В САЩ има по-голям брой хора, които са образовани на тема техника (нормално). Не случайно там и цените на техниката са в пъти по-ниски от тези за останалия свят. Също така е нормално хора (главно от по-старото поколение), които ценят парите и знаят как са ги изкарали, да не искат да дават една торба пари за телевизор. Там манталитета няма нищо общо с тукашния. Недей да подценяваш новите българи от няколкото големи града, страшно комплексирано племе сме. В София вече всеки втори е с iPhone Pro/Max. Наскоро тука един потребител ми направи забележка за това изказване. Не знам дали е от София, но ако е, може да се огледа и да си помисли пак. Само им дай пари и гледай сеир. Вместо да се облагородят, се получи обратния ефект. Просто територията е малка и всичко се случва с по-бавни темпове. В момента, в който научат, че това е неква страшна гъзария, ще видиш какво става. Да, няма да е в такъв мащаб както с телефоните, но ще се случва все по-често. Тук всеки гледа другия и имитира (за всичко). Нещо, което аз винаги съм ненавиждал до мозъка на костите и съм се старал всячески да се различавам от масоквата. В последните 10-15 години обаче това е невъзможно. То и в САЩ като ги гледам по ревютата си ги избива на его, да покажат колко пари имат. То са едно обяснения, едни чудесии. Иначе не съветвали всеки да го прави, те обичали техниката и можели да си го позволят, но не било за всеки само ми е интересно как определят, че те могат да си менкат по няколко телевизора годишно, но други (които имат финансите разбира се) да не могат.