ако има HDMI саундбара го свържи към HDMI ARC на телевизора - това е правилния интерфейс за предаване на звук и управление
Реших да сменя LG 32LH530V в кухнята с нещо евтино, но да е smart.
Накратко: с две ръце за TCL 40S5400A, не препоръчвам Hisense 40A4K.
Миналата седмица взех Hisense 40A4K за 429 лв. (промоция в технополис). Но картината не ми допадна. Дори и на режим Кино стоеше като в режим Стандарт/Динамичен. Червеното беше ярко, имаше и доста бандинг при него. Пробвах с лека корекция да "намаля" червения цвят, но не останах доволен. 75" ми Samsung предава по-добре SD сигнал от него, при A4K е някаква мацаница. Тези проблеми са най-силно изразени при сигнал от кабелната, Youtube изглеждаже една идея по-добре. Ъглите са ужасни, буквално се изместваш няколко градуса и червеното почва да розовее, а не е като да нямам други LCD с VA панел и да знам, че може и по-добре. Иначе като дизайн, работа и реакция на менюто и функциите, дистанционно ми допадна доста, но след като най-важното, което се гледа при един тв не става, реших да разгледам и други модели в този клас.
Поръчах TCL 40S5400A за 385 лв. (от evoMAG през eMAG), вчера дойде и ги сложих един до друг. TCL си предава напълно нормално, картината е много по-естевствена, ъглите на видимост са по-добри, няма го това рязко избледняване дори и при леко отклоняване. И двата модела са евтини с VA матрица, но ето че дори и в този ценови клас може да има разлика.
Дистанционното на Hisense имаше всички приложения на отделни бутони - дори Youtube и Plex, което ми допадна, менюто също повече ми хареса от android-а на TCL. Има eARC срещу ARC при TCL, поддържа DTS - пробвах го с един филм и си изписаше в инфото DTS-HD, закачих го към soundbar-а, но не отчете DTS:X (на кашона има логото, отделно от Virtual X), а уж звукът в mediainfo-то пише, че е такъв.
TCL взима превес заради картината, ясно е. Има Bluetooth, като няма разминаване на звука при свързване на тонколонка. Поддържа и HDR, който изглежда изненадващо добре като се има предвид ценовия клас. Има си всички приложения, докато при Hisense липсват (HBO) MAX и Sky Showtime. Даже свързах Xbox контролера и поиграх някаква игра рали.
Сега остава да видя тегава ли е процедурата по връщане към технополис.
Впрочем, в момента цената там еднаква и за двата модела.
Не претендирам за много обективно сравнение с тези снимки, защото не ме бива много за фотограф, и условията не са идеални, но колкото да се добие някаква представа. ("фотоапарат" - Huawei P20 Pro)
Режим Кино (подсветка на 100%) срещу Режим Кино Ден (не успях да открия настройка за подсветката при Hisense)
Режим Кино (подсветка на 100%) срещу Режим Динамичен
![]()
Този пост е редактиран от Frost; 03-07-24 в 13:03.
Връщане. Ха дано, но надали.
Според вас : заслужава ли си разликата в парите за LG G3 и G4 ? A G2 ?
Мерси за сравнението!
Като образ как го виждате спрямо старото 32LH530V?
Кой модел 75 Самсунг ползвате?
За връщане към Технополис https://www.technopolis.bg/bg/how-to-return-products
Да, вече съм заявил връщане. Въпросът е, че не знам как протича оценяването им на върнатия продукт. Постарал съм се да запазя всички, даже и батериите не разопаковах, единствено фолиото на екрана липсва.
TCL предава почти толкова добре колкото и старото LG, което мисля, че е с IPS. Като цяло LG-то си беше добре, но ме дразнеше, че не мога да си пусна някой клип от Youtube, когато ми се поиска. И да, знам, че можеше да си купя външен бокс, но не ми се занимава с още устройства, още дистанционни. А с този също вдигнах и размера на 40".
Samsung 75AU9072, като нарочно сравних с него, защото е също евтин модел, но въпреки че е доста голям, обработва SD сигнала по-добре от Hisense-а.
Забравих да уточня, че и Hisense, и TCL имат опция за излкючване на overscan-а дори и при SD сигнал (Samsung, LG, вие кога?).
Да, G3 e голям скот от G2 най вече заради MLA-OLED технологията, значително по ярък е , макар че G2 не е лош OLED също, виждал съм го на живо, доста впечатляващ е но G3 трябва да е ОЩЕ по добър.
G4 е 2-ра генерация MLA-OLED който е малко по ярък от G3, но тук основната разлика идва от чипа, процесите по обработка на изображенията и съдържанието с ниско качество, всички специалисти твърдят че е НАЙ добрия които LG са изкарвали някога, дори този чип е бил по добър или поне на едно ниво със този на Sony XR, но цената на G4 в момента е една торба с пари и цената му е оправдана сравнение с G3... не мисля че има еднозначен и лесен отговор, за някой да за други не... зависи кой как и за какво ще го ползва.
Ако ще играеш игри на висока резолюция, гледаш главно YouTube видеа с хубаво качество... G3 ще ти е предостатъчен, дори и G2, но ако ще го ползваш главно за телевизия, където се изисква повече процеси за обработка и подобряване на изображенията, според мен може би G4 e по добрия избор, стига да може да си го позволиш.
Отново съм длъжен да отбележа че това са моето лично мнение, базирани главно на информацията и ревютата които съм чел, колкото и да ми се иска, аз лично не съм имал възможност да видя и тествам телевизорите на живо (G3 и G4).
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 03-07-24 в 21:30.
Hisense е с повдигната гама, и баланса на бялото не е наред. Ако имаше Gamma и CMS настройки, може да се оправи картината.
https://www.displayspecifications.co...son/e06927aa17
Здравейте, моля да препоръчате 50-55" телевизор до 800лв. Тъста ми е тръгнал да купува Arielli 55" от рекламата на метро за 599лв и се опитвам да го разубедя, трябва ми не много по-скъпа алтернатива.
В момента има отстъпки за TCL и LG в emag. За да важи ваучерът, трябва да се добави още един продукт от дадените категории, като в случая съм добавил адатпер за коаксиален кабел, който нищо не струва, но е достатъчен, за да се активира отстъпката.
https://www.emag.bg/televizor-tcl-55.../pd/DWMN96MBM/
https://www.emag.bg/televizor-lg-led.../pd/D08QXGMBM/
![]()
LG G4 в момента е с 20% отстъпка в Емаг. 55 инчовия излиза 2960 лева, колкото е G3. Имам парите и ще купувам телевизор. Да го взимам ли или да чакам черния петък и тогава ?
Мисля че тук трябва сам да решиш. Въпрос на лична преценка, колко ще падне цената му след 6 месеца и черния петък... трудно е да се каже но мисля че пак ще е там, около 20-30 % макс.
Стандартната окомплектовка на този LG G4 в емаг стойка за стена или стойка за маса включва?
Изпратено от моят 2211133G с помощта на Tapatalk