Страница 597 от 649 ПърваПърва ... 547587595596597598599607647 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,941 до 8,955 от общо 9725
Like Tree2487Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jun 2024
    Живее в
    Враца

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    И да изключиш настройките за пестене на електроенергия защото спъва производителността на телевизора доста.

How To Turn Off Eco Sensor On Samsung TV (youtube.com)
    How To Turn Off Energy Saving Mode On Samsung TV (youtube.com)
    Къде, какво, видях ЕКО го изключих колега,даже днес взех и саундбар със суббуфер Samsung,вързах го с оптика и се получи чудесен звук.
    AntrAcsA одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

ако има HDMI саундбара го свържи към HDMI ARC на телевизора - това е правилния интерфейс за предаване на звук и управление

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

5. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Реших да сменя LG 32LH530V в кухнята с нещо евтино, но да е smart.

Накратко: с две ръце за TCL 40S5400A, не препоръчвам Hisense 40A4K.

Миналата седмица взех Hisense 40A4K за 429 лв. (промоция в технополис). Но картината не ми допадна. Дори и на режим Кино стоеше като в режим Стандарт/Динамичен. Червеното беше ярко, имаше и доста бандинг при него. Пробвах с лека корекция да "намаля" червения цвят, но не останах доволен. 75" ми Samsung предава по-добре SD сигнал от него, при A4K е някаква мацаница. Тези проблеми са най-силно изразени при сигнал от кабелната, Youtube изглеждаже една идея по-добре. Ъглите са ужасни, буквално се изместваш няколко градуса и червеното почва да розовее, а не е като да нямам други LCD с VA панел и да знам, че може и по-добре. Иначе като дизайн, работа и реакция на менюто и функциите, дистанционно ми допадна доста, но след като най-важното, което се гледа при един тв не става, реших да разгледам и други модели в този клас.
    Поръчах TCL 40S5400A за 385 лв. (от evoMAG през eMAG), вчера дойде и ги сложих един до друг. TCL си предава напълно нормално, картината е много по-естевствена, ъглите на видимост са по-добри, няма го това рязко избледняване дори и при леко отклоняване. И двата модела са евтини с VA матрица, но ето че дори и в този ценови клас може да има разлика.
    Дистанционното на Hisense имаше всички приложения на отделни бутони - дори Youtube и Plex, което ми допадна, менюто също повече ми хареса от android-а на TCL. Има eARC срещу ARC при TCL, поддържа DTS - пробвах го с един филм и си изписаше в инфото DTS-HD, закачих го към soundbar-а, но не отчете DTS:X (на кашона има логото, отделно от Virtual X), а уж звукът в mediainfo-то пише, че е такъв.
    TCL взима превес заради картината, ясно е. Има Bluetooth, като няма разминаване на звука при свързване на тонколонка. Поддържа и HDR, който изглежда изненадващо добре като се има предвид ценовия клас. Има си всички приложения, докато при Hisense липсват (HBO) MAX и Sky Showtime. Даже свързах Xbox контролера и поиграх някаква игра рали.

Сега остава да видя тегава ли е процедурата по връщане към технополис.
    Впрочем, в момента цената там еднаква и за двата модела.

Не претендирам за много обективно сравнение с тези снимки, защото не ме бива много за фотограф, и условията не са идеални, но колкото да се добие някаква представа. ("фотоапарат" - Huawei P20 Pro)

Режим Кино (подсветка на 100%) срещу Режим Кино Ден (не успях да открия настройка за подсветката при Hisense)

Режим Кино (подсветка на 100%) срещу Режим Динамичен
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Frost; 03-07-24 в 13:03.
    Gena_bs, ronnie72, brotzki и 2 други харесват това.

6. Member
    Тук е от
    May 2017

Връщане. Ха дано, но надали.

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Живее в
    Usa

Според вас : заслужава ли си разликата в парите за LG G3 и G4 ? A G2 ?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията

75" ми Samsung предава по-добре SD сигнал от него, при A4K е някаква мацаница.
    Мерси за сравнението!

Като образ как го виждате спрямо старото 32LH530V?

Кой модел 75 Самсунг ползвате?

За връщане към Технополис https://www.technopolis.bg/bg/how-to-return-products

10. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Мерси за сравнението!

Като образ как го виждате спрямо старото 32LH530V?

Кой модел 75 Самсунг ползвате?

За връщане към Технополис https://www.technopolis.bg/bg/how-to-return-products

Да, вече съм заявил връщане. Въпросът е, че не знам как протича оценяването им на върнатия продукт. Постарал съм се да запазя всички, даже и батериите не разопаковах, единствено фолиото на екрана липсва.

TCL предава почти толкова добре колкото и старото LG, което мисля, че е с IPS. Като цяло LG-то си беше добре, но ме дразнеше, че не мога да си пусна някой клип от Youtube, когато ми се поиска. И да, знам, че можеше да си купя външен бокс, но не ми се занимава с още устройства, още дистанционни. А с този също вдигнах и размера на 40".

Samsung 75AU9072, като нарочно сравних с него, защото е също евтин модел, но въпреки че е доста голям, обработва SD сигнала по-добре от Hisense-а.

Забравих да уточня, че и Hisense, и TCL имат опция за излкючване на overscan-а дори и при SD сигнал (Samsung, LG, вие кога?).
    brotzki одобрява това.

11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от mmmladenov Виж публикацията
    Според вас : заслужава ли си разликата в парите за LG G3 и G4 ? A G2 ?
    Да, G3 e голям скот от G2 най вече заради MLA-OLED технологията, значително по ярък е , макар че G2 не е лош OLED също, виждал съм го на живо, доста впечатляващ е но G3 трябва да е ОЩЕ по добър.

G4 е 2-ра генерация MLA-OLED който е малко по ярък от G3, но тук основната разлика идва от чипа, процесите по обработка на изображенията и съдържанието с ниско качество, всички специалисти твърдят че е НАЙ добрия които LG са изкарвали някога, дори този чип е бил по добър или поне на едно ниво със този на Sony XR, но цената на G4 в момента е една торба с пари и цената му е оправдана сравнение с G3... не мисля че има еднозначен и лесен отговор, за някой да за други не... зависи кой как и за какво ще го ползва.

Ако ще играеш игри на висока резолюция, гледаш главно YouTube видеа с хубаво качество... G3 ще ти е предостатъчен, дори и G2, но ако ще го ползваш главно за телевизия, където се изисква повече процеси за обработка и подобряване на изображенията, според мен може би G4 e по добрия избор, стига да може да си го позволиш.

Отново съм длъжен да отбележа че това са моето лично мнение, базирани главно на информацията и ревютата които съм чел, колкото и да ми се иска, аз лично не съм имал възможност да видя и тествам телевизорите на живо (G3 и G4).
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 03-07-24 в 21:30.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
    Накратко: с две ръце за TCL 40S5400A, не препоръчвам Hisense 40A4K.
    Не претендирам за много обективно сравнение с тези снимки, защото не ме бива много за фотограф, и условията не са идеални, но колкото да се добие някаква представа. ("фотоапарат" - Huawei P20 Pro)
    Hisense е с повдигната гама, и баланса на бялото не е наред. Ако имаше Gamma и CMS настройки, може да се оправи картината.
    https://www.displayspecifications.co...son/e06927aa17

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Живее в
    Варна

Здравейте, моля да препоръчате 50-55" телевизор до 800лв. Тъста ми е тръгнал да купува Arielli 55" от рекламата на метро за 599лв и се опитвам да го разубедя, трябва ми не много по-скъпа алтернатива.

14.  

15. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от hristov79 Виж публикацията
    Здравейте, моля да препоръчате 50-55" телевизор до 800лв. Тъста ми е тръгнал да купува Arielli 55" от рекламата на метро за 599лв и се опитвам да го разубедя, трябва ми не много по-скъпа алтернатива.
    В момента има отстъпки за TCL и LG в emag. За да важи ваучерът, трябва да се добави още един продукт от дадените категории, като в случая съм добавил адатпер за коаксиален кабел, който нищо не струва, но е достатъчен, за да се активира отстъпката.

https://www.emag.bg/televizor-tcl-55.../pd/DWMN96MBM/

https://www.emag.bg/televizor-lg-led.../pd/D08QXGMBM/

Прикачени изображения Прикачени изображения
    ronnie72 и AntrAcsA харесват това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Живее в
    Usa

LG G4 в момента е с 20% отстъпка в Емаг. 55 инчовия излиза 2960 лева, колкото е G3. Имам парите и ще купувам телевизор. Да го взимам ли или да чакам черния петък и тогава ?

17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Мисля че тук трябва сам да решиш. Въпрос на лична преценка, колко ще падне цената му след 6 месеца и черния петък... трудно е да се каже но мисля че пак ще е там, около 20-30 % макс.

18. Novice
    Тук е от
    Jan 2009

Стандартната окомплектовка на този LG G4 в емаг стойка за стена или стойка за маса включва?

Изпратено от моят 2211133G с помощта на Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе