Телевизора е TCL 50 C805. Трябва да видя дали последно го включих локалния диминг
Телевизора е TCL 50 C805. Трябва да видя дали последно го включих локалния диминг
Е снимайте нещо със субтитри де ...
Още отпреди 11 години, федерални съдилища в САЩ завеждаха периодично дела срещу Samsung Display и LG Display за изкуствено завишени цени на дисплеите.
Тази практика е наложена от 10 години и се прилага още от Sony, LG и Panasonic. Налагат договори за продажба с твърд график - в кой месец , колко да свалят цените. Търговците на дребно , не могат, да минават под този праг , иначе има неустойки по договора или пълно изключване от веригата за продажби на съответният производител. Дивизията на Sony за телевизори, преди 6 години беше пред фалит и с цел да се спасят , продадоха заводите си за асемблиране , аутсорнаха асемблирането на високият клас , а средният и ниският ги поръчваха на ODM производители. Разбира се надуха цените , което доведе до загуба на пазари и сега държат само 3% от световните продажби. Ако продължават така , до 5 години ще загубят и тези 3%.
Ако сте били наблюдателни , щяхте да забележите , че промоциите на определени серии на дадени марки , съвпадат по време и размер на отстъпките при всички търговци у нас.
КЗП и КЗК се почесват и нищо не правят по въпроса.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-12-23 в 20:58.
Пуснах сеигнал до кзк, имам някакъв код за проверка, влизаш в сайта на кзк и хич не става ясно къде аджеба да търсиш какво се случва с твоя сигнал. държавата е бутафорна!
За друго е сигнала де.
Vizio ще плати 3 милиона долара за уреждане на искове за „подвеждащи“ честоти на опресняване
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1704196171
Този трик в миналото беше прилаган и от LG, Samsung, Xiaomi...
От известно време се оглеждам за 65 или 70 инча ТВ, но така й не се наканих да си купя. За това обявих стария за продан и днес едно момче го отнесе.Та вече сериозно се оглеждам :D
Ползва се за телевизия с бокс на А1,HBO Max и торенти плейвани от ПС през HDMI. Макса на психологическата ми граница е 1500лв,малко са,но не ми се дават повече . Модели които гледам са https://www.emag.bg/televizor-horizo...f=fav_pd-title , https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...f=fav_pd-title , https://www.emag.bg/televizor-hisens.../pd/D4SZDYYBM/ . Стария ми бе Samsung 55AU8092 , бързо меню, подкарваше всички торенти пуснати от сървър,но контраста на тъмно изобщо не ме радваше и за това си замина. Търся златната среда до тези пари,знам,че ще е с компромиси,но все пак... Искам максимален 'уау ефект' за тези пари, при HDR и Dolby vision съдържание.Звука е почти без значение,тв е свързан към ресийвър,важно е само да може да подкарва различните формати. Моля за помоща ви
Мисля че добре си се насочил ! Horizon са ОК телевизори особено за цената си, имат прилична картина и калибровка на цветовете, дори учудващо добро но ползват много евтини VA панели които имат ужасен ъгъл на виждане. На един мой братовчед взехме един 55" преди две години, имат слаби процесори и са малко тромави.
C805 и U7KQ, втория го има наличен в Технополис на 1399 лв, но TCL-а е по ярък и май има повече диминг зони, Гуугъл ТВ, докато какво вече коментирахме в темата на Hisense, тази година имат един от най добрите алгоритми за диминг зони и като цяло контраст , но има проблеми с детайлизацията при по ярките сцени (поне така говорят в ревютата на AVForums и Rtings)
Трудна работа " уау ефект ", но мисля, че най-доволен би останал от c805.
По време на черния петък 65C805 е бил 1400лв. Върнах темите назад,има колеги които са се възползвали. Според мен ще може да се намери на около 1500-600лв. Ако ги заложим така 65C805 за 1600лв срещу Horizon с 5 инча отгоре и недостатъците му,но пък за 1100лв ???
Да, трябва да вземеш решение като претеглиш нещата.
Реално... сравняваме различни класове телевизори и различни технологии до някаква степен:
U7KQ, C805 имаме най нова генерация miniLED 144hz/120hz , 1000-1300 нита максимална яркост, локално затъмняване, HDMI 2.1 телевизори, с най новия Pentonic 700 чипсет на Mediatek с по добър процесор и рам, като всички те му фючърси като WIFI6/AX и USB 3.0, и като цяло по добра обработка и градация на цветовете;
срещу
Horizon : обикновен 50hz LED телевизор, без диминг зони, без MEMC (предполагам), съдейки по размера най вероятно и малко по стар VA панел, защото 70-ки и 60-ти не се режат от доста години (може и да греша), с ниска яркост (не мисля че ще е повече от 300-350 нита) и предполагам по старичак и слаб процесор, съдейки по дистанционното няма гласови команди въпреки че е сертифициран Андроид ТВ ! Предимството му е че има 15 см в повече и добра цена . В този ред на мисли мисля че е малко по добро предложение : Телевизор TCL LED 75P735, 75" (191 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас F - eMAG.bg
Тук вече имаш значително по голям размер за 1499 лв като параметри са сходни с този на Horizon, но има вече подобрения като MEMC,е по голям и като цяло хората са доволни, от това което виждам в коментарите но пак, няма необходимата яркост и процесора е по слабичак.
Дори тук има един QLED :
Телевизор Hisense 75" A7GQ, 4K Ultra HD 3840x2160, QLED, FALD, Quantum Dot, HDR 10+, HLG, Dolby Vision, Dolby Atmos, Smart TV, WiFi 5GHz, WiFi Direct, BT, Anyview Cast, 3xHDMI, 2xUSB, LAN, CI+, DVB-T2/C/S2, Dark Grey 75A7KQ - eMAG.bg
тук вече имаме 2023-та година модели, не лош процесор, VRR, MEMC , но недостатъка му е контраста, тъй като е ADS/IPS панел, но пък ще има добър ъгъл на виждане.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 03-01-24 в 01:00.
75 не знам, дали няма да дойде прекалено голям. Дивана е на 3м от ТВ, а и за 75 инчовия трябва да размествам модулите на секцията. IPS панел не. Samsung-a ми беше с такъв и на тъмно,черното свети до сиво.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 03-01-24 в 12:13.