Няма как да съм на адреса, когато го доставят и поради това се реших на покупка в магазин. При доставката с куриер все пак трябва да се огледа целостта на матрицата преди да го заплатиш.
Няма как да съм на адреса, когато го доставят и поради това се реших на покупка в магазин. При доставката с куриер все пак трябва да се огледа целостта на матрицата преди да го заплатиш.
Цената на SAMSUNG QE-55QN95C е 2500лв. Не държа да е OLED. Спрях се на SAMSUNG QE-55QN95C.
Благодаря за съвета, такива неща имам и ще го направя .
C955 е друга бира,въпреки,че според теб...Ти може и X955 да сложиш наблизо.
''Според теб'' е добре,че си добавил..И може да си избереш каквото си поискаш....''Двойни,тройни показатели''...според теб....А СПОРЕД МЕН САМО ЦЕНИ.Даже и DV няма.Голяма икономия трябва за да си сложиш двойна цена?Ако не беше тази тъпотия S90C щеше да е добър избор...за под 2500 лв.
Аз обаче предпочитам да вярвам на хора които са близко до реалноста....И предпочитам да показвам кой и защо говори нещо!
И който иска чете-долните два прегледа-ВНИМАТЕЛНО,и ако мисли че пишещият знае по-малко от тебе,може да си купи това дето ти би избрал.
https://fwd.nl/beeld/review-samsung-...ie-qd-oled-tv/
https://fwd.nl/beeld/review-tcl-65c8...ie-lcd-led-tv/
И да..вероятно C845 е бил на по-ниска цена(не гледам 55'' и не знам реалната)...но това е друга тема.Ако е била доста по-ниска до седмица пак ще е.
Този пост е редактиран от inches9; 18-01-24 в 23:00. Причина: D
Браво бе, той TCL -a по добър от Qdoled-a на Самсунг! Ти да видиш. Само незнам защо този път не си постнал за сравнение това- https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
Този пост е редактиран от kaloman; 19-01-24 в 00:25.
По принцип спора бе за миниледите на Samsung и TCL, QM8 не е точен еквивалент на C845, защото QM8 e значително по добър, той по скоро е C955, може би Q7 e нашия C 845.. но пак може би ще има някакви съществени разлики най вече в броя на зоните, но при всички положение да се сравнява с QN95C и да се твърди че разликата е само в цените... е абсурдно така или иначе.
Човека каза че търси телевизор за светла стая и не държи на ОЛЕД... и да аз лично бих избрал QN95C пред S90C по ред причини, винаги подчертавам че това е мое ЛИЧНО мнение, човек дали ще се съобрази или не с него вече сам решава, но така съм преценил спрямо моите виждания, информация която имам и описанието на човека който търси съвет.
До някъде се опитвам да те разбера, теб те боли че хората ще дадат повече пари а можеха да спестят някой лев, като направят някои компромиси, да така е, но според мен в този случай човека вече явно е огледал доста варианти и се е спрял на QN95C но просто не е бил изцяло решен на 100% !
Разбира се е добре човек да мисли какво пише, защото много хора четат форума, но точно от теб казано.. е супер иронично.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 19-01-24 в 02:04.
В крайна сметка вчера взех Sony LED 50X80K
На първо четене съм повече от доволен.
З звука и картината е много по добра от. На оня който счупих.
На филми на Netflix картината е отлична даже на Netflix автоматично им разпознава филмите им които са 4K HDR DOLBY VISION & ATMOS
Никъде не съм сравнявал с OLED!!!!Това го казаха други!Внимавайте в темата
Сравнявах мини ледите,защото питащия и този който му дава съвети казаха,че не искат OLED....тяхна си работа.
Аз пък знам,Защо не съм поставил това сравнение.А пък,че TCL е по-добър от SAMSUNG в мини лед не знаят само в този форум.
И то защото не искат да знаят.
....Следва продължение.
Така,като за начало прясна информация,която показах вчера в темата TCL,а дали някой чете или просто си знае,не знам
За да ти поясня-не поставям тв-ри топ модел на фирма ссъс стари модели.
Ако сложим и цената като фактор,а тя е! то сравнението трябва да е QN95C/ X955,където цената е почти еднаква.....(сам си провери цените на 85'' те!...и то сега,X955 излезе по-скоро и ще е на съвсем друга цена).
https://www.youtube.com/watch?v=jpa5...ndex=24&t=648s
И накрая тук го казва по-просто или ''ИГРАТА СВЪРШИ'' някои загинаха или ще загинат във войната.Това са обективните неща.Те се променят и скоро дори във форума ще узнаят.
''Има време,...казва Кито''
И това не го пиша към теб,защото съм сигурен,че бързо ще разбереш.Всеки може да е пропуснал нещо.
Слагам по-елементарните клипчета за по-лесно разбиране,а и все още всички неизвестно защо се бавят с прегледите на C955/X955.
Мен не ме боли за хората които искат да дадат двойно повече пари за подобни продукти.До някъде се опитвам да те разбера, теб те боли че хората ще дадат повече пари а можеха да спестят някой лев, като направят някои компромиси, да така е, но според мен в този случай човека вече явно е огледал доста варианти и се е спрял на QN95C но просто не е бил изцяло решен на 100% !
Мен ме боли,че с едни общи приказку за фирми,''японски инженери'' и.т.н. има доста хора които не могат да се ориентират и кой нов влезе тук първото нещо е да повтаря врели некипели измишлъотини от минало време.
А цената има значение.ДОРИ ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ....От холандските прегледи се вижда,че и за ХОЛАНДЦИТЕ.
Само фъркащите в небеста си купуват Ферарита с десен волан и после обясняват на коя фирма са.
Та за това сто пъти казах да не говорите за фирми ,а за модели и цени....Разбира се безуспешно.Как да спреш хора които това им е единствения кахър?
И тези(едни и същи са)които искат да се направят на разбирачи пак си повтарят ''според мен купи си''.... тази с по-големите цици.
Този пост е редактиран от inches9; 19-01-24 в 12:38.
Христослав преди време беше пуснал информация, че 30% от панелите на Самсунг изват от TCL Да не се окаже че сравнявате два TCL а
Това с 5к пикова яркост и 5к зони нещо имам съмнения, че ще са някаква залъгалка, но престои да видим. Ако е истина и поддържа подобни стойности, които не са за наносекунда, определено ще "стимулира" и останалите да се размърдат.
Важното е да има прогрес, мен като потребител кой ще инициира това, слабо ме вълнува. Парите ми ще вземе този, който заслужава.
Може и да те съмнява.Както казваха едни в миналото време ''Проверката е висша стешен на доверие''
Няма лошо.Иначе на доста места ги измериха и потвърдиха.Нека да не търся пак.
Важното е да има прогрес, мен като потребител кой ще инициира това, слабо ме вълнува. Парите ми ще вземе този, който заслужава.
Абсолютната истина.И както другите ясно го казват-този който прави по-добрия или подобен продукт на по-добра цена.
А за тези детио се чудят кво да си правят парите и твърдят ,че цената имала значение само в САЩ и някои др. бедни нека си купят къщи и нови коли,пък тв-те да не ги мислят.
Ей отдавна не бях влшзал в тоя форум. Но нещата се промениха доста. Я виг, има един канал в Тик Ток на сервиз....как се пълни серниза масово със Сони....на по няколко години и цените на ремонтите са... и правят и всякакви китайски марки. И със Самсупг същото .А и Самсунг почнали OLED да правят.
Този пост е редактиран от hanibal; 19-01-24 в 21:25.
Здравейте, предстои ми да купувам нов телевизор 85". При румънците има на промоция Samsung 85q60c, но след като попрегледах темата доста позитиви изчетох за TCL 85c845. Разликата е 800лв, 2800 за Самсунга срещу 3600 за TCL. Заслужават ли си тези 800лв. Благодаря предварително.