са 2.1. Общо взето и при телевизорите започва да се налага същия тренд като с телефоните - през година, две да се сменя с нов. Който може да си го позволи разбира се Консултантите по магазинте са ясни, там положението е "они ме лъжат, че ми плащат, я ги лъжем, че работим"
Купи си Sony, защото колкото и да се дават доводи и да решиш да си купиш филипс или самсунг, после ще имаш една малка неудовлетвореност, че не си си взел това, което ти се е искало.
И аз имам такова Сони и както казах преди време:да не останеш разочарован от картината на сегашните тв...
Аз от 2016 съм купил 3-4 модела на Сони и до сега никой не ме е разочаровал от към картина. Не знам какви легенди си разказвате, но поне картината им си е добра без да се налага да правиш 1000 настройки.
Виж с последния ъпдейт за 90J серията се издъниха мощно...
Повечето телевизори, журналистите даже не са ги виждали на живо, но вече са им дали награди.
https://eisa.eu/awards/home-theatre-...video/?lang=bg
Нормално, голям hype стана това с телевизорите. Вече куцо, кьораво и сакато разбира от телевизори и ги сменят като телефоните - през една две години. Тук все още не сме набрали такава скорост, но до няколко години очаквам и тук да започнем да ги сменяме всяка година с всеки следващ върхов модел.
Нека да сме реалисти....
На нашата територия хората още си купуват мултикукъри, епилатори и миксери на изплащане.....
Мноооого е далеч момента за ежегоден ъпгрейд на телевизори.....
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
Не съм сигурен, че е много далеч. Вече има много пари в големите градове и голяма част от хората станаха страшни комплексари. Иначе да, в територията бая неща са на изплащане. Искахме да сме като американицте, получихме го
На година продават около 200 милиона тв. Трябват още поне един милиард и ще ги сменят на 2-3 години.
Мисля че Българина не обича да дава пари за телевизор... намират го за странно и неоправдано !
Тъй като доста познати, роднини, съседи понякога се допитват до мен за съвети, 99% от тях искат възможно най евтиното ако може нещо обаче по марково, не ги интересува много от качество на и картината и т.н. , да има нещо там .. в хола.. да е със смарт за да си пускат клипчета от телефона на телевизора, когато имат гости и т.н.
За пример, имам роднини, от дълги години бачкат в САЩ, сигурно правят по 80к $ на година, но с хиляда зора ги накарах да сменят стария им 42 " телевизор с някой по голям, в хола им.. след като ремонтираха и реновираха изцяло жилището си !
Накрая се навихте да им взема поне един 55 " Horizon (макар мисля че трябваше поне 65"), за 800 мисля че беше, и така не ме разбират защо са ми тези от 24" до 75" телевизори почти във всяка стая в къщата, подписа ми не ми позволява да изредя всичките.. и защо ги сменям толкова често!
Да, аз знам че имам проблем с това.. обожавам техниката и телевизорите още от малък, но честно казано за добро или лошо , не виждам масовия Българин да почне да сменят телевизора като телефона, или поне да отделя по 2000-3000 лв телевизор.
Аз лично бих сменял телевизора си всеки месец
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 16-08-23 в 18:42.