Страница 616 от 631 ПърваПърва ... 566606614615616617618626 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,226 до 9,240 от общо 9464
Like Tree2421Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Няма телевизор, чиято OS да не лагва и да не забива от време на време. При TCL Android-а е предимство. Oled моделите на LG (и не само техните) започват от доста повече в посочения размер. Потребитлят AntrAcsA може да ви ориентира към конкретни модели, към които да се насочите.
    brabusbg одобрява това.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Здравейте,
    Имам дилема между 2-3 модела на Сони и ще ги следя на черния петък. Имам ограничения в размера (макс. 55") и искам да си избера възможно най приличния вариант около 2000лв.
    Някой може ли да сподели дали разликите между Sony XR-55X90S (2022) и XR-55X90L (2023) са достатъчно големи за да прежаля разликата между 2000 и 2500лв. Първият все по-малко го има по магазини имайки предвид, че е стар модел, а и втория на черен петък може да падне малко.
    Гледах сравнения между двата модела, забелязах дребни разлики, но не мога да оценя дали има съществени.

Има ли друг модел на Сони в този ценови диапазон, който да следя и съответно да води с нещо съществено спрямо тези двата?

4. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Относно X90L, вижте постовете на sony1 в 113-та страница в темата за Sony. Тук може би миналогодишния модел ще е по-удачния вариант. В този ценови диапазон при Sony не може да се очаква кой знае какво.

5. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Относно X90L, вижте постовете на sony1 в 113-та страница в темата за Sony. Тук може би миналогодишния модел ще е по-удачния вариант. В този ценови диапазон при Sony не може да се очаква кой знае какво.
    Видях проблема и ако е видим основно при гейминг, може би това няма да ме откаже защото няма да се използва за това. По-скоро се чудя в диапазона 2000-2200 лв дали има технология от LG или Samsung, която отговори на основните ми изисквания:

- гледане в много слънчев хол
    - гледане на повече ТВ отколкото филми /игри почти не/
    - Андроид поддръжка за свързване с външни приложения, свързване към телефони, лаптопи, шерване на екран, IPTV и др.

В последно време телевизорите станаха доста като телефоните - миниатюрни промени за сметка на по-висока цена и в крайна сметка сравнявайки десетки модели на водещите марки не намирам с какво едните доминират пред другите. LG OLED добре, ама да не е прекалено светло и да не се гледат постоянно едни и същи канали с часове. Samsung имат някакви проблемни Q серии и някакси бягам от тях. То е ясно, че каквото и да избера е компромис в някакъв аспект, ама не ми се хвърлят 2 бона за нещо което ще изгори след 3 години.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2017

За гледане на тв най-добре Sony, ъпскейлинга там е най-добър. Плюс Android, на което явно държите. Ако описаният от sony1 проблем не ви притеснява, според мен няма какво да го мислите много много. А разликата в цената м-у XR-55X90S и XR-55X90L не мисля, че си заслужава. За висока яркост - QLED на Samsung, но там и цените са по-височки.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Доколкото помня 55X90L е с повече зони и по-силна подсветка + повече памет (тука не съм много сигурен)

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от alligator82 Виж публикацията
    ... ама не ми се хвърлят 2 бона за нещо което ще изгори след 3 години.
    Че то каквото и да вземете няма сигурно дали няма да "изгори след 3г.". За това се гледа ако може гаранцията да е по-дълга. По-добре нещо още по-евтино "само за ТВ" и "страха да не изгори".
    Swon одобрява това.

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от brabusbg Виж публикацията
    Ами максимум 3000 - 3500лв.

Изпратено от моят VOG-L29 с помощта на Tapatalk

Cuban много точно ви ориентира, трябва ви 70+ размер за такова разстояние, ако се гледа под ъгъл да, ОЛЕД-a e най добре или някой ADS/IPS от висок клас, преди години Самсунг имаха добри IPS-си в този размер като Q95T, аз имам един и няма почти никаква загуба на контраст или цветове ако го гледам дори при по екстремен ъгъл.

в еМАГ имат останали все още от G2 който е страхотен телевизор, цената на нов е 3999 имат и разопаковани за 3599 лв.

Телевизор LG OLED evo OLED77G23LA, 77" (195 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Клас F - eMAG.bg

Характерното тук е че трябва да го монтираш на стената, идва си със специална стойка за тази цел.

Друг OLED в този размер и цена.. няма .

Иначе АКО търсим оптималния вариант като цена - производителност и размер, излиза като най удачен вариант :

Телевизор TCL MiniLed 85C805, 85" (214 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас F (Модел 2023) - eMAG.bg

Широк е 1890 мм , така че би трябвало да се побере :D ще останат само 3.5 мм в краищата .

АКО не желаеш TCL , ще трябват много компромиси , тъй като те предлагат най висока яркост, контраст и екстри за парите си, но все пак са непостоянни .

Възможно е да има тези проблеми които спомена с работата на процесорите им, възможно и да ги няма .. не може да е каже твърдо. Надявам е че на големите си размер ползват по качествени те си материали.

Ако търсим СОНИ, трябва да намалим размера, малко по ниска яркостта и контраста, но получаваш най добрия процесор в ТВ индустрията + най добрите процеси около обработката на картината : Телевизор SONY XR-75X90L 4K Ultra HD LED SMART TV, ANDROID TV, 75.0 ", 189.0 см 3499 лв .
    Това успях да намеря .

Ако искаш може да се пробваш и за : Телевизор SAMSUNG QE-75QN90C 4K Ultra HD QLED SMART TV, TIZEN, 75.0 ", 189.0 см имат мострени бройки на добра цена. QN90C бе един от най добрите миниЛЕД телевизори миналата година.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 01-11-24 в 01:19.
    brabusbg одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2018

Здравейте!

Пак с питане за препоръка за 55 или 65 инча ТВ.
    Миналият път, на база препоръките, взех 55 инча SONY Bravia XR55X93JAEP и си скъсах нервите с А1 и СА модул + насичане на картината.
    От сервиза два пъти идваха до нас да сменят платката на телевизора. Сега вече не насича, но не се знае докога. Техникът се видя в чудо и каза, че веднъж платка е сменял, но два пъти не.
    Та леко съм предубеден вече към Сони, а и тук чета, че се фокусират само върху високия клас ТВ, който е извън моя бюджет... Освен това при всеки ъпдейт си забравяше ръчната подредба на каналите и трябваше наново да ги редя...

Та отново накратко какво търся:
    1. 55/65 инча
    2. До 2 200 - 2 300 лева (ще гледам и задължително 5г. гаранция, ако няма промоция, то през застраховател)
    3. Телевизия от А1 с КА модул по коаксиал. Гледат се две неща - филми/сериали от флашка/външен диск и футболни мачове по ТВ, на този етап без гейминг. Понякога върви на фон и музикални канали/новини, но това не мисля има значение.
    4. Ще се гледа основно вечер, т.е. на тъмно или изкуствена светлина, рядко на пряка слънчева

Гледам, че като недостатък на Самсунг навсякъде се посочва, че няма Dolby Vision иначе може би този бих опитал - SAMSUNG QE-55QN90D. Предполагам, че при промоция ще стигне 2100-2200.

12. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Изчакай черни петък след две седмици. Ако ще се гледа главно вечер, значи може някой OLED да набележиш, но как така пишеш 55/65, разликата между двата размера е голяма.

65" C4 със сигурност ще е под 3000 лв, предполагам че ще е 2700-2500 . Виж и за Samsung 65S90D

- - - - - - - - - -

В момента виждам че : Телевизор Samsung OLED 65S90C, 65" (163 см), Smart, 4K Ultra HD, 100 Hz, Class F - eMAG.bg e на 2499 лв. Не знам дали ще падне още през черния , но е малко вероятно, все пак го набележби и него, може да дойде на 2300 лв.

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Това за J серията си беше някаква издънка с един ъпдейт, която не ми се е случвала при никоя друга тяхна серия. А подредбата си ми седи и никога не се е сменяла след ъпдейт... Явно имаш отбелязана някоя опция за операторска подредба и тя влияе.
    Ако ще е за подмяна на сегашния 55", то гледай само 65" - иначе не виждам смисъл от упражнението - нищо фрапиращо като възможности и представяне няма да има спрямо сегашното ви Сони ... освен ако не смените технологията с ОЛЕД модел

14.  

15. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от alligator82 Виж публикацията
    Някой може ли да сподели дали разликите между Sony XR-55X90S (2022) и XR-55X90L (2023) са достатъчно големи за да прежаля разликата между 2000 и 2500лв.
    https://www.lcd-compare.com/index.ph...R55X90SPAEP=on
    на цената на Sony X90L - но плюс 5 години гаранция + на черният петък може да падне с 10% на 2250лв
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...ni-LED/p/11549

LG OLED55C4 - 2350 лв.
    https://plesio.bg/televizori-c-69980...-p-374470.html
    https://zora.bg/product/oled55c41la

а тук още по евтино..2119 лв
    https://www.pazaruvaj.com/p/oled55c4...26/#overviews/

HDTVTest UK TV Shootout - ежегодно събитие с домакин Винсънт Тео, ще се проведе в неделя, 10 ноември 2024 г.
    OLED телевизори в престрелката:
    LG G4, Panasonic Z95A, Samsung S95D и Sony A95L.

За живеещите в Англия и желаещи да участват в събитието като съдия:
    https://docs.google.com/forms/d/e/1F...XPpng/viewform

Смарт телевизорите правят екранни снимки на това, което гледате, няколко пъти в секунда – дори през HDMI
    Всички смарт телевизори използват ACR технология, за да правят екранни снимки на това, което гледате няколко пъти в секунда, дори когато използвате HDMI, заключава ново проучване.

Проучването се фокусира върху използването на ACR (автоматично разпознаване на съдържание) от LG и Samsung и въпреки че методът не позволи на авторите да видят точно какво е заснето, те успяха да анализират трафика между телевизора и сървъра, за да определят колко често и колко данните се събират на вашия телевизор.

– „Въпреки че предишни изследвания са изследвали проследяването на трети страни в екосистемата на интелигентната телевизия, то не е разгледало ACR проследяване на втора страна, което се извършва директно от платформата за смарт телевизия“, пишат изследователите зад „Гледане на телевизия с втория“ Доклад на партията.

Едно откритие е, че смарт телевизорите постоянно изпращат големи количества данни за това, което гледате, към сървърите. LG прави екранна снимка на вашия телевизор на всеки 10 ms (100 пъти в секунда), докато Samsung го прави на всеки 500 ms (два пъти в секунда). Samsung обаче „предава до 2 пъти повече данни при по-висока честота към ACR домейни в сравнение с LG“, когато използва платформата за приложения на телевизора.

Дори когато използвате HDMI
    ACR проследява активността ви при гледане, дори когато вашият телевизор е свързан към HDMI устройство като медиен плейър или компютър, което "поражда опасения за поверителността", според авторите. С други думи, вашият телевизор може да следи съдържание като семейни снимки или чувствителни данни.

– „Когато потребител свърже лаптопа си чрез HDMI само за да разглежда неща на лаптопа си на по-голям екран, като използва телевизора като „тъп“ дисплей, той не подозира, че дейността му се снима на екран“, един от изследователите, Яш Векария от Калифорнийският университет в Дейвис каза пред New Scientist.

Всъщност проучването установи, че много повече данни обикновено се събират чрез ACR, когато телевизорът се използва с HDMI или за линейно излъчване (канали), и тук LG не е по-големият събирач на данни.

Netflix и YouTube изглежда имат сключени споразумения, за да попречат на LG и Samsung да събират ACR данни.

- „ACR мрежовият трафик не присъства при поточно предаване на съдържание от приложения на трети страни като Netflix и YouTube“, установи проучването.

Изключете вашия Smart TV
    Въпреки че проучването заключава, че „механизмите за отказ, внедрени в смарт телевизорите на LG и Samsung, работят“, то „обикновено не е лесно, често изисква навигация през различни настройки в множество подсекции, без универсален превключвател за изключване“, а вместо това до 11 различни опции на менюто.

По-добро решение е да изключите напълно своя Smart TV от интернет
    https://cybernews.com/news/researche...g-lg-tracking/

https://www.newscientist.com/article...es-per-second/

Watching TV with the Second-Party: A First Look at Automatic Content Recognition Tracking in Smart TVs
    https://arxiv.org/abs/2409.06203
    https://www.researchgate.net/publica...g_in_Smart_TVs

Инструкция за изключване на проследяването при Samsung и LG
    https://themarkup.org/privacy/2023/1...youre-watching
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-11-24 в 14:46.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2018

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Това за J серията си беше някаква издънка с един ъпдейт, която не ми се е случвала при никоя друга тяхна серия. А подредбата си ми седи и никога не се е сменяла след ъпдейт... Явно имаш отбелязана някоя опция за операторска подредба и тя влияе.
    Ако ще е за подмяна на сегашния 55", то гледай само 65" - иначе не виждам смисъл от упражнението - нищо фрапиращо като възможности и представяне няма да има спрямо сегашното ви Сони ... освен ако не смените технологията с ОЛЕД модел
    Благодаря. Няма да е подмяна, а 55-ката остава на друго място и сега се чудя между 55 и 65.
    На Сони-то му търсих навсякъде подобни настройки за ресетването на подредбата и никъде не намерих. Въпросната издънка с ъпдейт при мен не се оправи и два пъти сменяха дънна платка, та беше забавно...

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Изчакай черни петък след две седмици. Ако ще се гледа главно вечер, значи може някой OLED да набележиш, но как така пишеш 55/65, разликата между двата размера е голяма.

65" C4 със сигурност ще е под 3000 лв, предполагам че ще е 2700-2500 . Виж и за Samsung 65S90D

- - - - - - - - - -

В момента виждам че : Телевизор Samsung OLED 65S90C, 65" (163 см), Smart, 4K Ultra HD, 100 Hz, Class F - eMAG.bg e на 2499 лв. Не знам дали ще падне още през черния , но е малко вероятно, все пак го набележби и него, може да дойде на 2300 лв.
    Благодаря. И на мен идеята ми е за черен петък, но като знам какво беше предходни години повече от 100-200 лева едва ли ще има разлика.
    Посоченият Самсунг няма Dolby Vision нали така? Това реално толкова голяма драма ли е за средностатистически потребител, далеч от маняк по темата?

Засега в листа за дебнене слагам 55-ци, а ако влязат в бюджета може и 65:

PHILIPS 55OLED818 4K Ultra HD OLED
    LG OLED55C41LA 4K Ultra HD OLED
    SAMSUNG QE-55S90D

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Anuwar Виж публикацията
    Засега в листа за дебнене слагам 55-ци, а ако влязат в бюджета може и 65:
    PHILIPS 55OLED818 4K Ultra HD OLED
    LG OLED55C41LA 4K Ultra HD OLED
    SAMSUNG QE-55S90D
    Вторият и сега влиза в бюджета ти - погледни горният ми пост.
    За последният, избягвай 55" и се ориентирай задължително към 65" вариант
    Код:
    T - RGB QD-OLED
    E - WRGB WOLED

S95D RGB QD-OLED matte coating , 100/120Hz + MCFI
    77" (SDC) QE77S95DATXXH - RGB QD-OLED,
    65" (SDC) QE65S95DATXXH - RGB QD-OLED,
    55" (SDC) QE55S95DATXXH - RGB QD-OLED,

S90D
    83" (LGD) QE83S90DAEXXH - WRGB WOLED,
    77" (LGD) QE77S90DAEXXH - WRGB WOLED & RGB QD-OLED,
    65" (SDC) QE65S90DATXXH - RGB QD-OLED,
    55" (LGD) QE55S90DAEXXH - WRGB WOLED,
    48" (LGD) QE48S90DAEXXH - WRGB WOLED,

S85D
    83" (LGD) QE83S85DAEXXH - WRGB WOLED,
    77" (LGD) QE77S85DAEXXH - WRGB WOLED,
    65" (LGD) QE65S85DAEXXH - WRGB WOLED,
    55" (LGD) QE55S85DAEXXH - WRGB WOLED,
    48" (LGD) - WRGB WOLED,
    42" (LGD) - WRGB WOLED,

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе