Страница 601 от 617 ПърваПърва ... 551591599600601602603611 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,001 до 9,015 от общо 9245
Like Tree2368Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Здравейте,
    Моля, дайте препоръка за най-доброто - 55" до 1500 лв.
    Благодаря предварително!

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от nbotov Виж публикацията
    Здравейте,
    Насочил съм се към купуване на 75" телевизор и като цяло съм се спрял на ето тези двете сонита. Имам OLED на LG и в светла стая не съм очарован от отблясъка.

Дайте мнение моля или препоръчайте нещо друго в този ценови диапазон. Операционната система не ме вълнува по никакъв начин тъй като ще има закачено Apple TV към телевизора.
    Благодаря.

https://scenter.bg/products/sony-bra...v-2024-k75xr90

https://scenter.bg/products/k75xr70-...4k-ultra-hd-75
    С какъв бюджет разполагаш.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от sppmaster Виж публикацията
    Здравейте,
    Моля, дайте препоръка за най-доброто - 55" до 1500 лв.
    Благодаря предварително!

Най доброто до 1500 лв в момента и 55" е Телевизор TCL MiniLed 55C845, 55" (139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас G (Модел 2023) - eMAG.bg

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията

- - - - - - - - - -

Най доброто до 1500 лв в момента и 55" е Телевизор TCL MiniLed 55C845, 55" (139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас G (Модел 2023) - eMAG.bg
    Точно него гледах и аз.

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от sppmaster Виж публикацията
    Точно него гледах и аз.

Ами да.. чисто като характеристики... нищо друго дори не е доближава до него ! Говорим за miniLED с 2000 нита яркост, 480 зони за локално затъмняване при 55", Пентоник 700 чипсет ако е Х2 издание, Android/Google TV, той е направен да се конкурира с Samsung QN90C и Hisense U8K но те са на по високи цени, особено Самсунга който е 300 лв +.

- - - - - - - - - -

Ако търсим алтернативи.. до 1500 лв различен от китаеца.. това което се набива на очи но с доста компромиси е Телевизор Samsung QLED 55Q80C, 55", (138 см), Smart, 4K Ultra HD, 100 Hz, Class G - eMAG.bg , яркоста обаче е на полувина, около 1000 нита, зоните са не повече от 100 на брой, да пак е QLED но е с обикновена DLED подсветка, но пък за разлика от TCL -a има 4 бр HDMI 2.1 порта и .. визуално изглежда добре.

В техномаркет го имат на по добра цена дори : ТЕЛЕВИЗОР SAMSUNG QE-55Q80C QLED SMART TV от Техномаркет (technomarket.bg)
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 23-07-24 в 21:40.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

И защо трябва да храним мамалигите?
    TCL 55C845 4K Ultra HD LED Mini LED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg)
    Може и Прасчо - TCL 55C845 MINI QLED SMART GOOGLE TV от Техномаркет (technomarket.bg)

С 200 лъва по-евтин е друг TCL: TCL 55MQLED80 4K Ultra HD MINI LED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg)
    Дали ще усетиш разликата - само ако са един до друг! И пак е съмнително.
    Директно сравнение в ТП, поне при нас, няма как да стане. Изложили са 55C845, а за останалите има само етикети с цените и характеристиките.
    После защо физическите магазини не продавали.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 23-07-24 в 21:33.
    AntrAcsA одобрява това.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    И защо трябва да храним мамалигите?
    TCL 55C845 4K Ultra HD LED Mini LED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg)
    Може и Прасчо - TCL 55C845 MINI QLED SMART GOOGLE TV от Техномаркет (technomarket.bg)

С 200 лъва по-евтин е друг TCL: TCL 55MQLED80 4K Ultra HD MINI LED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg)
    Дали ще усетиш разликата - само ако са един до друг! И пак е съмнително.
    Директно сравнение в ТП, поне при нас, няма как да стане. Изложили са 55C845, а за останалите има само етикети с цените и характеристиките.
    После защо физическите магазини не продавали.

Аз лично предпочитам еМАГ най вече заради политиката около гаранционното обслужване и връщане на стоката, ако се наложи. QMLED80 е C805/C809, C845 е по добър, а колегата за това питаше, най добрия 55" телевизори до 1500 лв.

Иначе за физическите магазини съм съгласен, макар че аз лично забелязвам подобрения, особено в новата верига на ЗОРА която отвориха в нашия град, стараят се да изложат възможно НАЙ много телевизори едно до други в близък ценови клас и технология. Проблема обаче при тях е че въртят едни рекламни клипове на ЗОРА , с ужасно качество и битрейд. Да, може би поне ще се види как ТВ-то се справя с лошото съдържание :D
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 23-07-24 в 22:09.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    C805 e по добър телевизор от C745 , въпреки че цената се променя и в момента на места са завишени, все пак 300 лв са си 300 лв, за някои разликата е голяма за други не, тук всеки сам си преценя .

Лично за мен C805 е по добър избор, освен заради по високата яркост и контраста, също така заради чипсета - Pentonic 700 , който идва с някой фючърси за подобряване на обработката на изображенията, също и наличието на WIFI 6/AX за мен е голям плюс.

Иначе C745 e 144hz панел, да, C805 също.

- - - - - - - - - -

Ако ще го взимаш за възрастен човек който ще гледа главно сериали, филми и т.н. може би е добре да си спестиш тези 300 лв и да вземеш C745, още повече че сега цената на C805 e доста висока и разликата е повече от 300 лв.
    Интересно, по спецификации го дават с по стар процесор. Ето тук един е постнал, че неговия е с Р 700.
    https://xdaforums.com/t/tcl-2023-goo...4576005/page-5

Аз искам да вържа цифровата към хдми за 100 херца. Иначе като гледам си е ОК и за филми и за игри, ако купя ps5 на малкия и след време започнем да го пренасяме. Може би ще откажа с 805

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2017

Здравейте,
    Насочил съм се към купуване на 75" телевизор и като цяло съм се спрял на ето тези двете сонита. Имам OLED на LG и в светла стая не съм очарован от отблясъка.

Дайте мнение моля или препоръчайте нещо друго в този ценови диапазон. Операционната система не ме вълнува по никакъв начин тъй като ще има закачено Apple TV към телевизора.
    Благодаря.

https://scenter.bg/products/sony-bra...v-2024-k75xr90

https://scenter.bg/products/k75xr70-...4k-ultra-hd-75

Здрасти,
    Принципно съм определил до 5 000 лв, но мога да стигна и до 7 000 лв ако се налага и си заслужава.
    Благодаря.

11. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Щом можеш взимай Сони 9

12. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Да, Bravia 9 е най добрия LCD телевизор правен някога. С Bravia 7 може да спестиш някой лев, като цяло има същите технологии като в Braviа 9 но не е толкова ярък.

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от nbotov Виж публикацията
    Здрасти,
    Принципно съм определил до 5 000 лв, но мога да стигна и до 7 000 лв ако се налага и си заслужава.
    Благодаря.
    щом си на тези цени взимай Bravia9.Дали си заслужава можеш да решиш само ти и никой друг.
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10

А който изобщо се интересува от цени(според мен) едва ли ще гледа SONY(нищо лошо,освен цените)
    Долу едно сряавнение между американския модел (близък до TCL X955/C955...не еднакъв)....Цената на C955 е слизала до 4000 лв. НО ЗА 85'' в ЕМАГ.
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10

И като казввам ''слизала е'' говоря за нашите представи за цени,където веригите си ги измислят за да има ''промоции''.Може и да са прави,че
    ''винаги има балами''

защото във Франция(напр.) този тв-р от доста време си е на 2000eu.
    https://www.darty.com/nav/achat/hifi...cl_85c955.html

И...размерът винаги има значение...дори ако някои дами казват,че няма.
    https://www.digitaltrends.com/home-theater/best-tvs/
    Този пост е редактиран от inches9; 24-07-24 в 11:36.

14.  

15. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Bravia 7 и 9 са страхотни телевизори, спор няма ! Да, всеки сам си решада дали си струват или не , аз лично мисля че винаги са били прекалено скъпи спрямо това което предлагат, и както Инча каза има добри алтернативи на по ниски цени, но това важи за всеки един Sony телевизор.

Народа го е казал " Сонито си е Сони, Джонито си е Джони " Имат си техни " подправки " които ги издигат над останалите, за това печелят телевизор на годината през последните години, което ги кара да продават по скъпо, а и явно работи защото хората ги купуват.

Но ако не търсиш OLED и разполагаш с добър бюджет, Bravia 9 изглежда най логичния избор, дори и да игнорираме всички предимства на XR технологията, имаш страхотен контраст, близък до този на ОЛЕД-те, също така един от най ярките и добре калибрирани LCD телевизори на пазара.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 24-07-24 в 12:11.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2020

Народа го е казал " Сонито си е Сони, Джонито си е Джони "
    Хм,не я знаех тази народна мъдрост.
    Може би за техническия форум бива да я превведем така.
    Ако пиеш от това Джони нагоре си вземи SONY,ако е надолу,може да не пиеш ....Джони,,,а каквото си поискаш
    https://www.sid-shop.com/dzhoni-uoka...BoCPeMQAvD_BwE
    Gena_bs и AntrAcsA харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Абе то и Мерцедес S Classe си е S Classe, ама да не го поддържаш и да не ти се разваля!
    Извън гаранция имам предвид. Защото, перифразирано, Мерцедесите не са това, което бяха. Поне от 35 години.
    Освен това, има по-качествени и "скъпарски" блендове от Джони в Крачка!

Хайде да не пишем наизуст според марките на продуктите!
    Едва ли някой в този форум има 7, 8, 9 серия Sony от 2024. За големите диагонали да не говорим!
    Останалото са платени ревюта и маркетингови трикове за шарани. без значение от марки и модели.
    brotzki одобрява това.

18. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Става това което предположих, китайчетата вече се настаниха на бившата ценова ниша на япончетата -около 2к....А от страната на изгряващото слънце тръгнаха по пътя на Loewe и B&O.....

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе