Страница 614 от 617 ПърваПърва ... 564604612613614615616 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,196 до 9,210 от общо 9245
Like Tree2367Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Телевизорите не са само "черно" или само нещо друго, телевизорите са съвкупност от много неща. Китайците независимо каква техника правят винаги наблягат на това което най много се търси, а в случая "черното", за сметка обаче на амнайсе други дефекта. Плащат си за ревютата стабилно и затова се набляга в конкретното видео на черното, но даже и тук няма 100% гаранция, защото при други сцени или друго съдържание, пак може да има блуминг който да е по зле от Самсунга.
    Gena_bs и CubanLinx харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2004

Здравейте! Ползвах 12 години самсунг 40F7000 и бях страшно доволен от него. Имаше страхотна картина, но почна малко по-малко да загаря подсветката и накрая се наложи да я сменя с китайскa, понеже оригинална няма, както се сещате. Със смяната обаче приказната картина, която имаше се изпари и сега съм в търсене на нов ТВ. Взех си от емаг филипс 42oled818 заради амбилайта понеже съм фен, но картината нещо не можа да ме впечатли. Постоянно я виждам някак си затъмнена, когато има бели фонове и повече ярки цветове от един тон. И другото, което най ме дразни и не мога да преглътна е, че я виждам размазана... Хем остротата я слагам на 10 и пак не се получава, както искам. Аз съм свикнал и харесвам да ми е изострена картината и винаги така съм я гледал. Знам, че това се получава заради 4к-то и понеже се зачетох тук за ъпскайлинга и се питах кой от двата модела тв има по-добър ъпскайлиг и по остра картина между сони 42а90к и lg 42c4? Стаята ми е малка и за това съм се ориентирал към възможно най малкият размер на екрана, а и заради избягването на размазването на картината

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

pezkata
    Всичко от което се оплакваш при Philips 42OLED818, ще го избегнеш със LG OLED55C4
    Всички 42" OLED заради малкият размер на пикселите, имат значително по-ниска осветеност спрямо 55, 65"
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-10-24 в 17:22.

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Някак ми е трудно да повярвам че 40f7000 ти е харесвал с неговите 250 нита максимална яркост а 818 OLED не, който е значително по ярък, най вероятно не си изключил еко опциите и сензорите които намалят яркостта .

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2004

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Някак ми е трудно да повярвам че 40f7000 ти е харесвал с неговите 250 нита максимална яркост а 818 OLED не, който е значително по ярък, най вероятно не си изключил еко опциите и сензорите които намалят яркостта .
    Ами може би съм бил свикнал на картината му, но си ми беше добре. На филипса, като го включва тръгва много ярка картината и после постепенно сякаш си намаля сам осветеността. Изключил съм всички спестяващи опции, които съм намерил в опциите. Когато има черен фон сякаш яркостта се усилват, а когато има бял фон белият цвят става мръсно бял, затъмнен.
    А отностно остротата някакъв съвет?

hristoslav2 , много ми е голям 55 инча за стаята. Това означа да го глдам от близко и да се вижда още по омазано, а това хич няма да ми хареса с нашата хубава телевизия...
    Този пост е редактиран от pezkata; 24-10-24 в 00:43.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от pezkata Виж публикацията
    Ами може би съм бил свикнал на картината му, но си ми беше добре. На филипса, като го включва тръгва много ярка картината и после постепенно сякаш си намаля сам осветеността. Изключил съм всички спестяващи опции, които съм намерил в опциите. Когато има черен фон сякаш яркостта се усилват, а когато има бял фон белият цвят става мръсно бял, затъмнен.
    А отностно остротата някакъв съвет?

Значи има нещо включено няма как, трябва да разбереш какво е.

"Когато има черен фон сякаш яркостта се усилват, а когато има бял фон белият цвят става мръсно бял, затъмнен." това е характерно за ОЛЕД-те, води се ABL (Auto Bright Limiter ) както и Хрисослав каза, толкова малък размер, пиксалите са на гъсто а ОЛЕД-а е ограничен , топлината му е най големия враг и намаля живота, за това и на бял фон намаля яркостта за да намали температурата която се развива. Явно при тези размери ABL-а е по агресивен.

Какъв стил на изображението ползваш ? Персонален/стандартен или някой от другите ?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2004

Персонален и сам си нагласям, както ми допада образа. Харесвам да ми е студен цвета, острота на макс, изключвам подобрителите за шум и артефакти.

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Избери персонален режим, и това тук го изключи ако е включено :

От там в Contrast > Brightness изключваш оптимизатора на яркостта.

Този Backlit Contrast го размърдай, и виж каква е промяната, но от 75 до 100 го дават за ярки стаи, така че пробвай да е на макс.

А тук :

По принцип за по коректна картина е добре да е изключено, но ти прецени със и без него, кое ти харесва повече.

Вече температурата на цветовете и бялата точка, най вероятно при теб е на топла, за това целия цвят ти изглежда.. не достатъчно бял, опитай със студени или ако има опция нормални светове :

Не е добра идея да включвай всички тези шарпъри и т.н. защото при по бързи движение стават доста артефакти и правят нещата по зле от колкото обратното.

При HDR съдържание трябва да нагласиш всички опции на ново.

- - - - - - - - - -

Както всеки ОЛЕД, трябва да имаш някъде и OLED CARE настройки, OLET SETTINGS, където има за включване или изключване на пискал шифтинга или затъмняване на лога и статични изображения, там виж да няма нещо включено което да спъва работата на ТВ-то

- - - - - - - - - -

Също така провери [Settings] > [System] > [Power & Energy] > [Energy saver]. Изключи всичко което пести енергия.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 24-10-24 в 01:06.
    brotzki одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2004

Тази опция за разпознаване на филмовото съдържание бях я оставил включена, но като я изключа не се променя нищо. Оптимизаторите в опциите съм ги изключил навсякъде, Аз по 100 пъти дето се вика цъкам всяка опция и преценявам, как се отразява и до колко ми допада. Подобрението на контраста го оставям включен, защото по добре изглежда образа, но ми прави впечатление на бтв примерно, като гледам острова на 100-те гривни, кога сменя сцените и картина на всяка смяна проблясва, което е дразнаещо и я изключвам. После като се сетя пак я пуска и на следващо гледане не го прави. Не знам каква е логиката.

- - - - - - - - - -

OLED CARE, не трябва ли да е включен да не остава следи? Наистина ги затъмнява логата на каналите. Другото дразнещо е, че всички менюта на андроида също са много мрачни и нищо не може да ги освети.
    Този пост е редактиран от pezkata; 24-10-24 в 01:16.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

HIFI.DE Shootout 2024: Най-добрите телевизори в слепия тест на експертите
    https://hifi.de/news/hifi-de-shootou...este-tv-209738
    Цитат Първоначално публикувано от hifi.de
    Време за шоу в HIFI.DE! Годишната ни класация на най-добрите телевизори се провежда за втори път. Четири мини LED телевизора и пет OLED телевизора се изправиха срещу седем експерти. За теста внесохме девет топ модела в нашето студио, за да ги направим напълно неузнаваеми. Нашите гости, всички опитни професионалисти в областта на киното и телевизията, инспектираха маскираните телевизори с орлов поглед на 17 октомври 2024 г., без да знаят кои устройства са пред тях.

Пет OLED и четири mini-LED телевизора в надпреварата
    55-инчовите OLED телевизори на LG, Panasonic и Samsung оглавяват нашия списък на телевизорите с най-добро качество на картината. Така че настоящите топ модели на тези големи производители на телевизори вече бяха определени за нашето събитие. Sony остава в надпреварата с OLED A95L от 2023 г., тъй като през тази година Sony не пусна по-нов и по-добър OLED модел. OLED909 на Philips е пряк наследник на OLED908 и в момента е най-добрият 55-инчов OLED на производителя. Новият флагман на Philips OLED959 с двоен процесор се предлага само в 65-инчов размер. Затова за съжаление не успяхме да го включим.

Това са OLED кандидатите, всеки в 55 инча:
    LG OLED G4
    Panasonic Z95A
    Philips OLED909
    Samsung S95D
    Sony A95L

Mini-LED в престрелката
    Ако има технология, която може да се сравнява с OLED телевизорите по отношение на качеството на картината, това е Mini-LED. Във втория кръг на надпреварата ние представихме пред журито четири 75-инчови телевизора с технология Mini-LED. Това бяха топ моделите на Hisense, Panasonic, Samsung и Sony. Между другото, нямаше да има място за повече телевизори с този размер

Това са кандидатите за мини-LED:
    Hisense U8NQ
    Panasonic W95A
    Samsung QN95D
    Sony Bravia 9

Членове на журито бяха:
    - Клаус-Дитер Рюлберг, заклет експерт по видеотехнологии и възпроизвеждане на изображения, преподавател в Технически университет в Кьолн.
    - Франк Хайнеберг, вицепрезидент „Стандарти и иновации“ в RTL Германия
    - Д-р Дитрих Вестеркамп, експерт по HDR и телевизионни стандарти, носител на награда „Еми
    - Дариуш Крефт, експерт по дисплеи и монитори в WDR
    - Мориц Бастиан, колорист, управляващ директор на Farbstudio Köln
    - Биги Клер, независим колорист
    - Ерик Беекманс, специализиран журналист

Престрелка на HIFI.DE: Всичко е свързано с картината, само с картината
    В състезанието HIFI.DE Shootout всичко е свързано с качеството на картината. Звукът, работата и функциите, които оценяваме и в нашите редовни тестове на телевизори, този път не играят роля. Нашите измервателни уреди също трябва да запазят мълчание в състезанието. Въпреки това професионалните монитори, които се използват и във филмови студия и телевизионни станции, са допуснати до участие.

По време на тестовото събитие пуснахме широк спектър от различни изображения и сцени в два кръга, първо на OLED, а след това на mini-LED: Филмови клипове във Full HD и 4K Ultra HD, SDR и HDR, движещи се и неподвижни изображения, спорт и игри.

По време на престрелката на HIFI.DE никой от съдиите не успя да разпознае кои модели телевизори са пред тях. Всички корпуси на телевизорите бяха изцяло покрити с еднакви рамки. Ръководителят на телевизионната лаборатория Херберт и тестерът на телевизори Торбен също така положиха големи грижи да не се виждат от журито никакви подсказващи менюта или символи на екраните. Задачата на нашите гости беше да дадат оценка на всеки телевизор по скалата от 1 до 10 след всяка отделна сцена. Всяка от тях сама за себе си

Еднакви условия за всички телевизори
    Най-важният приоритет за нашата снимачна конфигурация беше да осигурим равни условия за всички телевизори, които трябваше да се докажат в сравнение с два професионални студийни монитора. Летвата не можеше да бъде по-висока.

Баланс на бялото преди снимките
    Торбен и Херберт също проверяват телевизорите преди снимките.
    Sony Professional беше достатъчно любезна да ни предостави прясно калибриран BVM-HX3110 4K HDR монитор за снимките на HIFI.DE, който може да възпроизвежда HDR до 4000 нита. Втори, също перфектно калибриран монитор на Sony, беше използван за SDR изображенията.

Разпределихме всички сигнали на изображенията към устройствата чрез HDMI 2.1 матрица с поддръжка на 8K и не използвахме Dolby Vision като HDR материал, тъй като той не се поддържа от всички телевизори. Всички HDR изображения бяха във формат HDR10, при който сигналът на изображението можеше да има стойности на яркостта до 4000 нита.

Фокусирахме се и върху възможно най-голяма съпоставимост в настройките на телевизорите. За тези, които се интересуват от технологиите: Всички функции за пестене на енергия бяха изключени, стойността на бялото беше калибрирана на D65 с около 6500 келвина, максималната яркост беше 200 нита за SDR при гама 2,4. Режимите на картината Filmmaker и Professional бяха настроени за телевизионни и филмови клипове, а най-неутралната настройка на режима за игри беше настроена за игри. Гледахме и някои сцени с изглаждане на движението.

Различен вид телевизионен тест: сляп тест с практическо значение
    В тестовата лаборатория на HIFI.DE работим до голяма степен с колориметри и генератори на изображения, измерваме цветовете и контрастите и събираме проверими данни. И гледаме редица тестови видеоклипове и филмови сцени, преди да оценим даден телевизор. Защото в крайна сметка важно е видимото качество. В нашето тестово събитие нищо не беше измервано или анализирано със специални тестови изображения, както обикновено е част от работния процес на теста на телевизорите на HIFI.DE, а ставаше дума просто за въпроса: Коя картина се представя най-добре според личното впечатление на нашите експерти?

Телевизорите с най-добра картина през 2024 г.: Общата класация накратко
    След добри четири часа бяха обявени победителите в нашето телевизионно тестово събитие HIFI.DE. Ние оценихме директно всички въпросници. Цялата комбинация от всички тестови сцени (4K HDR, игрални филми, телевизионни предавания, стрийминг и изображения на игри) беше взета под внимание при определянето на общия победител.

При OLED телевизорите S95D на Samsung взе златния медал със 7,60 точки – следван от LG G4 с 6,99 точки и Z95A на Panasonic с 6,93 точки.

Когато става въпрос за мини-LED телевизори, Bravia 9 на Sony е на върха на подиума на победителите с 6,32 точки, точно пред Samsung Neo-QLED QN95D с 6,19 точки и Panasonic W95A с 5,71 точки.

Най-добра картина за домашно кино: Samsung S95D (OLED) и Sony Bravia 9 (мини-LED)
    Най-добра ежедневна картина: LG G4 (OLED) и Sony Bravia 9 (мини-LED)
    Най-добра картина за спорт: LG G4 (OLED) и Panasonic W95A (Mini-LED)
    Най-добра картина за игри: Samsung S95D (OLED) и Sony Bravia 9 (Mini-LED)

HIFI.DE Shootout 2024: Всички резултати с един поглед
    Общата класация на най-добрите OLED и mini-LED телевизори през 2024 г. е съставена от всички използвани тестови последователности. Дадохме еднаква тежест на точковите оценки на всички откъси от кино филми, сериали, спортни телевизии, игри и референтни видео материали от Spears & Munsil. Това доведе до следното класиране:

Обща оценка

място OLED модел ⌀ Рейтинг
    1. Samsung S95D - 7,60
    2. LG G4 - 6,99
    3. Panasonic Z95A - 6,93
    4. Sony A95L - 6,40
    5. Philips OLED909 - 6,06

място Мини LED модел ⌀ Рейтинг
    1. Sony Bravia 9 - 6,32
    2. Samsung QN95D - 6,19
    3. Panasonic W95A - 5,71
    4. Hisense U8NQ - 4,65

Категория за домашно кино
    Категорията за домашно кино е за перфектно възпроизвеждане на филми. Изисква се кинематографичен образ като на кино. Рейтингът е съставен от три HDR и три SDR сцени от различни филмови жанрове. Samsung OLED и Sony Mini-LED също заемат първите места тук.

1. Samsung S95D - 7,65
    2. LG G4 - 7,06
    3. Sony A95L - 6,69
    4. Panasonic Z95A - 6,66
    5. Philips OLED909 - 6,01

1. Sony Bravia 9 - 6,62
    2. Samsung QN95D - 6,29
    3. Panasonic W95A - 5,57
    4. Hisense U8NQ - 4,19

Категория Всеки ден
    Повечето домакинства вероятно ще имат смесена програма от телевизионни предавания, спортни програми, филми и игри. За да не треперят филмовите изображения и спортът да изглежда остър и гладък, телевизорите имат изглаждане на движещи се изображения в настройките по подразбиране. В категорията Всеки ден включихме междукадровото изчисление на телевизора за някои сцени, но запазихме неутралната цветова схема. Копирахме нивото, на което се задава изглаждането на движението в различните менюта на телевизора от стандартните фабрични настройки. Играта в режим на игра (без изглаждане на движението!) също беше включена в тази оценка.

OLED G4 на LG постигна най-високата оценка Everyday със 7,25 точки. Победителят в Mini-LED Bravia 9 постигна 6,62, изпреварвайки Panasonic W95A и Samsung QN95D, които заеха второ място в класацията Everday.

1. LG G4 - 7,25
    2. Samsung S95D - 7,14
    3. Panasonic Z95A - 6,71
    4. Sony A95L - 6,25
    5. Philips OLED909 - 5,93

Когато става дума за MINI LED, Panasonic и Samsung си поделят второ място:

1. Sony Bravia 9 - 6,54
    2. Panasonic W95A - 5,89
    2. Samsung QN95D - 5,75
    3. Hisense U8NQ - 5,21

Спортна категория
    Спортната категория е основно за най-доброто движещо се изображение, но и за цялостното впечатление при директно сравнение. Топ кучетата с мини-LED Bravia 9 и Samsung QN95D трябваше да признаят поражението си в този случай: Нашата оценка показа, че Panasonic W95A спечели в областта на мини-LED телевизорите. И LG G4 е точно пред Panasonic Z95A, когато става въпрос за OLED.

1. LG G4 7,43
    2. Panasonic Z95A - 7,24
    3. Samsung S95D - 6,81
    4. Philips OLED909 - 5,90
    5. Sony A95L - 5,57

1. Panasonic W95A - 6,14
    2. Samsung QN95D - 5,86
    3. Sony Bravia 9 - 5,57
    4. Hisense U8NQ - 5,48

Категория Игри
    За игралната дисциплина поискахме най-доброто изображение за геймърите и записахме две различни игрови поредици с компютър за игри. Всички телевизори бяха настроени в съответните режими на игра за най-ниска латентност в комбинация с възможно най-неутрално възпроизвеждане на изображението. Игровото изображение на Samsung OLED беше дори по-добре прието при слепия тест от особено неутралното изображение на Panasonic Z95A.

1. Samsung S95D - 7,71
    2. Panasonic Z95A - 7,43
    3. LG G4 - 6,50
    3. Sony A95L - 6,50
    5. Philips OLED909 - 6,36

1. Sony Bravia 9 - 6,57
    2. Hisense U8NQ - 6,00
    2. Panasonic W95A - 6,00
    3. Samsung QN95D - 5,86

„Победителите на сърцата“
    След като събрахме всички въпросници с точкови оценки, нашите гости можеха да назоват лична любима телевизия, без да знаят кое устройство е това. Всички подадени лични класации съдържаха OLED на първо място, но тук, в допълнение към печелившия телевизор, LG G4 и Philips OLED909 бяха на върха на субективния списък с най-добри. Мнозинството от участниците ни потвърдиха в разговора, че разликите между OLED в този топ клас са много малки и на много високо ниво.

В края на HIFI.DE Shootout ние, разбира се, разкрихме тайните и представихме устройствата открито, за да обявим първия общ резултат. На лицата им имаше една-две изненада.

Благодарим на всички участници, много се забавлявахме с вас, особено разговорите след официалната част. Ние от HIFI.DE вече очакваме с нетърпение да съберем отново избрани телевизори и експерти през следващата година.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-10-24 в 21:53.
    mmmladenov, svetlio1, ronnie72 и 1 други харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

U8N нали беше топът на топа!
    Хиляди зони, нитове и след тестове - митове.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

brotzki
    Никой не е твърдял, че е топ като картина...Те са номер едно само по продажби.
    Китайците - TCL, Hisense, Sharp, Philips умишлено избягват участие в подобни престрелки.
    да ти няпомня, къде се класираха Sharp и Hisense миналата година
    https://www.bigpicturebigsound.com/2...inner-Is.shtml
    https://valueelectronics.com/tv-proj...ut-evaluation/

това е миналогодишната престрелка на hifi-de
    https://hifi.de/news/hifi-de-shootou...er-2023-162426

Ето пазарните дялове на отделните производители през 2024 г. на германския телевизионен пазар.
    https://de.statista.com/prognosen/99...hgeraet-marken
    http://bilder.hifi-forum.de/max/1001...et_1260424.png
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-10-24 в 10:11.

16. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

Здравейте,колеги.Ще се ползва от възрастен човек,насочил към този модел https://Metz 50MQD7500Z-750лв,блазни ме гаранцията от 4 години.Според ваз заслужава ли си,или да гледам някой tcl,макар че за тези пари едва ли, ще има голяма разлика.Поздрави.
    Този пост е редактиран от skarabei; 27-10-24 в 12:17.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

skarabei
    Добър бюджетен избор според мен - идеален за пенсионер. Голям плюс е и разширената гаранция
    тук има и по-ниски оферти
    https://www.pazaruvaj.com/p/50mqd750...51/#overviews/

18. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    skarabei
    Добър бюджетен избор според мен - идеален за пенсионер. Голям плюс е и разширената гаранция
    тук има и по-ниски оферти
    https://www.pazaruvaj.com/p/50mqd750...51/#overviews/
    Мерси hristoslav2.Сега видях че е модел 2022г,това проблем ли е?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе