Страница 606 от 617 ПърваПърва ... 556596604605606607608616 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,076 до 9,090 от общо 9245
Like Tree2367Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Калибраторите са избрали G4, заради по-удобното за семейството меню, по-малкото проблеми с ASBL, настройките и възможностите за калибриране. Например възможностите за повече и по-добри настройките за калибриране Samsung 5% IRE, LG 2.5% IRE, Panasonic 0.5% IRE
    Без поддръжка на BT.2020 над 90%, нито един WOLED панел няма да се позиционира пред QD-OLED панел въз основа на тестваните критерии
    Ако оцените тези 3 телевизора от гледна точка на хомогенността на панела и в пряко сравнение с референтен монитор, тогава G4 далеч не е толкова добър, колкото много хора го представят. Но това не променя факта, че за някои хора G4 все още може да бъде по-добрият или най-добрият телевизор от тези три.
    Това, което е показано много ясно в тази престрелка (особено ако слушате свързаното интервю от Fomo с ClassyTech), е много ясното предимство в много детайли/точки на QD-OLED пред WOLED.

Classy смени A95 с G4 заради различни грешки и ако, както каза в интервюто, някой обича да гледа хокей, тогава ще бъде по-щастлив с G4, отколкото с A95L.

В тази престрелка не се награждава най-блестящият и най-ярък телевизор, а по-скоро най-точният въз основа на определени сцени на изображението, които съответно предизвикват панелите. Монитор за усвояване служи за сравнение. Победителят в престрелката не е синоним на най-добрия телевизор лично за вас. Има и други фактори, които имат малка или никаква тежест тук.

Фактът, че D-Nice (самият собственик на 83G4) смята всички телевизори за еднакво неподходящи за HDR и че предпочита да гледа филми в SDR поради прецизното калибриране с фиксирани параметри, трябва да ви накара да се замислите кое е важното в престрелката. Тук телевизорът с най-добро предаване не печели първа награда.

Както каза Classy, ​​еднородността и чистотата на цветовете се вземат предвид във всички оценки. Незадължителните манипулации на изображения са деактивирани и тези, които не могат да бъдат изключени, се оценяват отрицателно. Фактът, че LG сега използва съответния "таен коз" на обработката на изображения като Sony, няма да зарадва много пуристи.
    Mackenzie е категоричен противник на такива функции за намаляване на шума, изостряне, усилване на цвета и усилване на ръбовете, които не могат да бъдат изключени; той просто може да възпроизведе понякога непредсказуеми резултати за калибраторите.

Колко от вас следят винмателно тестовете на телевизорите и забелязаха деградацията в QD-OLED моделите на Samsung ? S95B / S90B - S95C / S90C - S95D / S90D
    Освен това Samsung свали яркостта в таз годишният 65S90D, за да го напасне спрямо останалите диагонали в серията, които са с WOLED панел.

https://www.avsforum.com/threads/ole...#post-63439518
    първоначлно хвалената по форумите еднородност на QD-OLED се влоши с второто поколение
    https://www.avsforum.com/threads/ole...#post-63443094
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-08-24 в 21:51.
    brotzki и CubanLinx харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

G4 e най добрия телевизор който LG са правили ! Не мисля че има нужда да се търсят оправдания или причини хората да го харесват !

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Най добрият Г4 в двата 55 инчови варианта отново в промоция.

Колкото и да дОбър, не бих го взел заради ос и огромното остаряло дистанционно.

Swon одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Чак да е платена реклама, едва ли. В линковете на Христослав към AVS темите имаше мнение, че са им подарили по един брой на всичките калибратори. А повечето от тях (ако не всички) вече имат A95L и съответно база за сравнение. Относно дистанционното, мен това не би ме бутнало. Иначе и аз съм съгласен, старичко си е вече, а явно нямат намерение да го сменят скоро. В същото време Sony дават метално с подсветка, но на съответната цена Относно OS-а, има си боксове. Или Sony Panasonic не съм ги гледал скоро и не знам как им е позициониран флагмана (даже не знам модела) спрямо A95L, G4 и S95D. Предполагам, че ценово ще е близко до Sony.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 13-08-24 в 12:26.

6. Novice
    Тук е от
    May 2024

Здравейте! Спрял съм се на Samsung 55QN95C. В момента е в накякава промоция и излиза още по-евтино. Въпросът ми е към удължените гаранции. Технополис дават до 3г, Техномаркет дават до 5г. чрез Uniqa. Има ли някакъв смисъл от тези удължени гаранции? Предният телевизор, също Samsung, се прецака 3 месеца след изтичане на гаранцията му - по дисплеят започнаха да се появяват черни линии, които съвсем леко примигват.
    Не намерих мнения от хора с "опит" с тези гаранции и реших да попитам тук. Знам, че е малко встрани от темата, за което се извинявам. Сигурен съм, че ще ми свалят звезди, като ги попитам на място, за да дръпнат едни +200лв отгоре.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Pumpal
    През август 2010, си купих плазмен телевизор Panasonic с допълнителна 5г. гаранция чрез Uniqa от Техномаркет (до метро варна, сега е технополис). Четири години по-късно, се повреди main board. Занесох го в Техномаркет със всички документи, но там консултантите ми казаха , че трябвало да го занеса в сервиза - щяло да се спести време...Добре, но в сервиза ми казаха, че с тези документи няма да го приемат и ме върнаха в магазина. Там с повишен тон поисках да се срещна с управителя. Казах чу че му оставям телевизора и да се оправят . Малко с неприязън управителят каза добре. Разпечата ми протокол с опис какво му оставям (телевизор, кабел, ДУ, документи..). След 15 дни ми се обадиха, че е готов и да отида, да си го взема. Беше отремонтиран - сменен main board.
    ronnie72, brotzki, Swon и 1 други харесват това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2008

аз имах удължена гаранция на едно 55" Sony - смениха му платка за 800лв към края на гаранцията, но не беше изтекла . за мен беше по-добре да ми го сменят с нов модел но от застрахователя прецениха че им е по-евтино да сменят само платката
    има полза - при сегашното състояние на техниката само гаранцията те спасява да не си изхвърлиш телевизора преждевременно
    brotzki и Pumpal харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Относно операционната с-ма не виждам проблем за 99% от хората.Гледам си лж със супер удобно дистанционно,сърфирам си,гледам си филми...Стига сте надъхвали хората за тоя Гугъл.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Проучете хубаво въпроса с гаранцията. Да не се окаже, че е само застраховка, а не гаранция, понеже имат навика да ги правят тези цигании по родните магазини. Че ако се наложи ремонт ще е голямо ходене по мъките.
    Swon одобрява това.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Наследникът на Chromecast, Google TV Streamer, ще бъде първото телевизионно устройство, което работи с Android 14. Съобщава се, че то също ще премине към чип MediaTek, но няма безжична интеграция с високоговорители Nest.
    https://www.androidauthority.com/goo...r-tvs-3469245/
    https://9to5google.com/2024/08/07/go...ernal-storage/

13. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

The Google TV Streamer is the first device to run Android 14 for TVs
    Наскоро му гледах предварително ревюто.
    Чипа/процесора, който използва е MediaTek е от 2021:MediaTek MT86969(Т)
    Няма да никаква по евтина алтернатива на Shield-a, както някой хора очакваха.
    Освен това, цената от близо 100 долара е изключително висока за продукт със стар процесор.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    May 2024

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Проучете хубаво въпроса с гаранцията. Да не се окаже, че е само застраховка, а не гаранция, понеже имат навика да ги правят тези цигании по родните магазини. Че ако се наложи ремонт ще е голямо ходене по мъките.
    Това и направих. Ще сложа малко инфорамция, ако някой интересуващ се попадне на нея.

Техномаркет предлагат само застраховка против кражба, наводнение и други подобни "непредвидени събития". Явно дефектите са предвидени събития. :D 2ма телефонни оператора от 2 различни отдела потвърдиха, че е само и единствено застраховка. Явно са решили вече да не покриват повреди.
    Технополис предлагат гаранция. Към датата на поста е спряна временно. Обясниха, че преговарят със сервизи за кои конкретно устройства ще се предлага гаранцията. Интересното при тяхната гаранция, е че може да бъде сключена до 18 месеца след покупката. Самата гаранция трябва да бъде разписана на място във физически магазин. Затова и не се предлага online. В началото оператор, online чат и служител в магазина ми казаха, че допълнителната гаранция не се прилага за артикули закупени online. В последствие управителят на отдела обясни, че може да се сключи и за артикули закупени online, но се случва с касовата бележка на място. Нещо интересно, което не знаех, е че гаранцията за телевизори за юридически лица е 24 месеца. Мислех, че е само 12м., както на други артикули.
    svetlio1, Bobsano, CubanLinx и 2 други харесват това.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Череп и кости за родните търгаши. Аз съм казал, каквото мога си го купувам отвън. Когато се ходи на почивка - само навън. Ако ми се наложи да купувам имот - пак навън. И така докато не се научат и не им дойде акъла в алчните тикви.
    Swon одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

когато отидох в сервиза, който ремонтира Сони-то ми гаранционно, да си го получа, техника ми каза че е трябвало да си купя гаранцията директно от представителството на Сони, а не да си сключвам застраховка - но аз не знаех че има такава възможност.
    Провери в представителството дали може да си удължиш гаранцията директно от тях

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Това с удължената гаранция от вносителя се обявява по крещящ начин!
    По телевизията, в сайтовете на магазините на самите модели, в брошурите им, на сайта на вносителя и т.н.
    Така, че ако човек има желание да открие промоционална удължена гаранция от вносителя, лесно ще я открие.
    А някога за продуктите имаше международна гаранция, гаранционната карта беше написана на всички езици на съответните държави и т.н. Само където за БГ аз такава обща оригинална гаранция не съм виждал.
    Swon одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе