Страница 542 от 649 ПърваПърва ... 492532540541542543544552592 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,116 до 8,130 от общо 9728
Like Tree2487Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2015
    Цитат Първоначално публикувано от 3dfx Виж публикацията
    Имам много добър wireless, но засега оставам на Ethernet - предпочитам ниското времезакъснение пред по-високата скорост.!
    При добър рутер и покритие до рутера, няма да имаш по-голямо времезакъснение от това на самата връзка. Да кабелът е най-надежден, но аз лично не усещам разлика с WiFi

- - - - - - - - - -

Остава да видим какво ще се случи със софтуерната поддръжка.
    Сканирай QR кода на етикета за енергийна ефективност и ще видиш каква е поддръжката!
    За Sony KD-43X75WL прочетох, че е 6 години софтуерна поддръжка от момента на спиране на продажбите. Минимумът за поддръжка на резервни части е 7 години от спиране на продажбите. Моят TV макар и ребрандиран се води 2023 година, т.е до около 2030г ще е ОК с поддръжката
    Този пост е редактиран от solo5; 02-12-23 в 23:40.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Дистанционното е RMF-TX800U, прикачих снимка. Сега виждам, че имат и такова с подсветка: https://www.youtube.com/watch?v=9Rvuny-q-a0
    Не знаех, че TV индустрията е забила на 100Mbit. Не го намирам за голям проблем, а просто за изненадващо. Имам много добър wireless, но засега оставам на Ethernet - предпочитам ниското времезакъснение пред по-високата скорост.

Имплементацията на Android e със съвременния интерфейс на GoogleTV - същият, който има и Chromecast с GoogleTV. Просто версията на Android е стара. Всяко Android приложение има изискване за минималната версия на ОС - например A1 Xplore TV изисква минимум версия 8. Ако в следващите две-три години от Sony не пуснат ъпдейт, ще трябва отново да се минава на някакъв външен бокс...

Edit: За да завърша - след като разгледах по-задълбочено какво предлагат и други подобни модели, намирам съотношението цена-функционалност за доста добро. Остава да видим какво ще се случи със софтуерната поддръжка.
    Благодаря на всички и най-вече на hristoslav2 за съдействието!
    Това дистанционно на снимката, изглежда точно като моето - метално, с подсветка. Не знам какво не му харесваш, но за мен лично е едно от най-добрите като усещане от всички, които съм имал. Относно версията ОС на ТВ, първо не малко от марките са със собствени затворени ОС и там нямаш никаква свобода за приложения извън тези, които те преценят. От останалите с ГугълТВ нещо не ми се вярва да са повечето с последни версии на Андроид. Малко бъркаш лагерите с телефоните ми се струва. Големите производители на ТВ не сменят често версиите на ОС. И според мен тенденцията ще е към затворени ОС, за да се избегне проблеми със случайни приложения от незнайни автори. Само Сони и Филипс май са останали с ГугълТВ.
    Този пост е редактиран от VanDan; 02-12-23 в 19:57.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    И според мен тенденцията ще е към затворени ОС, за да се избегне проблеми със случайни приложения от незнайни автори.
    Само Сони и Филипс май са останали с ГугълТВ.
    Скоро четох доклад, че от гугъл не проверяват всички приложения или техните ъпдейти качени в техният магазин...така че има доста заразени.
    За сега само тези, защото са с по-нов хардуер и плащат такса на гугъл
    https://tv.google/products/#smarttv
    Има куп модели с Android TV, но понеже са с по-слаб и стар хардуер, използват безплатният AOSP https://source.android.com/
    https://www.lcd-compare.com/tv-liste...id&tv_label=4k
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-12-23 в 22:47.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Здравейте, моля за помощ за избор на телевизор, който ще се ползва за гледане на филми и сателитна телевизия. Никой от моделите не се предлага с удължена гаранция и ми се иска да е модел, който е с по-малък потенциал за сериозен проблем след 2-3 години.
    Харесали сме следните телевизори:

TV 55" SAMSUNG QE55QN700BTXXH (2022) 8K UHD Neo QLED Smart | Stephanis

TV 55" SAMSUNG QN85C QE55QN85CATXXH (2023) 4K UHD Neo QLED Smart silver | Stephanis

TV 55" SONY Bravia XR55A75KAEP 4K UHD OLED Smart Android | Stephanis

TV 55" LG evo C3 OLED55C36LC 4K UHD OLED Smart | Stephanis

Не сме виждали конкретния модел LG, от тези които гледахме и бяха Qned, цветовете не бяха така наситени като при Сони и Самсунг. Благодаря предварително

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Avra Виж публикацията
    Здравейте, моля за помощ за избор на телевизор, който ще се ползва за гледане на филми и сателитна телевизия. Никой от моделите не се предлага с удължена гаранция и ми се иска да е модел, който е с по-малък потенциал за сериозен проблем след 2-3 години.
    Харесали сме следните телевизори:

TV 55" SAMSUNG QN85C QE55QN85CATXXH (2023) 4K UHD Neo QLED Smart silver | Stephanis

Не сме виждали конкретния модел LG, от тези които гледахме и бяха Qned, цветовете не бяха така наситени като при Сони и Самсунг. Благодаря предварително
    От този сайт ли ще ги взимаш ? Защото повечето им цени са абсурдни според мен QN700B е най разумния избор от тук изброените, ако наистина това му е цената ! 2000 нита максимална яркост, 8К (макар че за 55"... едва ли ще е много забележима разликата между 4К и 8К но .. все пак имаш по добър процесор от 4К телевизорите) телевизор с WIFI6 /AX (макар че ти е нужен и AX модел) и 4хHDMI2.1, дават го че е 60хз но мисля че при 8К е толкова, при 4К най вероятно ще можеш и 120hz и най якото, поне за мен e One Connect Box
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 04-12-23 в 18:20.
    Avra одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2023

Имам Samsung 55QN90C - не виждам да има Samsung TV Plus , нито инсталирано нито в магазин. Аз ли нещо не разбрах или е така ?

Изпратено от моят Mi Note 10 Lite с помощта на Tapatalk

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Благодаря за отговора. Да, от този сайт ще го взема, имам 10% отстъпка и сервизното им обслужване е сравнително добро. Цените са горе-долу еднакви с другите магазини, с малки разлики от +/- 50-100 евро на различните модели.
    Другият, който бяхме харесали е това Сони, но промоцията е била до вчера и днес е с 500 евро по скъпо.

TV 55" SONY Bravia XR55A80LAEP 4K UHD OLED Smart Android | Stephanis

То много по-добър избор ли е от Самсунга?

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от anyone2 Виж публикацията
    Имам Samsung 55QN90C - не виждам да има Samsung TV Plus , нито инсталирано нито в магазин. Аз ли нещо не разбрах или е така ?

За България го няма, трябва да си смениш региона, може би Германия или Великобритания.

- - - - - - - - - -

Благодаря за отговора. Да, от този сайт ще го взема, имам 10% отстъпка и сервизното им обслужване е сравнително добро. Цените са горе-долу еднакви с другите магазини, с малки разлики от +/- 50-100 евро на различните модели.
    Другият, който бяхме харесали е това Сони, но промоцията е била до вчера и днес е с 500 евро по скъпо.

TV 55" SONY Bravia XR55A80LAEP 4K UHD OLED Smart Android | Stephanis

То много по-добър избор ли е от Самсунга?
    Един от най добрите ОЛЕД-ти тази година, ако трябва да избирам между него и C3, но за тази цена.. твърдо не.

Aко QN700B може да го вземеш и с 10% отстъпка.. става още по добра оферта, ако питаш мен. Нека и другите да кажат.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 04-12-23 в 18:34.
    Avra одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2023

Регион - Други , език - България

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

...

това от гледна точка на вярност на картината не знам към плюс ли е или към минус
    не разбирам хората, които гледат във динамичен и vivid режим
    AntrAcsA одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Уточнение: Samsung QN700B е с 60Hz панел, нищо че поддържа 120Hz, все пак е най-евтиният им 8K телевизор.
    AntrAcsA одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
    Уточнение: Samsung QN700B е с 60Hz панел, нищо че поддържа 120Hz, все пак е най-евтиният им 8K телевизор.
    Човека го взима за филми и телевизия така че ще е пред доволен. НО 4000 лв за 55" ОЛЕД.. било и Сони... и то не от най високия им клас.. не... или пък 2600лв за 55" С3 или още по абсурдно QN85C... не и пак не.
    Avra одобрява това.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Здравейте, моля за помощ за избор на телевизор, който ще се ползва за гледане на филми и сателитна телевизия. Никой от моделите не се предлага с удължена гаранция и ми се иска да е модел, който е с по-малък потенциал за сериозен проблем след 2-3 години. Харесали сме следните телевизори:
    Стой далеч от първият(QN700B)
    SAMSUNG QN85C е с IPS матрица - не е подходящ за гледане на тъмно, иначе е добър модел. Може да погледнеш и този от линка
    https://www.stephanis.com.cy/en/prod...evision/379891

Останалите два са OLED - идеални за филми. Единствено не са подходящи за гледане в ярко осветено помещение.
    но има подходящ за тъмно и светло
    https://www.stephanis.com.cy/en/prod...evision/386825

Умишлено ли избягваш другите магазини в Кипър и защо ?
    https://www.google.com/search?sca_es...,lf:1,lf_ui:10
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-12-23 в 23:59.
    Avra одобрява това.

17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Стой далеч от първият(QN700B)
    ....
    Поне кажи защо !?

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Hristoslav2, благодаря за отговора. Някои от магазините ги избягвам заради лошо сервизно обслужване, други нямаха налични моделите които харесахме и трябва да се чака. Решихме да е от този магазин, заради допълнителната отстъпка и актуалните наличности.
    От моделите, които според теб не са зле, кой е най-добрият избор?
    AntrAcsA одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе