Страница 525 от 571 ПърваПърва ... 475515523524525526527535 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,861 до 7,875 от общо 8560
Like Tree2137Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,058
    #7861

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от light motif Виж публикацията
    Здравейте!

    Съвсем скоро се нанасяме в нов дом и предстои покупката на нов телевизор. Жената гледа много телевизия, обича постоянно тв-то да жужи, я на музикален канал, я да си гледа Трима братя, три сестри...

    Аз пускам много видеа в Ютуб, спортни канали, гледам филми и предстои съвсем скоро покупката и на Плейстейшън, та ще влезнат доста часове и за гейминг.
    Холът, в който ще се слага тв-то е доста осветен.

    Досега не съм купувал OLED, но искам инвестицията да си заслужава, така че бюджет не се гледа, ще го пусна на изплащане.

    До днес бях сигурен, че ще се възползвам от 0% лихва и ще взема LG G3 на 4900лв, но след прочита из форума, започвам да се чудя дали S95C не е по-добра опция. Напълно наясно съм, че в нета има купища сравнения и тонове информация за двата модела. Започвам да се чудя кое е платено съдържание, кое е подвеждащо такова и кое е истинското на база на реално потребление.

    Искам да попитам предстоящият черен петък трябва ли да е фактор по някакъв начин в избора ми? Логиката ми е, че най-високите класове модели трудно биха намерили голям процент намаление, а и знаем за триковете с намаленията точно в този период от годината. От какво най-често се пораждат намаленията на дадени модели, тъй като не следя изкъсо тв пазара? Би ли било добра идея сега да се възползвам от офертата за 0% лихва на цена 4900 за LG-то, ако има очаквания, че цената му скоро ще падне?

    Ще съм благодарен за всички мнения и съвети.

    Почвам от горе на долу Дали се очаква да ги намалят ? Мисля си че да, за черния петък ще има едни -10%, -20% и за двата модела, или ако имаш късмет като Фроста, миналата -50-60% за една бройка.

    Аз ще говоря на база какво съм гледал и като ревюта и събрал като информация, тъй като лично не съм ги тествал, но това трябва да са едни от най добрите телевизори за 2023-та, в челната 3-ка са.
    Въпреки че и двата са OLED, технологията в тях е доста различна, а да питаш хората кои телевизор е по добър.. това е същото да питаш за Левски с/у ЦСКА или Барса с/у Реал :D.

    Аз мога да ти изредя какви са плюсовете на ТВ-та и ти вече да прецениш как да действаш или да изчакаш и друг колега да си каже мнението :

    LG G3 - може би най яркия OLED правен някога.
    5 години гаранция на панела, която покрива дори и изгаряния на екрана от статични изображения.
    След Sony, LG се справят най добре с обработката на картината.
    Най добра OLED защита и компенсаторен цикъл на пикселите сред брандовете.

    Като минус.. може би че е телевизор за стена, дори мисля че идва с оригинална стойка за стена, поне предишните модели в G сериите бяха така. Тук ако решиш да го слагаш на мебел или маса, трябва да купуваш допълнително специална поставка. Агресивен ABL , или автоматично намалена на яркостта при сцени където бялото обхваща по голяма част от екрана, или светлината е много силна, с цел съхраняване на панела.


    S95C има по ярки цветове, в смисъл ако ги поставиш един до друг и изкараш само червен цвят на екрана, QDOLED-а ще е по ярък, самата природа на квантовите точки е такава че има повече и по ярки цветове, но при нормалното съдържание е съвкупност от светове и светлосенки, LG G3 има най ярко бяло заради белия суб пиксел от затова и сцените при G3 изглеждат по ярки.
    One Connect Box, аз съм му голям фен ! Имам два Самсунг с този бокс и.. това да не се мотаят кабели около ТВ-то за мен е голямо предимство, а тази година мисля че само S95C има тази екстра.
    По равномерно обагряне на QDOLED панелите, червеното ще е един тон червено на целия екран, еднаквост и чист панел, докато при WOLED-а на LG е голямо тото.

    Ако трябва да посоча някакъв минус.. може би че при по светли помещения черния цвят сивее, поради липсата на поляризиращ филтър които има при OLED-те на LG и от черното е по дълбоко, но това е само докато при QDOLED-а светлината се отразява в панела така че черното изглежда сиво, но това е само при светла стая и трябва много да се вгледаш, вечер черното е ОК, но този проблем бе миналата година, макар че не съм чул тази година да са го оправили.
    Друго като минус е.. Самсунг тъй като продават най много телевизори в глобален план и произвеждат най много, много често не доглеждат нещата, възможно е да има някой друг изгорял пиксел, дали от недоглеждане или друга причина, но с това бяха известни през годините че качествения им контрол не е много висок, защото изисква много време.

    Отново и двата телевизора са Супер ! Който и да избереш, няма да сгрешиш, но да , труден избор,.. аз дори бих се затруднил, ако аз трябва да си ги взема за мен защото хем ми се иска да видя този QDOLED защо толкова много му хвалят цветовете Но и този нов MLAOLED с микролупите на LG , който чупи всички рекорди по яркост за OLED-те и заради 5 годишната гаранция на панела.

    Sony BRAVIA OLED 65A95L e супер, може би най добрия телевизор тази година, но е почти на двойно по висока цена, а и по черния петък, ако го намалят едва ли ще е с много
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 21-10-23 в 19:22.
    sasho1bs и light motif харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,571
    #7862

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Жената гледа много телевизия, обича постоянно тв-то да жужи, я на музикален канал, я да си гледа Трима братя, три сестри...
    Туй условие не е много тамън с ОЛЕД телевизорите...
    sasho1bs одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,271
    #7863

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Защо не се замислиш за два телевизора?
    Единият "ежедневен" за жената за фон. А другият читав - за всичко останало.

    Не мога да разбера защо се дават луди пари за неща, чиито физически и технологичен живот е около 2 години? При това на кредит...
    Не задавам въпроса на конкретния колега, а по принцип.
    Swon одобрява това.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,458
    #7864

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Туй условие не е много тамън с ОЛЕД телевизорите...
    +1
    да добавя още нещо за двата модела.
    По наблюдения и от прочетеното от специалисти, белият субпиксел изглежда не работи пълноценно в G3 - работата му е спъната софтуерно. Това вероятно е нарочно, за да може през 2024 година в серия G4, да премахнат това ограничение и така пиковата яркост ще скочи с едни 100-150 нита - просто казано ще симулират напредък пред потенциалните купувачи(+ новият процесор) с цел зарибявка.
    Има разлика в main board-а на S95C и S90C в полза на вторият. S90C сякаш е по изгоден като цена-качество на картината. В темата за Samsung, има препратка как някои собственици след влизане и промени в сервизното меню, вдигат яркостта му като на S95C(лично аз не препоръчвам тази операция!).

    Разликите между технологиите за OLED дисплеи:
    W-OLED (бял OLED) от LG Display:
    • Плюсове: Рентабилен, постоянна яркост, потенциално по-дълъг живот
    • Недостатъци: Изкривявания на цветовете, по-ниска цветова гама


    QD OLED (Quantum Dot OLED) от Samsung Display:
    • Плюсове: Подобрена яркост и широка цветова гама
    • Недостатъци: Проблеми с показването на текст, по-високи производствени разходи


    RGB OLED (червено-зелено-синьо OLED) от JOLED (след фалита TCL/CSOT им купиха оборудването и вероятно ноу хауто за rgb inkjet oled):
    • Плюсове: По-добра точност на цветовете, по-добро изобразяване на текст
    • Минуси: по-кратък живот, по-висока цена


    Тези разработки обещават да оформят бъдещето на OLED дисплеите и допълнително да подобрят гейминг изживяването за потребителите

    Според пътната карта, през 2025 година LGD ще пусне 42" 240Hz - неизвестно дали това ще бъде монитор или телевизор(вероятно LG OLED42G5)
    на видеото от 7:10

    https://tftcentral.co.uk/

    друг е въпросът, че настоящите GPU са слаби и не могат да възпроизведат игри с толкова кадри в секунда
    https://www.avsforum.com/threads/ole...#post-62887373

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-10-23 в 18:50.
    sasho1bs и light motif харесват това.

  6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,058
    #7865

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    За това LG предлага 5 години гаранция на G3 панела , за тези които се страхуват от проблеми със статичните изображения и лога на телевизиите !

    АКО пък толкова ще го е страх колегата, да вземе за сега най добрия miniLED SONY XR-65X95L или QN95C (VA 144hz)/ QN90C (ADS 120hz)

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2023
    Мнения
    11
    #7866

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Туй условие не е много тамън с ОЛЕД телевизорите...
    В момента жената е втора година майчинство и има цялото време да виси пред тв-то, но съвсем скоро това ще се промени. А и в днешно време burn-in-а е нещо, за което ще имам едно наум, но не се притеснявам особено.

    Много благодаря, AntrAcsА! Доста полезно и изчерпателно мнение.
    Днес ми попадна разопакована бройка на 65S95C за 3600лева, чакам го да пристигне до няколко дни и на тази цена мисля, че е попадение.

    Относно колегата Gena_bs, веднага ти отговарям - 2020г купих UE55TU8072, който до ден днешен се ползва изключително активно. Машина, която нито е за гейминг, нито е за филми и съм напълно наясно какви очаквания да имам за нея. Сега времената са други, бих искал да се наслаждавам на картината, да изпитам удоволствието от OLED, тъй като досега не съм взимал телевизор с тази технология. И да, звучи абсурдно да се дадат близо 5к за телевизор, но качеството не е евтино. Олед технологията не е евтина. И не обичам компромисите. Като ще се прави веднъж, да се направи както трябва.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    608
    #7867

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Компромиси няма при A95L (Z серията също) и MZ2000. Всичко друго е компромис

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2023
    Мнения
    11
    #7868

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Компромиси няма при A95L (Z серията също) и MZ2000. Всичко друго е компромис
    Когато ми начертаеш карта за дървото, на което растат столевки и си набера доволно количество, тогава ще се преориентирам към горепосочените модели

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    608
    #7869

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Това беше във връзка със споменаването на думата "компромис". Не за друго. В наща десйтвителност, един нормален човек, който знае как си е изкарал парите, не виждам как би дал толкова за гореспоменатите модели. Още повече, при положение, че разликите са трудно видими с просто око.

  12. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #7870

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от light motif Виж публикацията

    Днес ми попадна разопакована бройка на 65S95C за 3600лева, чакам го да пристигне до няколко дни и на тази цена мисля, че е попадение.
    3600 лв. за разопакован 65'' са много пари,ама много.
    Опасноста от прегаряне при нормални условия е незначителна.Първия ми OLED е от 2016 година.Пробвам само след получаване ,после гледам и щом не мога да забележа значи няма проблеми.Бих се обзаложил,че и при тест нищо няма да се види.

    АКО пък толкова ще го е страх колегата, да вземе за сега най добрия miniLED SONY XR-65X95L или QN95C (VA 144hz)/ QN90C (ADS 120hz)
    Ако не го е страх да даде 4900 лв. за 65'' топалка ,значи от нищо не го е страх.

    https://www.emag.bg/televizor-samsun...f=fav_pd-title

    Този скоро имаше 10% discount и беше на 4300 за 75''. По-малките не им гледам цените,но все пак бива да са адекватни!

    Най-добрият телевизор, който сме тествали, е Samsung S90C OLED.
    Това е фантастичен телевизор с голям избор от допълнителни функции и невероятно качество на картината.
    Ако имате пари за изгаряне, можете вместо това да изберете Samsung S95C OLED . Това е флагманската опция на Samsung за 2023 г. и е невероятен телевизор. Той е по-ярък от S90C, но за повечето хора не си заслужава значителната ценова премия спрямо неговия брат от по-нисък клас.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/be...-on-the-market

    Аз бих го перефразирал ''Ако имате пари за да се хвърите на нещо по-скъпо,отидете на по-големия диагонал''
    Иначе на практика съм сигурен,че няма да видиш разлика...освен ако това не е последния ти кахър.

    п.с. Когато купувах моите тв-ри разликата в цените (при OLED,и не само) м/у 65'' и 77'' беше твърде голяма.При сегашните близки цени изобщо не бих разглеждал 65''.Освен това тв-ра не е gsm слвд година да го пуснеш в ОLX и да си купиш по-големия.Поне ако не си от София и ще се намери някой да дойде да го вземе от вас.
    М/у 4те ми тв-ра (без тези в кухните)мисля ,че 75'' SO9xxx e с най-ниското качество на картината,но размера има значение...И още как.
    И няма как да се замени,поне ако сравняваме само по-високите серии.
    Този пост е редактиран от inches9; 22-10-23 в 13:38.
    CubanLinx одобрява това.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2023
    Мнения
    11
    #7871

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    inches9, благодаря за изчерпателното мнение, оценявам го. Прилагам снимка на стената, на която ще се сложи тв-то в хола



    Разстоянието от единия край до касата на вратата е точно 225см. Разбирам отлично аргументите ти за 77 инча, но просто не виждам къде ще се събере подобна машина и с размерите си от 195см изцяло ще окупира стената. Затова съм решил да е 65 инчов тв.

    Много благодаря и за предложението да погледна QE-65S90C. Точно от това се надявах, алтернативи, за да съм сигурен дали правя най-добър и смислен избор. Към този момент вариантите са:

    Samsung 65S95C разопакован от Емаг с 1% лихва - 3600лв. (крайна цена около 4000к)
    Samsung 65S90C Технополис с 0% лихва - 3400лв.
    Sony XR-65X95L - Технополис - 4900лв
    LG G3 Технополис с 0% лихва - 4899лв

    LG-то и Сонито отпадат от списъка, заради високите цени, остават другите два и тук ще насоча вниманието си, защото до този момент не бях преглеждал ревюта на 65S90C. Гаранционните срокове на всичките са по 2 години.

    Някой друг модел, който изпускам, който би си заслужавал?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #7872

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от light motif Виж публикацията
    inches9, благодаря за изчерпателното мнение, оценявам го. Прилагам снимка на стената, на която ще се сложи тв-то в хола



    Разстоянието от единия край до касата на вратата е точно 225см. Разбирам отлично аргументите ти за 77 инча, но просто не виждам къде ще се събере подобна машина и с размерите си от 195см изцяло ще окупира стената. Затова съм решил да е 65 инчов тв.
    Мисля ,че имаш за 83''.
    Не знам точно къде видя р-ри 195 см?Мисля не си мерил разстояние по диагонал.
    Цитирам......Широчина (77'') -1699,57мм
    https://www.displayspecifications.com/bg/model/676d3136

    Знам ги наизуст,защото 10 пъти съм мерил у нас(поради огр. место),ама все пак е важно да се дават источниците.
    Иначе ти си знаеш....Зависи и от разстоянието за гледане
    Грубо за 4к разстоянието е 2 пъти диагонала в инчове=разст в см(за филми още по-малко)
    За HD 4 пъти....Но вече при толкова 4к -NETFLIX,HBO MAX...да се мисли за HD едва ли има нужда.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship

    Ако най-добрият размер е извън бюджета ви, просто вземете най-големия телевизор, който можете да си позволите.
    Сега видях,че тв-ра пак е с 10% отстъпка при покупка на 2 продукта от селекцията.Почти винаги има някой евтин продукт който да се добави и пак да си под 4300.
    Честно казано ,завиждам ти ,че сега избираш.Първия ми OLED за 55'' беше 3600 лв.,купен на най-ниската възможна промоционална цена.
    https://www.emag.bg/televizor-samsun...f=fav_pd-title
    Този пост е редактиран от inches9; 22-10-23 в 16:06.

  16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,058
    #7873

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    inches9 e прав в случая ! По добре е да вземеш възможно най големия телевизор за бюджета ти , дори и ако се наложи да направиш лек компромис с телевизора, макар че компромис в случая е силна дума !

    77S90C е страхотен телевизори, получаваш производителността и яркостта на S95C защото има същия подобрен QDOLED панел от ново поколение, за разлика от по малките размери които ползват този от първата генерация (поне докато ги изчистят от складовете си).


    Но до колкото разбрах вече си поръчал разопакован 65S95C.

    Само сменяйте малко по често каналите и съдържанието

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,458
    #7874

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    light motif
    https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41012&stc=1

    Ако това тъмното нещо над контактите в стената, е стойка за телевизор, то тя е монтирана прекалено високо.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2023
    Мнения
    11
    #7875

    Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

    Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    до колкото разбрах вече си поръчал разопакован 65S95C
    Поръчал съм разпакования 65S95C и утре трябва да пристигне в Сердика в Емаг, но във всеки един момент мога да го върна.


    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Ако това тъмното нещо над контактите в стената, е стойка за телевизор, то тя е монтирана прекалено високо.
    Това е тази стойка която взех преди време и монтирахме веднага след ремонта. Причината да е на това място е, че кабелите в стената вървят от пода към средата на стената и монтирахме стойката над изведените контакти.


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе