Страница 547 от 619 ПърваПърва ... 497537545546547548549557597 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,191 до 8,205 от общо 9282
Like Tree2378Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Решихме днес най-накрая да вземем Samsung QN90C, сега обаче се чудя, струва ли си риска да купим Samsung QN95B, който е последна бройка, дисплей и с около 35% по евтин от Samsung QN90C. Вие бихте ли рискували с Qled телевизор който е бил изложен в магазина вероятно година?

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Avra Виж публикацията
    Решихме днес най-накрая да вземем Samsung QN90C, сега обаче се чудя, струва ли си риска да купим Samsung QN95B, който е последна бройка, дисплей и с около 35% по евтин от Samsung QN90C. Вие бихте ли рискували с Qled телевизор който е бил изложен в магазина вероятно година?
    Бях останал с впечатление че QN95B има повече диминг зони, но съм го объркал с QN95C ! QN90C, QN95B и QN90B са с по 720 на брой.

Samsung QN95B QLED vs Samsung QN90C/QN90CD QLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com

Сравнение между: 64.5" Samsung QE65QN95B, 64.5" Samsung QE65QN90C (displayspecifications.com)

Но да, QN95B e малко по добър, най вече че има OneConnect Box на който аз съм голям фен, по добър звук, по добър дизайн, 144hz панел, по добър контраст и детайли при сенките и тъмните сцени, от друга страна QN90C има по естествени цветове, излиза по добре калибриран от завода.

Явно като процесор и процеси за на обработка на картината са идентични.

Ако гледаш " последна бройка " от техномаркета, най вероятно не е налична или е в много лошо състояние и ще ти се обадят че няма да могат да ти я изпратят, овен ако не отидеш лично в магазина на място я видиш , защото ако я поръчаш онлайн и ти я изпратят, имаш 15 дни за тест ... най вероятно ще им я върнеш обратно, а те не искат тези главоболия. Три пъти съм се опитвал да взема последна бройка от тях на добра цена и 3-те пъти отказваха да ми я пратят с подобни оправдания.

Ако е от еМАГ " разопакован " .. също си е Тото, важното да няма драскотини по екрана, иначе по стойката и рамката.. не е проблем .
    Може да е върната, колко пъти е била връщана и защо... или мострена в техен шоурум, която да е работила на макс вече година и полувина, как е била съхранявана, макар че пак си имаш 2 години гаранция и 15 дневен тест период ако го закупиш онлайн.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 20-12-23 в 11:14.
    Avra одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

AntrAcsA, благодаря. Аз не съм в България, гледахме го преди седмица в магазина, от който ще го купуваме, консултантът ни го предложи и каза, че е последна бройка, но тогава мъжа ми искаше Сони. Сега решихме, че ще е Самсунг, не видях драскотини, но и не съм гледала много внимателно. Притеснява ме това, че е работил доста дълго в магазина

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

AntrAcsA, благодаря. Аз не съм в България, гледахме го преди седмица в магазина, от който ще го купуваме, консултантът ни го предложи и каза, че е последна бройка, но тогава мъжа ми искаше Сони. Сега решихме, че ще е Самсунг, не видях драскотини, но и не съм гледала много внимателно. Притеснява ме това, че е работил доста дълго в магазина
    Да, ако беше OLED твърдо бих ви препоръчал да не го взимате, тъй като той е органичен материал с по кратък живот особено ако се ползва в динамичен режим, както правят в магазините, но за NeoQLED, те нямат този проблем, но все пак винаги човек си има едно на ум
    Трябва да претеглите нещата и да си решите.

В България имате право на тест за 15 дневен срок САМО ако е закупен ОНЛАЙН, при взимане на ТВ-то от физически магазин това не важи, не знам при вас как е.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 20-12-23 в 11:53.
    Avra одобрява това.

6. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Ако цената ви е изгодна, няма лошо в това че телевизора е бил мостра. Там поне ви казват че е мостра и отделно има и намаление заради това. Докато на мен в България ми бяха пратили Сони XF9005 мострен без да ми кажат и на 4000 часа работа и на редовна цена. Явно да не се губи тръпката
    AntrAcsA и Avra харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

ако има нормална гаранция и мога да си позволя удължена не виждам проблем с това, че няма да ми пука пластмасата докато се окара и няма да ми мирише на "нова смазка"
    а по-ниската цена също е голям камък, който да натежи във везната за ЗА
    Avra одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

При LCD няма проблем ако е работил 1-2-3 месеца като мостра. Приеми го като тест, ако е имало някакви скрити проблеми, то те ще са се проявили през този период..и съответно щяха да изпратят телевизора в сервиз.
    https://www.stephanis.com.cy/en/prod...evision/379887

Кипър - Закон за защита на потребителя (11 страници)
    https://www.cylaw.org/nomoi/indexes/2021_1_112.html
    Avra одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Ако цената ви е изгодна, няма лошо в това че телевизора е бил мостра. Там поне ви казват че е мостра и отделно има и намаление заради това. Докато на мен в България ми бяха пратили Сони XF9005 мострен без да ми кажат и на 4000 часа работа и на редовна цена. Явно да не се губи тръпката
    Това с пластмасата се случи при последния ми тв, и ме влудяваше. Трябваше да минат 10 месеца за да спе да пука като загрее. Иначе миришеше много яко първия месец като загрееше

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2019

Не мога да разбера защо смятате VA панелите със малък ъгъл на гледане за проблем?!Имам Сони 9-та серия на почти 5 години и се вижда перфектно и странично,има си контраст и детайли.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Много благодаря на всички, които се включиха!

13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от kerry1971 Виж публикацията
    Не мога да разбера защо смятате VA панелите със малък ъгъл на гледане за проблем?!Имам Сони 9-та серия на почти 5 години и се вижда перфектно и странично,има си контраст и детайли.

VA (vertical alignment което означава вертикално подравняване) дисплеите използват вертикално подравнени кристали със задно осветяване. Тази технология позволява доста по сполучливо да спира светлината от IPS-а но има значително по лош ъгъл на видимост. ТВ-та от висок клас имат специални покрития които подобряват ъгъла на виждане, но до колкото знам масово навлизат ADSPro панели от нова генерация, които са вид IPS но значително по добри, които обещават добър ъгъл на виждане, добро черно и ярки цветове.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от kerry1971 Виж публикацията
    моето Сони модел 2015 от подписа ми също с VA матрица има много хубава картина и ако не беше дразнещия блуминг щях да съм предоволен от него
    само че когато го взимах по принуда за смяна на плазмата не знаех нищо за матриците и недостатъците им - само се ориентирах по трилуминофор покритието на екрана

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Старите телевизори нямат блууминг ... защото лампата отзад свети нон стоп и един вид целия екран си е един огромен блууминг :D Ако не искате блууминг при новите, просто спирате локалния диминг и готово, да лишавате се от контраста но блуминга изчезва, връщате 10 години назад.

Новите телевизори ви дават значително повече контраст , просто ако алгоритъма за локален диминг ако има пропуски, ще забележете някои несъвършенства и цъфтежи, докато преди при старите телевизори, поради липсата на истински черен цвят и нивата на контраста, не се забелязват.

За повечето хора това е добър черен цвят и ще са доволни !

НО ако го поставиш до НАИСТИНА черен цвят , вече нещата изглеждат по различно (ако успее вашия монитор да го регистрира, макар че и да не успее напълно, ще видите разликата, тъй като моя LCD успява) :

И сега ако добавим кофти алгоритъм за локалното затъмняване или малко зони и се получава този блууминг около обектите :

Този пост е редактиран от AntrAcsA; 21-12-23 в 11:51.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

- - - - - - - - - -

Преди малко снимах моята цепеница и се чудя дали има такъв ефект. Недовиждам и може снимката да е размазана, защото щракнах видео
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от VLADO 66; 21-12-23 в 17:43.

18. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията

- - - - - - - - - -

Преди малко снимах моята цепеница и се чудя дали има такъв ефект. Недовиждам и може снимката да е размазана, защото щракнах видео
    Какъв телевизор е това ? Тук горе долу се вижда това за което говорих, мисля че този няма локален диминг или ако има е EdgeLED и тъй като изображението е на цял екран, огрява целия екран.

Горе рамката на телевизора която е черна, се отделя явно от черното което се опитва самия телевизор да изкара.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе