Страница 569 от 641 ПърваПърва ... 519559567568569570571579619 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,521 до 8,535 от общо 9614
Like Tree2463Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Здравейте!
    Мисля да сменя старият си телевизор с нов. Насочил съм се към 75" Sony.
    Искам да е поне 100 Hz панела, защото гледам спорт. Колебанията ми са между този Sony LED 75X90K, който е модел 2022г. и почти не може да се намери никъде, и този KD-75X85LAEP.
    Цените са им сходни, и не мога да разбера какви преимущества и недостатъци и а единият пред другият. Ако мислите, че има по-добро предложение за телевизор Sony, за около 3000лв. ще съм ви благодарен да споделите.Знам, че има добри телевизори, за по-малко пари от други марки, но ми се ще да е Сони.

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от biglubo Виж публикацията
    Здравейте!
    Мисля да сменя старият си телевизор с нов. Насочил съм се към 75" Sony.
    Искам да е поне 100 Hz панела, защото гледам спорт. Колебанията ми са между този Sony LED 75X90K, който е модел 2022г. и почти не може да се намери никъде, и този KD-75X85LAEP.
    Цените са им сходни, и не мога да разбера какви преимущества и недостатъци и а единият пред другият. Ако мислите, че има по-добро предложение за телевизор Sony, за около 3000лв. ще съм ви благодарен да споделите.Знам, че има добри телевизори, за по-малко пари от други марки, но ми се ще да е Сони.

Не мисля че имаш голям избор АКО успееш да намериш X90 за под или около 3000 лв, това е телевизора, дори не подлежи на дискусии. Аз поне не го намирам, цените които ми изкачат са космически и неоправдани. Така че най логичния избор е едно ниво под него, X85L.

П.С. останал е само на едно място https://www.pazaruvaj.com/p/bravia-x...11/#overviews/ но какъв е тоя гого нет и до колко може да разчита на него.. не знам.

В Технополис имат някои мостри останали в Пловдив и София но за 3300 лв... не мисля че си заслужават парите.. лично мнение.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Да, С855 ще е интересен телевизор а и да видим замесника на С805
    По мяза на С955, ако таблицата е вярна, на 99% се препокриват. Старият модел в нова версия. Регионалка-глобалка......
    Този пост е редактиран от brotzki; 21-04-24 в 10:10.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Не мисля че имаш голям избор АКО успееш да намериш X90 за под или около 3000 лв, това е телевизора, дори не подлежи на дискусии. Аз поне не го намирам, цените които ми изкачат са космически и неоправдани. Така че най логичния избор е едно ниво под него, X85L.

П.С. останал е само на едно място https://www.pazaruvaj.com/p/bravia-x...11/#overviews/ но какъв е тоя гого нет и до колко може да разчита на него.. не знам.

В Технополис имат някои мостри останали в Пловдив и София но за 3300 лв... не мисля че си заслужават парите.. лично мнение.
    И аз така мисля. Но каква е разликата между тези двата, че да знам какво губя ако взема X85L.А и ако наистина си струва повече Sony X90K, може и да прежаля 300лв. в повече от X85L.

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10

Тук има сравнение между X85K и X90K тъй като не са правили ревю та L-та може би защото са .. много близки ?! Не знам но Х90 определено има по добър контраст защото има диминг зони, докато 85-та няма, и по висока яркост, но най голямото предимсво може би е прословутия XR прочесор на Сони при X90-та , от тук се справя по добре с обработката на съдържание с ниска резолюция и качество, движенията, което го прави по добър за гледането на телевизия като цяло.

На Ртингс са е паднала кофти бройка от Х90К и има доста DSE ефектна на мръсния екран, но тук вече е въпрос на късмет и панелна лотария.

- - - - - - - - - -

Аз лично ако трябва да избирам между Х90 и Х85 и опира до 300 лв разлика... дори не бих се замислил и бих взел 90-та само заради ХR-а дори и игнорирам всички останали предимсва, само защото от години ми се иска да тествам на живо за да видя, аджеба защо толкова много ги хвалят Сони с тоза XR технология.

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2023

Здравейте приятелчета. Преди време ви попитах за съвет за телевизор, но сега малко ъпдейт.

Ще се гледа на 3.8-4 метра, Иска ми се да се 65 инча, но май оптималното е 75 инча, това е максумума ми и за стената, но ще изглежда грозно в помещението.

Та, нека да започнем с 65 инча.

Ще се ползва за:

- Телевизия
    - Нетфликс
    - YouTube
    Sony OLED 65A75K
    Заглеждам TCL и Hisense заради цената, но в Емаг има един SONY Oled от 2022-ра, който е бил отварян - Sony OLED 65A75K.

Не знам дали си струва, или вече е поостарял?

Има и някакъв OLED на Horizon, но не знам какво да очаквам.

Пълен лаик съм, вероятно ще гледам не повече от 5 пъти месечно.

Бюджет: до 2К, това ми е горна граница. Изключение е това Сони горе, само защото е ОЛЕД

П.С. Звука не телевизора не ме интересува, ще взимам саундбар на Ямаха.

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от vvpacc Виж публикацията
    Здравейте приятелчета. Преди време ви попитах за съвет за телевизор, но сега малко ъпдейт.

Ще се гледа на 3.8-4 метра, Иска ми се да се 65 инча, но май оптималното е 75 инча, това е максумума ми и за стената, но ще изглежда грозно в помещението.

Та, нека да започнем с 65 инча.

Ще се ползва за:

- Телевизия
    - Нетфликс
    - YouTube
    Sony OLED 65A75K
    Заглеждам TCL и Hisense заради цената, но в Емаг има един SONY Oled от 2022-ра, който е бил отварян - Sony OLED 65A75K.

Не знам дали си струва, или вече е поостарял?

Има и някакъв OLED на Horizon, но не знам какво да очаквам.

Пълен лаик съм, вероятно ще гледам не повече от 5 пъти месечно.

Бюджет: до 2К, това ми е горна граница. Изключение е това Сони горе, само защото е ОЛЕД

П.С. Звука не телевизора не ме интересува, ще взимам саундбар на Ямаха.
    65" OLED Sony за 2000 лв ? Било и нисък клас като А75 ?? Много се съмнявам... освен ако не е нещо мострена или разопакована стара бройка.. не знам. Звучи ми невероятно...

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2023

65" OLED Sony за 2000 лв ? Било и нисък клас като А75 ?? Много се съмнявам... освен ако не е нещо мострена или разопакована стара бройка.. не знам. Звучи ми невероятно...

Върната и разопакована бройка, да.

Реално, се притеснявам, че 65цата може да ми е малка. Така че може би всъщност сега бил взел 65-ца, да видя кка ще седи в интериора и да и се нарадвам, и след около година да мина на 75ца.

Не държа на ОЛЕД, btw, просто го видях като опция в ЕМАГ

11. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ако ще сменяте телевизора след една година, това е абсолютно безмислена гимнастика. Направо взимайте 75" и няма какво да го мислите. Относно Sony-то, както AntrAcsA ви каза, цената е подозрително ниска. Можете да пробвате ако ви се рискува.

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2023

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Ако ще сменяте телевизора след една година, това е абсолютно безмислена гимнастика. Направо взимайте 75" и няма какво да го мислите. Относно Sony-то, както AntrAcsA ви каза, цената е подозрително ниска. Можете да пробвате ако ви се рискува.
    Стената ми е широка 179 см, 75цата е 167 широчина.

Не знам дали няма да седи грозно в помещението, това е. Иначе, дистацнията е 3.8-4 метра на гледане.

Ако има хора тук с такава дистанция и 65 инча, да кажат как се вижда.

Както казах, Сонито е разопаковано от ЕМАГ, затова е на таква цена.

Даже бройката за 2199 лева я купиха, остана една на 2500.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Единият телевизор вкъщи е 65" (Sony oled) и се гледа от 3 метра. Отдавна ми малее. Ако сега избирах телевизор на мястото на този, щях да взема 83/85" или 75/77" в зависимост от бюджета, с който разполагам. Със Sony няма да сбъркате със сигурност. Макар и нисък клас, обработката на картината (особено на некачествен сигнал) е ниво спрямо другите. Вие трябва да си решите дали да направите компромис с размера за сметка на качеството или обратното.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

моя тв в хола е на дългата стена, кушетка + маса - 3 м до тв, 55 инча е. Интересното е , че като го купих, който влезеше у дома казваше - баси за какво ти е толкова голям телевизор, от 65 инча нагоре , ако няма да се гледа от голямо разстояние си е селяния, пак напомням пикселите на 40 и на 240 инча са еднакъв брой, по-голям екран - по-лош образ, затова се гледа отдалече да не се вижда мазаното

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от vvpacc Виж публикацията
    Стената ми е широка 179 см, 75цата е 167 широчина.

Не знам дали няма да седи грозно в помещението, това е. Иначе, дистацнията е 3.8-4 метра на гледане.

Ако има хора тук с такава дистанция и 65 инча, да кажат как се вижда.

Както казах, Сонито е разопаковано от ЕМАГ, затова е на таква цена.

Даже бройката за 2199 лева я купиха, остана една на 2500.

Има шанс 65" от 4 м да ти малее, да НО ако до сега си нямал толкова голям телевизор ще ти е ОК, всичко е до как тренираш окото си :D винаги съм казвал че НЯМА голям телевизор и винаги слагай максималния колко посволява помещението и стената, според мен колегата КубанЛинкс мисли за бъдещето, защото ще дойде време в който този 65" ще ти домалее, неизбежно е , за това и всяка година размерите скачат и сега един от най продаваните размери в САЩ е 85-98 ", тъй като хората разбраха че няма смисъл всяка година да правят ъпдейти а ъпдейтите се правят най вече заради размера.

Ако ще взимаш обаче 75" , 2000 лв бюджет е малък, има да, примерно TCL C645 или SAMSUNG 75CU8072, но това са все 60hz телевизори от нисък към среден клас . Вече за 2499 лв има TCL C805 или за 2699 TCL C845, има адски много други марки и модели като пълнеж, и на Сони и на Самсунг, ЛГ, но те са със значително по ниски параметри.

17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Днес имах възможност да обиколя два от най големите хипермаркети за техники в Пловдив, така че успях да се видя на живо досат модели.
    Някои потвърдиха това което знам за тях, други ме изненадаха приятно, други ме разочароваха.

НО най силно първо впечатление ми направи LG G2... WOW.. бе нареден до С3, B3 за съжаление нямаха наличен G3 но ... G2 e страхотен телевизор той бе един от първите телевизори които МНОГО ме впечатли още от вратат, погледа ми се спря върху него защото бе един от най ярките ОЛЕД-ти които бяха изложени в този момент. Надявам се колегата който по рано се колебаеше дали да си вземе G2, да е избрал точно него защото е.. наистина страхотен .

(снимките не показват на 100% коректни с това което се вижда на живо, след като телефона има свои процеси които променят малко или много изображението)

Другите телевизори които много ме впечатлиха бяха Samsung S95C и S90C.. просто .. WOW.. успях да видя и всички Сони ОЛЕД-и, и да A95L e страхотен телевизор но някак си ... S95C ме печаетли повече, може би защото демотата на Самсунг в този момент бяха по добри. Разгледах доста Панасоници, но единвения телевизор който ме накара да си кажа " да това е добър телевизор " е Panasonic MZ2000, но като видях цената му .. си казах... не за тези пари може да си вземеш Сони, който ще е по добър.

дори най разочароващото беше че имаха 83" A90J един от легендарните ОЛЕД-и на Сони но бе оставен на скрийн сейвър режим и изглеждаше ужасно сравнение със всички пъстри и детайлни демота около него. За мой късмет в другия обект който посетих го имаха в демо режим с хубави клипове, но ако гледаме цената му , въпречи че е вече 3 годишен телевизор.. със сигурност бих избрал S95C пред него или дори S90C.

От miniLED-те може би най приятнио ме изненада QNED86 на LG , може би защото имах най ниски очаквания към него и бях най резервиран но.. ТВ-то си го бива, особено ако успеете да го намерите на добра цена, ще бъдете много доволни от детализацията и яркоста на телевизора. QN90C e трепач.. очаквах да е добър но .. на живо изглежда много впечетляващо, определено най добрите miniLED-ди бяха QN95C и QN90C, същото важи за Hisense U8K, най изненадващо е че Hisense залагаше на демо клипове с тъмни сцени с много ярки и контрастни елементи.. явно са наистина много сигурни в диминг зоните и контраста на телевизорите си.

TCL C805 и C845 са добри, получаваш точно за това за което си плаща, дори маклко повече! Чесно казано бяха едно до друго с едни и същи демо клипове.. не видях 845 да е по ярък или по добър, може би леко , при определени сцени където има отблясъци, се забелязва че има малко повече мускули но трябва даоста да се вгледаш.
    Та за демотата, TCL и Hisense имаха едни от най лошите такива, особено на TCL за по масовите си модели, демо клипвече им показваха повече недостатъците на телевизора от колкото неговите предимсва.. докато при Самсунг е обратното, може би най добрите демо клипове са при тях, след това тези на LG.

На скоро имахме дискусии за X90K, видях го на живо ! ТВ-то е добро ! Колегата който се колебаше за него да взима смело, ще му хареса.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 23-04-24 в 19:55.
    ronnie72, brotzki и gurcayy харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз демо клипове по магазините освен на Samsung и LG много отдавна не съм виждал. Т.е. тези марки по подразбиране ще се справят по-добре.
    Освен това в магазините ползваха едни HDMI splitters, които са по-зле от коаксиалните.
    Колкото по-далече са тв от източника, сигналът е по-зле.
    А подреждането на телевизорите (и не само) е според печалбата на веригите за марка/ модел. Както и съответната комисионна на консултантите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе