Първоначално публикувано от
johnterry7 Здравейте отново
Все още съм в процес на разглеждане и избор на ТВ, но бюджета се увеличи двойно от търсенето преди месец почти и ще търся ТВ до 2000лв.
Като цяло съм се спрял на S90C, който за желания от мен размер 55" е точно 2000лв в Емаг и Технополис. Стаята е светла за ОЛЕД, но четох, че има достатъчно добра яркост, а и антирефлектно покритие на самия дисплей. Това, което мен ме притеснява, колкото и да ми е мерак за ОЛЕД, е че трябва много да се внимава. Петната които може да останат от логата на различните телевизии, ако се гледа по- продължително. И мисля още неща. Излиза, че ОЛЕД трябва да работи в деня 3-4 часа и да го изключваш, за да нямаш ядове.
Не може да върви някой канал за фон, докато готвиш или се занимаваш с детето си. Така го разбирам аз, не знам колко е правилно, но това е което ме притеснява.
Друг модел който ми допадна е отново на Самсунг QN90C там обаче ме дразни това, че трябва да се гледа фронтално, за да виждаш целия потенциал на дисплея. Ако седнете компания да гледате мач или нещо, положението е плачевно. При QN90C мога да помисля и за 65", на което не държа особено, даже ако трябва да съм честен ме плаши този размер и държа на 55 което ще е над 2000лв. Но пък ако взема до 2000 ще успея да си купя и саундбар, който харесах втора ръка на изгодна оферта.
Предвид, че ще се ползва за филми нощно време, гледане на футбол, риалити предавания тип Острова и Игрите в светла стая, какъв би бил най-удачния избор за тв? Имат ли основания притесненията ми за различните технологии на дисплей?
Показвам снимки на стаята в която ще бъде ТВ, ще бъде до стената където е климатика. Но ще е на тв шкаф, а не закачен на стената, ако тези неща са от значение за избора..